Ben ne yaşadım yahu?

Bunu da yazacaktım da çok üstüne gitmeyeyim demiştim, ama konudan kovuldum zaten :)
Neyseki gün gibi ortada her şey.
anlamak istemeyen anlamıyor işte..

Karşı taraf konuda haklı.zaten başta siz de gitmek şstemediniz.ama üslubu yanlış.eşiyle cok tartısmıs herhalde bu konuyu size o yuzden yersiz cıkısarak konusmus. Anlayıs gösterin.eşi yğzğnden olmuş.eşi ısrar etmiş, eşiniz de size... Kadın arada kalmış dolmuş size bikbikbik söylenmiş anlstmıs.eşini ikna edemediğinden

Onun eşi bundan bikaç sene önce babasını kanserden kaybetti. Yani zannetmiyorum öyle düşüncesiz davrandığını. Aralarında ne geçiyor bilemem . Ben böyle bir insan değilim ya bana bikere açıklama yapıldığında ben aa hayır geliyoruz diyecek biri değilim yada anlamayacak biri. Bana bu şekilde ters tepki vermesinden çok sıkıldım benim asıl mevzum sürekli terslenmek. Evet bu konu üzerinden açtım çünkü bende doldum. Kadınla geçen hafta da ben gayet normal bir nasılsın annen nasıl diye yazmaya başlarken mevzuyu çok farklı yerlere getirdi. Yine eşimin üstünden bana laf filan soktu. Hassas bir dönem olduğunu biliyorum elimden geldiğince de yanında olmaya çalışıyorum ama bunun faturası bana neden kesiliyor onu anlamadım.

Konunuzda söyle yaziyor; "Bahane ettiğinin farkındayım ben bebeklerin kanser hastalarına özellikle aşılı bebeklerin iyi gelmediğini duymadım. Bilmiyorum duyan varsa beni aydınlatsın"

Asil kucucuk bebegin o ortama sokulmasi yanlis olurdu.
Kucucuk bebegin neresinden mikrop kapacak ben onu anlamadim sonuc olarak bu bebek anne sutu aliyor daha.
Asil o misafirlerimiz var dedigi insanlardan mikrop enfeksiyon kapabilir.
Yani mikrobun bebegi yetiskini olur mu hic bilmiyorum
Daga dunyaya gozlerini acali bir kac ay olmus bebegin neresinden mikrop kapabilir ki .
Hassas olabilirler bunu anlarim fakat sizinle konusma uslubu hic normal degil.
Bilmiyorum sanirim bir daha bir araya gelmeyeye calisirdim.
Tepkimi genelde munajasaya girerek degilde uzaklasarak koyanlardanim

Kadinin size esiyle sizin yuzunuzden tartistigini ima ettigini yaziyorsunuz da Siz kadina "hic duymadim boyle bir seyi" diyerek ona yalanci imasinda bulunundunuz ustelik bahane oldugunun farkindayim demissiniz konunuzda. Bu da ayip degil mi, arkadasiniz buna alinmis olamaz mi ? 7 yillik bir arkadas ve annesi kanser. Zor bir surecten gecen arkadasinizi biraz empatiyle anlayamiyorsaniz bence de kesin iliskinizi olsun bitsin.

İyi de bunu açıklığa kavuşturma zamanı mı şimdi?
Kadının derdi başından aşkın. Başka zamana erteleyip annesi iyileşince yüzyüze bir konuşma yapabilirsiniz..

Çok direnç gösteriyorsunuz. Biraz sakinleşin bence..

Yahu daha ne deseymiş?
Kadının size gelme dediğini söylemişsiniz işte kocasına.
Belli ki adam da kadını sıkıştırmış.
Kadında salma kocanı/kocamı her ne dediyse onu demiş.
Kadın bebek iyi gelmiyor dedikten sonra yapacak olduğunuz,
Çok geçmiş olsun, anneciğine şifalar dilerim demek.
Eşinize de, ben bebekle oralara kadar gitmek istemiyorum. Daha rahat bir zamanlarında kafamız rahat görüşürüz, şimdi kendimi sıkıştırmam, varsa bir kaç günümüz başbaşa bir şeyler ayarlayalım demek.
Düşüncesiz dedim diye kızdınız ama düşüncesizsiniz, ne diyeydim?

Halam kanser tedavisi gördü ve ben baska şehirdeydim cocugum olduğu icin gitmedim bırakacak kimse yoktu. Asilarin bazılarında canli virüs oluyor ve kemo alanlarda bağışiklik düşük o yüzden aşılı aşısız farketmez çocuklarla ayni ortamda bulunmalari iyi değil. Siz buna pek inanmamissiniz ama durum bu, acilari var vr kolay bir hastalik değil. Tedavi süreci yiprataci bence arkadaşınız psikolojik olarak bu durumdan dolayi iyi değil . Bu demek değil ki haksiz. Ayrica eşini salma demek istememektir büyük ihtimal eşini sen ikna et çünkü benim eşim benden bilip huzursuz edecek demek istemiş. Bazi erkekler düşüncesiz esine kimbilir nasil yükleneckti.
Bu zaman herhangi bir zaman değil malasef hos gormelisniz

Evet ben de anlamadim. 'Karın bizi istemiyor' demektense 'bizim baska bi isimiz var gelemeyecegiz' demek bu kadar mi zor.

