Ben ne yapayım, sinir krizi geçireceğim.

Çok yıprandım gerçekten.
Psikolojim, fiziksel olarak bile etkiledi.
Korkudan, çarpıntıdan televizyon izleyemedim bir süre.
İlaçlarla yeni yeni düzeldim.
İstesem de umursamaz olamıyorum, içim daralıyor, heyecan basıyor.

Evet aile konusunda umursamaz olmak zor, en azından uzaklaşın ... bencil olmakta fayda var gidin arkadaşınızın yanına sonrada kurun kendi düzeninizi

Siz abinizle ayrı eve çıkamaz mısınız
Abim babamın alkolik, alemci versiyonu.
O yüzden anlaşamıyorlar zaten, aynı babam.

Büyük abim de bizim dertlerimizin ona yansımasını istemiyormuş, anneme kızdığı için umrunda değil.
Evde yenilen, içileni hesap eder, ramazanda iftara gittik. Yengemi azarlayarak, kaşık fırlatarak hepimize zehir etti, ağlattı.

Bir de ablam var, onu hiç sormayın zaten. Onun hayatı eski konularımda var tekrar bahsedip bir de bunun için mahçup hissetmek istemiyorum.

İnsan şaşırıyor değil mi, nasıl böyle herkes kötü olur diye.
İşte ben de bu konuda şaşkınım, hiç sığınacak liman yok.

Herkese iyi akşamlar.
Haykırarak ağlamak istiyorum, kalbim sıkışıyor.
Bugün babam para vereceğim diye kurstan beni aşağı çağırdı.
Gittim ve bana seni biriyle tanıştırayım bak Ayşe bahsettiğim arkadaşım, diyerek tanıştırdı.
Şu evde kavga sebebimiz olan, metres ama inkar ettiği yani bilmiyorum kafam karışık.

Konularımda yazdığım tüm olayların sebebi o kadın.
Hiçbir şey diyemedim, yapamadım, elini uzattı tokalaştım, basiretim bağlandı sanki. Zaten kursun önü, kalabalık, ben zaten çirkef biri değilim, dışarda tartışmayı sevmem.

Annem bilmiyor bunu ama babam görüntülü konuşurken, annem de kadınla aile dostu gibi konuşuyor.
İş arıyorum, bulamıyorum.
Anneme söylemek istemiyorum ama görünce ağlayasım geliyor. Kabullenemiyorum.

Ne yapmalıyım, ne yapacağım?
Sabret diyorum ama anksiyetem tetikleniyor bunlar olunca, babamı görmek istemiyorum.
Sorun, kavga, olay istemiyorum, kaldıramam psikolojim yıprandı.
Sadece bunlardan uzaklaşmak istiyorum.
Evlilik dışı ilişki yaşıyor ve sizle tanıştırıyor bu nasıl bir iş anneniz konuyu biliyormu yazık kadına da tanıştırmış iş arıyor aile dostu diye sanırım öyle okudum ,Allah sabır versin kaç yıllık evliler annenle babanız ihanet var işin içinde boşanma davası açıp hakkını alsın ,bu erkekler iyice pervasızlaşmış pes doğrusu

Anladığım kadarıyla anneniz bu durumdan rahatsız değil. Siz de umursamaz olun. Başka yerde iş bulursanız gider orda yaşarsınız. Annenizin annesi değilsiniz.

Anneniz halinden memnun o zaman, babanız ona keza. Olan size oluyor.
Sız farkedıyorsunuzda anneniz kac yıllık esınin tavrından anlamıyor sanıyorsanız yanılırsınız.
Bazı insanlar kocasını boşamak istemez, koca da benım ne yaptığımı bılıyor boşamaz diyerek gelişigüzel devam ediyor.
Onemli olan sızın bu tarz seylerı kabul etmiyorsanız babanıza ona gore tavır almanız. Ona her defasında yanlış yaptığını duruşunuz fikirlerinizle hissettirmek.
Cunku annenizi aşmış babanız sıra size gelmiş. Sızede kabullendırmek istiyor o kadar. Zaten etraf cevre umrunda degıl. Sızede sıradan normal gibi kabullendırmek istiyor.
Maalesef üzücü.
Allah sabır versin yardımcınız olsun.

