merhaba..
o kadar moralim bozuk ki.. kendimden nefret ediyorum şu an.. 3 yaşında bir kızım var, hamileyim ayrıca 6 aylık.. kızımı çok seviyorum herşeyim o benim.. ben sabrı az öfkeli bir insanım. ayrıca çocuk yetiştirme ve psikolojisi hakkında sürekli araştıran. ama bazılarını uygulayamayan!!! buna rağmen kızımı güzel doğru yetiştirdiğimi söyler herkes. öfkeliyim diyorum ya sinirlenirdim çok fazla olmasa da poposuna vururdum, yüzüne vurdum birkaç kez pişman omuştum. ama kendimi yine kontrol edemedim. taşındığım yerde kızımın tek arkadaşı var o da 5 yaşında sevmediğim huyları var çocuktur diyorum ama kızım kapmaya başladı çok hareketini ve kelimelerini. kızıma senin annenin karnında bebek yok ki diyor bizim ki ağlıyor, baban yok senin diyor vs.. ben de sinirlenmeye başladım söz dinlemeyen bir çocuk oldu. ondan öğrendiklerinin aynısını yapmaya çalışıyor yaşı itibariyle.
gelelim konuya yine bugün arkdaşı geldi kızdırdı ağlattı ve gitti. yemek yediriyordum ağzında lokma hiç tutmazdı baktım 10 dk oldu hala geveliyor tutuyor yut dedim şunu yutmadı, tekrar dedim, eline bacağına derken yüzüne vurmaya başladım salladım ve berbat dövdüm. inatlaşmamam gerekirken yemesi için ısrarla devam ettim! kendimi kaybetmişim.. eşimi aradım hemen geldi. sakin biridir. bana da sakin davrandı ama onun aklının ermediğini yine hatırlattı bana ama ben nasıl bir insanım onu anlayamıyorum. evladı olmayan çok insan varken ben kıymet bilmeyen bir vicdansızım o kadar! akşamdan beri ağlıyorum!allaha yalvarıyorum bana az sabır versin diye
merhaba..
o kadar moralim bozuk ki.. kendimden nefret ediyorum şu an.. 3 yaşında bir kızım var, hamileyim ayrıca 6 aylık.. kızımı çok seviyorum herşeyim o benim.. ben sabrı az öfkeli bir insanım. ayrıca çocuk yetiştirme ve psikolojisi hakkında sürekli araştıran. ama bazılarını uygulayamayan!!! buna rağmen kızımı güzel doğru yetiştirdiğimi söyler herkes. öfkeliyim diyorum ya sinirlenirdim çok fazla olmasa da poposuna vururdum, yüzüne vurdum birkaç kez pişman omuştum. ama kendimi yine kontrol edemedim. taşındığım yerde kızımın tek arkadaşı var o da 5 yaşında sevmediğim huyları var çocuktur diyorum ama kızım kapmaya başladı çok hareketini ve kelimelerini. kızıma senin annenin karnında bebek yok ki diyor bizim ki ağlıyor, baban yok senin diyor vs.. ben de sinirlenmeye başladım söz dinlemeyen bir çocuk oldu. ondan öğrendiklerinin aynısını yapmaya çalışıyor yaşı itibariyle.
gelelim konuya yine bugün arkdaşı geldi kızdırdı ağlattı ve gitti. yemek yediriyordum ağzında lokma hiç tutmazdı baktım 10 dk oldu hala geveliyor tutuyor yut dedim şunu yutmadı, tekrar dedim, eline bacağına derken yüzüne vurmaya başladım salladım ve berbat dövdüm. inatlaşmamam gerekirken yemesi için ısrarla devam ettim! kendimi kaybetmişim.. eşimi aradım hemen geldi. sakin biridir. bana da sakin davrandı ama onun aklının ermediğini yine hatırlattı bana ama ben nasıl bir insanım onu anlayamıyorum. evladı olmayan çok insan varken ben kıymet bilmeyen bir vicdansızım o kadar! akşamdan beri ağlıyorum!allaha yalvarıyorum bana az sabır versin diye
3 yaşını doldurduysa devletin anaokulları alır, yarım gün yolla mutlaka bence, hem sana hem ona iyi gelir
Dayak iyi bir yol degil çocuk kesinlikle bu şekilde cezalandırılmamalı,hele yüzüne vurmak,tokat..cidden kalıcı hasarlar bırakabilir psikolojik bakımdan..Lütfen sakin olmayı deneyin ve istemediğiniz davranışları olursa farklı türde cezalar uygulayın ve bir tavsiye daha anlatın anlatın anlatın!!!kaç yaşında olursa olsun çocugunuzla konuşun....
