Ben ne yapayım şimdi?

öncelikle geçmiş olsun diyorum..umarım bir daha aynı şeyleri yaşamazsınız..

akıllı davranmışsınız..onların da istediği zaten budur emin olun.. ayrılmanız. çünkü oğullarının durumu iyi..arada gelin olmazsa oğullarına istediklerini aldırabilmekte özgür olacaklar..

telefona da bakmayın.. uğraşsınlar biraz..

bayramda da gitmek zorundayız diyorsunuz..

gidin eşinizle.. ama sık sık olmamak kaydıyla..

araya mesafeyi çok iyi koyun.

onlarla biraraya geldiğinizde sizli bizli konuşun..asla samimi tavırlara girmeyin.. onlar size canım desede siz " size çay hazırladım" misal veriyorum.. böyle konuşun..

eşinizlede bu konuyu açıklığa kavuşturun..

akşam konuşun..

artık eskisi gibi olamayacağınızı, duyduğunuz hakaretleri vs vs anlatın ona.. ama asla eşinizi suçlamadan.. işte sen benim arkamda dursan böyle olur demeden.. " biliyorum aşkım, seninde annen baban bişey diyemiyorsun ama en azından beni ezdirmesen, baktık ortam kötüye gidiyor, beni hemen alıp, işimiz var diye bahane uydurup çıksak ortamdan" gibisinden konuşun.. yani eşinize alternatif sunun..
ve bayram, hastalık dışında görüşmek istemediğinizi söyleyin..

eşinize tatlıklıkla istediğnizi yaptırın..

bir uzmandan duyduğum sözü hiç unutmam..

"gelinler, eşlerinizin yatağına siz giriyorsunuz, kayınvalideler değil.. isterseniz eşlerinizi hamur gibi yoğurabilirsiniz.. biraz işve, cilve, " diyordu kadın..

sizde aynısını yapın.. işve, cilveyle, eşinizi kıvama getirebilirsiniz..

yukarıda anlattığım çözüm yollarının aynısını eşim ve ben uyguluyoruz..

ve çok rahatız..

sakın ha,, asla laf dalaşına girmeyin.. eşiniz zaten arkanızda durmuyor.. evliliğini thlikeye atarsınız..

belkide kadın ağzına geleni söyleyecek, ne biliyorsunuz?

açcaksın mecbur nereye kadar cevap vermiceksin aç kısa net öz konuş kapat bitsin bu işkence..tecavüz kaçınılmazsa hesabı :)
aman ne kok ne bulaş bir daha mı tövbe de otur evinde...yapacak birşey yok madem eşinle sorun yok aranızda mümkün olduğunca uzak dur onlardan hele şu aralar hiç görüşme en yakın bayrama gidersin 1-2 saatlik..

"gelinler, eşlerinizin yatağına siz giriyorsunuz, kayınvalideler değil.. isterseniz eşlerinizi hamur gibi yoğurabilirsiniz.. biraz işve, cilve, " diyordu kadın..

Ah canım benim bizde işler ters biraz demiştim ki ilk yazımda herşeyi anlatsam destan olur diye.Biz eşimle yeni tanıştığımızda adam elimi tutsa titrerdi şimdi ise ben tutayım diye nazını edasını çekiyorum.Başlarda anlamadım problemleri olduğunu evlenince ak koyun kara koyun çıktı ortaya dr.a gidelim dediğimden beri ki çok tatlı bir ifadeyle hiç onu kırmadan söylemiştim son oldu yaklaşmaları.Kendi kötü hissetmemesi için elimden geleni yaptım ama nafile ne işve ne naz etkilemiyor artık.Biz birbirini çok seven iki kardeş gibi geçiniyoruz o gün bu gündür ya ayda yada 3 ayda bir anlıyoruz evli olduğumuzu Allah tan bebişimede o arada hamile kalmışım yoksa hiç bir tutar yolu kalmazdı evliliğimizin.Çooook doluyum arkadaşlar çoook hangisini anlatayım da çare arayım.:çok üzgünüm:

off arkadaşım derdin bir değilmiş ki ya...
Allah kolaylık versin sana ya :Saruboceq:

Bence telefonu açma,araması hayra alamet değildir,öyle özür falan da dileyecek olduğunu hiç düşünmüyorum...

Arasın arasın kudursun açmayınca...
Sana ulaşamıyorsa oğluna ulaşır söylerdi..iyi niyeti olsa..anla yani...

Sana telefonda çemkirmeye çalışıyor...
Açma sakın...

Sağolun arkadaşlar desteğinizle açmamayı şimdiye kadar başardım ilk tepkim bu oldu 3 senedir ona.Neden çekiniyorum hala ben bu kadar anlamıyorum ki?

Hatta arayınca NO tuşuna basıp meşgule ver diyecem ama neyse kışkıtmış olmayayım şimdi seni..

Neden bir ürkeklik var üzerinde anlamadım,eşinden sana yansımış herhalde...

at üzerinden şunu...

