Ben nasıl davranmalıyım annem haklı mı?

Veremem kızımın babası esrar bağımlısı ( ne yazikki bilmiyordum) ve şiddet eğilimli , kızım şımarık hareketleri beni sinirlendiriyor annemin aşırı toleransı , anne ve babası ise kendi hayatlarını yaşıyorlar yani annelik babalık yapabilecekken yapmıyorlar ve insanların iyi niyetlerini sömürüyorlar, yani sorumluluk alıp iyilik yaptıkça aptal gibi hissediyorum
siz tam bir bencilsiniz sizin gibi insanlar olmaz olsun yazık

Rica ediyorum , çocuğu olmayan kimse bu konuya cevap yazmasın , önceliğim evlenip boşanmış , hatta babadan abiden ve kocadan gün yüzü görmemiş çekmiş kadınlar , bunlar dışında , yardımcı olmak değilde kendi egosunu tatmin için cevap yazanlar sakın yazmayın!!!

Ben bunu yazdım çünkü doğru yönlendirilmeye ihtiyacım var , çok şey yaşadım ve sağlıklı düşünemiyorum ,
Objektif bakabilen insanlardan sağlıklı yorum bekliyorum ,

Ben yurtdışına okumaya gittim bitirdim evlendim, boşandım , bir kzım var , 4 yaşında yurtdışında yalnız hissediyorum, ailemin yanına geldim bir süreliğine , abimin kızı annemlerde yaşıyor sürekli , 6 yaşında, kızın annesi hiç aramıyor çocuğu , abim çocuğuyla ilgilenmiyor keyfine bakıyor, bende kısa süreliğine annemlerdeyim kızdan çok sıkılıyorum, birde şımarık, kızım o kıza çok düşkün ama kız bazen kötü örnekte oluyor , , ben tepki verince en ufak anneme batıyor , bende anneme sinirleniyorum anne ben o çocuğun annesi babası değilim diyorum rahatsız oluyor annem , beni yalnız bırakıyor, bende bunun çözümü beni yalnız bırakmak değil, abime sorumluluk vermek diyorum , annem ne yapayım almıyor diyor … ben şaşırdım ne doğru ne yanlış
Yorum yapayim

Cok gerginsiniz

Hep Boyle gergin biri misiniz?

Ayni zaman da mutsuz oldugunuz cok belli kavga etmeye yer ariyorsunuz

Ama mutluluk gercekten icinizde

Neyse

Kizginligin temeli su: annem abimin kizina bakiyor benimkine de baksin

Aslinda esitlik dusunursek haklisiniz

Ama anneniz kismen kimsesiz torununa bakiyor ne yapsin kadin bakmasin atsin mi?

Herkes konu sahibine suç buluyor ama ben buna katılmıyorum. Benim gözüm önünde örnekleri var. Anneanne babaanne tarafından yetiştirilen çocukların geneli pohpohlanıyor ve ortamda başka çocuk varken ilgiyi üstüne almak için her türlü yolu deniyorlar. Normal oyun oynayan ve yaramazlık yapan cinsten değil daha uyanık davranıp sizden ilgiyi koparmaya çalışıyorlar. Konu sahibinin haksız olduğu nokta ise aile işlerine müdahil olmak. Onlar böyle yaşamayı seçmiş. Kalıcı geldiyseniz bulun evinizi bir an önce, kendi evinize çıkın. Kurulu bir düzeni siz değiştiremezsiniz.
konu sahibine hak vermeniz ne acı 6 yaşında bir çocuktan bahsediyorsun ve annesi babası yok anlayabilecek yaşta 4 yaşında çok anlamaya bilir ama 6 yaşında anlar benim yeğenim anlıyor ayrıldıklarını anne de yok babada tabiki azalan ilgiyi her daim istiycek zaten ana baba ilgisini kaybetmiş belki ortama yeni çocuk girince verilen babaanne ilgisinide kaybedicek sanıo 6 yaşında bu çocuk ve 4 yaşındaki kız anlaşıyor seviyormuş demekki iyi anlaşıyorlar sorun çocuklar değil bu kazık kadan kadının bu ilgiyi kıskanması 6 yaşında çocuğu kıskanıyor

konu sahibine hak vermeniz ne acı 6 yaşında bir çocuktan bahsediyorsun ve annesi babası yok anlayabilecek yaşta 4 yaşında çok anlamaya bilir ama 6 yaşında anlar benim yeğenim anlıyor ayrıldıklarını anne de yok babada tabiki azalan ilgiyi her daim istiycek zaten ana baba ilgisini kaybetmiş belki ortama yeni çocuk girince verilen babaanne ilgisinide kaybedicek sanıo 6 yaşında bu çocuk ve 4 yaşındaki kız anlaşıyor seviyormuş demekki iyi anlaşıyorlar sorun çocuklar değil bu kazık kadan kadının bu ilgiyi kıskanması 6 yaşında çocuğu kıskanıyor
Kafası çalışan bir insan çıkmış ve yorum yapmış beni de anlamış , ben hayatım boyunca abim yüzünden çektim ve yalnız kaldım, şimdi yine keyfine bakıyor ve benim anneme ihtiyacım olan geçici bir dönem çocuğum ve yaşadığım travmatik boşanma evlilik yüzünden , hayatta kalabilmek için , benim derdim o küçük kız değil tabiki , abim ve annesi , ve ortam

