Bu düşüncedeyim bende. Ne olursa olsun beni terslemeyi hak etmiyor ki sadece bu konuda değil daha önce de yaptı böyle şeyler. Ben artık terslenmekten sıkıldığım için msj atıp konuşmaya çalıştım sonrasında.arkadaşınız daha çok eşinin anlayışsızlığından bunalmış olay da size patlamış bence, siz sorunu çözmeye çalıştıkça daha da dallanıp budaklanmış.. ama arkadaşınızın ne kadar sorunu olursa olsun kurduğu cümleyi haklı çıkarmıyor
Siz kadının, siz gelmeyesiniz diye aşılı cocuk olayını 'uydurdugunu' düşünmüşsünüz. Ama kadin uydurmadi, dogru söyledi. Siz ise kötü niyetli kişi oldunuz. Bu yeterli mi? Bence arayin özür dileyin. Birseye ihtiyaci olup olmadığını sorun.Konuyu nerelere bağladınız pes.
Ben zaten kadına tamam bilmiyordum dedim. Konuyu uzattıkça konu uzadı yani her konuyu uzatıyor en basit şeyleri bile. Bunu da kendisi uzattı ben değil
Benimle konuşuyor dikkatini çekerim eşiyle değil. Eğer bıkmışsa eşine tepki vermesi gerekir bana değil. Ben zaten gitme taraftarı değildim ona da söyledim yazarken.
Sen benim düşüncesiz olduğumu nerden çıkarıyorsun yahu? Düşüncesizlik ediyor olsam kadına yazmazdım böyle konuşuyorlar diye.daha fazla yazmayın hiç hoş değil uslubunuz konudan uzaklaşın rica ederim.Azıcık anlayışlı olup, durumu akıl edip kocasına başka bir bahane uydurup gelmiyoruz deseydiniz madem.
Erkekleri anlıyorum, düşüncesizlik konusunda çığır açıyorlar da siz kadın olarak nasıl bu kadar düşüncesiz davranıyorsunuz onu anlamıyorum..
Kadın bana eşimle sizin yüzünüzden tartışıyoruz diye ima etmiş,ben ona sessiz kalıp tamam diyemezdim al gruba açıkliyim olanı dedim.
Konuyu kapatsınlar diye!
Biz başka yerde kalıcakTIK gelseydik dememin sebebi kendisi konuyu defalarca açıkladığı için.
Haftasonu yaşadığım birşeyi anlatıcam,objektif bakamıyorum siz bakabilirsiniz ve tarafsız yorum yapabilirsiniz diye açıyorum. Çünkü ben bu mevzuyu düşünmekten uykularım kaçıyor iki gündğr.
Eşimin ortağı eşinin yanına tatil köyüne gittiğini bizim de gitmemiz için davet etmiş.
Eşimle ortağı kardeş gibidirler,bende eşiyle arkadaşım uzun zamandır 7 seneye yakın oluyor. Annesini de tanırım hep beraber tatile gitmişler,annesi kanser hastası 1 ay çnce öğrendiler.
Ben de eşim bana bahsettiğinde “kadın hasta kemoterapi alıyor oraya kafa dinlemeye gitmiştir bebek var gitmemiz doğru olmaz” demiştim. Bu 1 hafta önce oluyor. Hafta sonu ise eşim beni aradı,(ali) ısrar ediyor bizi davet ediyor ben otel bakiym gidelim hep birlikte birşeyler yaparız herkese değişiklik olur dedi. Ben yine aynı şeyi söyledim ama olmaz merak etme dedi.
Arkadaşıma yazdım,”canım eşin davet etmiş ama siz müsait misiniz bi sormak istedim” diye.
Bana misafirlerimiz var bizim,ayrıca darılmaca kırılma a olmasın anneme bebekli ortam yasakmış dedi.
Sonra devam etti “annem kemoterapi aldığı için bebeklerden annem enfeksyon kapabilir ortamda bulunmamalı kesinlikle..” diye
Bende zaten biz ayrı bir yerde kalıcaz diye cevap verdim ama alınmadım kesinlikle.
Ve devam etti” canım ben sana kalmayın diye demiyorum annem 1 dk bile bebekli aynı ortamda bulunmaması gerekiyor özellikle aşılı bebeklerden enfeksyon kapma riski çok yüksekmiş,ayşenin(kızımın) aşısı var mı? “
Bende var ama bilmiyordum böyle birşeyi daha önce duymadım dedim.
Israrla kırılmaca darılmaca olmasın kadının sağlığı söz konusu,eşime bakmayın aptallığına,farkında değil ciddiyetin heralde diye yazmaya devam etti ve ben orda iyice afalladım.
Tamam gelmeyiz ya başka zaman görüşürüz geldiğinde diye cevap yazıp konuyu kapatmak istedim.
O an konuyu uzatmak istemedim çünkü gerildim.
