- 25 Temmuz 2009
- 1.251
- 764
- 333
- Konu Sahibi Hebehubele
-
Tarlaya gittim ben zaten bi kere çalıştım ama onlar bana hic acimadi hem tarla isi yaptirdi hemde eve geldim butun isleri bi tej bana yaptirdilar ki ben hic tarla isi köy bilmem şehir çocuğuyum. Hasta oldum yataktan kalkamocak kadar kv görümce ortaligi karıştırıp doldurdular esimi siddet uygulatcakalrdi beni . Ben ona ragmen esimin hatrina geldim burda disimi tirnagima takiyorum kendi anneme babama yapamadigimi yapıyorum burda bi zahmet biseyin ucundan tutsun incileri dökülmez bana çamaşırlarım neden yıkanmadi diye hesap soracağına herseyi biliyo göndermesin madem ailesi goturmesin tarlaya . Ben tum iyi niyetimle zaten yaklasiyorum agzimdan tek kelime cikmadi . Ben kendime ne alsam silip süpürüyo zaten bizde insanz canimiz çekiyo olabilir koy yerinde nerden alcaz bidaha mesela ? Ben ilceye inince gel bizimle derim canin bisey istiyo mu derim . Ama o sanki ben buna mecburmusum ben onun kolesiymisim gibi davraniyo beni sinirlendiren bu zaten
Bunu deneyeceğim. Teşekkür ederim. Esim öyledir zaten yap et degilde yaparmisin getirir misin der. Eline sağlık der. O hiç bi is yapmadığını görünce kalk yengene yardim et der . Su isteyecekse ondan ister mesela o aksama kadar oturuyo sen yemegini ye der. Kızdı gecen gün sen evde niye hic is yapmiyosun diye annesi bhemen atladi nerden biliyosun yapmayı yapiyo falan dedi .Hımmmm bak o zaman sımdı ısler degıstııııı o zaman kalk yap de hadı bana yardım et de, yada ayse gıt cayı koy de, ben senın buyugunum benımle byle knusma ayıp de... Kendı camasırını da kendın bıl bo zahmet koca genc kız oldun de... Yanı bıraz sessız bulmus senı sessız olma pasıf olma ısını yapıyrsan yap ama kendını ezdırme pyle muamele et kı onlar sana her sey ıcın tesekkur etsınler kcandan basla her sfrada sana elıne saaglık demeden sfradan kalmasın onune cay tuttugunda tesekkur etmeden caya uzanmasın... Senden bısey ısteyecegı zaman hebele bana su getır demesın , hebele bana su getırrı mısın desın... Zahmet olmazsa, yrgun degılsen sunu da yapar mısın desın onlarda gore gore ogrenır zamanla eesın gıbı derler... Yanı yapmak zrunda olmadıgını aalttan alttan, surat yapmadan, tartısmaya mahal vermecek sekılde onlara anlat... Ya daa ben bugun cok yruldım ayse kalk sfrayı sen tpla bugun cayı da koy gelırken al gel de sırıtarak degıl, somurtarak da degıl gayet cıddı bır sekılde syle duymazlıktan gelırse sen benı adam yerıne koymuyor musun ? Neden syledıklerımı duymazlıktan gelıyrsun de ve bu syledıklerımın hepsını herkesın ıcınde yap.
Bunu deneyeceğim. Teşekkür ederim. Esim öyledir zaten yap et degilde yaparmisin getirir misin der. Eline sağlık der. O hiç bi is yapmadığını görünce kalk yengene yardim et der . Su isteyecekse ondan ister mesela o aksama kadar oturuyo sen yemegini ye der. Kızdı gecen gün sen evde niye hic is yapmiyosun diye annesi bhemen atladi nerden biliyosun yapmayı yapiyo falan dedi .
Ayıp tabi, çok ayıp. Annesiyle konuş ben böyle davrandığım halde bana köle gibi yaklaşıyor neden çamaşırımı niye yıkamadın diye hesap soruyor ben nasıl davranmalıyım ? Diye. Kadın senden taraf gibi o sana bi yol gösterir kızına da ayarı verirBöyle yapiyorum tipki anlattığınız gibiyim ama tik yok telefonla konuşuyor aksama kadar yitip yatagin kenarina atiyo bu kadari da ayip artik ama değil mi?
