Ben nasıl davranmalıyım annem haklı mı?

Siz de dikkat çekmeye çalışan ilgiye aç bu 5 6 yaşındaki çocuklara uyanık cins vs diyip sınır mi oluyorsunuz
Konu sahibine hak verdiğinize göre
Hayır sinir olmuyorum hanımefendi. Mesajın tamamını okursanız ne yaptığımı anlarsınız zaten. Yine de söyleyeyim. Onların düzeni deyip, karışmayıp uzak duruyorum. Ayrıca profesyonel gibi hırsızlık yapabilen çocuklar da olduğunu hatırlatarak aslında çocukların şartları her zaman kendi lehlerine kullanma ustalıklarından bahsetmiyorum bile. Kendi kardeşimi ve kuzen çocuklarını büyütmek zorunda kalmış, yeterince tecrübeli biri olarak söylüyorum bunu.

Herkes konu sahibine suç buluyor ama ben buna katılmıyorum. Benim gözüm önünde örnekleri var. Anneanne babaanne tarafından yetiştirilen çocukların geneli pohpohlanıyor ve ortamda başka çocuk varken ilgiyi üstüne almak için her türlü yolu deniyorlar. Normal oyun oynayan ve yaramazlık yapan cinsten değil daha uyanık davranıp sizden ilgiyi koparmaya çalışıyorlar. Konu sahibinin haksız olduğu nokta ise aile işlerine müdahil olmak. Onlar böyle yaşamayı seçmiş. Kalıcı geldiyseniz bulun evinizi bir an önce, kendi evinize çıkın. Kurulu bir düzeni siz değiştiremezsiniz.

Tek ihtiyaci olan ilgiyi almanın yolunu bulduysa aferim derim
Çocuk o çocuk 6 yaşında daha çocuklar ilgiden sevgiden başka ne ister
Kimbilir o hala dan ilgi göremeyince nasıl üzüldü ya...

Ben yurtdışına okumaya gittim bitirdim evlendim, boşandım , bir kzım var , 4 yaşında yurtdışında yalnız hissediyorum, ailemin yanına geldim bir süreliğine , abimin kızı annemlerde yaşıyor sürekli , 6 yaşında, kızın annesi hiç aramıyor çocuğu , abim çocuğuyla ilgilenmiyor keyfine bakıyor, bende kısa süreliğine annemlerdeyim kızdan çok sıkılıyorum, birde şımarık, kızım o kıza çok düşkün ama kız bazen kötü örnekte oluyor , , ben tepki verince en ufak anneme batıyor , bende anneme sinirleniyorum anne ben o çocuğun annesi babası değilim diyorum rahatsız oluyor annem , beni yalnız bırakıyor, bende bunun çözümü beni yalnız bırakmak değil, abime sorumluluk vermek diyorum , annem ne yapayım almıyor diyor … ben şaşırdım ne doğru ne yanlış
Anne babası terk etmiş, küçük bi kız çocuğuna karşı içinizde biraz sevgi besleyebilseydiniz keşke. Üstelik yeğeniniz, üstelik siz de bi annesiniz.

Ufacık cocuk ne kadar şımarık ve kötü şeyler yaparsa yapsın bu cocuğun değil ebeveynlerin suçu. Çocuğa karşı merhamet duyun ne olursa olsun.

Kisa süreliğine ordasiniz bunalmişsiniz ve destek sarılıp sarılmaya ihtiyacınız var. Ve belkide yeğeninizle ilgi dağılmasın zaten hep burda kisa süre izin versinler kızınızla ilgilenilsin istiyorsunuz. Ama ne anneniz ne abiniz sizi anlamamis belliki sert davranıyorsunuz. Açıkça annenizle bunu konuşmalasiniz.

Benim torunum bile olmasa kızım ufak çocuğu kötü buluyorsa şiddetlenirim. Onlara günah bile yazılmıyor melek onlar. Küfür bile etse 6yasindaki cocuğun suçu değil ana babasının suçu.
Cocuk , yaşlı, hayvan hakkına girmek çok günah. Yeğeniniz bi hamur ne şekil verirsen o olur. O açıdan düşünün kalbinizi ılık tutmaya zorlayın.

Anne babası terk etmiş, küçük bi kız çocuğuna karşı içinizde biraz sevgi besleyebilseydiniz keşke. Üstelik yeğeniniz, üstelik siz de bi annesiniz.
Bakın toplumsal bir problemi yansıtıyorsunuz şu anda. Benim görüşüm dışındaki görüş doğru değil mantığı. Çocuk bu onu da severim ama ben de bir bireyim aynı zamanda. Kendi problemlerim var kimi zaman bunaltan ama yeterli ilgiyi veririm. gelecekteki kişilik bozukluklarına mani olmak adına her şeyi kararında tutarım. Çocuğun uyanık olması benim onu sevmediğim anlamına gelmez. Bu sizdeki önyargı sanki.

Çünkü benimde anneme ihtiyacım var ve annem tamamen kendini o kıza adamış durumda … sıkıldım ve bunaldım
O zaman çocuğunuzu alıp ayrı eve çıkacaksınız. Kaç yaşında kadınsınız fazla şımarık davranıyorsunuz.