Herkesin sizin gibi de düşünmesi beklenmez yorumu eleştirmek de ilginç

Ben sizi de anliyorum ama suclu olan yegenin anne ve babasidir cocuk degil
Haklısınız ama yeter benim abim yüzümden yaşadığım çile , hep yalnızdım onun yüzünden anneme ihtiyacım var yine yalnızım , annem neden bu kadar adaletsiz davranıyor

Yorum yapayim

Cok gerginsiniz

Hep Boyle gergin biri misiniz?

Ayni zaman da mutsuz oldugunuz cok belli kavga etmeye yer ariyorsunuz

Ama mutluluk gercekten icinizde

Neyse

Kizginligin temeli su: annem abimin kizina bakiyor benimkine de baksin

Aslinda esitlik dusunursek haklisiniz

Ama anneniz kismen kimsesiz torununa bakiyor ne yapsin kadin bakmasin atsin mi?
Hayır benim sorunum annem neden abime bunca tolerans gösterirken hep beni yalnız bırakıyor ?

Psikolojik destek alin hanimefendi. Yegeniniz degil disardan komsu cocugu bilr olsa, ne kadar yaramaz olursa olsun insan uzulur boyle birine. 6 yas cok kucuk annesi babasi var olmemis ama hic gormuyor. Annesi hic oksamamis sacini sevmemis yazarken bile aglicam vallahi. Oglumu dusunuyorum anne babasiz kalsa nasil uzulur nasil hircin olur. Yigen olarak bakmaniza bile gerek yok bebek o sizde annenize destek olun. Abiniz atmis basindan bosverin onlarda vicdan olsa insan yavrusunu atarmi anne dayanabilirmi 1 saat bile gormeden. Demekki vicdansiz kotu insanlar. O insanlar duzelmez birakin babannesi buyutsun cocugu sizde destek olun. Iyilik yapmak sizede iyi gelir bende sikintidayim diyorsunuz. Allah islerinizi rast getirir. Hicbir cocuk anne babasiz kalmasa keske. Simarik cocuk degildir o hircindir anne babasi sevmemis oda boyle gosteriyor tepkisini napsin susup otursun aglasinmi surekli bi kosede. Bu yasta koca insanlar dayanamiyor annesizlige 6 yasinda kucucuk cocuk nasil dayansin. Bak siz diyorsunuz benimde anneme ihtiyacim var diye o napsin garibim. Allah icin sevin cocugu sevgiden zarar gelmez oda hircinligi birakir hem.
Benim derdim o kız değil, annemin adaletsiz yaklaşımı, benimde şu an bir çocuğum var , ve o da sevgiye aileye muhtaç , abime bu kadar tolerans neden beni neden yalnız bırakıyor bu kadar?

siz kocanızın yaptıklarının hıncını çıkaracak yer arıyorsunuz 6 yaşındaki savnumasız çocuğuda kendinize box torbası bellmişsiniz tabi düşenin dostu olmaz bi tekmede ben atayım hıncımı alayım demişsiniz yazık size halasınız siz babası bakmıyor diyorsunuz ama sizin ondan aşşağı kalır yanınız yok kocanızın kızınızı aramamasının sebebi 6 yaşındaki yeğeninizmi
Saçma sapan alakasız yorumlar

Çocuk eve yeni bir kız gelince kıskanmış olabilir, anneniz fazla üstüne titreyip gerekli davranışları öğretememiş olabilir. Annenizin sizin dönüş fikrinde olduğunuzdan haberi var mı?

Sen aileden çektin diye yigeninde çeksin istiyorsun. Belkide senin bu kinin nefretin hayatını bu hale getirdi. O küçük kıza iyi bak, annelik yap halalığı geçtim. Annene yardımcı ol ve çalış annen kızlara bakacaktır. Kalbinin yumuşaması dileğiyle
Annem benim kızıma değil abimin kızına bakıyor sorun burada benden nasılsa yapıyorum diye abimde hiç sorumluluk almıyor annem böyle yaptıkça ve beeen yeter artık diyorum …gücüm kalmadı

Bakın toplumsal bir problemi yansıtıyorsunuz şu anda. Benim görüşüm dışındaki görüş doğru değil mantığı. Çocuk bu onu da severim ama ben de bir bireyim aynı zamanda. Kendi problemlerim var kimi zaman bunaltan ama yeterli ilgiyi veririm. gelecekteki kişilik bozukluklarına mani olmak adına her şeyi kararında tutarım. Çocuğun uyanık olması benim onu sevmediğim anlamına gelmez. Bu sizdeki önyargı sanki.
ayyy yemin ederim sizin psikolojiniz bozuk gelmişsiniz kaç yaşına bencil bencil davranıyorsunuz allah aşkına kimsenin çocuğu ile ilgilenmeyin sadece verilen ilginin önünü kesmeyin yeter çocuğun uyanık olması ne yaaaa 6 yaşında çocuğu kıskanan koca kadının uyanıklığı ne olacak

