- 14 Mart 2018
- 1.545
- 2.886
- 53
- 29
Sakin olur musunuz ?Arkadaşım ben yazıyorum milleti evden kovdum siz diyorsunuz cümle normal değil cümle normal değil zaten onda hem fikiriz de karşı tarafın eşi ne yaptı da böyle bir cümle söyletti bir de o var
O konuda haklisinolabilir anlatım bozukluğu yapabiliyorum bazen. Gerilmiş olabilir haklısın ama yine de bana eşimi üstüme salmasın eşin dememeli ne olursa olsun.
Sakin olur musunuz ?
Ben kendi fikrimi gorusumu belirtiyorum
Ne bu fevri hareketler?
Kaldi ki biz konuda ki anlatim uzerinden gorus belirtiyoruz
Aynen oyleKadının üslub problemi olduğu aşikâr zaten.
Ama konu sahibinin "artık bu tavrından sıkıldım" diye tepki göstereceği bir zamanda da değiller bence..
Olmadı hiç konuşmasın olsun bitsin. Eşleri ortak diye kadınlar da ortak olacak diye bir durum yok..
Evet benden hıncını çıkarıp duruyor zaten onu anlatmaya çalışıyorum. Defalarca yaptığı birşey bu. Yani bu tavrı bu konuşmada geçerli değil sadece.İkiniz de gereksiz uzatmışsınız bence.. Size "bebekli ortamda olmaması gerekiyor" dediğinde "biz zaten ayrı yerde kalıcaz" demek yerine "evet ben de aynen böyle söyledim ama eşin ısrar etmiş o yüzden sana bi sorayım dedim, bence de gelmemiz uygun olmaz" deyip konuyu kapatabilirdiniz. Sonraki bütün muhabbeti arkadaşınız uzatmış zaten. Şimdi burada böyle okuyunca çok kaba geliyor ama en yakın arkadaşımı düşünüyorum çok patavatsız kızdır hiç bişeyine alınmam, öyle şeffaf seviyorum onu. Ama bu arkadaş bariz sizden hınç almış. Uzatmış da uzatmış. Yine de onu en iyi siz tanırsınız eğer yaşadığı zor günlerin hatrına tolere edibileceğiniz kadar iyi arkadaş iseniz bi süre görüşmeyin sonra usulunce halledersiniz. Değil ise 'sen sağ ben selamet'...
Ama konuda demissin ki , biz zaten baska yerde kalicaz vs.. aslinda onlari hic dememen gerekirdi
Cok gerilmis arkadasin
Buyuk ihtimalle baska yerde de kalsalar yanimiza gelirler diye dusunup endiselenmis
Olayı eşitle değil kendisiyle halletmeyi düşünüyorum ben. Gelin demesini beklemiyordum ben zaten açık oliym yazarken red edileceğimi bildiğim için yazdım çünkü eşime göstermek istedim bak müsait değiller kafanıza gçre iş yapmayın diye. Ama bu tepkileri biraz fazla oldu. Ben ona üzüldüm.
Annesi bebekler konusunda hakli.Haftasonu yaşadığım birşeyi anlatıcam,objektif bakamıyorum siz bakabilirsiniz ve tarafsız yorum yapabilirsiniz diye açıyorum. Çünkü ben bu mevzuyu düşünmekten uykularım kaçıyor iki gündğr.
Eşimin ortağı eşinin yanına tatil köyüne gittiğini bizim de gitmemiz için davet etmiş.
Eşimle ortağı kardeş gibidirler,bende eşiyle arkadaşım uzun zamandır 7 seneye yakın oluyor. Annesini de tanırım hep beraber tatile gitmişler,annesi kanser hastası 1 ay çnce öğrendiler.
Ben de eşim bana bahsettiğinde “kadın hasta kemoterapi alıyor oraya kafa dinlemeye gitmiştir bebek var gitmemiz doğru olmaz” demiştim. Bu 1 hafta önce oluyor. Hafta sonu ise eşim beni aradı,(ali) ısrar ediyor bizi davet ediyor ben otel bakiym gidelim hep birlikte birşeyler yaparız herkese değişiklik olur dedi. Ben yine aynı şeyi söyledim ama olmaz merak etme dedi.
Arkadaşıma yazdım,”canım eşin davet etmiş ama siz müsait misiniz bi sormak istedim” diye.
