- 20 Ocak 2015
- 1.170
- 895
- 63
- Konu Sahibi Hebehubele
-
Sen kaç yasindasin
Şahsen 29 yaşındayım 18 yaşında bir görümcem var ve bence çocuk tarlada çalışsa bile çok üzülürüm şu an onların okul cağı gezme cağı dinlenme cağı diye düşünüyorum gerekirse herşey dört dörtlük olmasın sende bu kadar yorma kendini ama oda hastayken dinlensin yeri gelsin annesine of desin naz yapsın
Cani çekmiş yesin onun söylediğine takılma çocuk de geç bizde çocuk olduk
Bence çok muhatap olma isini yap azıcık sohbet et geç sabret az kalmış biraz zaman geçince bunlar komik gelecek sana çok bunalmışsın ondan bu sitemin bence
Ve 18 yaşındaki biri ile eşinin sorumluluğu bir olmamalı o ev için
Otur ozaman , sen yapıyorsun diye bütün gelinler yapmak zorunda değil, ki evin kızı bile yapmak istemezken sizin bu iş yapma gayretiniz ilginçBende nisafirim ben birlikte oturmuyorum
Otur ozaman , sen yapıyorsun diye bütün gelinler yapmak zorunda değil, ki evin kızı bile yapmak istemezken sizin bu iş yapma gayretiniz ilginç
Sizi anlıyorum,yapmasaniz vicdan denen illet susmuyor,yapsaniz nefsiniz fisekliyor görümce oturuyor sen niye yapiyon diye.Ayni dertten muzdaribim de benimkiler köyde değil yediğimiz yemek çay bulaşıklarıni falan ben hallediyorum gorumce,elti otururken ben yapmasam biz gittikten sonra kavinvalide yapacak ah şu vicdan olmasa
bu kadar uzun kaldiginiza göre ikiniZ de ogretmensiniz sanırım
okurken ben bunaldim ya kalabalik zordur kendi evinize gidin bu ne boyle
tatile cikin gezin dolasin daha 24 yasindasiniz ya
Ah herkesin bi yaşadıkları vardir , onların bana yaşattıkları artik tamamen pskolojimi bozdu bi bardagi kaldırmıyım normalde güleryüz gosterir arkamdan aglar esime şikayet eder esimde kavga esnasında bana sayar . Bu yüzden bu kadar hirpaliyorum kendimi.
Ah herkesin bi yaşadıkları vardir , onların bana yaşattıkları artik tamamen pskolojimi bozdu bi bardagi kaldırmıyım normalde güleryüz gosterir arkamdan aglar esime şikayet eder esimde kavga esnasında bana sayar . Bu yüzden bu kadar hirpaliyorum kendimi.[/QUOTE. Senin bir kusurun mu var peki herkese alttan alan sensin. Bukadar hizmet esitoraun 1 bardak su vermeyince şikayet eden insanlara vicdan yapma köyü niyetli bu kişiler güzelim.
Birşey soracam, oraya eşinizlr gitmek zorundamısınız, eşiniz sizi zorlamı götürüyor
hic anlamadiniz mi nişanlıyken fln ?
işiniz zor konunuzu okudum da.
Yaranamazsın , sor şurdaki gelinlere bakalım yıllarca hizmet edip te yaranan varmı ? 10 kişiden 1 i belki . Seni iş yaptığın için sevecek insan hiç sevmesin daha iyi. Ama bir kere gözünü karart gitme napacak bakalım , ama beni boşasın ben yinede gitmem, bana değer vermeyen insanın yanında işim ne kocan da dahil, bunu yapamıyorsan enazından kendini ezdirmemeyi öğren görümcene enazındanZorla götürüyo gitmek istemedim bi kere geldim gordum cok ustume geldiler gelmezsen ayrilmak zorundayiz benim hayatim bu her kosulda yanimda olmak zorundasın dedi.
Anlamadim bu kadar kati olduklarini hic anlamadim. Malesef yarandigimi düşünmüyorum
Neden o boşanma konusunda tehdit ederken hiç çekinmiyor da siz çekiniyorsunuz korkuyorsunuz? Eğer ben de gidersem boşanırım, benim hayatım deyin bakalım. Çıkın annenize gidin. Köle bulmuşlar kendilerine, bir de tehdit ediyorlar yuh ya nasıl bu kadar yüz veriyorsunuz ben anlamıyorum ki!Zorla götürüyo gitmek istemedim bi kere geldim gordum cok ustume geldiler gelmezsen ayrilmak zorundayiz benim hayatim bu her kosulda yanimda olmak zorundasın dedi.
