Ben ne yapayım şimdi?

TAG80

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2009
13
0
86
İçel Mersin
Arkadaşlar 3 yıllık bir evliliğim var ve bunun yaklaşık 2 senesi kayınvalide-kayınpeder ve eltilerim yüzünden heba olmuş durumda sürekli gerginlik ve tartışma,boşanma düşünceleri vs.Size özet olarak yaşadıklarımı yazmak istiyorum.Kayınvalide-kayınpeder ikilisi dünyada kendilerinden başka hiçkimseyi düşünmeyen nankör,ikiyüzlü,yalancı vs. ne kadar olumsuzluk varsa sıralayabilirim.3 erkek çocukları var ve 3 ünü de kendilerine gebe,sözlerinden çıkmayan insanlar olarak yetiştirmişler.Evliliğimden beri eltilerimin kıskançlığı,kayınvalidemin akılalmaz oyunları ve laf sokmaları,sürekli bana demesi beni tüketti arkadaşlar.Eşimde herşeyi bilse ve görsede kör-sağır dilsizi oynayan bir tip.Bir günde sen haklısın demedi.Doğumumda nerdeyse kanamadan ölecektim sadece strese bağlı kanama ve arkasından depresyon ve eşim anne korkusundan nasılsın deyip elimden bile tutamadı biliyormusunuz.Kadının tek derdi herşey onun ekseninde dönsün onsuz bir harf yerinden oynamasın.Onlarla bizim aramızda yaklaşık 4 saatlik mesafe var ve ben nişanlıyken anlamıştım böyle olacağını sırf mesafe var diye evlendim ama kadın oğlunu günde 10 defa beni öyle araya araya ne mesafe bıraktı ne ayrılık.Bende hiç kıramadım kalplerini hiç negatiff yüzümü göstermedim ki eşim üzülmesin diye ama baktım benim yuva elden gidiyor.Her neyse konu açılımlarına girmiyorum destan olacak yazsam.
Şimdi size en son yaşadığım olayı yazıyorum canlarım ne olur akıl verin bana,Bu yaz önce memlekette abimin düğününü yapacak ve daha sonra bizim parasını verip tuttuğumuz kayınvalideminde 1 ay sefasını süreceği yazlığa gidecektik.Tutturdular ben onlarla 1 ay kalacakmışım.Amaç hanımefendi arkadaşlarıyla vakit geçirsin bende evde ne iş var yapıp hizmetçilik yapayım.Dedim eşime lütfen annene söyle ben söyleyemem deki 1 ay kalamaz çocukla 1 hafta kalırız de dedim.Neyse çoook kötü bir düğün karışıklığından sonra dilenmeye gittik yazlığa ki ne görelim toplamışş bütün sülaleyi.Daha bismillah oturmadan yerime hadi yemek hazır masayı sen hazırlıyıverirsin dedi tamam dedim.Yemek bitti hadi bi çay koyuver içeriz ve böylece arkadaşlar benim 1 hafatalık tatil oldu hizmetçilik .Eşimde yeğeniyle denize gider gelir çocuk paçamda görmeniz lazım.Bu son güne kadar böyleydi.Songün fesat eltimde geldi grup tam oldu.Bu arada şunu da belirteyim eltim kayınvalidemin aynı zamanda yeğeni yani kızkardeşinin kızı.Burda benim anlayamadığım konuşmalar ve biraraya gelip fısıldamalar başladı.Ben de akşam yemeği hazırlıyorum.Yemek hazır olunca bunlar oturdular masaya suratlar 5karış.Eşimin aldığı kıyma ve tavukla birşeyler yapıp yanında salata vardı.Bunlar başladılar salata yemeye.Dedim neden yemek yemiyosunuz başka bişey yapalım.Eltim ve kendi annesi sanki küfredilmiş gibi hiç konuşmuyolar.Neyse biz bu ortamda yemeğimiz boğazımıza dizilerek bitirdik ama ben de tabii artık sabır falan kalmadı.Dedim eşime toplanıyoruz ben gidiyorum daha fazla bunları çekemem.Ben şaha kalkınca hepsi tıspıs oldular tabii benim moralim bozulduya başladılar kahkaha atmaya.Bende aldım çocuğu başladım valizleri toplamaya.Kayınpederime de dedim bak baba3 senedir seninle konuşacak çok şey birikti ama ben ağlamaktan lafları söyleyemiyorum.Kayınpederim şaşılacak şekilde elinde eltimin kızı bağırmaya başladı bana manyakmısın sen ........git burdan ve daha düşmana söylenmeyecek şeyler.Ben kulaklarıma inanamadım ki dedim baba sen beni tanımıyormusun nasıl konuşuyorsun ben dedi seni ne tanıyacam daha 3-4 kere görmüşüm hayatımda.Kızlar inanabiliryormusunuz.Ağlamaktan titremeye şaşkınlıktan ölecektim.Eimde aynen dinleyip sen ne diyorsun baba demedi biliyormusunuz.Kaynanam yanımda etekleri tutuştu bütün mevzuları açıcam diye ama ben salak konuşamıyorum ki ağlamaktan.Bindik arabaya evimize giderken dedim eşime bitti herşey götür beni babama.Neyse durduk bir yerde biraz nefeslenelim diye.Eşim beni ikna edemeyince mecburen babamlaragötürdü.Babamlar tabii şok ne oldu derken ne var ne yok açtım sonunda ağzımı bizimkilere.Babam- annem şok kızım niye tutttun bu kadar kendini dediler.Eşim kedi gibi dinliyor annemle babamı ağzını bile açıp bir yorum yok.Sonra ben mutfağa geçtim su içeyim diye başladı eşim ağlamaya annemlere dedi ki ben işte ...için dağlari bile ıkarım ama annemle-babama bişey diyemem anlayın beni diye yalvarıyor.Annemlerde alttan aldılar baktılar adam acınacak halde bizi biraz dinlenmemeiz için kalın dediler.Ertesi gün kayınpeder eşimi benim yanımdayken aradı ve telde nerdesin diye bağırıyor.Eşimde işte kayınvalimlerdeyiz deyince adam bir bağırtı kopardı bütün ev duyduk SENİN NE İŞİN VAR HALA O KARIYLA diye ve ben yine iki göz ikiçeşme ağlamaklıgit dedim git ben seninle yapama git sen onları mutlu et.Eşim yine hadi gidelim sen benimle yaşa onlarla değil ama yaptıklarını görmezden gelmelisin diye beni avutuyor.Bende hayatta yapmam dediğim şeyi yapıp geri döndüm evime kızlar.Bebeğimi düşünüp,onların ayrılsak çoook hoşlarına gideceğini hırs yapıp geri döndüm ve yaklaşık 3 haftadır eşimle evimizde hiçbirşey olmamış gibi yaşıyoruz.Onlar eşim işteyken arıyorlar çünkü akşamları cep ten kontrol ediyorum ama hiç sormuyorum aradlarmı ne oldu diye.Zaten az bir zaman sonra benimde doğum iznim bitiyor çalışmaya başlayınca çok düşünmem giibi geliyor.Böylece yaşayıp giderken bugün kayınvalidem 2 defa cepten beri aradı ama cevap vermedim yine barışırım çünkü dayanamıyacağımı çok iyi biliyor.Soruyorum ne yapayım.Açsam ne diycem Açmasam ne olur ne olur akıl verin bana bende takat kalmadı artık