Bana misafirlerimiz var bizim,ayrıca darılmaca kırılma a olmasın anneme bebekli ortam yasakmış dedi.
Sonra devam etti “annem kemoterapi aldığı için bebeklerden annem enfeksyon kapabilir ortamda bulunmamalı kesinlikle..” diye
Bende zaten biz ayrı bir yerde kalıcaz diye cevap verdim ama alınmadım kesinlikle.
Ve devam etti” canım ben sana kalmayın diye demiyorum annem 1 dk bile bebekli aynı ortamda bulunmaması gerekiyor özellikle aşılı bebeklerden enfeksyon kapma riski çok yüksekmiş,ayşenin(kızımın) aşısı var mı? “
Bende var ama bilmiyordum böyle birşeyi daha önce duymadım dedim.
Israrla kırılmaca darılmaca olmasın kadının sağlığı söz konusu,eşime bakmayın aptallığına,farkında değil ciddiyetin heralde diye yazmaya devam etti ve ben orda iyice afalladım.
Tamam gelmeyiz ya başka zaman görüşürüz geldiğinde diye cevap yazıp konuyu kapatmak istedim.
O an konuyu uzatmak istemedim çünkü gerildim.
Daha sonra yine devam edip bana “eşim benimle kavga ediyor iptal ettiğim için,eşine söyle eşimi üstüme salmasın” diye bir msj çekmiş. Ve ciddi anlamda neye uğradığımı şaşırdım.”neden salsın üstüne eşinin ne diyorsun” dediğimde benimle kavga ediyor aptal mıdır nedir diye yazınca,al gruba ben konuşiym yanlış anlaşılma yok diye anlatiym dedim. Grup açtı,ben adama yanlış anlama oldu heralde diye açıklama yapıyorum,grupta eşim,ben,ve bu kadın var. Orda da açıklama yapmaya başlamış yine kanser hastalarına iyi gelmiyor bebekler diye eşime de anlatıyor. Gruba baktım kendi eşini koymamış,eşin nerde diye sorduğumda oralı bile olmadı. Ben de ya bu konu fazla uzadı iyi gelmiyor dedin gelmiyorsa uzatmaya gerek yok bu kadar kapatalım konuyu dedim ve tamam diyip geldiğimde görüşürüz artık ama isterseniz size pansyon ayarlayabiliriz diye devam etti. Ben gruptan çıktım o sırada çünkü sıkıldım.
Bu neydi şimdi diye düşünüp msjlaro tekrar okuduğumda ise,kadının bana olan tepkisini çözemedim.
Bizim yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi,istememiş olabilir ona zaten alınacak bir insan da değilim ben. Alınıcak olsam sormam müsait misiniz diye. Bahane ettiğinin farkındayım ben bebeklerin kanser hastalarına özellikle aşılı bebeklerin iyi gelmediğini duymadım. Bilmiyorum duyan varsa beni aydınlatsın.
Ertesi gün uykularım kaçtı düşünmekten,tekrar kıza msjını kopyalayarak(eşimi üstüme salmasın) msjını çünkü orda başladım gerilmeye,dedim ki ben bu tepkiyi alıcak birşey yazdığımı düşünmüyorum,bu konuyu konuşmamız lazım. Görüşmeye devam etmek istiyorsan bu şekilde konuşmamanı rica ediyorum eğer bu şekilde konuşmaya devam edersen hiç görüşmesek daha iyi bence. Dedim.
Bunu da dememin sebebi daha önce yine bi saçma sapan atarlanması oldu ve şimin üstünden yürüyerek bana bi tavır yaptı. Hatta bilez değil birçok kez. Ve tepkileri de son zamanlarda beni gerdiğinden yazmak konuşmak istedim. Bana verdiği tepki “ben sana bişey demedim ki eşine dedim eşim benimle kavga ediyor diye,senin alınacağın birşey yok sen bilirsin görüşmeyelim hep bir kavga etme modundasın demeye başladı. Halbuki 1 saat bıyunca konuştum ve alttan alan taraf hep ben oldum,konuşalım çözelim diye yazdığımı dile getirdim. Ben ergen değilim msjlaşmam karşılıklı konuşalım dedi evime davet ettim oralı olmadı.
