Ben nasıl evleneceğim

evinizi tutun A dan Z ye her eksiğinizi belirleyin düğün zamanına kadar bir dönem beyaz eşyaları diğer dönem mobilyaları vs vs alın yada taksite girin yoksa canım bunlar size hiç rahat yüz göstermezler
sende onları kendi silahları ile vur kısasa kısas

"gel gelelim önceki gün yaptığımız telefon konuşmasında düğünü eylüle ertelemeyi düşünüyoruz dedi ben bişey demedim tatsızlık çıkmasın diye " birkere siz burda tepkinizi belli etmeliydiniz....oturup bu düşüncelerinizi konuşamıyorsanız ilişkiniz ne kadar sağlıklı..evlendiğinizde daha büyük problemler olacak..daha düğün olayında sizi umursamayan adam ilerde hiç umursamaz..siz çok yufka yürekli birine benziyorsunuz..fakat bu olay farklı..siz böyle taviz verdikçe değeriniz düşüyor onun gözünde..kendizin değerli olduğunu onu küçük seylerle oyalayacaksa ilersi için onun kendi hayatınızda umursamadığınzı belli edin...size az biraz sevgisi varsa kaybedeceğini düşünüp evlilik meselesine daha çok ilgilenir...ama sevgisi yoksa zaten başından savmak için fırsat bulmuş demektir...ben en azından hesap sorardım...senin ailen senin düğününü nasıl yapacak bu durumda hiç sorumluluk sahibi değiller diye...kesinlikte tepki vermeliydiniz..sizin ailenizde ne kadar kibarmış..kızlarının saadeti için böyle kötü bir aileyi içlerine sindirmişler..

Allah herkesin yardımcısı olsun.ben zaten nasıl olacak nasıl hallolur herşey diyte kafa yorup dururken birde böyle tatsız olayları görüp daha da umutsuzluğa kapılıyorum.beklemek gerçekten çok zor.aslında bir şekilde bekleniyor yıllar elbet geçiyor ama keşke beklediğimize değdiğini bilebilsek ve değerimizi en iyi şekilde anlasak. ben çok korkuyorum yuva kurmaktan,umutlarımın yıkılmasından,yanılmaktan...Allah hiçkimseyi bildiğinden yanıltmasın.

inanın tatsızlık çıkmasın diye aileme anlatmıyorum.abim ve babam hiç bişeyi bilmiyor .düğünü erteleme sebebini bizim başka planlarımızdan sanıyorlar.anneme azıcık anlatıyorum o da çok üzülüyo
onuda üzmek istemiyorum.birde nişanlımı kötü tanımasınlar diye anlatmak istemiyorum.
allahım yüzüme baksa da herşey düzene girse.

inşallah canım hayırlısıysa mutlu olucaksan olsun inşallah Allah gönlüne göre verir

canım bu arada herkesin çektiği seninde çekebileceğin bir sorun daha var oda düğünde takılan takılar.Bunlar borcumuz var diye almaya kalkabilirler ona göre tedbirini şimdiden al.

o konuda kimsenin gözünün yaşına bakmam.zaten nişanda altınları nişanlım aldı. düğünde de nişanlım alır kendi kendimize takmış oluruz hiç birikimiz yok zaten onlar bari dursun bi kenarda.
bu ne ya resmen varlık içinde yokluk yaşıyoruz

canım inşallah herşey güzel gönlünün dilediği gibi olur.inan seni çok iyi anlıyorum.insan içinde kopan fırtınaları kimseciklere anlatamıyor geri düzelirse toparlayamam diye. sevmesen vazgeçersin ama ortada sevgi ve yıllar varken olmuyor.inşallah nişanlın senin değerini biran evvel anlar.başına tac eder seni.

amin canım inşallah öyle olur.aslında nişanlımda çok iyi bir insan. ama ailesi yüzünden tatsızlık yaşıyoruz. umarım onlara tanıdığım tölaransın farkına varıp aileside kıymetimi bilir.

seninde sorunlarında allah yardımcın olsun ...

