Siz kadının, siz gelmeyesiniz diye aşılı cocuk olayını 'uydurdugunu' düşünmüşsünüz. Ama kadin uydurmadi, dogru söyledi. Siz ise kötü niyetli kişi oldunuz. Bu yeterli mi? Bence arayin özür dileyin. Birseye ihtiyaci olup olmadığını sorun.
Karşı taraf konuda haklı.zaten başta siz de gitmek şstemediniz.ama üslubu yanlış.eşiyle cok tartısmıs herhalde bu konuyu size o yuzden yersiz cıkısarak konusmus. Anlayıs gösterin.eşi yğzğnden olmuş.eşi ısrar etmiş, eşiniz de size... Kadın arada kalmış dolmuş size bikbikbik söylenmiş anlstmıs.eşini ikna edemediğindenHaftasonu yaşadığım birşeyi anlatıcam,objektif bakamıyorum siz bakabilirsiniz ve tarafsız yorum yapabilirsiniz diye açıyorum. Çünkü ben bu mevzuyu düşünmekten uykularım kaçıyor iki gündğr.
Eşimin ortağı eşinin yanına tatil köyüne gittiğini bizim de gitmemiz için davet etmiş.
Eşimle ortağı kardeş gibidirler,bende eşiyle arkadaşım uzun zamandır 7 seneye yakın oluyor. Annesini de tanırım hep beraber tatile gitmişler,annesi kanser hastası 1 ay çnce öğrendiler.
Ben de eşim bana bahsettiğinde “kadın hasta kemoterapi alıyor oraya kafa dinlemeye gitmiştir bebek var gitmemiz doğru olmaz” demiştim. Bu 1 hafta önce oluyor. Hafta sonu ise eşim beni aradı,(ali) ısrar ediyor bizi davet ediyor ben otel bakiym gidelim hep birlikte birşeyler yaparız herkese değişiklik olur dedi. Ben yine aynı şeyi söyledim ama olmaz merak etme dedi.
Arkadaşıma yazdım,”canım eşin davet etmiş ama siz müsait misiniz bi sormak istedim” diye.
Bana misafirlerimiz var bizim,ayrıca darılmaca kırılma a olmasın anneme bebekli ortam yasakmış dedi.
Sonra devam etti “annem kemoterapi aldığı için bebeklerden annem enfeksyon kapabilir ortamda bulunmamalı kesinlikle..” diye
Bende zaten biz ayrı bir yerde kalıcaz diye cevap verdim ama alınmadım kesinlikle.
Ve devam etti” canım ben sana kalmayın diye demiyorum annem 1 dk bile bebekli aynı ortamda bulunmaması gerekiyor özellikle aşılı bebeklerden enfeksyon kapma riski çok yüksekmiş,ayşenin(kızımın) aşısı var mı? “
Bende var ama bilmiyordum böyle birşeyi daha önce duymadım dedim.
Israrla kırılmaca darılmaca olmasın kadının sağlığı söz konusu,eşime bakmayın aptallığına,farkında değil ciddiyetin heralde diye yazmaya devam etti ve ben orda iyice afalladım.
Tamam gelmeyiz ya başka zaman görüşürüz geldiğinde diye cevap yazıp konuyu kapatmak istedim.
O an konuyu uzatmak istemedim çünkü gerildim.
Daha sonra yine devam edip bana “eşim benimle kavga ediyor iptal ettiğim için,eşine söyle eşimi üstüme salmasın” diye bir msj çekmiş. Ve ciddi anlamda neye uğradığımı şaşırdım.”neden salsın üstüne eşinin ne diyorsun” dediğimde benimle kavga ediyor aptal mıdır nedir diye yazınca,al gruba ben konuşiym yanlış anlaşılma yok diye anlatiym dedim. Grup açtı,ben adama yanlış anlama oldu heralde diye açıklama yapıyorum,grupta eşim,ben,ve bu kadın var. Orda da açıklama yapmaya başlamış yine kanser hastalarına iyi gelmiyor bebekler diye eşime de anlatıyor. Gruba baktım kendi eşini koymamış,eşin nerde diye sorduğumda oralı bile olmadı. Ben de ya bu konu fazla uzadı iyi gelmiyor dedin gelmiyorsa uzatmaya gerek yok bu kadar kapatalım konuyu dedim ve tamam diyip geldiğimde görüşürüz artık ama isterseniz size pansyon ayarlayabiliriz diye devam etti. Ben gruptan çıktım o sırada çünkü sıkıldım.