Insallah bebek dusunursem doğumuda bu aya getirmeye calisicam zaten 1 yasindaki bebek de cok büyümüş olmayacagi icin yine hicbisey yapmam. Yapsamda bu kadar yogun yapmam. Bulasik makinesi aldırırım o bile cok yükümü hafifletir bulasik yikamaktan ellerim şişti artik yara oldu.Off cok can sıkıcı bıseymıs ya bebek yokmu ? Ilerde bebegın olursa onu bahane edıp gutmezsın gtsen de ıs yapmazsın oturursun benım cocugum kucuk dersın jerkes baksın basının caresıne
Bırakmadı bunlarda öyle bi durum yok oyle bir secenek sunmuyolar . Kaldiki evde o kadar iş yapiyosun aksama kadar oturmuyosun onlar saat 6 dedin mi tarlada isleri bitiyo sen gece yatana kadar is yapiyosun ama yine sen evde oturuyosun oluyo.Yardım isteme gerekirse emir kipiyle konuş. Sen hizmetçimisin? O işleri yapmaya mecbur bile değilsin. Sen niye gittin ki eşin gitseydi tarla işi bitince dönseydi.
Onca insana yemek yap, arkalarını topla, bulaşık yıka, çay yap, servis yap zor işler.
Sesini çıkar. Tek o regl olmuyor. Ya da regl olunca kötü hissetmez insan. Senin de halin kalmamıştır. Ay ben olsam çoktan patlamıştım. Ki patlarım. Gerekirse eşinle paylaş ağzının payını verin.
Benden taraf degil , bırakıp evime dönerim diye korkuyoAyıp tabi, çok ayıp. Annesiyle konuş ben böyle davrandığım halde bana köle gibi yaklaşıyor neden çamaşırımı niye yıkamadın diye hesap soruyor ben nasıl davranmalıyım ? Diye. Kadın senden taraf gibi o sana bi yol gösterir kızına da ayarı verir
O misafir yapma zorunluluğu yok ki, iş yapman gerektiğini ayrıca gelininizin de yapmasını gerektiğini güşünmeniz sadece sizin düşünceniZBende görümceyim gelinimiz bize gelir mutfaga sokmam dogru düzgün tuhaf geliyo herseyi benden beklemesi.
Sen kaç yasindasin
Şahsen 29 yaşındayım 18 yaşında bir görümcem var ve bence çocuk tarlada çalışsa bile çok üzülürüm şu an onların okul cağı gezme cağı dinlenme cağı diye düşünüyorum gerekirse herşey dört dörtlük olmasın sende bu kadar yorma kendini ama oda hastayken dinlensin yeri gelsin annesine of desin naz yapsın
Cani çekmiş yesin onun söylediğine takılma çocuk de geç bizde çocuk olduk
Bence çok muhatap olma isini yap azıcık sohbet et geç sabret az kalmış biraz zaman geçince bunlar komik gelecek sana çok bunalmışsın ondan bu sitemin bence
Ve 18 yaşındaki biri ile eşinin sorumluluğu bir olmamalı o ev için
Bende nisafirim ben birlikte oturmuyorumO misafir yapma zorunluluğu yok ki, iş yapman gerektiğini ayrıca gelininizin de yapmasını gerektiğini güşünmeniz sadece sizin düşünceniZ
Bazen diyo , genellikle kayırıyor.18 yasindaki biri cocuk değildir, koskoca kiz, yardim istemek de en dogal hakkin.. Annesi hic bi sey demiyor mu?
Tarlaya gittim ben zaten bi kere çalıştım ama onlar bana hic acimadi hem tarla isi yaptirdi hemde eve geldim butun isleri bi tej bana yaptirdilar ki ben hic tarla isi köy bilmem şehir çocuğuyum. Hasta oldum yataktan kalkamocak kadar kv görümce ortaligi karıştırıp doldurdular esimi siddet uygulatcakalrdi beni . Ben ona ragmen esimin hatrina geldim burda disimi tirnagima takiyorum kendi anneme babama yapamadigimi yapıyorum burda bi zahmet biseyin ucundan tutsun incileri dökülmez bana çamaşırlarım neden yıkanmadi diye hesap soracağına herseyi biliyo göndermesin madem ailesi goturmesin tarlaya . Ben tum iyi niyetimle zaten yaklasiyorum agzimdan tek kelime cikmadi . Ben kendime ne alsam silip süpürüyo zaten bizde insanz canimiz çekiyo olabilir koy yerinde nerden alcaz bidaha mesela ? Ben ilceye inince gel bizimle derim canin bisey istiyo mu derim . Ama o sanki ben buna mecburmusum ben onun kolesiymisim gibi davraniyo beni sinirlendiren bu zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?