- 1 Aralık 2009
- 4.335
- 1.274
- 173
- Konu Sahibi paytak_paytak_kosan_koala
-
peki sebep ne biz burdan diren et falan diyoruz ama geçen bir forumda okudum kadın önceki topiklerinde hep babam hiçbir zaman olur demedi demiş konusu da şuydu eşi evine bakmıyormuş çalışmıyormuş sorumsuz demek istediğimi anlatabildim inşallah
benımde kuzenımde vardı bole bı durum enıstem katıyyen ızın vermıyordu gıt evlen bız olmayız yanında dıyordu sade enıstem olsa ıı ablası annesı kımse ıstemıyordu ama kız tutturdu ben onu sevıyorum evlenecegım dıye ızın vermezsenız hıc evlenmem baska bırıyle evlendırırsenız bozanır gelırım gerısını sız dusunun dedı konustu babasıyle hep sonuccc nısanlandı valla dedımkı valla bravo yanı ben olaydım coktann bırakmıstım oda dedıkı demekkı tam sevmemıssın demektır sende tum gucunu koy ıkna kabılıyetıu goster nasıpse olur bol sans
Çok üzüldüm ya şimdi konularını okuyunca :105: Annelerimiz benziyor biraz, o yüzden sanırım. Teyzen yok mu annenle konuşsa ? Ya da en olmadı babana kendin anlatacaksın
Siz şimdi konuşmadığınız halde mi ortalık karışacak diye endişeleniyorsunuz?
Daha önce bu konudan bahsettiniz mi?
Hem komşu kızı muhabbeti bir sebep mi ben anlamadım kötü bir şey değil ki sebep olmuş işte güzel de olmuş..
Bu bu aile görüşmeye gelmek istiyor dense istemiyoruz mu diyecekler? Genelde görücü durumları olur ya gelelim konuşalım diye..
Babanla konuşmaktan neden çekiniyorsun kendini ifade edebildikten sonra, belki hiç korktuğuna değmeyecek baban senin konuşmandan etkilenip gelsinler bir konuşalım diyecek..
sanırım sen linkini verdiğim konumu okumadın canım..
ben 2 yıl önce ailemle bu mesele yüzünden çok büyük br kavga yaşadım.
o dönem babamla da konustum ama bana ya okul ya evlilik dedi, okulumun bitmesine bi yıl kala...
bu süre zarfında sevdiğim memuriyete girdi, ben okulumu bitirdim.
annem görüştüğümüzü biliyor, annesiyle görüştürmek istedim kabul etmedi.
babanla halledin ne halledecekseniz diyor.
babamla halledebilmem içinse araya aracı sokmam gerektiğini söylüyor ablam da..
yoksa öyle çıkar gelirlerse kovulurlar,dedi bana... bu durumu bile bile hadi gelin nasıl diyeyim..
annemle konusup, babamla konusmasını istemek zorundayım.
ama kabul etmezse babamla nasıl konusurum, onca kavgadan sonra...
birinci sebep şu; o bizim dükkanımızın yanında çalışıyordu biz tanıştığımız zamanlar...
komşu kızı muhabbeti var...
ikincisi; bizim neden haberimiz olmadı, onun ailesinin haberi vardı da bizim neden yoktu en başında diye trip attılar...
bir de ben bilg.müh.bitirdim, y.dışında okudum. (kaldı ki ben bunu asla ondan üstünlük olarak görmedim,burda söylerken bile bi acayibime gidiyor...)
sevdiğim burda okuyor daha, hukuk kazanmış ama maddi durumlardan okuyamamış.
Tekrar tekrar denedi ve şu anda hem memurluk yapıyor, hem açık öğretimde kamu okuyor hem de karma eğitimle maliye okuyor.
ve bu işe girmesinin tek sebebi belli bir maaşım olsun ki annenlerden istemeye yüzüm olsun diyeydi.
maliye okumaya da yine "açık öğretimde okuyor" demesinler diye didindi girdi. (buradan mali hukuk alanı seçebileceği ama aöf'den yapılamadığı için bir de)
sence bu kişi sorumsuz olabilir mi?