Her neyse görüşüp konuşucaz diye kaldı olay. Yani bana bi diyin ben nerde hata yaptım da bu mevzu buralara geldi?
Saçma sapan bir olay ve saçma sapan tavırlarla karşılaştım. Düşünmekten başım ağrıyor bu insanlar neden böyle anlamış değilim.
Benim annem hasta onlar tatil derdinde diye dusnmus olabilir
Beni de çileden çıkartıyor. Bende eşim ilk söylediğinde bu şekilde söylesim bebek var kadın kafa dinlemeye gitti rahatsız olur dedim ama kendi aralarında konuşmaya devam etmişler.Hastası olan insanlara özellikle jemo hastası ise kesinlikle doğru bir tespit gitmemeniz gerekiyor tabiiki de
Ama söylediği cümleler evet biraz absult kaçmış ama onu da psikolojisine verin derim ben annem hasta iken teyzemi dayımı dedemi herkesi evden kovmuş biriyim çünkü annem benden başkasını istemiyordu karşı taraf da seni kırmamaya çalışmış ve uzatmış aslında yine işleri karıştıranlar erkekler siz ne karışıyorsun kim kimi davet edeceğini zaten bayanlar bilir kemo alan biri çok sinirli agresif oluyor bebek sesini hiç çekemiyor zaten bu erkeklerin her işe burnunu sokması beni çileden çıkartıyor
Ya ,biz gelecektik ama eşin gelmeyin, musait degiliz demis o yuzden biz gelmiyoruz diyecekti. O da gidip eşine ters tepki verecekti ,bu muhtemel senaryoyu ben öngördüm siz öngöremediniz mi ?
Ben msj filan göndermedim eşime. Müsait değiller ve bebek annesine iyi gelmiyormuş dedim o da eşine bu şekilde söylemiş. Benim eşim ben dolduruşa getirsem de benim lafımla kimseye gidip bişey söyleyecek biri değildir.Kadın da bunu yapacagınızı biliyormuş demek ki, uslubu yanlis olsa da bunu yapmamanız için uyarmış.
Siz o mesajları eşinize gösterecektiniz,eşiniz arkadaşına ;
Ya ,biz gelecektik ama eşin gelmeyin, musait degiliz demis o yuzden biz gelmiyoruz diyecekti. O da gidip eşine ters tepki verecekti ,bu muhtemel senaryoyu ben öngördüm siz öngöremediniz mi ?
Ben konuşmaya baktım konuşmada şöyle geçmiş konuyu yanlış yazmışım,açıklamasını yapmış yazdığım gibi sonra size pansyon ayarlayalım burdan demiş,bende onun üzerine zaten sizde kalmayız yazmışım. Sonra yine devam etmiş 1 dk bile iyi gelmiyor anneme diye. Bende tamam canım diyip anladım gelmemizi istemediğini ama hala pansyon ayarlayalım size diye ısrar da ediyor ayrıca. Yok tuhaf olan ben değilim.yalnız o konuda kadında biraz tuhaf. tama konu sahibesi uzatmış ama ortada 7 senelik bir arkadaşlık var. ben olsam durumu açıklayıp ya jameya benim kocam laftan anlamıyor sonra benimle kavga ediyor insanlara gelme dedin diye sen eşine söylesende kendisiyle ilgili bir bahane uydursa beni katmasa hiç gibi birşeyler söylerdim.
Aşılı olduğundan dolayıymış ben tam bilmiyorum açıkçası bişey diyemem ama zarar veriyomuş kemıterapi hastalarına. Konuyu bilmiyorum ben.Gereksiz yere gerilmişsiniz ya. Kadınında tavrı hıi olmamış ama sanki sen ısrar ediyorsun gibi algılamış olabilir bana öyle geldi biraz. Annesi rahatsız olduğu için arkadaşında hassas bence ama bu bebeklerin hastalara zarar verme durumunu ben anlayamadım ya neden ki
Bizim arkadaşlığımız ortaklıktan önce başlamıştı.Aynen oyle
Ben esimin ortaginin esiyle bizi cok hasir nesir etmek istemelerine ragmen gereksiz bir bag kurmadim arada.
Onlar arkadas ve ya ortak bu beni ilgilendirmez
Sirf arada bir is ve arkadaslik soz konusu diye kimseye hosbes edemem ben mesela.
Ama evet uslubu kotu karsi tarafin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?