bence açma telefonunu,anlasınlar hatalarını
ay beni sinir bastı burda,ama eşindede çok suç var
senin arkanda durmazsa,onlar yine aynı şeyleri yaparlar
k.babanda çok ayıp etmiş,ne demek ne işin var o karının yanında
davanda haklısın canım,tavrını koy ve bi daha müsade etme,sana böyle davranmalarına...

Sağol canım,dediğim gibi ardımdan evime gelip yerleşeceklerini onca emeğin üstüne yatacaklarını bilmesem bu adamı bir saniye yanımda tutmam.Kuyruğu sıkışınca Seni ben çok seviyorum ölüyorum bitiyorum demek kolay ama bende varım bu kadından ne istiyorsunuz demesine gelince ıs pıs.Benim tek düşündüğüm tel.i açınca bana kızım,canım,aşkım yalakalık yapıp işleri düzeltecek bir süre sonra da yine yılanlığını yapacak.Ne diyeyimde alaşağı edeyim ben bu kadını ya.Bildiğin gibi değil kadın tam bir oyuncu kesinlikle ispatlıyamıyorsun yaptıklarını offf çok bunaldım artık ya.mafoldumben

eşin de çok pısırıkmış arkadaşım bi zahmet ağzını açıp konuşacak yaa ne demek anneme babama bişey diyemem ee onlar senin karına hakaret ederlerken iyi ama. arkadaşım sen de susma savun kendini yani sen bişi demezsen herkes tepene çıkar

canım burda sen değil eşin birsey yapacak ve onlardan uzakda bir ev tutacak ve yaşamınıza onların her türlü dırdırına rağmen devam edeceksiniz.gördüğüm kadarıyla senin eşinle atranda hiçbir problem yok tamamen aile baskısı var.çokbile dayanmıssn üzüldüm...içinde çok dolmus bellı..

