Ben ne yapıyorum?Bilen Söylesin!

Imsh3kill

Guru
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2008
803
303
323
Kırklareli
Merhabalar,

26 yaşında, kendi ayakları üzerinde duran(çalışan) ve yalnız yaşayan bir bayanım. Yaklaşık 3 yıllık bir ilişkim var. Erkek arkadaşım benden birkaç yaş büyük olmasına rağmen uzayan okul hayatı, okul bitmesine rağmen hala işe girmemesi, bizim hala öğrenci gibi takılmamız ve benden farklı ilde yaşaması benim son zamanlarda fazlasıyla sinirime dokunmaya başlamıştı. Üstelik ben bu kadar çalışmayı seven, tembelliğe tahammülü olmayan biriyken. Mesafeleri de sevmem ben...

Hala annesinden harçlık almalar, bu kısıtlar sebebiyle hiçbir aktivitemizin olmayışı, benim gezmek, eğlenmek gibi isteklerim hep kursağımda kalan şeyler oldu. Üstelik artık çevremden, ailemden de tepki görmeye başladım, 'siz ne olucaksınız böyle, çalışmayacak mı bu çocuk, daha askerlik yapmadı' tarzında.

Maalesef benimde sinirime dokunuyordu rahat tavırları. Üstelik çalışmak sadece para kazanmak değildir ki, aynı zamanda insanın duruşunu, kendine güvenenini arttırır. Bambaşka biri olursun kendinden emin...

Bu durum mu beni sürükledi, ben mi çok yanlışlardayım bilmiyorum ama şöyle bir durum var. İşyerinde tanıştığım benden 10 yaş büyük biri bana ilgisini belli etmeye başladı. Kariyer hayatının olması, düşünceli tavırları maalesef ki boşluğuma denk geldi ve kahve içme teklifini kabul etmiş bulundum. (yarın için)

Çok yanlış birşey olduğunu biliyorum, aldatmanın sadece bedensel bir durum olmadığı düşünen biri olarak ne yapacağımı inanın bilmiyorum. Kimse bunu haketmez. İşyerinde bambaşka departmanlardayız ve çok çok az tanıyorum. Belki konuşunca tavırları düşünceleri hoşuma gitmeyecek ve devamı zaten gelmeyecek. En kötüsü de bu olur ya etkilenirsem? Açıkçası sallantı da olsa böyle bir ilişkim olduğunu söylemeyi planlıyorum. Gururum ve vicdanım var çünkü. Fakat aklıma takılan diğer bir nokta ya bunu söylersem ve sevgilisi olduğunu halde benle de buluştu falan deyip kötü şeyler düşünürse, arkamdan konuşursa? Sonuçta aynı işyeri...

Lütfen bana bu konuda yardımcı olun. Bi yanım yeni insan yeni heyecanlar için cıvıl cıvıl bir yanım vicdan azabından ölüyor. Ne yapmalıyım? Belki de bir bahaneyle bi görüşmeyi iptal etmeliyim? Ama belki zaten 1 saat muhabbet edince hiç uyumlu olmadığımızı farkedip arkama bakmadan devam edicem. Üstelik bir de az buz olmayan bir yaş farkı var? Daha önce evlendi mi, çocuğu var mı? Hiçbir şey bilmiyorum.

Kötüyüm, düşüncelerinize ve yol göstermenize ihtiyacım var.

Şimdiden teşekkürler her birinizie...

Ben olsam gider buluşurum
Siz sevgilinizle birbirinize hiç uygun değilsiniz
Adamla buluşun yarın iyi gitsin gitmesin sevgilinizden ayrılın sonra zira sizin bir geleceğiniz yok bence
Gençliğinizi güzelliğinizi değmeyecek insanlar için heba etmeyin kısmetlerinizi değerlendirin derim.

Erkek arkadasinla bu iliski uzaktan anladigim kadariyla. Sadece adi kalmis. Ortada cok da birsey yok gibi. Kendi hayatini kuramayan biriyle gelecek dusunmek de hayalden ibaret bence. Bu yasina gelmis hala harclik almayi gururuna yediren biri evlenince de sizden harclik almaya devam edebilir. Sanirim sizin de beyninizde bitmis ki diger kisiyle kahve icme teklifini kabul etmissiniz. O halde tek yapilacak sey erkek arkadasinizla bitirip hayatiniza devam etmek. Yeni kisiyle olur ya da olmaz bilemem ama hayat da devam ediyor...Bu arada hepi topu bir kahve...