Bu neydi şimdi diye düşünüp msjlaro tekrar okuduğumda ise,kadının bana olan tepkisini çözemedim.
Bizim yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi,istememiş olabilir ona zaten alınacak bir insan da değilim ben. Alınıcak olsam sormam müsait misiniz diye. Bahane ettiğinin farkındayım ben bebeklerin kanser hastalarına özellikle aşılı bebeklerin iyi gelmediğini duymadım. Bilmiyorum duyan varsa beni aydınlatsın.
Ertesi gün uykularım kaçtı düşünmekten,tekrar kıza msjını kopyalayarak(eşimi üstüme salmasın) msjını çünkü orda başladım gerilmeye,dedim ki ben bu tepkiyi alıcak birşey yazdığımı düşünmüyorum,bu konuyu konuşmamız lazım. Görüşmeye devam etmek istiyorsan bu şekilde konuşmamanı rica ediyorum eğer bu şekilde konuşmaya devam edersen hiç görüşmesek daha iyi bence. Dedim.
Bunu da dememin sebebi daha önce yine bi saçma sapan atarlanması oldu ve şimin üstünden yürüyerek bana bi tavır yaptı. Hatta bilez değil birçok kez. Ve tepkileri de son zamanlarda beni gerdiğinden yazmak konuşmak istedim. Bana verdiği tepki “ben sana bişey demedim ki eşine dedim eşim benimle kavga ediyor diye,senin alınacağın birşey yok sen bilirsin görüşmeyelim hep bir kavga etme modundasın demeye başladı. Halbuki 1 saat bıyunca konuştum ve alttan alan taraf hep ben oldum,konuşalım çözelim diye yazdığımı dile getirdim. Ben ergen değilim msjlaşmam karşılıklı konuşalım dedi evime davet ettim oralı olmadı.
Her neyse görüşüp konuşucaz diye kaldı olay. Yani bana bi diyin ben nerde hata yaptım da bu mevzu buralara geldi?
Saçma sapan bir olay ve saçma sapan tavırlarla karşılaştım. Düşünmekten başım ağrıyor bu insanlar neden böyle anlamış değilim.
Onun eşi bundan bikaç sene önce babasını kanserden kaybetti. Yani zannetmiyorum öyle düşüncesiz davrandığını. Aralarında ne geçiyor bilemem . Ben böyle bir insan değilim ya bana bikere açıklama yapıldığında ben aa hayır geliyoruz diyecek biri değilim yada anlamayacak biri. Bana bu şekilde ters tepki vermesinden çok sıkıldım benim asıl mevzum sürekli terslenmek. Evet bu konu üzerinden açtım çünkü bende doldum. Kadınla geçen hafta da ben gayet normal bir nasılsın annen nasıl diye yazmaya başlarken mevzuyu çok farklı yerlere getirdi. Yine eşimin üstünden bana laf filan soktu. Hassas bir dönem olduğunu biliyorum elimden geldiğince de yanında olmaya çalışıyorum ama bunun faturası bana neden kesiliyor onu anlamadım.Bazı insanlar en son söyleyeceğini en başta söyler. Bu onu kötü biri yapmaz.
Eğer size değer vermeseydi uzun uzun alınma diye açıklama yapmazdı. Ya da konuşmaya ihtiyacı vardı..
Lütfen kemoterapi gören hastaların ve yakınlarının neler yaşadığını bir okuyun. Hak vereceksiniz arkadaşınızın gerginliğine.
Bazı insanlar daha sakin karşılar bazılarına ağır gelir yaşadıkları..
Eğer kanser olan kadının değil, eşinin annesi olsaydı adam bu kadar "gel kanka gezeriz" muhabbeti yapabilir miydi acaba?
Erkekler her zaman bencildir. Biri odasında kusarken onlar bahçede muhabbet edebilir. İşten bile değil..
