- 25 Aralık 2020
- 5.988
- 21.555
- 298
- 41
- Konu Sahibi KIR PAPATYASII
işte besbelli ki sizin yetiştirilme tarzınız çok değişikBenim gözlemlediğim çocuklar daha çocuk ya hani sebep sonuç ilişkisi yok çocuklarda . Evet bilerek yere atmaz ama önundeki olan bir şeyi görmeyip yere düşmesi daha ihtimal bir şeyden korksa bir anda bırakması ihtimal . Kucağında bebek taşıyabilir sekiz kilo meyve ya da su taşıyabilir evet. Ama bu bizim cocugumuz ya hani değer veriyoruz ben bile taşırken yeni yeni oluşan kaburga kemikleri elime batıyor dikkatli tutuyorum . Kızım birden itip dönmeye çalışıyor.
Kısacası küçücük çocuğun sırf gönlü olsun aman incinmesin diye neden böyle bir risk alayım ? Kardeşim dünyaya geldiğinde bende on üç yaşındaydım bir yaşına gelene kadar kucağıma sadece otururken verdi annem . Onun haricinde her ihtiyacını karşılamaya da yardım ettim . Çok şükür bir yerim eksilmedi . Şimdi bakıyorum on iki yaşında annem hamile diye duyunca aglamistim kiskanmistim mesela çocuğum çünkü
benim neslimde benim ailemde 12 yaşında bir ergenin kardeş kıskançlığından oturup ağlaması mesela düşünülemez bir olay ve yok zaten -ama olsa bütün sülaleye madara olurdu. siz çocuğum diyorsunuz da mesela 12 yaşında bizde neredeyse herkes evden ayrıydı. yatılı okullardaydı... 11 yaşından sonra (o zamani ilkokul bitme yaşı, bazıları ilkokulda bile ailesiyle değildi) ailesiyle yaşamış az insan var..demek biz çocuk değildik.
merak ediyorsanız: çoğumuz annelerden daha iyi bakıyorduk bebeklere.
neyse bu konuyu çok uzatmaya gerek yok da işin özü şu
bambaşka kültürler söz konusu.
gitmiş bambaşka bir aile kültürü olan bir adamla evlenmişsiniz.
e madem gitmeyin hacı karşılamasına yani. Allah'ın emri olmadığını herks biliyor da k.valideniz trip atacak yani bu da besbelli ortada. çünkü böyle şeyleri önemseyen yapan aile tabii ki o tribi atacak, ya ne olacağıdı? bunu ben 30000 km öteden görüyorum misal. gitmeyip o tribi de yiyip sallamayacaksınız mesela.
ona da gidiyorsunuz
sonra da o öyle yaptı bu böyle yaptı...e ne bekliyordunuz ki?
ağlıyorsunuz derken yani gelip böyle böyle oldu diye konu açıyorsunuz da bunlar o ortamın normali...anormali sizsiniz. zaten sizden hizmet beklemiyorlar, onlar da farkında sizin ortamın anormali (!) olduğunuzun.
ya da şöyle yapacaksınız (konu ben ne yapacağım olduğu için diyorum) gidip çocuk sizin kucağınızdan inmeden ortamda 15-20 dakika görüneceksiniz, herkes varken.
sonra da oraya yakın evi olan başka bir -tercihen genç- kafanızın uyduğu, size yakın hissettiğiniz bir akrabaya gidecek yatılı kalma işi filan orada yapacaksınız. onlara da güzel hediye filan alır bir şekilde ödeşirsiniz.