Daha sonra yine devam edip bana “eşim benimle kavga ediyor iptal ettiğim için,eşine söyle eşimi üstüme salmasın” diye bir msj çekmiş. Ve ciddi anlamda neye uğradığımı şaşırdım.”neden salsın üstüne eşinin ne diyorsun” dediğimde benimle kavga ediyor aptal mıdır nedir diye yazınca,al gruba ben konuşiym yanlış anlaşılma yok diye anlatiym dedim. Grup açtı,ben adama yanlış anlama oldu heralde diye açıklama yapıyorum,grupta eşim,ben,ve bu kadın var. Orda da açıklama yapmaya başlamış yine kanser hastalarına iyi gelmiyor bebekler diye eşime de anlatıyor. Gruba baktım kendi eşini koymamış,eşin nerde diye sorduğumda oralı bile olmadı. Ben de ya bu konu fazla uzadı iyi gelmiyor dedin gelmiyorsa uzatmaya gerek yok bu kadar kapatalım konuyu dedim ve tamam diyip geldiğimde görüşürüz artık ama isterseniz size pansyon ayarlayabiliriz diye devam etti. Ben gruptan çıktım o sırada çünkü sıkıldım.
Bu neydi şimdi diye düşünüp msjlaro tekrar okuduğumda ise,kadının bana olan tepkisini çözemedim.
Bizim yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi,istememiş olabilir ona zaten alınacak bir insan da değilim ben. Alınıcak olsam sormam müsait misiniz diye. Bahane ettiğinin farkındayım ben bebeklerin kanser hastalarına özellikle aşılı bebeklerin iyi gelmediğini duymadım. Bilmiyorum duyan varsa beni aydınlatsın.
Ertesi gün uykularım kaçtı düşünmekten,tekrar kıza msjını kopyalayarak(eşimi üstüme salmasın) msjını çünkü orda başladım gerilmeye,dedim ki ben bu tepkiyi alıcak birşey yazdığımı düşünmüyorum,bu konuyu konuşmamız lazım. Görüşmeye devam etmek istiyorsan bu şekilde konuşmamanı rica ediyorum eğer bu şekilde konuşmaya devam edersen hiç görüşmesek daha iyi bence. Dedim.
Bunu da dememin sebebi daha önce yine bi saçma sapan atarlanması oldu ve şimin üstünden yürüyerek bana bi tavır yaptı. Hatta bilez değil birçok kez. Ve tepkileri de son zamanlarda beni gerdiğinden yazmak konuşmak istedim. Bana verdiği tepki “ben sana bişey demedim ki eşine dedim eşim benimle kavga ediyor diye,senin alınacağın birşey yok sen bilirsin görüşmeyelim hep bir kavga etme modundasın demeye başladı. Halbuki 1 saat bıyunca konuştum ve alttan alan taraf hep ben oldum,konuşalım çözelim diye yazdığımı dile getirdim. Ben ergen değilim msjlaşmam karşılıklı konuşalım dedi evime davet ettim oralı olmadı.
Her neyse görüşüp konuşucaz diye kaldı olay. Yani bana bi diyin ben nerde hata yaptım da bu mevzu buralara geldi?
Saçma sapan bir olay ve saçma sapan tavırlarla karşılaştım. Düşünmekten başım ağrıyor bu insanlar neden böyle anlamış değilim.
Bencillik edip bu konuda alınganlık yapmadım ben konuyu yazarken buna alındığımı yazmadım. Kocamı üstüme salmasın demesine takıldığımı belirttim.
Bana açıklama yaparken imaları şu yönde”boş yere alınma” alınıcak birşey yok ki ortada dedikçe devam ediyor açıklamalarına. eşine kızıuorsa eşiyle konuşsun bana patlayamaz. Bana yansıtamaz. Eşim onun eşine sadece bebek iyi gelmiyormuş annesine biz gelmiyoruz haberin olsun demiş.eşiylede konuşmuş ki benimle kavga edip duruyor demiş.
o kadar açıklamayı muhtemelen sen alınma diye yapmış.
eşine laf geçiremiyor demek ki kadın.
Kadın eşimle eşin yüzünden tartışıyoruz diye imalar etmiyor direk üstüme salmasın diyor ama ben bu mevzuda haksızım öyle mı? Gitmeyi düşünen ben değildim.Kırılmış olabilirsiniz ama haklı değilsiniz..
Kadının annesi çok kötü bir süreçte sanki siz sadece eşiniz istiyor gibi yazmışsınız ama kadına pansiyon/otelde kalacağız vs. demişsiniz. Bence ilk mesajda "bebek veya kalabalık ortamda bulunmak sakıncalıysa gelmeyelim geçmiş olsun tekrardan canım" diyip sonlardıysanız. Daha önceden de kendini bilmez şekilde konuşan kadınla daha neden kendinizi ispatlamak için grup vs. Ne gerek var?
Bence sizde fazla düşünmeyin daha çok bilenmeye gerek yok.
