ben neden evlenemedim ?

Ben neden evlenemedim demek için erken bi yaştasın. Boşuna canını sıkma. Hiç ummadık bir yerden çıkar karşına. Ama sen de 40ına gelmişsin de hala evlenememişsin gibi negatif enerji yollama evrene bence.

Kız yaşın geçmedi ama böyle düşünüp şartlandırma kendini. Artık 30 undan önce evlenmek zor zaten. Bebek işini de dert etme. Daha 30 una da 3 yıl var.

hemen evlenip bebek istiyorum . bebikleri görünce içim gidiyor hormonal heralde . çok istiyorum doğurmayı . eskiden bu his yoktu . şimdi böle hissediyorum nedense .

su hayatta 4 dortluk insan yok cok secici olmamaya bak mesela ornek vereyim arkadasimin kuzenleri var bekarlar yas olmus 40 halen doktor profesor bekliyorlar kendileride zannedersin mastir ustune mastir yapmis alttarafi lise bitirmisler gecen sordum biri varmis evlen diye dedigi lafa bak o benim yanimda hafif kalir neymis o cok guzel giyinirmis ileri gorusluymus ustelik alt tarafi devlet memuruymus adamhiiii o zaman azicik daha bekle dedim bende daha ne diyeyim 3 kardesler 3 cude bekar birde diyorlarki biz cok guzeliz fizik guzellik var ne cirkinler evleniyor bizde tik yok yok buyu yaptilar bize sadece guzellik fizik yetmiyor secici olmakda belli basina evlenememenin basinda geliyor bunu kayde al tatlim sen

yok benim meslek takıntım ama üniversite mezunuyum sınuçta kendimden düşük eğitimli birini istemem .ama güzellk fizik yetmiyor bunu biliyorum .

Herkes seçici olmaktan bahsetmiş, madem herkesin bir kısmeti var o kişi geldiğinde istesen de seçici olamazsın değil mi? Birini görünce heyecanlanmıyorsan, istemiyorsan bu seçicilik değildir ki. Ben katılmıyorum tabi ki seçici olacaksın, tabi ki sana en uygun olanını isteyeceksin. Aşık olup, mutlu bir şekilde evlenmek herkesin hakkı. Şu an yalnızsan bu seçici olduğundan değil henüz seni heyecanlandıracak kişiyle tanışmamış olmandan. Evet hiç tanışmayadabilirsin, dediğin gibi hiç evlenmeyen insanlar var. Allah herkese birini yazmış mı bilemem, ama iki kere evlenip ikisinde de eziyet çekip çocuk sahibi olamadan genç yaşta vefat eden kuzenimden sonra ben hiç bir şeye inanmıyorum. Umarım en kısa zamanda aradığını bulursun.

işte bende onu diyorum . sadece evlenmek için nasıl evlenebilirim ki .herkesin kafasında çizdiği bir potre vardır . tamam hepsi aynı olamaz ama en azından yakınını isterim . mutlu olmak için evleniliyor sonuçta . beni heyecanlandırmayan bir erkekle ne yapabilirim hayat boyu . bu beni mutsuz eder . ben mutsuzken bir erkeği mutlu edemem ki .

ben de de aynı dert var. soruyorum neden evlenemedim diye, cevap yok. çok seçici değilim. öğretmenim okula öğretmen kız aramaya gelenle bile görüştüm
29,5 yaşındayım. 30 uma bekar girmek mutsuz etsede Allah tan hayırlısını diliyorum

aman o öğretmen kız arayanlarla işin olmasın . ne demek ya . pazardan karpuz seçer gibi tövbe yarabbim . öle insan seni mutlu edemez o çıkarı için evlenmek istiyor bende memurum mesela banada geliyorlar allah korusun .

bu konuya çok odaklanmamanız gerekiyor, arayarak bulunmaz. bunlar gerçekten sözde değil sahiden kısmet işi. kim ne şekilde ne zaman hayatınıza gireceği belli olmuyor. hep karşıma yanlış insanlar çıktı diyorsunuz bu sizin için büyük bir ipucu aslında. nerelerde, ne şekilde insanlara yöneldiğinizin bir analizini yapabilirsiniz. böylelikle sizin için sonunda "yanlış" insan olmalarının sebebini görür, buna göre davranmaya başlarsınız. anne olmak her kadının hakkı ve hayali ama böyle hayatınızı zehir etmeyin. artık tıp çok ilerledi. ne yaşlarda ne gebelikler görüyoruz.

