ben nasıl bir anneyim

yazmayım yazmayım diyorum ama
tutamadım kendimi..

diyorsunuz ki kkda 7bin küsür mesajım var beni tanıyan tanır..
öyleyse bu yazdıklarınızı size hiç mi hiç yakıştıramadım..

sevgili vaveyla'yı az çok tanıyan biri olarak değil dayak yanlısı, tam tersi çok sevecen olduğunu söylemeliyim size.
davranış bozukluğu yaşayan biri de değil ayrıca.
düşüncelerinizi aydınlatmak adına söylüyorum

şimdi tutup da 'sanane sen avukatı mısın' demeyin sakın ha.

sizi tanıyan tanır da, başkalarını da tanıyan var elbet..

insan söyleyeceklerini ölçüp tartarak söylemeli.
kalp kırmanın lüzumu yok

konu sahibi sizden fikir istiyor
sizin tartışmanızı değil.

sevgili konu sahibine gelince;
eşin söylüyor zaten, o küçük senin anladığını anlamaz.

ilk önce çocuğunuzu zorlamamaya çalışın.
yemiyorsa yemesin.

çok rahatsız olduysanız o küçük kızla da görüştürmeyin.
herkes bir değil elbet.
sizin çocuğunuz çok hassas yapılı belli ki.

görüştürmeyin olsun bitsin.
ne siz sinirlenin, ne de küçük yavrunuz üzülsün.

yine engin bilgilerin we anlayışın için sağol arkadaşım az kalsın doğuracaktım şurda yaa :)
gidiyorum walla kalamam artık buralarda :43:

Son düzenleme:
yazmayım yazmayım diyorum ama
tutamadım kendimi..

diyorsunuz ki kkda 7bin küsür mesajım var beni tanıyan tanır..
öyleyse bu yazdıklarınızı size hiç mi hiç yakıştıramadım..

sevgili vaveyla'yı az çok tanıyan biri olarak değil dayak yanlısı, tam tersi çok sevecen olduğunu söylemeliyim size.
davranış bozukluğu yaşayan biri de değil ayrıca.
düşüncelerinizi aydınlatmak adına söylüyorum

şimdi tutup da 'sanane sen avukatı mısın' demeyin sakın ha.

sizi tanıyan tanır da, başkalarını da tanıyan var elbet..

insan söyleyeceklerini ölçüp tartarak söylemeli.
kalp kırmanın lüzumu yok

konu sahibi sizden fikir istiyor
sizin tartışmanızı değil.

sevgili konu sahibine gelince;
eşin söylüyor zaten, o küçük senin anladığını anlamaz.

ilk önce çocuğunuzu zorlamamaya çalışın.
yemiyorsa yemesin.

çok rahatsız olduysanız o küçük kızla da görüştürmeyin.
herkes bir değil elbet.
sizin çocuğunuz çok hassas yapılı belli ki.

görüştürmeyin olsun bitsin.
ne siz sinirlenin, ne de küçük yavrunuz üzülsün.

sevgili arkadaşım güzel hoş diyorsunda o da beni tanımadan fevrisin ,sorunlusun,senin çocukluğuna dönelim v.s gibi kışkırtıcı kelimeler kullanıyor,
burda konu ben değilim ki konu sahibinin çocuğu ile olan durumu,
ben konuya yorum yaptıkça o bana yorum yapıyor ,e bende doğal olarak düşüncemi savunuyorum
sanal ortam farklı biliyorum eminim bu kişilerle yüzyüze bu tartışmayı yapsak ortak noktada buluşuruz
ama burda mimik yok duygu yok ,insanlar birbirini yalnış anlayabiliyor..
ayrıca sen onun avukatımısın diye basit bir cümle kullanmam ben merak etme,tanıdığın için onu savunman normal,bende bunu çok yapmışımdır burda ..