Okumadım arkadaşım.
Şimdi anladım. Anneler genelde kızlarının arkasında olurlar böyle meselelerde umarım senin annende destekçin olur diyeyim.
Okulunda bitmiş sevdiğin de işini edinmiş son engelinizi de aşarsınız inşallah, aşılmayacak şeyler değil, babalar kızlarına kıyamazlar ben olsam her şeyi göze alır kendim konuşmayı denerdim çünkü ne istediğini ancak sen en iyi şekilde anlatabilirsin babana.
Paytakcım seni anlıyorum çok zor bir durum ama bence en güzel çözüm babanla senin konuşman.
Zor olacaktır eminim ama içindeki her şeyi ona dök direk.
Onu sevdiğini nasıl bir insan olduğunu anlat biraz.
O kadar sorundan sonra biraz zor ama en azından tanımak için bir şans vermelerini iste.
Tepki verirse de en başta bu yüzden onlara anlatamadığı çekindiğini söylersin.
konuyu baştan sona tamamen okuyamadım ama, bunlar konuşulunca halledilecek sebepler gibi..dilerim hakkınızda her şey hem gönlünüzce hem de hayırla olur.
canım babam onu tanıyor aslında biliyo musun, yani tamam bi insanı tanımak için belki de aylar yıllar gerekir ama...
en azından bizim tanıştığımız zamanlarda, yan taraftaki dükkanda yazın çalışırken babamla oldukça muhabbetliydiler, hem eniştem hem babam...
ikisi de bişey alacaksanız ordan alın, o çocuk temiz bir çocuk diyorlardı. halini,tavrını,saygısını yakinen biliyorlar...
bu yüzden de eniştemle konuşmuştu, durumu anlatmıştı 2 sene önce. eniştemin olgunlukla karşıladığını söylemişti. ama babamlar birden parlayınca eniştem öyle bir çark etti ki... onlar da "oğullar"ının lafını dinlediler tabii... babam o zamanlar bana "ya okulun yada evlenicem diyosan okulu bırak gel seni evlendireyim" demişti. o kadar rest çektiler bana... şimdiyse... tekrar babamın karşısına geçmeye çekiniyorum... annemin aracı olmasını isterdim amaa... o da destek değil... anneme bişeyler karaladım, umarım okuduğunda yüreğinde bir yumuşama olur da babamı ikna eder...
ilgilendiğin için ççok teşekkür ederim canım..
korkunun ecele faydası yok derler bılıyoruzkıı okulun bıtmıs bı sorun kalmamıs herhalde demekkıne ınceden tanıolar sevgılını hıc agızlarından kotu bıse duydunmu pekı caktırmadan agızlarını ara gercekten ıstyorsan sende arkasında durursun konus guzelce hersey karıyer olmamalı bence yanı erkek ıcınde ole evıne sahıp cıkacak gecındrecek durumdaysa yeterlı olur babanız sevgılınız hakkında ne dusundugude onemlı sız gec olmadan konusun bence
Sorun aslında nasıl birisi olduğu değil, ona güvendiği halde seninle bir şeyler yaşaması.
Anlıyorum paytakcım.
Haklısın gerçekten çok zor bir durum ama baban anlamalı bunu.
Annen aracı olur umarım ama aracılıktan sonra karşılıklı konuşursanız, siz istemediğiniz için onunla evlenmesem bir gün sizin istediğiniz kişiyle evlenip çok mutsuz olursam hiç vicdan azabı hissetmez, üzülmez misiniz tarzında konuşabilirsin aslında.
Umarım her şey gönlünce olur.
buna rağmen bana biri var sana talip deyip duruuyorlar inanabiliyor musun
annemle mektuptan sonra elbette ki konuşacağım, muhakkak benimle konuşacaktır ama babamla konuşur mu onu bilmiyorum..
eğer babamla konuşursa da benimle de konuşacaklarını ümit ediyorum...
umarım size hayırlı ve güzel haberler verebilirim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?