ben neden kayinvalidemi sevmiyorum.

Bacim senin sevmen icin birinin senin evine yada sana birsey almasi mi gerekiyor ???
Almamis olmasiyla sevip sevmeme arasinda bir bag kuramadim da ben ...
Yanlisim varaa duzeltin o_O
Yok guzelim aklima geldice yaxiyorum iste.evime birsey alip almamasi degil tabiki. Ama bizim adettir bu kayinvalide alir bunu kayinvalide yapar diyip bana yapmamasi . Ee benide sen gelin aldin. Madem adet niye sen yapmadin.

buraya fazla takılıp kaynanalı konulardan etkilenmiş olabilirsin..
öyle konular açılıyo ki burda insan hayattan soğuyo valla...

saygıyı koruduğunuz sürece sıkıntı yok bence....kimse kimseyi sevmek zorunda değil..

benide tavrı konuşması saçma sapan şakaları gıcık etsede

eşimin annesi yapacak bişey yok

mutlu olmak istiyorsan mesafe ve ölçü her zaman iyidir canım

ha bide beklenti içinde olmamak....

Bu aralar kendimi sorguluyorum. Acaba neden kayinvalidemi sevmiyorum. Aslinda birsey yaptigi yok. Ben mi abartiyorum acaba .sevmemek icin mi olaylar gozumde buyuyor. Ama saygida hic kusur etmem.anlatacak cok ozel birsey yok. Bilmiyorum belkide bu konuda biraz dertlersmek istedim gecenin bu saatin de.
sorgulamakla hata yapmaya başlamışsın zaten. Sevmek zorunda değilsin.
Saygıda mecburiyet, sevgide serbestlik vardır.

Sebebsiz yere sevmiyorum deme bak birsuru sebep yazmissin buraya kaynanan rahat durmuyo demekki

Ya mesela dusunuyorum. 5 yillik evliyim . Evimde bunuda kayinvalidem aldi ya da verdi dedigim hic birsey yok. Ya bir yastik ya da bir catak ....
Boşver karışmasın daha iyi. Müdahale etmesinler de uzak dursunlar kız daha ne istiyosun :D istediğini al kullan, istemediğini kullanma.

Yok guzelim aklima geldice yaxiyorum iste.evime birsey alip almamasi degil tabiki. Ama bizim adettir bu kayinvalide alir bunu kayinvalide yapar diyip bana yapmamasi . Ee benide sen gelin aldin. Madem adet niye sen yapmadin.
Ona sorsanıza? Bu adetler yeni mi çıktı biz evlenirken yok muydu, yoksa ben istenmeyen gelindim de ondan mı yapmadınız? diye sorun, sizi tutan ne?

İşte hep sorularımızın cevaplarını başka yerlerde arıyoruz diye onları bulamıyoruz, sorun aslında bu.

Bunun için konu mu açtınız biz ne yapabiliriz ki. Sizin olayınız sırf adı kaynana olduğu için bir ön yargı maalesef sanki sevmemeniz gerekiyormuş gibi bir durum yaratmışsınız hatta bunun için bahane de ararsanız yakında bana bunu dedi şunu ima etti diye ama eşinizin nasıl ki sizin annenizi sevmesini isterseniz siz de sevmeye çalışın çünkü bunun için çabalamazsanız ileride her yaptığı gözünüze batacaktır. Zaman geçirin evinize çağırın, o gelsin gezin böylece ısınırsınız.

Bu aralar kendimi sorguluyorum. Acaba neden kayinvalidemi sevmiyorum. Aslinda birsey yaptigi yok. Ben mi abartiyorum acaba .sevmemek icin mi olaylar gozumde buyuyor. Ama saygida hic kusur etmem.anlatacak cok ozel birsey yok. Bilmiyorum belkide bu konuda biraz dertlersmek istedim gecenin bu saatin de.

sevmeme sebebin toplumda kayınvalide hakkındaki ön yargılar olabilir mi? hiç bir insan birbirini sevmek zorunda değil böyle bir zorunluluk içinde hissetme kendini ama saygı duymak zorundayız hem eşinin annesi oldugu için hem bir büyük olduğu için

Ya mesela dusunuyorum. 5 yillik evliyim . Evimde bunuda kayinvalidem aldi ya da verdi dedigim hic birsey yok. Ya bir yastik ya da bir catak ....
Canim benimde oyle kaynanamin verdigi hicbir sey yok esimle yaptik herseyimizi begendik aldik vs. Tabiki kendi annemiz gibi olmasada eger sana yaptigi cok onemli seyler yoksa cok soguk durma sevmeye calis.sonucta esinin annesi.aynisini esin annen icin yapsa sende sinirlenirsin kizarsin :KK37:

Kayınvalidenin senden bir beklentisi olduğunu düşünüyorsundur, maddi degil manevi bir şey...

alış önce kadına sonra seversin

Ben de sevmiyorum birileri saygi gösterin yeter yazmis asil bana saygi duymayan o. Her seyin iyisini, güzelini kizi hak eder. En dogru lafi kizi konusur, en iyiyi o bilir. Cocugum hakkindaki konularda bile ona danışılir. Ki ben severim gorumcemi ama benden bilgili falan değil, ondan cok daha arastirmaciyim ben. Konumuz bu degil 9tabi ama onun benim özelliklerimi hice saymasi ve sadece kendi kanindan olanlarin iyi seyleri hak ettigini düşünmesi sevmemem için yeterli. Daha başka şeyler de elbette var

Back
X