Hiç muhatap olma şu saatten sonra canım
Sen evindesin,hayatına müdahele eden yok
Günahlarını almak istemem ama belki seni yine aynı girdabın içine çekmek istiyorlardır.
Bu konudaki duruşun ve tavrın net olsun.
Oğullarıyla görüşmekse dertleri görüşsünler ama sen mesafeni koru.
Hata yapabilir her insan,sonra hatasınıda anlayabilir
Ama sana yapılanın telafisi,telefonla aramak değil
Eğer pişman oldularsa düzeltmek için başka yollar denemeleri gerekiyor bana göre

canım öncelikle böyle bir ailenin içinde Allah yardımcın olsun...
kayınvalidenle, ki bence bu kaynana terimi bu gibi kadınlar için geçerli, sürekli kopuk kalmanız imkansız gibi duruyor eşinden dolayı ama sana tavsiyem kesinlikle çok mesafeli durman onlara karşı. Onlar aramadıkça arama ve gereksiz muhabbeytlere girme zaten çalışıyomuşsun işim var deyip telefonu kapatabil ki anlasınlar kabahatlerini varsa tabi o potansiyel...
bende senin gibiyim insanlar kırılmasın diye kimseye kolay kolay kırıcı laf söyleyemem ama bir yere kadardır herhalde insan sabrı da...
ayrıca eşin de kesin tavrını bilmeli bence seni onlara karşı yumuşatmasına imkan tanıma lütfen..
bebeğin ve eşinle mutlu olursun inşallah...

böylesi sizin icin daha iyi olmus... aynen de devam etmesi dahah saglikli sizin icin. ben olsaydim bundan sonra asla muhatap olmazdim. birakin esinizi arayip konussunlar.esiniz de isedigi zaman gidip onlari görsün böyle yapip mutlu yasamaya baslayan cok cift var. siz yine görüsürseniz hersey eski tas eski hamam devam eder...

Siz neden iş yapıyorsunuz gittiğiniz yerde..
Ayrıca sizin paranızı ödediğiniz yazlıkta bütün sülale ne arıyor hadi arıycak bişey buldular Küçücük çocuk sürekli dibiniz de kayınvalideciğiniz bi kere tutmadımı çocuğun elinden.
Ve siz burada bize derdinizi anlattığınız gibi kocacığınıza anlatmıyor musunuz?
Sizin parasını ödediğiniz yazlığa neden 1 haftalığına gidiyorsunuz..
Kusura bakmayın ama siz onlara istediğiniz gibi davranabilirsiniz demişsiniz.
Kocanız da ne kadar sümsük biriymiş karısınız bile koruyamıyor .
ınsanın eşini koruması demek illa birilerini karşısına almak demek mi?
Ayrıca sizi bırakınca kayınpederiniz mi karılık yapacakmış sorsun bakalım....

bunların hepsi eşinin kabahati.onlar annesi babası,sen nesisin?
bu kadar laf duyupta bi dur nasıl diyemezki?
eşinden hayır yok madem,
sen savunacaksın kendini.
ne tuhaf aileymiş,sinir hastası olmadan,
uzak dur,kurtar kendini.lmaz:
ne güzelde kullanıyorlar insanları yaw,
bide hizmetçilik yapmışsın onlaraklava:

sakın telli acmayın anlasınlar hatalarını k.pedeiniz ise yüztüze gelir iseniz bişey derse anlatun içinizdekileri ogünb bişey demedim ama böyle böyle diye sakın taviz vermeyin o insanlara eşinizde bişey diyemedi babasına yazık ya bu kadar nasıl ezdittir iyor sizi

Son düzenleme:
yemin ederim okurken sinirden tüylerim diken diken oldu....

senin halini düşünemiyorum bile buna terbiyesizlik de denmez bu daha öte birşey....