sevgili arkadaşım güzel hoş diyorsunda o da beni tanımadan fevrisin ,sorunlusun,senin çocukluğuna dönelim v.s gibi kışkırtıcı kelimeler kullanıyor,
ben konuya yorum yaptıkça o bana yorum yapıyor ,e bende doğal olarak düşüncemi savunuyorum
sanal ortam farklı biliyorum eminim bu kişilerle yüzyüze bu tartışmayı yapsak ortak noktada buluşuruz
ayrıca sen onun avukatımısın diye basit bir cümle kullanmam ben merak etme,tanıdığın için onu savunman normal,bende bunu çok yapmışımdır burda ..

olmayan birşeyi kurgularsanız we konu sahibi yanlış yorumlayıp üzerine girderseniz, anlayış tarzımdan dolayı ben de sizi yargılarım kusura bakmayın. size anlatılıyor anlamıyorsunuz war mı ötesi

Yaa BIRAK ALLAH AŞKINA yaşamayan anlamaz nedir arkdasım ? ne yasadın madem bu kadar
dayanıksızsın , daha anneliğe hazır deılsın ardı ardına çocuk dogurmucaksın ozaman o kucuk çocugun sucu ne ? ona mı sordunuz çocuk yaparken hee eger yaptıysan bunu ondan çıkaramazsın o cocuga vurmanın bı açıklaması olamaz . siz bu zıhnıyette devam edın.

bakın bakalım ılerde çocugunuz size nasıl davranıcak ozaman hatırlarsınız bugunleri :).. Doğurduysan onun sorumlulugu alıcaksın yorgunlugunu , pskolıjık bunalımını onu bunu sunu o çocuktan çıkarmıcaksın.

Eger bunu bı bakıcı yapsaydı hepınız kadını öldürmekten beter ederdiniz demi fark ne şimdi ?

Pskoloğa gidin diyorsunuz ya herşeye,kimse keyfinden gitmiyor pskoloğa...Yaşadığı şeyleri kaldıramadığı,etrafa kendine zarar vermek istemediği için gidiyor....Sizden annelik dersi alacak ta değilim...Mis gibi bakarım çocuğuma...Ama burda yaptıkları yüzünden pişman olan birini acımasızca eleştirmem en azından....

Doğurduysan herşeyi yapmak zorundasın tabi ki ama hiçbirmizin sabrı taşmıyor mu???....Ne alakası var ya...İnsanız hepimizin zaafları duyguları var.Robot olsaydık o zaman bütün duygu değişimlerine eyvellah diyebilirdik.....

Bir bakıcı ve anne aynı şey mi??? Çok garip....

ya siz nasıl insanlarsınız anlayamadım ben normal falan mı gelmiş sawunmuş mu neyi sawunmuş hangi eleştiriden ben doğru yaptım demiş kurdunuz kurdunuz gerçekçi olmaya başladı hani :)

Üslubunuza dikkat edin. Nasıl insanmışım anlayamamışsınız.
Doğru yaptığını savunduğunu iddia ediyor demedim.
İlk başlarda vicdan azabı çektiğini düşünmüştüm. Ama bir iki eleştiriden sonra yaptığının normal olduğunu düşünmeye başladığını iddia ettim.
Ben nasıl bir insanım biliyor musunuz?
Ben bir anneyim.
çocuklarının arasında 2 yaş olan, çalışan, hem anne hem baba olan, büyük sıkıntıları olan ama çocuklarının kendine ödül olduğunu düşünen, çok küçük olduklarının, bu nedenle de hata yapabileceklerini bilen bir anneyim.
Ve çok iyi biliyorum ki benim çocuklarım ve diğer o yaştaki çocukların hiçbirisi yaptıklarını ebeveynlerini üzmek için yapmazlar.
O nedenle de bir anne hata yaptı, suç işledi diye çocuğunun canını yakmasın.
Benim zor zamanlarım olmuyor mu.
Çaresiz kaldığım yutkunduğum, derin birnefes alıp yaptığının yanlış olduğunu dilimde tüy bitene kadar anlatmak zorunda kaldığım zamanlar.
Hiçbir gerekçe çocuğa kendini kaybedecek kadar vurmayı hoşgösteremez bana.
Kendi söyledi poposuna koluna derken yüzüne vurmaya başladım ve kendimi kaybettim diye.
Sebep ne? Yut demiş, ağzında 10 dakika gevelemiş. Yut diyorumsana diye bağırmış.
Neymiş. Kendi tercih ettiği, çocuğuyla biraraya getirdiği 5 yaşındaki çocuğun davranışlarını 3 YAŞINDAKİ bir çocuğun taklit etmesine tahammül edemiyormuş.
Evet ben nasıl bir insanım hakikaten ki, öfkenizi kontrol edin diye uyarıda bulunuyorum.
Anormalim ben konusahibinin deyimiyle.