Hastası olan insanlara özellikle jemo hastası ise kesinlikle doğru bir tespit gitmemeniz gerekiyor tabiiki de
Ama söylediği cümleler evet biraz absult kaçmış ama onu da psikolojisine verin derim ben annem hasta iken teyzemi dayımı dedemi herkesi evden kovmuş biriyim çünkü annem benden başkasını istemiyordu karşı taraf da seni kırmamaya çalışmış ve uzatmış aslında yine işleri karıştıranlar erkekler siz ne karışıyorsun kim kimi davet edeceğini zaten bayanlar bilir kemo alan biri çok sinirli agresif oluyor bebek sesini hiç çekemiyor zaten bu erkeklerin her işe burnunu sokması beni çileden çıkartıyor

Hayır yanlış biliyorsunuz. Hasta olmayan biri için tabiki risk taşımaz bebekler.
Kanser hastalarına uygulanan tedavi o kadar yoğun ki kötü hücreler öldürülürken bağışıklık sistemi sıfıra iniyor.
Ve özellikle aşı çağındaki bir bebekle yanyana gelmemeli. Çünkü bazı aşılar canlı mikroptur. Bir nevi bebek taşıyıcı durumuna geliyor.

En basitinden antibiyotik içilirken bile vitamin kullanılmaz. Antibiyotik bütün mikropları temizlerken içilen vitaminin de hiçbir faydası yoktur..

Onların derdi onlara yeter kapat gitsin adam hasta bebek sıkılmış heyecan aramış hanımıyla kafa edip sizi çağırmış .
Uzatmayın o tarafın kocasının hatası

Hakli olabilirsiniz
Zaten genel olarak bir sorun teskil etmez demiyorum
Ama ne olursa olsun esimi ustume salma / saldirtma tarzi bir cumle normal degil. Birine deger veren veya iyi bir dostlugu olan bir insan bu cumleyi kurmaz kurmamali.

Öyle yaptım zaten bilmiyordum ben böyle birşey olduğunu başka zaman görüşürüz o zaman dedim ama açıklamaya devam etti siz kafa dinleyecekseniz size pansyon ayarlayalım demeye başladı.
Ama konuda demissin ki , biz zaten baska yerde kalicaz vs.. aslinda onlari hic dememen gerekirdi
Cok gerilmis arkadasin
Buyuk ihtimalle baska yerde de kalsalar yanimiza gelirler diye dusunup endiselenmis

Hakli olabilirsiniz
Ama ne olursa olsun esimi ustume salma / saldirtma tarzi bir cumle normal degil. Birine deger veren veya iyi bir dostlugu olan bir insan bu cumleyi kurmaz kurmamali.

Arkadaşım ben yazıyorum milleti evden kovdum siz diyorsunuz cümle normal değil cümle normal değil zaten onda hem fikiriz de karşı tarafın eşi ne yaptı da böyle bir cümle söyletti bir de o var

İkiniz de gereksiz uzatmışsınız bence.. Size "bebekli ortamda olmaması gerekiyor" dediğinde "biz zaten ayrı yerde kalıcaz" demek yerine "evet ben de aynen böyle söyledim ama eşin ısrar etmiş o yüzden sana bi sorayım dedim, bence de gelmemiz uygun olmaz" deyip konuyu kapatabilirdiniz. Sonraki bütün muhabbeti arkadaşınız uzatmış zaten. Şimdi burada böyle okuyunca çok kaba geliyor ama en yakın arkadaşımı düşünüyorum çok patavatsız kızdır hiç bişeyine alınmam, öyle şeffaf seviyorum onu. Ama bu arkadaş bariz sizden hınç almış. Uzatmış da uzatmış. Yine de onu en iyi siz tanırsınız eğer yaşadığı zor günlerin hatrına tolere edibileceğiniz kadar iyi arkadaş iseniz bi süre görüşmeyin sonra usulunce halledersiniz. Değil ise 'sen sağ ben selamet'...

Ama konuda demissin ki , biz zaten baska yerde kalicaz vs.. aslinda onlari hic dememen gerekirdi
Cok gerilmis arkadasin
Buyuk ihtimalle baska yerde de kalsalar yanimiza gelirler diye dusunup endiselenmis
olabilir anlatım bozukluğu yapabiliyorum bazen. Gerilmiş olabilir haklısın ama yine de bana eşimi üstüme salmasın eşin dememeli ne olursa olsun.

Hakli olabilirsiniz

Kadının üslub problemi olduğu aşikâr zaten.
Ama konu sahibinin "artık bu tavrından sıkıldım" diye tepki göstereceği bir zamanda da değiller bence..
Olmadı hiç konuşmasın olsun bitsin. Eşleri ortak diye kadınlar da ortak olacak diye bir durum yok..

Hastasının olması ayrı bir şey, hadsizlik etmesi ayrı.
Gerçekten samimi insan açıkça arkadaşım eşim çağırmış ama biz pek uygun değiliz, annemin durumu malum başka zaman bekleriz gibi bir şeyler söyleyebilirdi. Yaptığı hiç hoş değil.
Ben olsam fazla bir araya gelmemeye çalışırdım bundan sonra

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…