ben neden evlenemedim ?

Ben de ayni durumdayim. Butun arkadaslarim evlendi, cocuk dogurdu bazilari bosandi, ikinciye bile evlenen var. Ben hala bekliyorum. Yas oldu 31. Etrafta dogru duzgun adam da yok. Sorun evlenmek icin evlenmek degil. Oyle olsa bir sekilde evlenilir ama uca uca mutlulukla heyecanla evlenecegim biri olmayacak sanirim. Mantik evliligi falan olacak heralde benimki. Oyle olsun da istemiyorum. Dugunde evet derken mutluluktan gozlerimin dolacagi biri olmayacaksa ne anlami var ki. Hayallerimin gerceklesmeyecegine cok uzuluyorum.

aynen bende mantık istemiyorum aşık olucağım birini istiyorum ama olmuyor

canım ben de 30 yaşımda evlendim,33 yaşımda anne oldum,kızım şimdi 1.5 yaşında, nasipse 2. yi istiyorum
yaş önemli evet ama kırka kadar yolu var bu işin.tek üzücü yanı yaşıtlarımın çocukları 13-14 yaşında iken benimki daha bebek
ne yapalım kısmet.ben de senin gibi umutsuzluğa kapıldım çok,biraz da fazla seçici olmamak lazım gibi geliyor bana.kusursuz insan yok neticede,kötü alışkanlıkları olmayan (bağımlılık derecesinde),ailesi iyi olan,maddi olarak sana ve çocuklarına bakabilecek ki sen de çalşıyosun zaten,yanına da yakışacak biri oldu mu çok da teferruatına bakma derim ben.hani kalbini çarptırmayabilir ilk başlarda ama
sevgi saygı olunca çok da güzel geçinirsiniz,aşk ilk heyecan değil mi zaten,yerini sevgiye bırakana kadar.

ben de seninle aynı durumdayım 26 yaşındayım olmayınca olmuyor kısmetlerim daha beni görmeden kapıdan dönüyor daha doğru düzgün damat adayıyla tanıştığım olmadı çok soran eden var ama tanışmadan bir şey oluyor olmuyor benim kendi görüştüklerim oldu en son da birinden ayrıldım yeni kendimi duaya ve zikire verdim Rabbim inş. kabul eder dualarımızı bir tek kapısından kovmayan o ve o ol derse olur(kün feyekün)

aynen benimde öle ... aile vasıtasıyla tanışmak isteyenler oldu onlar hiç olmadı tanışamadık . ben knedim tanıştıklarımda hep birşey çıkıyor . bir kaç kişiyle sadece bir kere görüştüm . biri şehir değiştirdi iş durumundan mecburen ayrıldık . diğeri aramadı bile neden hep böle var birşey kesin .

Kısmet, elbet birisi denk gelir, bence geç kalmış değilsiniz :)

yaaa hayırlısı artık boşver dua dua dua burayı okuyan kardeşlerimden tek istediğim dua müminin mümine en büyük yardımı dua iledir.

bende geçen sene evlendim aynı yaşıtız.aynen senin gibi düşünürdüm herkes evlenecek ben kalacağım diye.bir de çevre baskısı vardı hadi işte oldu kaç senedir çalışıyorsun evlen artık diye ayyyyy.ama en çok evlenememekten ziyade evlenen arkadaşlarım hamile olduklarında üzülürdüm...ağladığımı bilirim Allahım kıskanmıyorum ama benim de hayırlı bir eşim hayırlı evlatlarım olsun artık diye çok dua ettiğimi bilirim.çok dua et ve dualarından vazgeçme.dualarımda nasıl istediysem eşim tam olarak öyle.tabiki mükemmel değil ama benim için dünyadaki en değerli insan.ve bak hamileyim.o günlerimi düşününce iyiki daha erken olmamış tam olması gereken zamanda olmuş evliliğim diyorum.Allah muhakkak bizi bizden iyi bilir.kaldıramayacağımız yük vermez.KUL'DUA ETTİM DE KABUL OLMADI'DEMEDİKTEN SONRA ALLAH DUALARA İCABET EDERMİŞ.
Çok hoşuma giden bir söz var Allah vermeyeceği şeyin hayalini kurdurmazmış.bir eş çocuk hayal ediyorsan Allah nasip edecek demektir...

universiteyi bitirdikten sonra benden cok annemin derdi olmustu evlenebilcek mi bu kiz diye.. etrafimdaki herkesin en az 3-4 yillik iliskileri vardi..bigun muhabbet ederken kizlardan bitanesi dedi ki ` en uzun iliskisi olan benim(5 yil) once ben,evlenirim sonrada filanca arkadaslar..lorrinka artik sende bize dugun hazirliklarinda yardim edersin`... yani kiz beni bildigin evde birakti
guldum gectim.Allahim sen benim velkilimsin sen ne dersen o olur dedim..
ne mi oldu sonra.. 8 ay icinde sozum nisanim dugunum oldu..hatta esim yurtdisindan cikti cikti geldi benim gonlumu edebilmek icin..olmaz canim ben yurtdisinda yasayamam diye adamdan kose bucak kactim
beni evde birakan kizsa benden 2 sene sonra cocugun basinin etini yiye yiye anca evlendi..cunku cocuk sonra sonra diye oteledi de oteledi dugunu o yuzden kimin nezaman evlenecegi,kiminle evlenecegi inan hic belli olmaz
olan olmayan herseyde bi hayir vardir,icini ferah tut