yine engin bilgilerin we anlayışın için sağol arkadaşım az kalsın doğuracaktım şurda yaa :)
gidiyorum walla kalamam artık buralarda :43:

ikiniz de çok fevri davranmışsınız
belki günün stresi, belki başka bi şey diyip karşılıklı anlayın birbirinizi..
kimsenin anı bir anını tutmuyor elbet
mutlu anınıza denk gelir, hiç girmezsiniz tartışmaya; kötü anınıza denk gelir tüm sinirinizi bir de burda çıkarırsınız,
her şey olabilir

ama üzmeyelim birbirimizi.

öyle basit bir cümle kullanmayacağın için teşekkürler eylül

konu sahibine ek olarak
kötü düşünceyle vurmadığını biliyorum
ama vurmanın hiç bir tarafı haklı çıkarılamaz

lütfen sen de bu huyunu frenlemeye çalış
çocuk diye bir şey yok

karşında bir birey var
ve sen onu nasıl yetiştirirsen öyle şekillenecek

Yazık valla çok garip insanlar var....Konu sahibini savunan herkes dayağı savunuyor sanki...Biz bayıldık kızına tokat atmasına...Alkış konu sahibi sana...Bravo...

Son düzenleme:
tekrar anlatıyorum anlamsı anormal insanlara!

ben kızıma dün tokatla bir sağa bir sola olacak şekilde kendimce FENA YAPMAMAM gereken bir şekilde dövdüm. kendimi kaybetmemden kastım budur bana göre! bakış açıcı bu sizin yaşadıklarınızdan mana çıkardığınızı düşünüyorum ben.
evet eşimi çağırdım çünkü ben BİR SAĞA bir SOLA nasıl tokat attım kendimi kaybettim diye yakındım. benim şiddet anlayışım bu. ama siz fazlasını görmüşsünüz kafanızda güzel canladırıyorsunuz bunları!
ve son olarak pişmanım demiştim yine söylüyorum ben dayağı savunmadım! sadece sakin olmam gerekiyor bağırmamam gerekiyor o kadar! şimdi bağırdım diyorum ya :) AVAZ AVAZ bağırıp kendini yırtmış demeyin aman haaa!!!!!

EBRU72 şunu bir tekrar okurmusun!!!!!!! kendi sorunlarını başkalrına mal etme olur mu rica etsem. benim huzurlu bir yuvam var kendimden şikayetim var sadece. öyle öfke saçarak dolaşmıyorum ben etrafta. ama yok sen ben seni böyle hayal ettim dersen mutlu ol selametle!