hep düşündüğüm birşey bu ama yaşadığım yer doğuda sizin tahmin edemeyeceğiniz kadar mahrumiyet bir bölge. ve biz ilçeye epey uzak! bir lojmandayız.dağdan başka birşey göremiyoruz burada
bazen olur, sınır patlaması felan dıyemıcem ben nedense
şuan sınır olan bırı varsa o da benım, sızı cıdden anlıyamıyorum, anlamak da ıstemıyorum
küçük masum ve karşılık veremeyen bı çocuğa vurmanız ne kadar doğru anlamıyorum
vurunca ne olacak yanı? o lokmayı anında yutacak mı?
sabırlı olmanız gerekıyor
ve destek almanız şart
taşının o zaman canım eğer evhanımıysan, doğum yapınca nolcak, iki küçük çocuk, sinirlerin dahada yıprancak, en azından biri yarım gün okulda olsa biraz dinlenmiş olursun
eşin biraz zahmet çeker işe giderken ama olsun değer bence
tabii şartlarınızı ne iş yaptığınızı bilmiyorum
mümkünse taşının bence
anlamanız için çocuğunuzun olması şart! dayak atmayı değil annenpişmanlığını! bilmem anlatabildim mi
doğudayım diyorum yer belirtmeme luzüm varmı. hani şu tv de izlediğiniz şehitlerin verildiği yerlerde ve yüreği ağzında yaşayanlardan! yani bu durumda öyle yola çıkmak falan mümkün değil size anlatabileceğim. ben asker eşiyim kısacası. öyle bir çözümüm olsa memur hayatı yaşasak bunlar bizim için sıkıntı olmaz hiç bir zaman gidilir gelinir
benimde 3 yaşında bi kızım var ve şuanda 4 aylık hamileyim...
bazen öyle duruma getiriyolar ki canım insan ne yaptığını nasıl davrandığını bilemiyor.
seni çok iyi anlıyorum.bende yapıyorum arada böyle hatalar.
sonra vicdan azabı çekip pişman oluyorum o uyurken gidip ona konuşarak ağlıyorum...
hamileykende zor oluyor.diş ağrısıydı,baş ağrısıydı,devamlı uyku hali ve aynı zamanda bir çocuk büyütmek...
gerçekten çok zor.yaşamayan anlayamıyor maalesef.
sadece sabredecez,daha dikkatli olacaz.canlarımız onlar bizim.herkesden önce biz isteriz iyiliklerini....
Sizi strese sokmak istemem. Şuan 3 yaşında kolay unutucak bi yaşta şu yaptığınızı çok kolay tedavi edebilirsiniz ona olan yaklaşımınızla..
Ama kendinize hakım olun ve birdaha yapmayın.
Bakın benim yaşım 23 annemden küçükken çok dayak yedim. Çok dudağımı patlattığını hatırlarım. Üstelik yemek yemiyorum diye çoğuda..
Şu yaşıma kadar annemi hiç arkadaş olarak görmedim halada görmem göremem.
Derdim olsun kapısını çalarım dediğim insanlardan biri değil.
Arada dolar niye benimle hiç sohbet etmiyosun insan gelir sarılır annesine falan der.
Bi kac kez dayanamadım dedim çocukken sen bana çok sevgi verdin ya şimdi karşılığını mı istiyosun diye..
Ağlar her defasında ama giden gitti bende açtığı yaraları hala taşırım içimde..
İnsanlar hep biraz soğuk olduğumu söylerler sevgisini göstermiyo sessiz derler. Bilmiyorlar ki sebebini!
Sevgilimlede çok sorunlar yaşadık bu yüzden insan diyemiyo ki sevgi göstermek nedir bilmiyorum diye..
Her çocuk benim gibi olucak diye bişeyde yok ama sabredin ne olursa olsun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?