Kuzen 36 yaşında, bekar, ve akrabalarından biri onun gibi olmaktan korkuyor, ne acı :106:
Evlilik kısmet işidir, alın-yazısıdır... Ve bu ikisinden sonra da tercih meselesidir, siz nasıl aşık olmadan evlenemem diyorsanız belki kuzeniniz de mantık evliliği yapmak istemiyor olamazmı, bende 30 yaşındayım, hormanal durumdan demek ki benim çocuğum zor olacak. Zorlamayla, iteklemeyle, kafamıza takmayla olmaz bu işler, bu kadar zorlamayın hayatı, ne yazılmışsa size onu yaşayacaksınız, başka yolu yok...
Ortam değiştirmek yeni insanlar tanımak açısından yararlı olabilir belki ? Bir sanat kursu, dans kursu Bol şans

biz artık evlenmez diye düşünürken benim tanıdığım bir kadın 39 yaşında nişanlandı.şimdiye kadar başından bir şey geçmemişti.zor beğenirdi sadece,şu an çok mutlu. siz 26,5 yaşındaymışsınız daha,bu kadar takılmayın.ben de 28,5 yaşında bekarım,olmayınca olmuyor...

25 yasıma kadar kimseyle çıkmamıştım heralde hic evlenmem diyodum kariyer yapacaktım :)
Sonra esimle tanıştım 3 ay sonra evlendik , 8 yıl oldu çok sukur bi sorunumuz yok

Yani demem o ki ; kısmet bu isler , ne zaman nasıl karşına çıkacağı belli olmuyor, Allah hayırlısını nasip etsin, iyi insanlarla karşılaştırsın , kimseyi evliliğinden ,kararlarından pişman etmesin insallah

teyzem 38inde evlendi ve 5 ay önce 3. çocuğu doğdu
yaşım geçti falan diye pek korkma, 27 hiç de geçmiş bi yaş değil, bazı ailevi sıkıntılardan dolayı 21 yaşımda evlendim
yoksa 30dan önce evlenmezdm
kısmetin elbet bir yerdedir
sosyal çalışmalara katıl gönüllü ol kursa git
Allaha dua et, hayırlısı neyse onu versin
olmazsa da çok takma kafana, böylesi hayırlıymış de, ya evlensen de adam belalı biri çıksa, daha mı iyi?

25 yasimdayim bu güne kadar pek cok sordum kendime bu soruyu, ben neden evlenemedim diye?! Bir kere sözlenip yüzük attim. Ondan sonrada hep cok temkinli yaklastim evlilik konusuna. Iki kere yari yolda birakildim ve suan gercekten evlilikten korkuyorum.

Lafi acildiginda bile ortamdan kacip gidesim geliyor. Etrafimda soran cok oluyor ama nasip diyorum, ben daha okuyorum diyorum, istemiyorum daha diyorum, diyorumda diyorum. :) Suan icin okulum ve isim ben icin ön planda. Bir yandanda senin gibi anne olmayida tabiki istiyorum ama en az 3-4 yil sonra. Hayirlisi. Suan görüstügüm biri var ama evlilik konusunu actiginda yanindan kacasim geliyor. Benim bir arkadasimda suan 32 yasinda ve henüz yeni nisanlandi üstelik 10 yil önce ayrildigi ilk sevgilisiyle yani bu isler gercekten nasip kismet.

tek gercek ise yas illerledikce insan secici oluyor...

Valla benim arkadaşlar aynı yaştasın. Kendisi çok seçici olduğu evlenemiyor. Hiç dert de etmiyor zaten. Çünkü babası çok baskılı.. Senin ailen nasıldır?

açıkçası bu yaşta hayatında aşk yok ya da sevgilin yok diye üzülsen anlarım da evlenmek için geç kalmış değilsin ki.

ben şuan 23 yaşındayım ve evlenmek istediğim yaş 29-30.

daha erken olur daha geç olur kısmet ama bir kadın için uygun yaş olarak günümüz şartlarında 29-30. 28 yaşında bile karşına biri çıksa 30 unda evlenirsin yani kısmet şimdiden dert etme.

hem 30 dan sonra çocuk olmaz diye bir şey mi var?

şahsi fikrim ben erkenden evlenenlere özenmemekle birlikte acıyorum bile nerdeyse.

zaten geri kalan ömrün evli olacak bekarlığın da kıymetini bilmek lazım.

tabi ben de belki düşündüğümden erken evlenirim belli olmaz kader.

ama bu evlilik tamamen kısmet zaman falan Allah bilir.

evlenebilen de pişman ,evlenemeyen de ...üzülecek ,kayıp olan bir durum yok desek de anlamayacaksın...

O yüzden ; Rabbim bu kızımıza hayırlı bir eş nasip eyle...Amin:))

ben 19 yaşıma yenı gırmiştim evlendığımde çocuğum 8 yıl sonra oldu herşey nasip boşuna endişe etme

evet kuzenim çok güzel boylu poslu bakımlı işi gücü herşeyi var ama çok seçici olmuyor istediği gibi biri .bir kere nişan attı olmadı . istediği gibi birini bulamadı . yalnız ve mutsuz evlenmeyi çok istiyor . insan üzülüyor haliyle ablasının bu durumuna . ve onu görünce benimde mi böle olcak diye korkuyorum . bilmiyorum ya nasip ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…