Anlamadim bu kadar kati olduklarini hic anlamadim. Malesef yarandigimi düşünmüyorum
Bende rest çektim bosanalim ben gelmiyorum dedim . Sonra yalvarmalar aglamalar , bidaha koti davranmayacaklar sana sen yeterki yanimda ol tek istedigim bu falan dedi daha 1 1 bucuk aylik evliydim bi sans daha vermek istedim geçmiş hatirinaNeden o boşanma konusunda tehdit ederken hiç çekinmiyor da siz çekiniyorsunuz korkuyorsunuz? Eğer ben de gidersem boşanırım, benim hayatım deyin bakalım. Çıkın annenize gidin. Köle bulmuşlar kendilerine, bir de tehdit ediyorlar yuh ya nasıl bu kadar yüz veriyorsunuz ben anlamıyorum ki!
Cidden buradaki çoğu konuya aklım ermiyor! Adam kolayca seni boşarım diyor daha ne olsun?
Yaptırcam smdi tarla isleri bitti evde yapmamak icin saga sola kaytariyo cunku onu abisi öyle boş görürse kizacak biliyoYardım isye yapsın terbiyesiz ne denek sana mı sorcam. Ben şu işi yapıyorum hadi sende kalk şunu yap de. Çalışsın hasbam
Yardim isteme.Bu ara yine yoğun konu açmaya başladım buraya. Sağlıklı düşünemiyorum.
Eşimin ailesinin memleketine geldik , tarla işleri var 1 aydır hep birlikte kalıyoruz daha 2 hafta daha burdayız.
Neyse esim ,kv, kp, bide 18 yasinda görümce var tarlaya gidiyolar bende sabah 7 den akşam a kadar ev işi yapıyorum , evleri çok büyük 8 kişinin yemeği bulaşığı, yatağı yorganı çamaşırı herşey bende . Ne kadar zor olduğunu yaşayan bilir çünkü köyde hiç iş bitmiyor.
3 -4 kere eve geliyolar süreklibiseyler yiyip içiyorlar falan.
Neyse bu küçük görümce 2 gündür regl olduğu için yatıyo zaten hicbirseye elini sürdürmüyodum tarlada çalışıyor diye ama bende çok yoruldum . 2 gündür odasından çıkmıyor yenge birsey lazim mi demiyor.
Ellerim şişti benimde artik, ama ses çıkarmıyorum. Bulaşık yikiyodum annesi kızdı yardim et diye geldi 2 bardak çalkaladi oturdu.
Bilmiyorum ergen olabilir . Dinlendi 2 gündür onada tamam. Biraz bugün uzanmistim annesi kahve istedi bi tavirlar bi tripler bardaklari yere vurmalar. Benbu evin geliniysem oda kız degil mi? Herşeyi zaten ben yapıyorum bu tavırlar ayip değil mi sizce?
Esim geldi anneainin babasinin yeri ama yerine eleman buldu is icin simdi gidince cebimizden adama para vercez esim tarlada irgatlik yapıyo ben evde hizmetcilik yapıyorum. Tamam Allah rızası için yapıyorum diyorum kendimi sakinleştiriyorum ama zoruma gidiyo tek kurus faydasi yok bize zararı var hem bedenen yorulduk .hemde gördüğüm tavra bak . Kv bana yoyecek biseyler almıştı yersin diye , kızına da almıştı neyse o kendinin kini yedi ben birazini yedim öğleden sonra yine yerum dedim bi gittim yerinde yeller esiyo ne var ne yok silip süpürmüş bu 2 kere oldu bugün de x dedim gulerej niye yedin kiz canim cok cekiyodu isten frsat bulup yiyemedim dedim . Oda canimm cekto sana mi sorcam dedi ben kaldim cok ağırıma gitti. Biz sığınti değiliz sonuçta bu evde onun babasiysa eşimin de babası.
Tarla işleri tamamen bitecek 2 gunsonra ve bu kiz artik zaten gitmeyecek buna karşı tututmum nasil olmali ? Nasil davranmalıyım? Is yaparken onada hadi kalk bana yardim et sunu yap bunu yap demeli miyim? Büyük görümce giderken sen yengesisin ona is yaparken bana yardim et dedi. Ben mi kötü düşünüyorum sizce de her isi ben ni yapmak zorundayim hic bi isin ucundan tutmasi gerekmiyo mu? Bi aydinlatirmisiniz beni?
Bu konuda cok haklısın çünkü beni buraya getirmeye zorlamasa hiçbir sıkıntı olmayacak.Senin konularında en suçlu kişi kocan. Bu konuda da orda olmanın sebebi o mesela..
Şımarıklık sadece şımarık.Yardim isteme.
İş bölümü yap ve yapacagi işi söyle herkesin içinde. Yapmazsa da dokunma o işe.
Ergenlik degil onun ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?