Adı üstünde çocuk. Pişmansınız ama tekrarlayan davranışlarınız var. Psikoloğa neden gitmiyorsunuz. Ben çocuğum 1 lokma yesin diye tüm gün yalvarıyorum dövmek niye. Ne günahı var onun? Keyfi yoktur istememiştir. Yapmayın n'olur

Adı üstünde çocuk. Pişmansınız ama tekrarlayan davranışlarınız var. Psikoloğa neden gitmiyorsunuz. Ben çocuğum 1 lokma yesin diye tüm gün yalvarıyorum dövmek niye. Ne günahı var onun? Keyfi yoktur istememiştir. Yapmayın n'olur

ya sizin anlayışınızda sorun var sanırım ben burnumu uzatamıyorum dışarı diyorum burda ne psikoloğu ya! savaş alanı her yer.
hepiniz hanımefendisiniz biz burda sizi bekliyoruz!

Son düzenleme:
ya sizin anlayışınızda sorun var sanırım ben burnumu uzatamıyorum dışarı diyorum burda ne psikoloğu ya! Savaş alanı her yer.
Hepiniz hanımefendisiniz biz burda sizi bekliyoruz!

insanlara saldırmana gerek yok pısmansan bı daha yapma
yasadıgın sartları cocugun mu belırledı de sen bazı seyler eksık dıye ondan hırsını cıkarıyorsun ...

hanımefendi, konu sahibi kendisini kaybetmemiş hafifce yanağını vurduğu için öyle tanımlamış..konu sahibi de ben de biraz önce açıkladım..yazılan yorumları okuyun lütfen hala aynı laf üzerinde diretiyorsunuz

öfkeliyim diyorum ya sinirlenirdim çok fazla olmasa da poposuna vururdum, yüzüne vurdum birkaç kez pişman omuştum. ama kendimi yine kontrol edemedim. eline bacağına derken yüzüne vurmaya başladım salladım ve berbat dövdüm. inatlaşmamam gerekirken yemesi için ısrarla devam ettim! kendimi kaybetmişim..

Okumam yazmam olduğu gibi anlayışımda da problemolduğnuu düşünmüyorum.
Yorum yaparken de amiyane tabirle sallamıyorum. Gerçekten düşünüp, konusahiplerine değer verip yazmaya çalışıyorum. Laf olsun diye değil yani.
Direttiğim nokta nedir onu da anlayamadım.
Sadece bu hata. Bunu kabul edin. Ve yapmamaya çalışın.
Yeni bir bebek gelecek. Bu büyük çocuk için travma olacak. Daha zor günleriniz olacak. Önleminizi alın mesajı vermek için yazmak mı?
Şöyle mi olmalıydı.
Evet hamilesiniz zor günlerinizdesiniz. Çocuğunuz da yaramaz. Bakın yutmamış. Siz yanlış yapmışsınız ama üzerinde durmayın. Vicdanınız rahat etsin. mi demeliydim.
Yok.
Diyemem.
Diretirim.
Çok zor günler olacak. Öyle kolay değil iki çocuk büyütmek. Sabır lazım, özen lazım. Anlamak lazım.
Kişilikleri gelişen çocuklara, varlıklarını ispatlamaya çalışan evlatlarımıza sabırlı olmak ZORUNDAYIZ....

Ne ekersen onu bıcersın dıye bı soz var sımdı sıra sende konu sahıbı suan ne yaparsan ılerde sana aynısı gerı döner

insanlara saldırmana gerek yok pısmansan bı daha yapma
yasadıgın sartları cocugun mu belırledı de sen bazı seyler eksık dıye ondan hırsını cıkarıyorsun ...

bana ve başkalarına saldıran sizsiniz! yani sizin gibi psikolojik sıkıntıları olan insanlar! size ne anlatsam boş nato kafa nato mermer! allah biraz merhamet versin size yazık

ya sizin anlayışınızda sorun var sanırım ben burnumu uzatamıyorum dışarı diyorum burda ne psikoloğu ya! savaş alanı her yer.
hepiniz hanımefendisiniz biz burda sizi bekliyoruz!

sizi bekliyoruz derken, eşinin tercih ettiği mesleğin sorumlusu biz mi olduk şimdide
kusura bakma ama bi yakının yanına şehre mi gidersin naparsın bence kesinlikle doktora gitmelisin
çocuğuna vurup pişman olabilir insan ilk mesajından bahsetmiyorum
ama sonraki mesajlarında bile öfke sorunun olduğu belli

EBRU72 şunu bir tekrar okurmusun!!!!!!! kendi sorunlarını başkalrına mal etme olur mu rica etsem. benim huzurlu bir yuvam var kendimden şikayetim var sadece. öyle öfke saçarak dolaşmıyorum ben etrafta. ama yok sen ben seni böyle hayal ettim dersen mutlu ol selametle!