Kusura bakma kınamıyımda ama annenin davranışı daha anormal geldi. Üniversite bitmiş inşallah bir iş bulursun ayrı eve çıkarsın öyle bir aileyle yaşanmaz.. Bir iki yıla baban o kadınıda eve getirir..
Bir arkadasımın ailesi vardı onlarda gelenekmiş evde iki kadın iki yatak odası vardı.. Kocayı bölüştükleri gibi işleride bölüşmüşler biri yemek biri temizlik yapardı.. Arkadasım bebeklıgınden beri durum bu olunca alışkındı ama yinede 20 yaşında gibi evlendı gitti.. Akıl mantık mı mıde nasıl kabuk edıyor anlamıyorum

Kusura bakma kınamıyımda ama annenin davranışı daha anormal geldi. Üniversite bitmiş inşallah bir iş bulursun ayrı eve çıkarsın öyle bir aileyle yaşanmaz.. Bir iki yıla baban o kadınıda eve getirir..
Bir arkadasımın ailesi vardı onlarda gelenekmiş evde iki kadın iki yatak odası vardı.. Kocayı bölüştükleri gibi işleride bölüşmüşler biri yemek biri temizlik yapardı.. Arkadasım bebeklıgınden beri durum bu olunca alışkındı ama yinede 20 yaşında gibi evlendı gitti.. Akıl mantık mı mıde nasıl kabuk edıyor anlamıyorum
Allah göstermesin, öyle bir şeyi kabul edemem ve dilerim asla bu noktaya gelmez. Çünkü gitmekten başka çarem kalmadı demek olur bu.
Ben hala sabrediyorum ve kesinlikle normal karşılamadığımı, çekip gideceğimi belirttim.

Annem de zaten ahlak, gurur hak getire. Kesinlikle beyni yok gibi davranıyor. Mecburiyeti olmadığı halde bırakmıyor, tavır bile göstermiyor.

Babamın artık bunadığını da düşünüyorum.
Deli gibi sözleri ve davranışları var.
Ben inceldiği yere kadar, bardak taşana kadar sabrediyorum sırf baba diye.

Anneniz halinden memnun o zaman, babanız ona keza. Olan size oluyor.
Sız farkedıyorsunuzda anneniz kac yıllık esınin tavrından anlamıyor sanıyorsanız yanılırsınız.
Bazı insanlar kocasını boşamak istemez, koca da benım ne yaptığımı bılıyor boşamaz diyerek gelişigüzel devam ediyor.
Onemli olan sızın bu tarz seylerı kabul etmiyorsanız babanıza ona gore tavır almanız. Ona her defasında yanlış yaptığını duruşunuz fikirlerinizle hissettirmek.
Cunku annenizi aşmış babanız sıra size gelmiş. Sızede kabullendırmek istiyor o kadar. Zaten etraf cevre umrunda degıl. Sızede sıradan normal gibi kabullendırmek istiyor.
Maalesef üzücü.
Allah sabır versin yardımcınız olsun.
Kabul ettirmek istediğini, gururumu, prensiplerimi ezmek istediğini anladım ben de.
Eğer daha fazla ileri giderse belasını bulacağını da düşünüyorum bir yandan.
Çekip gideyim mi, kavga gürültüyle sabredeyim mi diye düşünüyorum.

Evlilik dışı ilişki yaşıyor ve sizle tanıştırıyor bu nasıl bir iş anneniz konuyu biliyormu yazık kadına da tanıştırmış iş arıyor aile dostu diye sanırım öyle okudum ,Allah sabır versin kaç yıllık evliler annenle babanız ihanet var işin içinde boşanma davası açıp hakkını alsın ,bu erkekler iyice pervasızlaşmış pes doğrusu
Annem alışmış geçmişten tecrübeli.
Kocam da kocam diye bırakmamış babamı, şimdi maaşı var yine bırakmıyor.
Yani bir tane buldum kaybetmeyeyim mi diyor, anlamadım niye böyle.
O kadar öfkeliyim ki şimdi, hafif kelimeler seçmeye çalışıyorum.