Ailene anlatmaman bence büyük hata ailen onların hepsinden önemli biliyorsun, bu durumu bilsinler bazen tatsızlık çıkması gerekir bazı problemlerin çözülmesi için bırak çıkacaksa çıksın hiçbirşey senden ve ailenden değerli değil ya ?
seni şimdiden bu kadar yıpratan bir aileye gelin gitmek istiyorsun, bence bir kere daha düşün..

zaten tek çarem bu yakında ev tutarsak eşya falan derken.bizi biraz rahat bırakırlar diye umuyorum.

burda ikinci hata var...hadi maddiyatı geçtik...sizin ailenize olan sorumluluğunuzu neden umursamıyor.sizi ailenize neden mahçup düşürüyor..benimde başıma aynısı geldi .annemin bi beklentilerini görünce.erkek arkadaşım kendisi bizzat annemle konşup durumunu kendisi anlattı..sizi değerli görmeyen kişiye siz kendinizi layık bulmayın bence...

kesinlikle.nişanlılıkta aileler kaynaşmalı heleki böyle bir durumda telafi etmek için daha da üzerinize titremeleri gerekir.hem sizde kendi ailenize karşı eziliyorsunuz mecburen.enazından onlarda destek olsa daha iyi olurdu.
.

ahhh ahh bir of çeksem karşı ki dağlar yıkılır...
ben hep dış güzelliği olan insanların kaderi de güzel olur sanırdım....
yada annem çekti ben çekmem sanırdım...
kimler kimler istedi beni....
ama ben bu aileyi seçtim...
kızın kaderi annesine çekermiş derlerdi meğer doğruymuş....
eski açtığım konuda 16 yazıyor ama şuan 20 aydır nişanlıyım...
hiç bir şeyi ağız tadıyla yaşayamadım...
ben nerde hata yaptım...

Son düzenleme:

aynen canım bu doğru kız annesinin kaderini yaşar bende anne kaderini yaşayanlardanm

Yaşadıklarınız çok zor ama çaresi yok değil ki;

Evinizi tutun, eşyalarınızı alın, boğazınıza kadar borca batın/batmış gibi görünün. Nişanlınız tavrını koysun ailesine karsı: bakın ben düğün yapıcam, borç ödüyorum, size nasıl destek olmamı bekliyorsunuz? desin.....

Herşey sizde biter. Zaten nişanlın şimdiden mesafe koymayı beceremiyorsa, yaklaşık bir yıl sonra burdaki başlıklar gibi bir başlık da sen açarsın arkadaşım: "Eşim ailesine maddi olarak yardım ediyor? Ne yapmalıyım?" :)

ah canım ya ne diyeyim bilemedim, çok zor bir durum ama iş nişanlında bitiyor. o görmemiş mi babasının extresini. o kadar lüks harcama yaparken siz evlenemiyorsdunuz olacak şey mi yani. nişanlın ne yapıp edip sennle bir an önce yuva kurmaya çalışmalı. bi sürü borçla evlenebilirsiniz çok normal, hepimiz öyle evlendik ama eğer bu szin düğününüzü erteleyecek kadar sizi etkiliyorsa bunda bi sorun var demektir. önemli olan sizin kavuşmanız değil mi? ailesinin lüks harcamalarını karşılamakla yükümlü değil ki. ayaklarını yorganlarına uzatsınlar canım onlar da madem. emekli maaşıyla geçinmeye çalışsınlar. oğlunun gelininin sırtından geçinene ben kimse kusura bakmasın ama adam demem. ihtiyaçları olsa, fakir olsalar tamam diyecek bişey olmaz ama kayınvaliden rayban takacak diye sen yıllarca nişanlı beklemek zornda mısın?

şayet evlenirsen, ilerde de şöyle bir konu açacaksın: "kocam sürekli ailesine yardım ediyor!! yardım edin kızlar!!"

o yüzden yol yakınken, yoluna bak arkadaşım..

madem ikinizinde geliri iyi olacak bence konuş nişanlınla artık ailesine para vermeyi kessin ve siz birlikte bir şeyler yapmaya çalışın kimsenin onayını beklemeyin çünkü anladığım kadarıyla nişanlının ailesi yine bir bahane bulur.ayrıca onların yardımıyla düğün yaparsanız düğünden sonra da sizin borçlarınızı ödüyoruz zorlanıyoruz derler yine nişanlından para isterler.böyle şeylere sakın müsade etme evlendikten sonra rahat bıraksınlar sizi bari.nişanlın çok iyi niyetli sanırım kıramıyor ailesini.sende onunla aranı kötü yapmadan çözmeye çalış işi güzelce konuşarak hallet ama en önemlisi düğün sonrası için taban hazırla evlendikten sonra huzurunu kaçırmasınlar.
Allah yardımcın olsun.

Aynen katılıyorum evlendikten sonrada para almaya devam ederler nişanlında verir bence baksana hayır diyemiyor. Baştan konuş tavrını koy eylüle kadar müsade ama eylülden sonra bir kuruş veremezsin ve düğünümüde dört dörtlük isterim de şimdi nişanlım üzülmesin fazla üstelemeyim diyorsun ama o seni çokta iyi üzüyor önce kendini düşün hatta ileride doğacak çocuğunuzu düşün düzelir umuduyla düzelmez evlilikten sonra boşanma aşamasına gelmeyin.Baştan ver kararını ona göre devam et.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…