Senin kocan da babalık yapabilecekken yapmıyor.
Yapamaz çünkü esrar bağımlısı derken sanki esrar bağımlılığı bir tercih değil de Allahtan gelmiş bir hastalık mi
Esrar bağımlılığı diğer madde bağımlılıklarına göre daha çok tedavi edilebilir bir bağımlılık. Adam istese tedavi olur. Demek ki istemiyor. Abisi de istese babalık yapar. Ama istemiyor. Aynı.

Tek ihtiyaci olan ilgiyi almanın yolunu bulduysa aferim derim
Çocuk o çocuk 6 yaşında daha çocuklar ilgiden sevgiden başka ne ister
Kimbilir o hala dan ilgi göremeyince nasıl üzüldü ya...
Düşünsenize hala kendi kızıyla ilgileniyor, çocuk karşısında annesinin ilgilendiği başka bir çocuk, kendi annelisizligini hatırlıyor ve tabiki hircinlasiyor. Ben küçüğü öpünce büyük ben senin kızın değil miyim diyor, büyüğe sarılınca küçük gelip banada diyorda içim acıyor o zaman.

Cok skldiysaniz evi terkedin. Sonradan gelipte insanlarin evine ortamina karismayin cocugu zaten ana babasi basindan atmis madem ne diye engel olmaya calisiyorsunuz annenize ? Kadin vicdanli ki sahip cikiyor.

Ayrica cocuk yetistirirken en onemli sey empati duygusunu, merhameti asilamak. Bence kiziniza bencil dusunce tarzinizla kotu ornek olan sizsiniz.

Iyi gunler.

Çünkü benimde anneme ihtiyacım var ve annem tamamen kendini o kıza adamış durumda … sıkıldım ve bunaldım
Ya sizin cidden normal olmadığınızı düşünüyorum.İnsan yeğeni hakkında nasıl bu şekilde konuşur ve davranır.İnşallah o yavruya bir zararınız dokunmaz.O çocuk ve sizin çocuğunuz anneniz için aynı konumda,bunu anlamak çok mu zor?

Herkes konu sahibine suç buluyor ama ben buna katılmıyorum. Benim gözüm önünde örnekleri var. Anneanne babaanne tarafından yetiştirilen çocukların geneli pohpohlanıyor ve ortamda başka çocuk varken ilgiyi üstüne almak için her türlü yolu deniyorlar. Normal oyun oynayan ve yaramazlık yapan cinsten değil daha uyanık davranıp sizden ilgiyi koparmaya çalışıyorlar. Konu sahibinin haksız olduğu nokta ise aile işlerine müdahil olmak. Onlar böyle yaşamayı seçmiş. Kalıcı geldiyseniz bulun evinizi bir an önce, kendi evinize çıkın. Kurulu bir düzeni siz değiştiremezsiniz.
Ben bu konuda 3 çocuk görüyorum. Konu sahibi, onun çocuğu, ve abisinin çocuğu.

Bu kadar bencillik olmaz yazık çok yazık. Arkadaşımın abisi yengesi boşandı kadın iki kızının başında abi biraz ilgisiz, arkadaşımın babası ev aldı oturttu gelinini. Kimseninde bir itirazı olmadı.Halalar Babannem dede daima gider gelir ihtiyaçlarını karşılarlar. Hala var hala var işte.

Merhametsizlik mi bu? Boğuluyorum , annemin aşırı sahiplenmesini, dengeyi bulamamasını, beni yalnız bırakmasını, çocuğun şımarıklıklarını tahammül edemediğimi?
Acil tedavi olun hemen baslayin bir terapiye. Siz resmen 6 yasindaki cocugu kiskaniyorsunuz Allah yardim etsin. Sahip oldugunuz butun cocuklara.

Düşünsenize hala kendi kızıyla ilgileniyor, çocuk karşısında annesinin ilgilendiği başka bir çocuk, kendi annelisizligini hatırlıyor ve tabiki hircinlasiyor. Ben küçüğü öpünce büyük ben senin kızın değil miyim diyor, büyüğe sarılınca küçük gelip banada diyorda içim acıyor o zaman.

Yahu benim köpeğim 1gun görmesem küsüyor kucagimda bebek görse havlıyor kopek ya kopek anlıyor.
Komşumuzun başına kötü işler geldi baba babaanne bakıyor baba 10 numara adam
Ama tüm site içimiz titriyor çocuklara

Yahu benim köpeğim 1gun görmesem küsüyor kucagimda bebek görse havlıyor kopek ya kopek anlıyor.
Komşumuzun başına kötü işler geldi baba babaanne bakıyor baba 10 numara adam
Ama tüm site içimiz titriyor çocuklara
Allah kimseyi annesiz bırakmasın 😔

Bazı üyeler aklımı başımdan alıyor gerçekten. 6 ve 4 yaşında iki çocuk . Kardeş kardeş oynasınlar bırakın . Kötü örnek ne olabilir diye düşündüm; çikolata istiyor olabilir , mızmızlık ediyor olabilir , tırnak yiyor olabilir ki bunların hiçbiri çocuğun suçu değil . Annesi - babası bakmamış veya bakamamış anneanne kol kanat germiş . Anaokulu çocuğu daha o . Okula gittiğinde siz annenizle bir şeyler planlayın . Annenizle oturun konuşun . Ama ne bileyim çocuğu da dışlamayın . Yazık , günah. Yarın ne olacağımız belli değil. Azıcık içinizdeki şeytanı susturup , çocuğu anlamaya çalışın .
Daha söylenecek çok şey var ama anlamak için kalp ve vicdan olması lazım

Back
X