Babamın eskiden beri bu tip kadınlarla arkadaşlığı ve eve getirmişliği varmış.
Ailecek görüşürlermiş ben doğmadan önce. Düşünün kocası arkadaşı, kocasını bir işe gönderip karısıyla takılıyor. Bu kadın da bekar ama eskiden ailecek görüştükleri anne ve kızlarından biri.
Allahım bunları yazarken bile ben utanıyorum.

Bir dna testi düşünüyorum kendim için, bu babadan mıyım diye.
Allah benzetmesin, büyük de konuşmuyorum, kınamıyorum.

Abim babamın alkolik, alemci versiyonu.
O yüzden anlaşamıyorlar zaten, aynı babam.

Büyük abim de bizim dertlerimizin ona yansımasını istemiyormuş, anneme kızdığı için umrunda değil.
Evde yenilen, içileni hesap eder, ramazanda iftara gittik. Yengemi azarlayarak, kaşık fırlatarak hepimize zehir etti, ağlattı.

Bir de ablam var, onu hiç sormayın zaten. Onun hayatı eski konularımda var tekrar bahsedip bir de bunun için mahçup hissetmek istemiyorum.

İnsan şaşırıyor değil mi, nasıl böyle herkes kötü olur diye.
İşte ben de bu konuda şaşkınım, hiç sığınacak liman yok.
O zaman siz tek başınıza çıkış yolu arayacaksınız inşallah atanır başka şehirde hayat kurarsınız
Burada kadınlar çocuk için ayrılmadım falan yazıyor zerre inanmıyorum anneniz zamanında ayrılmayacak bütün çocuklarının hayatını mahvetmiş
Bir abin babasının kopyası olmuş
Diğeri mutlu evlilik nasıl olur bilmiyor
Ablanda sanırım öyle
Yerinde olsam zerre üzülmem annem adına
O sizin için o kadar üzülmemiş

Annem alışmış geçmişten tecrübeli.
Kocam da kocam diye bırakmamış babamı, şimdi maaşı var yine bırakmıyor.
Yani bir tane buldum kaybetmeyeyim mi diyor, anlamadım niye böyle.
O kadar öfkeliyim ki şimdi, hafif kelimeler seçmeye çalışıyorum.

Babamın eskiden beri bu tip kadınlarla arkadaşlığı ve eve getirmişliği varmış.
Ailecek görüşürlermiş ben doğmadan önce. Düşünün kocası arkadaşı, kocasını bir işe gönderip karısıyla takılıyor. Bu kadın da bekar ama eskiden ailecek görüştükleri anne ve kızlarından biri.
Allahım bunları yazarken bile ben utanıyorum.

Bir dna testi düşünüyorum kendim için, bu babadan mıyım diye.
Allah benzetmesin, büyük de konuşmuyorum, kınamıyorum.
Ben herşeye rağmen kocam da kocam diyen yok maaşı için yok bilmem ne yapışan kadın tiplerini gerçekten anlamıyorum ,insanın prensipleri olmalı ve bu konularda taviz vermemeli ,anlattıklarınız çok çarpık ilişkiler gerçekten şoktayım şuan sizin bu konularla alakalı yapabileceğiniz pek bir şey yok sizden yaşça tecrübece daha donanımlı Kişiler bu yolu ve hayatı seçiyorsa sizde tasvip etmiyor ve rahatsız oluyorsanız ki belirtmişsiniz bırakın onlarla eğriyi doğruyu tartışmayı ailenizde olsa mesafe koyun ve kendi hayatınıza bakın derim eğitim vs tamamlayın kendi geleceğiniz için hedefleriniz olsun kendi hayatınıza yön verin gerçekten üzücü durumlar Allah sabır versin

O zaman siz tek başınıza çıkış yolu arayacaksınız inşallah atanır başka şehirde hayat kurarsınız
Burada kadınlar çocuk için ayrılmadım falan yazıyor zerre inanmıyorum anneniz zamanında ayrılmayacak bütün çocuklarının hayatını mahvetmiş
Ablanda sanırım öyle
Benim için üzülmediğini biliyorum.
Bütün aile bir insan yüzünden hırpalandı, harcandı.
En küçükleri benim aramızda 15 yaş var ablam ve abilerimle.
Hayvan gibi içgüdüsel yaşamaktan başka bir şey değil bu.

