Ben miyim hatalı

Hımmmm bak o zaman sımdı ısler degıstııııı o zaman kalk yap de hadı bana yardım et de, yada ayse gıt cayı koy de, ben senın buyugunum benımle byle knusma ayıp de... Kendı camasırını da kendın bıl bo zahmet koca genc kız oldun de... Yanı bıraz sessız bulmus senı sessız olma pasıf olma ısını yapıyrsan yap ama kendını ezdırme pyle muamele et kı onlar sana her sey ıcın tesekkur etsınler kcandan basla her sfrada sana elıne saaglık demeden sfradan kalmasın onune cay tuttugunda tesekkur etmeden caya uzanmasın... Senden bısey ısteyecegı zaman hebele bana su getır demesın , hebele bana su getırrı mısın desın... Zahmet olmazsa, yrgun degılsen sunu da yapar mısın desın onlarda gore gore ogrenır zamanla eesın gıbı derler... Yanı yapmak zrunda olmadıgını aalttan alttan, surat yapmadan, tartısmaya mahal vermecek sekılde onlara anlat... Ya daa ben bugun cok yruldım ayse kalk sfrayı sen tpla bugun cayı da koy gelırken al gel de sırıtarak degıl, somurtarak da degıl gayet cıddı bır sekılde syle duymazlıktan gelırse sen benı adam yerıne koymuyor musun ? Neden syledıklerımı duymazlıktan gelıyrsun de ve bu syledıklerımın hepsını herkesın ıcınde yap.

Bunu deneyeceğim. Teşekkür ederim. Esim öyledir zaten yap et degilde yaparmisin getirir misin der. Eline sağlık der. O hiç bi is yapmadığını görünce kalk yengene yardim et der . Su isteyecekse ondan ister mesela o aksama kadar oturuyo sen yemegini ye der. Kızdı gecen gün sen evde niye hic is yapmiyosun diye annesi bhemen atladi nerden biliyosun yapmayı yapiyo falan dedi .

Gorumcenizde belki tarlada calismaktan bıkmıştır ve tavırları bu yüzdendir. Onunla yasit bir cok genc denize, tatile gidiyorken o da bu sicakta tarla isi yapiyor. Açıkçası kiza üzüldüm.

Sizede üzüldüm. Maddi manevi size yarari olmayacak bir is icin bu kadar cabalamayin eşinizi ikna edip birdaha bu isler varken kv'Lere gitmeseniz?

Off cok can sıkıcı bıseymıs ya bebek yokmu ? Ilerde bebegın olursa onu bahane edıp gutmezsın gtsen de ıs yapmazsın oturursun benım cocugum kucuk dersın jerkes baksın basının caresıne

Yardım isteme gerekirse emir kipiyle konuş. Sen hizmetçimisin? O işleri yapmaya mecbur bile değilsin. Sen niye gittin ki eşin gitseydi tarla işi bitince dönseydi.
Onca insana yemek yap, arkalarını topla, bulaşık yıka, çay yap, servis yap zor işler.
Sesini çıkar. Tek o regl olmuyor. Ya da regl olunca kötü hissetmez insan. Senin de halin kalmamıştır. Ay ben olsam çoktan patlamıştım. Ki patlarım. Gerekirse eşinle paylaş ağzının payını verin.

Böyle yapiyorum tipki anlattığınız gibiyim ama tik yok telefonla konuşuyor aksama kadar yitip yatagin kenarina atiyo bu kadari da ayip artik ama değil mi?
Ayıp tabi, çok ayıp. Annesiyle konuş ben böyle davrandığım halde bana köle gibi yaklaşıyor neden çamaşırımı niye yıkamadın diye hesap soruyor ben nasıl davranmalıyım ? Diye. Kadın senden taraf gibi o sana bi yol gösterir kızına da ayarı verir

Off cok can sıkıcı bıseymıs ya bebek yokmu ? Ilerde bebegın olursa onu bahane edıp gutmezsın gtsen de ıs yapmazsın oturursun benım cocugum kucuk dersın jerkes baksın basının caresıne
Insallah bebek dusunursem doğumuda bu aya getirmeye calisicam zaten 1 yasindaki bebek de cok büyümüş olmayacagi icin yine hicbisey yapmam. Yapsamda bu kadar yogun yapmam. Bulasik makinesi aldırırım o bile cok yükümü hafifletir bulasik yikamaktan ellerim şişti artik yara oldu.

Bırakmadı bunlarda öyle bi durum yok oyle bir secenek sunmuyolar . Kaldiki evde o kadar iş yapiyosun aksama kadar oturmuyosun onlar saat 6 dedin mi tarlada isleri bitiyo sen gece yatana kadar is yapiyosun ama yine sen evde oturuyosun oluyo.

Benden taraf degil , bırakıp evime dönerim diye korkuyo

Bende görümceyim gelinimiz bize gelir mutfaga sokmam dogru düzgün tuhaf geliyo herseyi benden beklemesi.
O misafir yapma zorunluluğu yok ki, iş yapman gerektiğini ayrıca gelininizin de yapmasını gerektiğini güşünmeniz sadece sizin düşünceniZ

Sorumluluk kavramı değişkenlik gösterebiliyor hayat Şartlarına göre..

Bunu göz önüne alırsak 18 yaşında bir kızın iş yapması hiç garip değil.

Konu sahibesine şunu söyleyebilirim.
Gerginlikle değil de abla edasıyla yardım isteyin.

Benim de gorumcem 18 yasinda ve koyde yasiyorlar biz genelde 1 hafta filan kaliriz
Yemek yaparim ama bulasigi o yıkar. Bize gelince de evide supurur bulasilda yıkar. Her zaman yardım eder Allah razi olsun. Bence yaptıgı cok ayip.

büyük ananem yani ananemin annesi evde hiç iş yapmazmış.

ananemin erkek kardeşleri (3 tane) tarladan gelir yemeklerini yapar yer sonra bulaşıklarını yıkar bulaşıkları kaldırır yerleri süpürür çay koyar annelerine de verir giderlermiş.

yani bu kadın=hizmetçi denen algı nasıl yerleşmiş anlamış değilim.

bakın bu dediğim 1950li yıllarda yapılan. belki ege köyü olmasıyla alakalıdır bilmiyorum ama evdeki tüm kadınların hizmetçi gibi görülmesine sinir oluyorum.

kıza değil de eşinize falan söylenin iş yapmıyor diye bence.

Görümceniz büyüklerinden gördüğünü yapıyor.
Büyükleri size afedersiniz ama hizmetçi muamelesi yapıyor, onun da işine geliyor doğal olarak.
Bunu görümceniz haklı olarak söylemiyorum yanlış anlamayın.
Ama balık baştan kokar derler ya, önce anne, babası, eşiniz saymalı sizi , sizin iş yapmak zorunda olmadığınız hissini vermeli, sonra diğerleri zaten sayar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…