Benim bir sorunum yok ki.
Sadece zorluklarım var.
Sizden farkımı anlatmaya çalıştım. Huzurlu yuvanızda mutlu olmayı başarın o zaman. Öfkenize hakim olun.
Bir dediğiniz bir dediğinizi tutmuyor.
Konuyu açtığınız cümlelerin neden arkasında değilsiniz. O zaman düzgün açsadınız.
Öfkeme yeniliyorum diyen sizsiniz.
Ben değilim. Benim de huzurlu bir yuvam var. Babaları yok sadece.
Ne kadar çirkinleşiyor durum. Benim huzurlu bir yuvam vardiyerek ima ettiğiniz şey için söylenecek birşey bulamıyorum.
Ayıp ettiniz diyorum sadece.
Sırf size çocuğunuza yaptığınız davranış nedeniyle eleştiri getirdiğim için yaptınız bunu.
Öfkenize yenilerek yine.
Dediğim gibi sadece babaları yok.
Anlaşamıyorduk. Ve bu bizim için bir sorundu. Çocuklarım ve kendim adına böyle bir karar aldım.
Mutlu ve huzurlu bir aile kurmak adına.
Ve merak etmeyin.
Mutluyuz çok şükür. Elimden geleni yapmaya çalışıyorum mutlu olmak adına. Allah bozmasın inşallah..
Ve ne yaparsanız yapınbundan sonra size yazılmaz.
Öfkelendiğinizde ne dediğinizi bilmiyor ve nerden nasıl vursam diye bakıyorsunuz.
Çocuğunuza da ne yaparsanız yapın. Sadece üzüldüm. Gereksiz yere küçücük tokatlara maruz kaldığı için.
Nasıl bir anneyim diye sordunuz. Herkes kendi yorumunu yaptı.
Suç mu

Son düzenleme:
Bakın hanımefendi..Siz buraya probleminizi yazarken muhtemelen size rahatlatıcı, moral verici, güzel sözler söylensin istediniz..Kısacası vicdanınızı
rahatlatmak adına buraya bu başlığı açtınız..Ama maalesef bizler sizin moral hocalarınız değiliz..Birşey paylaştığınız vakit işinize gelemeyen şeyleri de
duyma olasılığını hesaba katmalısınız..Yaptığınız YANLIŞ..Daha önceden de çocuğunuza vurmuşsunuz..Yok "poposuna vurdum", yok "yüzüne hafif dokundurdum"
Bunlar bahane olamaz..Mahrumiyet bölgesinde yaşıyor olmanız da bahane değil..O bölgelerde yaşayan o kadar çok aile var ki..Eğer hepsi hırslarını
çocuklarından çıkarmaya kalksalar ne olur bir düşünün...

Üstelik memnun olmadığınız bir ortamda ikinci çocuğu da yapmışsınız..Hayret..

Üstelik o doğduğu vakit yükünüz iki katına çıkacak..O zaman sinirinizi nasıl kontrol etmeyi düşünüyorsunuz?
Muhakkak bebeğiniz için bir hastaneye gidiyorsunuzdur..Lütfen psikolojik yardım almaya çalışın..Çocuklarınız için yapın bunu..