65 yaşında sigaraya başlıyor, balkonda otururken karşıma geçip çok afedersiniz serseri gibi içiyor, dalga geçerek sen de al bir tane diyor.

Seni bekleyen uzun bir ahiret hayatı var biliyor musun diyorum. Bu zamana kadar hep iyilik yaptık, biraz kötü olalım, herkes kötü dünyada iyi insan mı var diyor. Bu zamana kadar iyi olduğuna da nereden emin bilmiyorum.

Ben herşeye rağmen kocam da kocam diyen yok maaşı için yok bilmem ne yapışan kadın tiplerini gerçekten anlamıyorum ,insanın prensipleri olmalı ve bu konularda taviz vermemeli ,anlattıklarınız çok çarpık ilişkiler gerçekten şoktayım şuan sizin bu konularla alakalı yapabileceğiniz pek bir şey yok sizden yaşça tecrübece daha donanımlı Kişiler bu yolu ve hayatı seçiyorsa sizde tasvip etmiyor ve rahatsız oluyorsanız ki belirtmişsiniz bırakın onlarla eğriyi doğruyu tartışmayı ailenizde olsa mesafe koyun ve kendi hayatınıza bakın derim eğitim vs tamamlayın kendi geleceğiniz için hedefleriniz olsun kendi hayatınıza yön verin gerçekten üzücü durumlar Allah sabır versin
Teşekkür ederim, Allah kurtarsın beni inşallah.
Hedefim sadece huzurlu, düzgün bir ortam. Ne parada ne lüks bir şeyde gözüm var.
Benim prensiplerimi beğenmiyor, bu dünyada böyle yaşanmazmış.

Çok yoruldum, çok bitik hissediyorum.
Düzeleceğine dair umudum da kalmadı.
Sabırla bekliyorum şu günlerin geçmesini.

annen bosanmiyorsa herkes halinden memnun demek ki sende sakin ol derslerine calis hayatini kurtarmaya bak köprüyü gecene kadar gorme ve duyma

Ablanda sanırım öyle
bir cogunun bahanesi cocuk maalesef kucuk cocugu olani bir nebze anlarim ama buyumus akli herseye eren cocugu varken cocuklarim diyosa sebep cocuk degildir

Nasıl ki anne babanın çocuğu üzerinde hakkı varsa çocuğun da anne baba üzerinde hakkı var. Sizi ilaç kullanacak anksiyete hastası olacak hale getirdilerse onlar da bunun hesabını verecek. Siz de bu insanlardan kurtulmaya bakın. Bi şekilde bi işe girin arkadaşınızın yanına basın gidin.

Kabul ettirmek istediğini, gururumu, prensiplerimi ezmek istediğini anladım ben de.
Eğer daha fazla ileri giderse belasını bulacağını da düşünüyorum bir yandan.
Çekip gideyim mi, kavga gürültüyle sabredeyim mi diye düşünüyorum.
Onlar bu hallerinden memnun ise mutsuz ve huzursuz ustelık boyle bır aile toplumu içerisinde yasamak sana ters geliyorsa oku çalış kendı huzurunu aileni kur ve kendı ailene sahip cık bu yasadıklarını ders al kendıne

Teşekkür ederim, Allah kurtarsın beni inşallah.
Hedefim sadece huzurlu, düzgün bir ortam. Ne parada ne lüks bir şeyde gözüm var.
Benim prensiplerimi beğenmiyor, bu dünyada böyle yaşanmazmış.

Çok yoruldum, çok bitik hissediyorum.
Düzeleceğine dair umudum da kalmadı.
Sabırla bekliyorum şu günlerin geçmesini.
İnşallah herşey gönlünüzce olsun

Back
X