Ayrıca siz "pansiyonda kalırız" deyince "1 dakika bile aynı ortama giremezler" denmiş. Yani siz oraya tatile gidip başka yerde kalsanız bile hiç biraraya gelmemezlik olmazdı. Yemek yenirdi vs. Bunu demek istemiş arkadaşınız..
Siz objektif yorum istediniz ben yazdım. Bence bu sefer de boşverin gitsin..
Konunuzda söyle yaziyor; "Bahane ettiğinin farkındayım ben bebeklerin kanser hastalarına özellikle aşılı bebeklerin iyi gelmediğini duymadım. Bilmiyorum duyan varsa beni aydınlatsın"Uydurduğunu düşündüğümü nerden biliyorsunuz? Öyle birşey düşünsem açık açık uyduruyorsun da demesini biliyorum buraya da yazardım. Çocuklu ortamda bulunmaması gerektiğini ben biliyorum ama hasta çocuklu ortamda bulunduğu zaman enfeksyon kapma olasılığı yüksek diye biliyorum. Diğer konuyu bilmiyorum ve bu konuda da birşey söylemedi bilmiyordum dedim.
Arayıp özür dileyecek bir durum yok çünkü insan gibi konuştum ben karşı tarafla.
Onun eşi bundan bikaç sene önce babasını kanserden kaybetti. Yani zannetmiyorum öyle düşüncesiz davrandığını. Aralarında ne geçiyor bilemem . Ben böyle bir insan değilim ya bana bikere açıklama yapıldığında ben aa hayır geliyoruz diyecek biri değilim yada anlamayacak biri. Bana bu şekilde ters tepki vermesinden çok sıkıldım benim asıl mevzum sürekli terslenmek. Evet bu konu üzerinden açtım çünkü bende doldum. Kadınla geçen hafta da ben gayet normal bir nasılsın annen nasıl diye yazmaya başlarken mevzuyu çok farklı yerlere getirdi. Yine eşimin üstünden bana laf filan soktu. Hassas bir dönem olduğunu biliyorum elimden geldiğince de yanında olmaya çalışıyorum ama bunun faturası bana neden kesiliyor onu anlamadım.
Bana açıklama yaparken imaları şu yönde”boş yere alınma” alınıcak birşey yok ki ortada dedikçe devam ediyor açıklamalarına. eşine kızıuorsa eşiyle konuşsun bana patlayamaz. Bana yansıtamaz. Eşim onun eşine sadece bebek iyi gelmiyormuş annesine biz gelmiyoruz haberin olsun demiş.
Evet ben de anlamadim. 'Karın bizi istemiyor' demektense 'bizim baska bi isimiz var gelemeyecegiz' demek bu kadar mi zor.Yahu daha ne deseymiş?
Kadının size gelme dediğini söylemişsiniz işte kocasına.
Belli ki adam da kadını sıkıştırmış.
Kadında salma kocanı/kocamı her ne dediyse onu demiş.
Kadın bebek iyi gelmiyor dedikten sonra yapacak olduğunuz,
Çok geçmiş olsun, anneciğine şifalar dilerim demek.
Eşinize de, ben bebekle oralara kadar gitmek istemiyorum. Daha rahat bir zamanlarında kafamız rahat görüşürüz, şimdi kendimi sıkıştırmam, varsa bir kaç günümüz başbaşa bir şeyler ayarlayalım demek.
Düşüncesiz dedim diye kızdınız ama düşüncesizsiniz, ne diyeydim?
Asil kucucuk bebegin o ortama sokulmasi yanlis olurdu.
Kucucuk bebegin neresinden mikrop kapacak ben onu anlamadim sonuc olarak bu bebek anne sutu aliyor daha.
Asil o misafirlerimiz var dedigi insanlardan mikrop enfeksiyon kapabilir.
Yani mikrobun bebegi yetiskini olur mu hic bilmiyorum
Daga dunyaya gozlerini acali bir kac ay olmus bebegin neresinden mikrop kapabilir ki .
Hassas olabilirler bunu anlarim fakat sizinle konusma uslubu hic normal degil.
Bilmiyorum sanirim bir daha bir araya gelmeyeye calisirdim.