Pskoloğa gidin diyorsunuz ya herşeye,kimse keyfinden gitmiyor pskoloğa...Yaşadığı şeyleri kaldıramadığı,etrafa kendine zarar vermek istemediği için gidiyor....Sizden annelik dersi alacak ta değilim...Mis gibi bakarım çocuğuma...Ama burda yaptıkları yüzünden pişman olan birini acımasızca eleştirmem en azından....

Doğurduysan herşeyi yapmak zorundasın tabi ki ama hiçbirmizin sabrı taşmıyor mu???....Ne alakası var ya...İnsanız hepimizin zaafları duyguları var.Robot olsaydık o zaman bütün duygu değişimlerine eyvellah diyebilirdik.....

Bir bakıcı ve anne aynı şey mi??? Çok garip....

Şimdi ne alaka ya kimse keyfınden gitmiyormus pskolga ben ne dedim ? keyıf catmayamı gidin dedim.
tabıkı yardım almak ıcın gidiyor yanı benım yorumumla bu dedıgınızın arasındakı bagı kuramadım yanı saçma !.

Ben size asla annelık dersi vermıyorum . ne haddıme .? ayrıcada banane siz ılerde görursunuz zaten ektiginiz tohumun meyvelerini ve yada dikenlerini :)) . tabiki sabrımız tasıyor ama bu 3 YASINDAKI COCUGUN popusuna bacagına vururken yuzune gelıp 2 kez tokat atmakla sarsmakla olmuyor ! kusura bakmayında BENIM SABRIM BÖYLE TAŞMIYOR. evet anne deilim ama benımde annem var bende kucuktum kardesımde kucuktu kuzenımde arkadasımda ama biz böyle bişey görmedik.

Buyrun siz robot olmayın hanım efendı . bebegınızı cocugunuzu yerı geldgnde kırpalayan 2 tane yapıstırın .
çunku siz ROBOT DEILSİNİZ .

abartmayın arkadaslar! hangi biriniz annenizden dayak yemedınız ? valla anlamak cok zor sizleri. evet benım annemde beeni kardeslerım cok dövdü hemde öle dayaklar yedıgımı hatırlıyorum ki öle böle deıl. ama nolursa olsun o benim annem. hastalıgımda kötü günümde yanımdaydı beni DÖVDÜ DİYE KÖTÜ ANNEMI OLDU??? BEN ANNEMİ COK SEVIYORUM GEREKİRSE CANIMI BİLE VERİRİM!
ABARTMAYIN GERCEKTEN COK ABARTIYORSUNUZ!
hatta annem sinirlenince kendını kaybederdi ve bize derdiki ben sinirlendiğimde benden kaçın derdi.
kadın burda derdini anlatmış pişmanlıgını dile getirmiş destek olucagına köstek oluyorsunuz. ayrıca bir anneylede dadı, bakıcı mukayese edilemez...!

Son düzenleme:
bana ve başkalarına saldıran sizsiniz! yani sizin gibi psikolojik sıkıntıları olan insanlar! size ne anlatsam boş nato kafa nato mermer! allah biraz merhamet versin size yazık

Hanım efendı kımse sıze saldırmıyor çocugunuzu dövupte buraya konu açmıssınız PİŞMANIM DİYE . KENDİNİZDE YAPTIGINIZIN ACIKLAMASI OLMAYAN SAÇMA AYIP VE KÖTÜ BIRSEY oldugunu gayet iyi bılıyorsunuz ki BURAYA KONU AÇMAZDINIZ YOKSA.

Burası vıcdan yada gunah cıkarılcak bı yer deıl anladın mı burda işinize gelmeyen yorumlara boyle nato mermer gibi sevıyesızce yorum yapamazsınız .

eşinizin mesleginin getırdıgı korkuyu yasadıgınız stresi hamılelık sendromnuzu ve öfke sorununuzu 3 ysındakı cocugunzdan çıkarmısınız . iyi mi bu kadar net . ve gerçek.

yanı ustunuze gelmeyım susuyum herseyı solemeyım dıyorum ama buna siz zorluyorsunuz.

Back
X