Çocuk eve yeni bir kız gelince kıskanmış olabilir, anneniz fazla üstüne titreyip gerekli davranışları öğretememiş olabilir. Annenizin sizin dönüş fikrinde olduğunuzdan haberi var mı?
Annem istedi zaten bu tatile gelmemizi de benim sorunum neden oğlan çocuklarını böyle şımartırkem kız çocuklarını böyle eziyor aileler ? Ben ihtiyaç duyduğumda neredeler

Annem benim kızıma değil abimin kızına bakıyor sorun burada benden nasılsa yapıyorum diye abimde hiç sorumluluk almıyor annem böyle yaptıkça ve beeen yeter artık diyorum …gücüm kalmadı
peki anneniz sizin çocuğunuza bakmak zorundamı madem abinizinkine bakmak zorunda değil abiniz sorumluluk almıyor sizin deridniz abim kendi çocuğunu alsında bende kendimkini anama atayım o baksın bende gezeyim yurt dışında bunlamışsınız koca kadın küçücük kızı kıskanıyorsunuz sizin derdiniz o kızla değil abinizle kocanızla o kıza bulaşmayın çekin gidin ayıp günah yetim başı okşamanın sevabı ne büyüktür o çocuk yetim öksüz ana baba terk etmiş

Annem istedi zaten bu tatile gelmemizi de benim sorunum neden oğlan çocuklarını böyle şımartırkem kız çocuklarını böyle eziyor aileler ? Ben ihtiyaç duyduğumda neredeler
Durumunuzu anlayabiliyorum. Çocuk hep altı yaşında kalmayacak. Çocukları kaynaştırmanızı tavsiye ederim, böylelikle anneniz de bıkmadan hem siZe hem abinize destek olabilir. Bence ayrımcılıktan ziyade sizin uzakta olmanız ve o çocuğun ne anadan ne babadan hayır görmesi sözkonusu. Anneniz en azından sizin çocuğunuzun başında olduğunuzu düşünüyor

Konu sahibi yorumlarinizdan anladigim kadariyla bu cocuga kendi anne ve babasinin bakmamasini, annenizin bakmasini cekemiyorsunuz. Gozunuzde abiniz ve eski yengeniz gununu gun ederken, bu kizin kahri annenize kalmis durumda. Bu durumda, tam da sizin de annenize ihtiyaciniz varken, annenizin bu kadar bu kizla ugrasiyor olmasi sizi rahatsiz ediyor. Resmen vur yetime tekmeyi moduna girmissiniz. Anliyorum cocugun anasi babasi hayatta, ama dogurmakla ana baba olunmuyor iste. Onlarin gelipte sizi bu kucuk kizdan “kurtarmasini” beklemekten vazgecin. Anneniz o kizin kahrini cekiyorsa, ne mutlu kiza. Kendi anasi babasi onu birakip gitmisken, hic degilse onu kosulsuz seven bir kisi varmis hayatinda. Sizde o kadar merhamet yoksa uzak durun. Kendi evinize gidin. “Ama benimde anneme ihtiyacim var!” kaprisini yapacak yasi coktan gecmissiniz. Sectiginiz ve bosadiginiz kocaniz kimsenin degil, sizin derdiniz. Anneniz hakli. Koskoca kizim gelipte benim biricik torunumla olan iliskime surekli karissa bende ona haddini bildirirdim
Benim derdim yalnızlığım , ben annemin evladı değilmiyim hayatım boyunca abimin gölgesindeydim hep ben yaparım diye kendi Halime bırakıldım yeteer artık

kocanızın sorunu sanki doğalda o esrarı bıraksın alsın ozaman çocuğu ne bu ya tüm insanların yükünü çocuğa atmışsınız ayıp ayıp

peki anneniz sizin çocuğunuza bakmak zorundamı madem abinizinkine bakmak zorunda değil abiniz sorumluluk almıyor sizin deridniz abim kendi çocuğunu alsında bende kendimkini anama atayım o baksın bende gezeyim yurt dışında bunlamışsınız koca kadın küçücük kızı kıskanıyorsunuz sizin derdiniz o kızla değil abinizle kocanızla o kıza bulaşmayın çekin gidin ayıp günah yetim başı okşamanın sevabı ne büyüktür o çocuk yetim öksüz ana baba terk etmiş
İstiyorsa abiminkine de bakmasın rahatsız olmam ama herşeyini abimin kızına verip bize neden üvey evlat muamelesi yapıyor?

Durumunuzu anlayabiliyorum. Çocuk hep altı yaşında kalmayacak. Çocukları kaynaştırmanızı tavsiye ederim, böylelikle anneniz de bıkmadan hem siZe hem abinize destek olabilir. Bence ayrımcılıktan ziyade sizin uzakta olmanız ve o çocuğun ne anadan ne babadan hayır görmesi sözkonusu. Anneniz en azından sizin çocuğunuzun başında olduğunuzu düşünüyor
Ben abim yüzümden uzaktayım ayrıca ….

Back
X