Iliskini bitir ve ondan sonra istedigini yap. Erkek arkadasin sana göre degilse uzatmanin anlami yok. Benim de üniversite hayatim uzadi cünkü hep calistim. Sadece rahat diye uzatmanin anlami yok. Belki de askerligi ertelemek icin yapiyordur. Bence diger kisi sadece ayrilmak icin bahane. Aslinda iliskinizin bir yere varmayacagini düsünüyorsunuz

Yazdıklarından anladıgım kadarıyla sen zaten mevcut ilişkini kafanda bitirmişsin sadece fiili olarak devam ediyorsun. Bence yeni kisiyle olan kahve randevunu ileri bir tarihe ertele ve şuanki erkek arkadasınla konuşup bu ilişkiyi bitir. Eger diğer insana karsı ilgin devam ederse ve biten ilişkinle alakalı herhangi bir pişmanlık yaşamazsan, hayatına yeni girecek insanı daha saglıklı değerlendirebilirsin. Eger bunu yapmadan yeni biriyle böyle bir adım atarsan bu iş hiçbir yere varmaz; her ikisini de aldatmıs olursun. Bu arada her ne karar verirsen ver, önce kendini düsün. O kırılacak, üzülecek vs.. diye dusunme. Sırf vicdan yapıp istemediğin bir seyi yasama. Emin ol hiçbir erkeğe degmez; hiç biri bu kadar degeri haketmiyor; gunun sonunda olan sana olur.

Senin gönlün bu adamdan geçmiş.İş yerindekiyle olur mu bilmem de artık başkalarından etkilenebildiğine göre bu adamla olmaz.Yeterince seviyo olsan yapamazdın zaten.Ki bence bu oğlanın sevilecek bi yanı da yok.

İş yerindeki adama da sevgilim var ama senle buluştum dersen sen benle dalga mı geçiyosun amacın ne der.Hiç bahsetme bence.O adamdan ayrıl ve yeni sulara yelken aç.

Evet 10 yas fazla cidden ama burda daha onemli sorunlar da var. Sevgiliniz sizden bir kac yas buyukmus. 28 29 yasinda tahminen. O yasta birinin hala okuyor olup anne babasindan aldigi harclikla geciniyor olmasi kabul edilebilir birsey gibi gozukmuyor. 3 yilda soguyup bu raddeye gelmeniz cok normal bence. Zaten siz kafanizda bu iliskiyi bitirmissiniz. En iyisi sevgilinizle konusarak bitirin bu iliskiyi.

Merhabalar,

26 yaşında, kendi ayakları üzerinde duran(çalışan) ve yalnız yaşayan bir bayanım. Yaklaşık 3 yıllık bir ilişkim var. Erkek arkadaşım benden birkaç yaş büyük olmasına rağmen uzayan okul hayatı, okul bitmesine rağmen hala işe girmemesi, bizim hala öğrenci gibi takılmamız ve benden farklı ilde yaşaması benim son zamanlarda fazlasıyla sinirime dokunmaya başlamıştı. Üstelik ben bu kadar çalışmayı seven, tembelliğe tahammülü olmayan biriyken. Mesafeleri de sevmem ben...

Hala annesinden harçlık almalar, bu kısıtlar sebebiyle hiçbir aktivitemizin olmayışı, benim gezmek, eğlenmek gibi isteklerim hep kursağımda kalan şeyler oldu. Üstelik artık çevremden, ailemden de tepki görmeye başladım, 'siz ne olucaksınız böyle, çalışmayacak mı bu çocuk, daha askerlik yapmadı' tarzında.

Maalesef benimde sinirime dokunuyordu rahat tavırları. Üstelik çalışmak sadece para kazanmak değildir ki, aynı zamanda insanın duruşunu, kendine güvenenini arttırır. Bambaşka biri olursun kendinden emin...