Allah büyük ...

eğer yazlık sizinse onlar ne hakla kalıyorlar onu anlamadım böyle birşey yaşasam anahtarı ne pahasına olursa olsun alırdım.

gitsinler eltinin yazlığına ...

satardım yine de onlara o keyfi sürdürmezdim...

ay o kadar çok söylemek istediğim şey varki aslında neyssss

eşinle sen aranı bozma onlara inat mutlu ol bak adamda seni bırakmaya niyetli değil of ya off biraz seni savunabilse keşke...

Arkadaşlar çok teşekkür ederim beni anladığınız için.Sabahtır 4 defa oldu arıyor cevap vermiyorum.Bunun yanında eşimde sabahtan beri sık sık arıyor ne yapıyorsun diye büyük ihtimalle annesinden haberi var bana bişey demiyor.Ben normalde taş üstünde taş bırakmayan lafı gediğine oturtan bi hatundum bundan 3 yıl öncesi ama ne olduysa bu evlilikle birlikte pek bir durgunlaştım,çok affedici,kullanılmaya müsait uyuzun biri oldum çıktım.Yani ben nerde ne diyeceğimi çok iyi biliyorum ama eşimi sevdiğim içinmi yoksa eşimin sakiniği bana mı çok yansıdı bilmiyorum onlara gelince aferdersiniz ağzıma tükürseler gülümsüyorum sonra evde kendimi yiyorum.Yokmu bunun çaresi nasıl ağzımı açıcam ben bunlara ya.Konuşmasam biliyorum ki bayramı 4 gözle bekliyor eşim barışalım diye ve gitmesem ,konuşmamayı sürdürsem emin olun eşime yansıtırlar ve benim evde ne huzur ne mutluluk hiçbirşey kalmaz.Eşimle bunu her defasında konuşmayı içimdekileri anlatmayı denedim ama her konuşmada tek konuşan ben karşımdaki sanki duvar ne itiraz ne yorum.Çıldırmamak elde değilkötükedihüso

canım bence sakın o telefonu açma ....
herşey başa döner onlara karşı tepkili olduğnu belli et ..

insan aslında neler söylemek istiyorda söyleyemiyor işte ..

Evlendiğimden beri 3 kardeşin içinde durumu en iyi olan sizsiniz bana işte her ay blmem ne kadar göndereceksiniz bu benim analık hakkım gibi laflar her konuşmamızda vardı son 1 senedir de ananıza yazlık alacaksınız gibi emirler almaya başlamıştık ve bu istemeler bir türlü bitmedi.En sonunda Mayıs ayında arkadaşının yazlığının yanında kiralık bir ev varmış aradı bana burayı bari tutun dedi.Bizde buna razı oluyo diye hatta eşimin içi sızlayarak Allah razı olsun senden tabi kiralarız gibisinde gönderdik parayı.Sonra oranın sahibini de bulup biz burayı almaya niyetliyiz deyip ben gittiğimde pazarlık yapmak için adamı aradılar adam müsait değilim demiş öyle kaldı konu.

Açma telefonu bence eşinle yaşamana bak muhatap olma ya
boğucam ya kendimi offffffffffffff lmaz:

bence aç telefonu bakalım ne diycek..
belki özür diliycek...
dilesin...
o eltinin yada araqnızın bozulmasına sevinenlerin inadına ben olsam politik düşünür barışırım...

Yok hayir....kesinlikle acma telefonu ve konusma...bu kadarda uzun boylu degil

Büyümüz deriz, esimizin hatiri deriz bosver büyüklük bizde kalsin deriz sonunda yine olan bize oluyor....

Sil gitsin be güzelim..onlarla iyi olsan ne olur olmasan ne olur!

Dinsizin hakkindan imansiz gelir....bundan sonra sende lüften daha fazla sessiz kalip kendini ezdirme...bu zamana kaar sustun diye bunlar basina geldi....:1hug:

Ben olsam bir daha o insanlarla görüsmem....ne kayanana ile ne o kari kilikli kayinpeder ile nede o kales elti ile.....

Esiminde malum bir yerleri SIKIYORSA gelipte bana teklif eder....

Annemle konuştum oda aç bakalım ne diyecek dedi.Canım kızım falan derse siz kapınızdan .......etiklerinize canım mı dersiniz dersin dedi.Benim sizinle konuşacak bişeyim kalmadı sizin varsa ya oğlunuzu yada annemi arayın onlar sizinle konuşur de dedi.Ama baktın terbiyesizliğe devam ediyo kapatıver yüzüne tel.i dedi.Ah ben bunları bir diyebilsem arkasından bak neler derim de şu çenemi sanki kilitlediler ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…