Annemle konuştum oda aç bakalım ne diyecek dedi.Canım kızım falan derse siz kapınızdan .......etiklerinize canım mı dersiniz dersin dedi.Benim sizinle konuşacak bişeyim kalmadı sizin varsa ya oğlunuzu yada annemi arayın onlar sizinle konuşur de dedi.Ama baktın terbiyesizliğe devam ediyo kapatıver yüzüne tel.i dedi.Ah ben bunları bir diyebilsem arkasından bak neler derim de şu çenemi sanki kilitlediler ya
"gelinler, eşlerinizin yatağına siz giriyorsunuz, kayınvalideler değil.. isterseniz eşlerinizi hamur gibi yoğurabilirsiniz.. biraz işve, cilve, " diyordu kadın..
Ah canım benim bizde işler ters biraz demiştim ki ilk yazımda herşeyi anlatsam destan olur diye.Biz eşimle yeni tanıştığımızda adam elimi tutsa titrerdi şimdi ise ben tutayım diye nazını edasını çekiyorum.Başlarda anlamadım problemleri olduğunu evlenince ak koyun kara koyun çıktı ortaya dr.a gidelim dediğimden beri ki çok tatlı bir ifadeyle hiç onu kırmadan söylemiştim son oldu yaklaşmaları.Kendi kötü hissetmemesi için elimden geleni yaptım ama nafile ne işve ne naz etkilemiyor artık.Biz birbirini çok seven iki kardeş gibi geçiniyoruz o gün bu gündür ya ayda yada 3 ayda bir anlıyoruz evli olduğumuzu Allah tan bebişimede o arada hamile kalmışım yoksa hiç bir tutar yolu kalmazdı evliliğimizin.Çooook doluyum arkadaşlar çoook hangisini anlatayım da çare arayım.:çok üzgünüm:
Hatta arayınca NO tuşuna basıp meşgule ver diyecem ama neyse kışkıtmış olmayayım şimdi seni..
Neden bir ürkeklik var üzerinde anlamadım,eşinden sana yansımış herhalde...
at üzerinden şunu...
Ya adam karısını üstüste alt alta yakalıyor yinede af ediyor sineye çekiyor evine alıp eş yapıyor tekrar.Ah canım daha neler yapıcam da beni tutan biliyorum ki bunları yaptığım anda herşey unutulup benim yaptıklarım kalacak meydan da ve evliliğim bitecek.
Ya adam karısını üstüste alt alta yakalıyor yinede af ediyor sineye çekiyor evine alıp eş yapıyor tekrar.
Bu kadar kolaymı yuva yıkmak..Bize anlattıkların gibiyse herşey sen mağdur durumdasın.Bu arada ne kadar korkuyorsun eşinden böyle o senden hiç mi çekinmez?
Birilerine karşı kendini savunamak demek kavga etmek demek değildir gerekirse gidersin eşinin yanın da konuşmaya çalışırsın ama taviz vermezsin sizin yaptıklarınıza kızdım dersin.Öfke gayet sağlıklı bir duygudur bu kadar sindirmelerine müsade etme.
Bak kavga et demiyoruz otur anlat derdini.
Sakin sakin, relax, böyle mıy mıy anlatırken o kadar rahat ol ki onlar sinir olsun senin bu sakinliğine ve rahatlığına.Ve sana bir tavsiye bir psikologdan duymuştum .Bir insana yapılacak en büyük işkence ama en büyük işkence umursamamakmış. Onlar konuşurken kafanı çevir duymamazlıktan gel.Eltin bişey anlatırken sen daha yüksek sesle başka birine seslen..kötükedihüso
Bunları neden söylüyorum aslın da kötülük olsun istemem ama akraba evliliği olan yerlerde dışardan gelenler dışlanıyor biliyorum...
.[/QUOT Canım eşim benden ölesiye çekinir bırakıp gidicem diye aklı gider ama diyorum ya iş aileye gelince adama kal geliyor.Nasıl böyle yetiştirmeyi başardılar nasıl bu kadar gebe yaptılar kendilerini anlamıyorum.Ben dediğin gibi onlarla konuşmaya kalksam yanlışlarını anlatırken başlarım sinirden ağlamaya.Acaba ben bir psikoloğa falan gidip destek mi alsam.
Canım eşim benden ölesiye çekinir bırakıp gidicem diye aklı gider ama diyorum ya iş aileye gelince adama kal geliyor.Nasıl böyle yetiştirmeyi başardılar nasıl bu kadar gebe yaptılar kendilerini anlamıyorum.Ben dediğin gibi onlarla konuşmaya kalksam yanlışlarını anlatırken başlarım sinirden ağlamaya.Acaba ben bir psikoloğa falan gidip destek mi alsam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?