Tepkimi genelde munajasaya girerek degilde uzaklasarak koyanlardanim
Onların derdi onlara yeter kapat gitsin adam hasta bebek sıkılmış heyecan aramış hanımıyla kafa edip sizi çağırmış .Haftasonu yaşadığım birşeyi anlatıcam,objektif bakamıyorum siz bakabilirsiniz ve tarafsız yorum yapabilirsiniz diye açıyorum. Çünkü ben bu mevzuyu düşünmekten uykularım kaçıyor iki gündğr.
Eşimin ortağı eşinin yanına tatil köyüne gittiğini bizim de gitmemiz için davet etmiş.
Eşimle ortağı kardeş gibidirler,bende eşiyle arkadaşım uzun zamandır 7 seneye yakın oluyor. Annesini de tanırım hep beraber tatile gitmişler,annesi kanser hastası 1 ay çnce öğrendiler.
Ben de eşim bana bahsettiğinde “kadın hasta kemoterapi alıyor oraya kafa dinlemeye gitmiştir bebek var gitmemiz doğru olmaz” demiştim. Bu 1 hafta önce oluyor. Hafta sonu ise eşim beni aradı,(ali) ısrar ediyor bizi davet ediyor ben otel bakiym gidelim hep birlikte birşeyler yaparız herkese değişiklik olur dedi. Ben yine aynı şeyi söyledim ama olmaz merak etme dedi.
Arkadaşıma yazdım,”canım eşin davet etmiş ama siz müsait misiniz bi sormak istedim” diye.
Bana misafirlerimiz var bizim,ayrıca darılmaca kırılma a olmasın anneme bebekli ortam yasakmış dedi.
Sonra devam etti “annem kemoterapi aldığı için bebeklerden annem enfeksyon kapabilir ortamda bulunmamalı kesinlikle..” diye
Bende zaten biz ayrı bir yerde kalıcaz diye cevap verdim ama alınmadım kesinlikle.
Ve devam etti” canım ben sana kalmayın diye demiyorum annem 1 dk bile bebekli aynı ortamda bulunmaması gerekiyor özellikle aşılı bebeklerden enfeksyon kapma riski çok yüksekmiş,ayşenin(kızımın) aşısı var mı? “
Bende var ama bilmiyordum böyle birşeyi daha önce duymadım dedim.
Israrla kırılmaca darılmaca olmasın kadının sağlığı söz konusu,eşime bakmayın aptallığına,farkında değil ciddiyetin heralde diye yazmaya devam etti ve ben orda iyice afalladım.
Tamam gelmeyiz ya başka zaman görüşürüz geldiğinde diye cevap yazıp konuyu kapatmak istedim.
O an konuyu uzatmak istemedim çünkü gerildim.
Daha sonra yine devam edip bana “eşim benimle kavga ediyor iptal ettiğim için,eşine söyle eşimi üstüme salmasın” diye bir msj çekmiş. Ve ciddi anlamda neye uğradığımı şaşırdım.”neden salsın üstüne eşinin ne diyorsun” dediğimde benimle kavga ediyor aptal mıdır nedir diye yazınca,al gruba ben konuşiym yanlış anlaşılma yok diye anlatiym dedim. Grup açtı,ben adama yanlış anlama oldu heralde diye açıklama yapıyorum,grupta eşim,ben,ve bu kadın var. Orda da açıklama yapmaya başlamış yine kanser hastalarına iyi gelmiyor bebekler diye eşime de anlatıyor. Gruba baktım kendi eşini koymamış,eşin nerde diye sorduğumda oralı bile olmadı. Ben de ya bu konu fazla uzadı iyi gelmiyor dedin gelmiyorsa uzatmaya gerek yok bu kadar kapatalım konuyu dedim ve tamam diyip geldiğimde görüşürüz artık ama isterseniz size pansyon ayarlayabiliriz diye devam etti. Ben gruptan çıktım o sırada çünkü sıkıldım.
Bu neydi şimdi diye düşünüp msjlaro tekrar okuduğumda ise,kadının bana olan tepkisini çözemedim.
Bizim yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi,istememiş olabilir ona zaten alınacak bir insan da değilim ben. Alınıcak olsam sormam müsait misiniz diye. Bahane ettiğinin farkındayım ben bebeklerin kanser hastalarına özellikle aşılı bebeklerin iyi gelmediğini duymadım. Bilmiyorum duyan varsa beni aydınlatsın.