aramıyorum zaten ama hep yanlış evlilik düşünmeyen yada hoşlanmadığım tipler geliyor . hayırlısı ne diyeyim . herkes evlenicek diye bir kural yok .

canım ben 28 oldum..
ama bu zamana dek evlilik hep erteledim.çok aşığım da oldu.ama ben aşık olamıyordum.
geçen yıl bunları düşünürken ummadığım anda biri ansızın girdi hayatıma. kandırdı beni iyikide beklemişim:)
seninde karşına pat diye biri çıkıcak endişe etme. iyiki erkenden evlenmemişim bile diyceksin belki.
allah kime ne nasip ettiyse onu yaşıyoruz vardır bi bildiği elbet.biraz sabır..sevgiler

Son düzenleme:
kısmet kader diyerek konu sahibine kötülük yapıyorsunuz onu umutlandırıyorsunuz kötü niyetli bir şey değil ama gerçek şu ki bu işler öyle kısmetin seni bulmamış daha demekle geçiştirilemez.
evlenmek bir meziyet değil ama eğer belli yaşa gelmiş bir kadın biyolojik ve toplumsal sebeplerle evlenemiyorsa bunun sebeplerini incelemek lazım zira karşısına bir çok kişi çıkıyor ama olmuyorsa burada kişinin sorumluluğu var. kimse çıkmaz filan o ayrı bir konu.

ben aşk arıyorum demekle olacak şey değil 30 yaşında karşına en az 30 yaşında bir adam çıktığını düşünürsek aşık olman için adamın yakışıklı bir şey olması lazım eh o yakışıklıyı da sana bırakmazlar değilmi bir düşün nice kızlar var etrafta o kadar yakışıklı adam size neden baksın hem de 30 yaşında doğurganlığının sonuna yaklaşana bir kadına? sonuçta erkekler evlilikte soylarının devamlılığını düşünürler içgüdüsel olarak.

söylediklerime kırılma ama gerçek bu, aşk meşk için geç kaldık ne yazık ki mantık evliliğini düşünürsen daha mantıklı iyi biri çıkarsa zamanla bir sevgi oluşur zaten. yani biriyle karşılacağım aramızda büyük bir aşk olacak diye bekleme karşına çıkan ilk adamın da boynuna atlama elbette ama herkes kötü herkes yanlış dersen evlenmen zor.

30 yaş doğurganlığın sonu mu
daha geçen tanıdığım biri 42 yaşında doğurdu normal yollarla.. ananem annemi 43 yaşında doğurmuş.
okuldaki hamile bayan öğretmenlerin hepsi 30 un üstünde.. 30 altında çocuğu olan daha az..

ilk görüşte mantıklı, aşkın sonra oluşabileceğine katılıyorum. ama mantıklı biri çıksa zaten devam ettirirdi.. mantık sadece maddiyatta değil, manevi yönden de mantıklı olması gerekiyor.

doğurganlığının sonuna yaklaşan dedim dikkat edersen sonu olmasa da başlangıcı da değil.. herkes 42 yaşında doğuramıyor ne yazık ki ben istemezdim çocuğumun yanında ninesi gibi kalayım.. zamanında talipleri değerlendiremeyip herkese kulp bulan kızlar sonra böyle sap gibi kalıyorlar..

kötü bir yorum olacak yada canınızı sıkacak ama belkide evlenmemeniz daha hayırlıdır. yani Allah nasip etmemişse ömrünüz boyunca evlenmemiş olabilirsiniz.ama söyle düşünün belkide evleneceksiniz ve çok zorlu bi imtihanınız olacak o kişiyle.yani Allah sizi böylece sizi koruyorda olabilir.bilemeyiz.dua edin hayırlısını isteyin bence.

sen evlisin sanırım . senin eşinle aranda kaç yaş var canım . 30 yaşına gelince belki senide beğenmicek adam . boşanabilirsin senin mantıkla bakılırsa .
teşekkür ederim yorumun için ama ben aşk evliliği yapıcam inşş . allah herkesin gönlüne göre versin ..

bende yıllarca sen gibi düşündüm durdum.ama şuna inan bir yerde kısmetin seni bekliyor.sadece karşına biri çıktığı zaman hemen hayır deme iyice tanı.bende 28 yaşında evlendim :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…