• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben ne kadar şansızım ya of ...

Bnece mezhebe göre insan ayırmak resmen ayrım yapmak . bence kişiler birbirine karışmıyosa birbirine inanç olarak baskı uygulamıyosa sorun yoktur ki . Ben sunniyim sevgilim alevi . Ama normal orucunuda tutuyo namazınıda kılıyo benimle aynı herşeyi yapıyo o da . İnanışlaırmızda aynı . Sadece ailesi daha çok alevi kendisi pek öyle değil .

insan ayirma sayilmaz pek
aleviler namaz kilmaz abdest ( boy abdetdi dahil ) alamz diye biliyorum
herkes kendi hayatini inancini ya$at rabiki, bu konuda hem fikriirz
ikimizde sunniyiz e$imle ama 5 vakit namaz kildigimiz yok maalesef
ama namazla bitse , haram helallar bile tutmuyor, benim çevremdekiler oyle ...
yani ben yapamazdim ama sen yapaarim diyorsun oda senin bilecegin i$
ben anneni ikna açisindan dedim i$in zor diye ...

Babam pek umursamaz böyle şeyleri şansa erken bitmiş işi . İnşallah öyle olur .. Güzel dileklerin için teşekkür ederim . İnşallah gerçekten bütün sorunlar çözülür ve söz nişan düğün hepsini yaşarım çünkü gerçekten sevdiğim kişiyle bunların olmasını çok istiyorum üstelik bu kdr zorluk çekmişken çok içten istiyorum .
Taşı delen suyun gücü değil sürekliliğidir derler.Sevginde yıkıcı olma ama ısrarlı, istikrarlı ol.Dilerim zamanla ailen de bunu kabullenecektir.Çevremde mezhebi farklı bir çok evli çift var.Sorun yok yani hepimiz insanız, ailen de anlayacaktır...

Şimdi burda bunların açıklamasını yazamayacağım ben sevdiğimin neyi yapıp neyi yapmadığını gözümle gördüm biliyorum ve eminim de . Annem zaten ikna olacağa benzemiyor ama ben de vazgeçeceğe benzemiyorum :)

Taşı delen suyun gücü değil sürekliliğidir derler.Sevginde yıkıcı olma ama ısrarlı, istikrarlı ol.Dilerim zamanla ailen de bunu kabullenecektir.Çevremde mezhebi farklı bir çok evli çift var.Sorun yok yani hepimiz insanız, ailen de anlayacaktır...

2 senedir hala aynılar . Daha 2 ssene sonra falan nasipse evleneceğiz .. Bakalım 2 sene de kabul edecekler mi

Kişileri karıştırmıyosam ailenin onay vermemesi mezhepten değil cezaevi durumundan dolayıdır bu dediğimi yanlış anlama lütfen ailenin açısından bakıyorum olaya.

İşin zor ya zaten biliyosunuz erkek arkadaşımı gitmeden 1 saat göreyim diyeceksin ya da arkadaşımla buluşayım okul açılmadan diyeceksin.

Sizin gibi düşünen birilerinin hala olması ne kadar üzücü.

Bnece mezhebe göre insan ayırmak resmen ayrım yapmak . bence kişiler birbirine karışmıyosa birbirine inanç olarak baskı uygulamıyosa sorun yoktur ki . Ben sunniyim sevgilim alevi . Ama normal orucunuda tutuyo namazınıda kılıyo benimle aynı herşeyi yapıyo o da . İnanışlaırmızda aynı . Sadece ailesi daha çok alevi kendisi pek öyle değil .

Yaşlarınız kaç canım?

Aşık olduğun belli, hep böyle olur çünkü, kendini bile inandırmak için ailesi alevi gibi yaşıyo ama kendisi değil denir.

Ama şunu unutma; sadece sevgiliyle değil ailesiyle de evleniliyo.

Evlilik çok ciddi bi mesele, o yüzden çok iyi düşün canım.

Onca yılımı heba edemem falan diye düşünme, evlendikten sonra bazı şeyleri yıkmak daha da zorlaşıyo.

Annenin sadece istememe sebebi alevi olması mı? Başka şeyler var mı?

Oturup konuştun mu bu meseleyi?

Onun ailesi istiyo mu sizi, yani yüzyüze görüşüyo musunuz?

İyi düşün çok iyi araştır, hakkınızda hayırlısı.

Bu arada evden çıkma meselesine gelince; Hiçbir şekilde izin vermez diyosun annen için o zaman bekleyeceksiniz yurda dönmeni :/

Kişileri karıştırmıyosam ailenin onay vermemesi mezhepten değil cezaevi durumundan dolayıdır bu dediğimi yanlış anlama lütfen ailenin açısından bakıyorum olaya.

İşin zor ya zaten biliyosunuz erkek arkadaşımı gitmeden 1 saat göreyim diyeceksin ya da arkadaşımla buluşayım okul açılmadan diyeceksin.
cezaevini blmiyorlar söylemeyeceğim

kusura bakmayın ama bu cevabınız yuzunden sızı kınıyorum.gercekten yıl olmus 2013 ama hala bu sekılde ınsanlar var yok degıller.bu nesil cocuklarınıda boyle yetıstırıcek ya buna gercekten uzuluyorum.ama surada su forumlara gırerek arastırma okuma yapan ınsanlar hıc degılse bu meshep olaylarını bıraz arastırıp okuyun ve bılgı edının.kulaktan dolma sozler ıle burada bu sekılde konusmanız cok yanlıs.alevilik ve sunnılıkte sonucta aynı dınden gelıyor.ıkısıde muslumanlık.alevılık baska bır dınmıs ırkmıs gıbı konusuyorsunuz.dıye bılıyorum yazmıssınız lutfen bılmedıgınız seyler hakkında yorum yapmayın.arastırın okuyun ondan sonra buraya bılıyorum dıyerek baslayan bır cumle de yorum yapın.haram hellaler tutmuyor yazmıssınız.musluman olan herkes (alevi sunni) aynı olan tek bir kitaba inanıyor kuranı kerime.sunni olupta su sekılde ınsan ayrımı yapan bır ınsanın sahsen yuregının temızlıgınıne ıyılıgıne ınanmıyorum.
namaz kılamıyoruz demıssınız.bır alevı ben namaz kılmıyorum yazsaydı eger alevı ya bak namaz kılmıyo dıye ayıplardınız.lutfen sıze tavsıyem bu cahaletınızden kurtulun.

Back
X