Ertesi gün uykularım kaçtı düşünmekten,tekrar kıza msjını kopyalayarak(eşimi üstüme salmasın) msjını çünkü orda başladım gerilmeye,dedim ki ben bu tepkiyi alıcak birşey yazdığımı düşünmüyorum,bu konuyu konuşmamız lazım. Görüşmeye devam etmek istiyorsan bu şekilde konuşmamanı rica ediyorum eğer bu şekilde konuşmaya devam edersen hiç görüşmesek daha iyi bence. Dedim.
Bunu da dememin sebebi daha önce yine bi saçma sapan atarlanması oldu ve şimin üstünden yürüyerek bana bi tavır yaptı. Hatta bilez değil birçok kez. Ve tepkileri de son zamanlarda beni gerdiğinden yazmak konuşmak istedim. Bana verdiği tepki “ben sana bişey demedim ki eşine dedim eşim benimle kavga ediyor diye,senin alınacağın birşey yok sen bilirsin görüşmeyelim hep bir kavga etme modundasın demeye başladı. Halbuki 1 saat bıyunca konuştum ve alttan alan taraf hep ben oldum,konuşalım çözelim diye yazdığımı dile getirdim. Ben ergen değilim msjlaşmam karşılıklı konuşalım dedi evime davet ettim oralı olmadı.
Her neyse görüşüp konuşucaz diye kaldı olay. Yani bana bi diyin ben nerde hata yaptım da bu mevzu buralara geldi?
Saçma sapan bir olay ve saçma sapan tavırlarla karşılaştım. Düşünmekten başım ağrıyor bu insanlar neden böyle anlamış değilim.
Hakli olabilirsinizHayır yanlış biliyorsunuz. Hasta olmayan biri için tabiki risk taşımaz bebekler.
Kanser hastalarına uygulanan tedavi o kadar yoğun ki kötü hücreler öldürülürken bağışıklık sistemi sıfıra iniyor.
Ve özellikle aşı çağındaki bir bebekle yanyana gelmemeli. Çünkü bazı aşılar canlı mikroptur. Bir nevi bebek taşıyıcı durumuna geliyor.
En basitinden antibiyotik içilirken bile vitamin kullanılmaz. Antibiyotik bütün mikropları temizlerken içilen vitaminin de hiçbir faydası yoktur..
Ama konuda demissin ki , biz zaten baska yerde kalicaz vs.. aslinda onlari hic dememen gerekirdiÖyle yaptım zaten bilmiyordum ben böyle birşey olduğunu başka zaman görüşürüz o zaman dedim ama açıklamaya devam etti siz kafa dinleyecekseniz size pansyon ayarlayalım demeye başladı.
Hakli olabilirsiniz
Zaten genel olarak bir sorun teskil etmez demiyorum
Ama ne olursa olsun esimi ustume salma / saldirtma tarzi bir cumle normal degil. Birine deger veren veya iyi bir dostlugu olan bir insan bu cumleyi kurmaz kurmamali.
Karşı taraf konuda haklı.zaten başta siz de gitmek şstemediniz.ama üslubu yanlış.eşiyle cok tartısmıs herhalde bu konuyu size o yuzden yersiz cıkısarak konusmus. Anlayıs gösterin.eşi yğzğnden olmuş.eşi ısrar etmiş, eşiniz de size... Kadın arada kalmış dolmuş size bikbikbik söylenmiş anlstmıs.eşini ikna edemediğinden
olabilir anlatım bozukluğu yapabiliyorum bazen. Gerilmiş olabilir haklısın ama yine de bana eşimi üstüme salmasın eşin dememeli ne olursa olsun.Ama konuda demissin ki , biz zaten baska yerde kalicaz vs.. aslinda onlari hic dememen gerekirdi
Cok gerilmis arkadasin
Buyuk ihtimalle baska yerde de kalsalar yanimiza gelirler diye dusunup endiselenmis
Hakli olabilirsiniz
Zaten genel olarak bir sorun teskil etmez demiyorum
Ama ne olursa olsun esimi ustume salma / saldirtma tarzi bir cumle normal degil. Birine deger veren veya iyi bir dostlugu olan bir insan bu cumleyi kurmaz kurmamali.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?