Benim uzattığım mevzu bu değil. Her defasında ters ters konuşması geriyo artık beni. Daha önce de annesi hasta değilken eşimin üzerinden böyle bir konuşma yapmıştı. Hayır onu yazmamın sebebi konuyu baştan anlatmak. Öyle birşey var mı bilmiyordum bilsem zate eşime direk söylerdim. Kadına sormazdım bile.İlk etapta arkadaşınız "bebekle yanyana gelmeleri zararlı" deyince bence sanki karşı taraf bahane üretiyormuş gibi devam etmişsiniz. Ben öyle algıladım..
"Aaa bilmiyordum tamam canım başka zaman görüşürüz" deyip konuyu kapatmanız lazımdı..
Kadının eşi de sizin eşiniz de inanılmaz anlayışsız bence..
Kadın nasıl bezdiyse size patlamış. Annesi hasta ve hasta yakını da gergin olabilir.
Uzatmayın bitsin..
Bana açıklama yaparken imaları şu yönde”boş yere alınma” alınıcak birşey yok ki ortada dedikçe devam ediyor açıklamalarına. eşine kızıuorsa eşiyle konuşsun bana patlayamaz. Bana yansıtamaz. Eşim onun eşine sadece bebek iyi gelmiyormuş annesine biz gelmiyoruz haberin olsun demiş.
Öyle yaptım zaten bilmiyordum ben böyle birşey olduğunu başka zaman görüşürüz o zaman dedim ama açıklamaya devam etti siz kafa dinleyecekseniz size pansyon ayarlayalım demeye başladı.Basta hakliyken haksiz konuma dusmussun
Sen zaten kanser hastasi gitmeyelim demissin
Esin israr edince de arkadasina sormussun
O bebekle biraraya gelmemesi gerekir desiginde
Bende oyle dusunmustum zaten tamm canim gelmeyiz deyip konuyu kapatman gerekirdi kuzum
Kredisi bu tarz tepkiler yüzünden azaldı işte. Defalarca oralı olmadım bu tarz tepkilerine. Hatta ertesi gün yazarken de bu şekilde devam etme sakin kalamıyorum artık dememin sebebi de bu.işte kim bilir eşi kalkıp kadına ne dedi.
o lafında haksız evet. ama bunu hoş görüp es geçmek veya büyütmek senin tasarrufunda. ilişkiniz ne kadar samimi? kadının kredisi sende ne kadar?
kadın bunalmış üzgün birde eşi üstüne gitmiş diye düşünüp es geçebilirsin.
yada dediğin gibi eşine kızıp bana patlayamaz ne durumda olursa olsun diye düşünüp ilişkiyi kesebilirsin.
dediğim gibi kadınla olan ilişkinin dinamiğine göre bu senin tasarrufunda.
Kadın eşimle eşin yüzünden tartışıyoruz diye imalar etmiyor direk üstüme salmasın diyor ama ben bu mevzuda haksızım öyle mı? Gitmeyi düşünen ben değildim.
Ya gelseydik kalıcaktık eşim otel bakıcaktı, kalıcaz demedim . Yani gelicez otelde kalıcaz desem ısrar etmiş olurdum ki ben ısrarcı bir tip değilimdir bana da ısrar edilmesinden hoşlanmam. Herneyse ben mevzuda haklı olduğumu düşündüğüm konuyu konuşucam zaten. Öyle herşeyi uzatmadığım için üstünü örttüğüm için terbiyesizleşiyor eşi ona yalan yanlış bişey söylemez.Gitmeyi düşünmüyorsanız neden sizde kalmayacağız dediniz ki bu fazla ısrar değil mi ?
Kadının eşi belkide Jameyanın eşi ısrar ediyor diye söylemiş olabilir bu ihtimalle daha yüksek ki sizi kıracak o mesajı yazmış olabilir. Tekrar söylüyorum sürekli aynı konuyu düşünmeyin durduk yere sinir krizine girmeyin .
Benim uzattığım mevzu bu değil. Her defasında ters ters konuşması geriyo artık beni. Daha önce de annesi hasta değilken eşimin üzerinden böyle bir konuşma yapmıştı. Hayır onu yazmamın sebebi konuyu baştan anlatmak. Öyle birşey var mı bilmiyordum bilsem zate eşime direk söylerdim. Kadına sormazdım bile.
Uydurduğunu düşündüğümü nerden biliyorsunuz? Öyle birşey düşünsem açık açık uyduruyorsun da demesini biliyorum buraya da yazardım. Çocuklu ortamda bulunmaması gerektiğini ben biliyorum ama hasta çocuklu ortamda bulunduğu zaman enfeksyon kapma olasılığı yüksek diye biliyorum. Diğer konuyu bilmiyorum ve bu konuda da birşey söylemedi bilmiyordum dedim.Siz kadının, siz gelmeyesiniz diye aşılı cocuk olayını 'uydurdugunu' düşünmüşsünüz. Ama kadin uydurmadi, dogru söyledi. Siz ise kötü niyetli kişi oldunuz. Bu yeterli mi? Bence arayin özür dileyin. Birseye ihtiyaci olup olmadığını sorun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?