Ah canım daha neler yapıcam da beni tutan biliyorum ki bunları yaptığım anda herşey unutulup benim yaptıklarım kalacak meydan da ve evliliğim bitecek.

ya en azından kapatmasan bile tepkili olduğunu dile getir sana kesinlikle ve kesinlikle özür borçlular bu kadar terbiyesizlik hadsizlik olamazzzzz

Arkadaşlar hem ağlıyorum hem yazıyorum bunu okuduğunuzda sakın beni yanlış anlamayın olurmu.Benim bir tanecik erkek evladım var bir daha da olurmu olmaz mı Allah a kalmış.Siz siz olun sakın olaki kız evladınıza aman o büyüktür sen sus aman o büyük sen konuşma vs. gibi baskılarla büyütmeyin.Ben ailede 3 kardeş içinde tek kız kardeşim.Annem küçüklüğümden beri eğitim amaçlıda olsa hep bu bastırmalarla büyüttü bizi ve sonuçlar ortada.Hayatta kimin başına ne gelir kimse bilmez Allah tan başka o yüzden geleceği düşünmeden çocuklara terbiye amaçlı bu gibi sözler sarfetmeyeim.Her zaman hakkını savunan ama saygılı,gerektiği yerde dur bakalım diyebilecek bireyler yetiştirelim.Ben tek olduğumu sanmıyorum bu durumda olan,biz eşekler eşekliğimize devam ettikçe sırtımızdan semer eksik olmayacak.Ben bugün karar veriyorum inş. uygulamaya çalışıcam kulağımda annemin sözlerini duymadan.Bana yardım edin,yanlız bırakmayın ne olur..

yok bence sadece ailenin diretmesi değil insanın kişiliği de önemli ...

baskın bir karaktersen ailen ne derse desin dinlemez bildiğini okurdun ki elbette belli çerçeveler içerisinde...

ben senin yerinde olsaydım arardım kaynanamı

buyrun beni aramışsınız diye araya koskoca bir "SıZ" sokardım

bundan sonrada o sizi asla biz yapmazdım bilmem anlatabildim mi...

Canım kendini ezdirme derken,kimse feryat figan olunsun taraftarı değil..
Usulunce yeri zamanı geldiğinde kendini savunacaksın..lafını sözünü usulunce söyliyeceksin..

KAyınvalidenlerle elbette ileriki zamanlarda birayaya gelirsiniz..
Gerçi onlar teyze yeğen-veya hala yeğen neyse ittifak yapmışlar ama..
onları da bertaraf etmek sana kalıyor,eşin madem sessiz kalıyor..

Sana iş buyurulduğunda üzerine düşen kadarını yap,çekil kenara..bebeğin var onunla ilgileneceğini belirt..
Kimseye bebeğini ihmal edemeyeceğini ifade etmeye çalış...
En nihayetinde siz bir ailesiniz eşin sen ve bebiş...sen kendinize bak boşver onları...
Üzülmeye değmez tatlım..

Ah canım daha neler yapıcam da beni tutan biliyorum ki bunları yaptığım anda herşey unutulup benim yaptıklarım kalacak meydan da ve evliliğim bitecek.
Ya adam karısını üstüste alt alta yakalıyor yinede af ediyor sineye çekiyor evine alıp eş yapıyor tekrar.
Bu kadar kolaymı yuva yıkmak..Bize anlattıkların gibiyse herşey sen mağdur durumdasın.Bu arada ne kadar korkuyorsun eşinden böyle o senden hiç mi çekinmez?
Birilerine karşı kendini savunamak demek kavga etmek demek değildir gerekirse gidersin eşinin yanın da konuşmaya çalışırsın ama taviz vermezsin sizin yaptıklarınıza kızdım dersin.Öfke gayet sağlıklı bir duygudur bu kadar sindirmelerine müsade etme.
Bak kavga et demiyoruz otur anlat derdini.
Sakin sakin, relax, böyle mıy mıy anlatırken o kadar rahat ol ki onlar sinir olsun senin bu sakinliğine ve rahatlığına.Ve sana bir tavsiye bir psikologdan duymuştum .Bir insana yapılacak en büyük işkence ama en büyük işkence umursamamakmış. Onlar konuşurken kafanı çevir duymamazlıktan gel.Eltin bişey anlatırken sen daha yüksek sesle başka birine seslen..kötükedihüso
Bunları neden söylüyorum aslın da kötülük olsun istemem ama akraba evliliği olan yerlerde dışardan gelenler dışlanıyor biliyorum...

.

Kendimi kötü kadın müzeyen gibi hissetmeye başladım.
Canım bazen kötü (onlarca kötü) olma gerek ama kendi iyiliğin için .
Sen sesini çıkarmazsan ooo daha dur bu neki....
Kavga etme laf sokma sessiiiz sessiz derdini anlat yalnızca ben bu durumdan rahatsızım de.
Bak örnek vereyim sana diyelim konuşuyorsunuz ne yemek pişirelim diye.
Sen dedin ki ben börek yapıcam onlar da hayır uğraşmayalım falan derse sen hayır benim canım çekti yapıcam .Veyahut hiç açıklama yapma git direk mutfakta yap onlar en son görsün.
Gerekirse bir tek sen ye o böreği..
Biraz absürd bi örnek oldu ama ..
Senin de istediğin zaman istediğini yapabilme yetin olduğunu görsünler...

Bütün iş eşinizde bitiyor ama anladığım kadarıyla eşinizin bu olaylara dur diyecek hali yok.
Bence siz araya mesafe koyun, konuşmayın görüşmeyin. Eşinizin ailesi gerçekten terbiyesizmiş. En iyisi uzak durmak.

ben boşanmama neden olacak kayınvalidemle bile görüşüyorum ama böyle bişi olsa görüşmezdim eşine de güzelce açıklarsın bana küfür eden insanlarla ne işim var diye sen git görüş ben istemiyorum gelip özür dilesinler önce dersin özür dilerlerse de bayramda hastalıkta görüş fazlasına gerek yok
eşin ne yaparsa yapsın yok eşin seni de huzursuz edecekse görüşmüyorsun diye koyarsın tavrını önce bana mı gücün yetiyor dersin
erkek adam karısını ezdirmez nokta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…