Bu durum mu beni sürükledi, ben mi çok yanlışlardayım bilmiyorum ama şöyle bir durum var. İşyerinde tanıştığım benden 10 yaş büyük biri bana ilgisini belli etmeye başladı. Kariyer hayatının olması, düşünceli tavırları maalesef ki boşluğuma denk geldi ve kahve içme teklifini kabul etmiş bulundum. (yarın için)

Çok yanlış birşey olduğunu biliyorum, aldatmanın sadece bedensel bir durum olmadığı düşünen biri olarak ne yapacağımı inanın bilmiyorum. Kimse bunu haketmez. İşyerinde bambaşka departmanlardayız ve çok çok az tanıyorum. Belki konuşunca tavırları düşünceleri hoşuma gitmeyecek ve devamı zaten gelmeyecek. En kötüsü de bu olur ya etkilenirsem? Açıkçası sallantı da olsa böyle bir ilişkim olduğunu söylemeyi planlıyorum. Gururum ve vicdanım var çünkü. Fakat aklıma takılan diğer bir nokta ya bunu söylersem ve sevgilisi olduğunu halde benle de buluştu falan deyip kötü şeyler düşünürse, arkamdan konuşursa? Sonuçta aynı işyeri...

Lütfen bana bu konuda yardımcı olun. Bi yanım yeni insan yeni heyecanlar için cıvıl cıvıl bir yanım vicdan azabından ölüyor. Ne yapmalıyım? Belki de bir bahaneyle bi görüşmeyi iptal etmeliyim? Ama belki zaten 1 saat muhabbet edince hiç uyumlu olmadığımızı farkedip arkama bakmadan devam edicem. Üstelik bir de az buz olmayan bir yaş farkı var? Daha önce evlendi mi, çocuğu var mı? Hiçbir şey bilmiyorum.

Kötüyüm, düşüncelerinize ve yol göstermenize ihtiyacım var.

Şimdiden teşekkürler her birinizie...
Ben olsam buluşurum neden mi canim?
Senin sevgili sorumsuz ve evliliğe hazır değil ne demek annesinden harçlık alıyor.
Ilerde sen çalışırsın o yer demedi deme yol yakınken dön tembel erkek mi rabbim düşmanımın başına vermesin.
Gorusecegin kişiye sakın ondan bahsetme belki elektrik almazsın is yerinde sorun olmasin.

Canım benim de böyle bir ilişkim vardı, ben masterı bitirip çalışmaya başlamıştım, adam hala 4 yıllık üniversiteyi bitirememişti, çalışmak gibi bir derdi yoktu, hala annesinin babasının parasını yiyordu. Ben de senin gibi tez canlıyım, İnsan geçen yıllarına kıyamıyor bir anda bırakamıyor ama ilerisi olmayacağını da görüyor. Sen kariyerinde ilerlerken o daha okulu bitirecek, askere gidecek vs iyice hayata bakış açınız farklılaşacak. Eğer duygusal olarak soğuduysan da bence uzatmadan bitir, daha çok gençsin. Diğer kişiye de gelince çok fazla anlam yüklemişsin bu görüşmeye altı üstü bir kahve yani. Sen gözünde büyütmüşsün biraz, arkadaşça sohbet edip kalkabilirsin

Şu kendinizden emin duruşunuzu çok beğendim okurken ta ki sonrasını okuyana kadar. Sevgilinizle böyle sorunlarınız varsa ayrılın sonra kimle kahve içiyorsanız için bu yaptığınız karaktersizliktir ahlaksızlıktır yazık !
Katılıyorum üstelik adamı beğenmezsem devam ederim beğenirsem ayrılırım diyor yedekte tutuyor yani böyle yapan erkeklere burda neler diyoruz aynılarını konu sahibine de diyorum.

Sana bişey vaad etmeyen insanla yollarını ayır. Sonuçta senin de bi hayatın var ve 1 kere geldin bu hayata. Vicdan azabı çekmesi gereken biri varsa o sen değilsin

Bu kisiyle olmazsa da eskiyle iliskinizi bitirin. Ben bir tanidigim 26 yasinda universiteyi bitirip ,bir memurluk kazanip, krediyle ev almisti. Ustelik %60 engelli, cok saglik sorunlarindan ceken biri. Bir erkek 30una dogru hala ailesinden harclik aliyor, askerlik duruyor. Kac sene daha bekleyeceksiniz ? Karakteri degismez ki insanin. Hayat geciyor, gezip para harcayacak yastasiniz,calisiyorsunuz da, kimsenin sizin hayatinizi engellemeye,ertelemeye hakki yok.

Back
X