- 7 Kasım 2014
- 7.515
- 13.719
- 448
- Konu Sahibi Kndihalinde
Bunca emeği boşuna mı verdim, bunca yıl boşuna mı okudum diyen ben değilim yalnız, konu sahibesi...Konu sahibini çoğu kişinin yanlış anladığı gibi siz de yanlış anlamışsınız,neden ben bu iş koluyla ilgili bir bölüm okumuşken,benim yerime alakası olmayan biri işe alınıyor diye serzenişte bulunuyor ve haklı da.Yoksa ben bu kadar sene okudum da niye işsizim demiyor.Sizi öncelikle tebrik ederim,ciddi bir kariyer edinmişsiniz kendinize ama biraz da empati yeteneğiniz olsaymış keşke.Sizden kariyer olarak daha üstün biri gelip,vay efendim ben şunları şunları okudum sen de kim oluyorsun ki deseydi sanırım hiç hoş karşılamazdınız.Diplomalar bize sadece meslek,ünvan ve statü gibi edilinimler sağlıyor ama insan olarak kimsenin birbiri üzerinde bir üstünlüğü yok.
Ülkemizde yıllardır var olan bir durumu sanki birtek kendisine yapılmış gibi serzenişte bulunması da ayrı ironik. Şuan her önüne gelen üniversite okumak için okuyor zaten bu bölümleri... Bu bölüm adına çok idealist ve beklentili olmaya gerek olmadığını hepimiz biliyoruz. Ben bu ülkede işletme mezununun tıbbi sekreterlik yaptığını, edebiyat bölümü mezununun diş hastanesi müdürlüğünü yaptığını, bir mühendisin inşaatta tekniker olarak çalıştığını, bir öğretmenin call centerda müşteri hizmetleri olarak çalıştığını ve daha nicelerini gördüm. Bu bahsettiğim iş alanları aslında hepsine özgü ön lisans veya lisans bölümlerine ait, fakat bu alan sadece bu bölümden alınabilir diye bir kanun yok. Hepimizde görüyoruz, duyuyoruz. Konu sahibesi bu kadar bölüm kargaşası yaşanan, herkesin bulduğu işte aman iyidir çalışayım işte diyerek çalıştığı bir ülkede, bahsettiği bölümü seçerken sekreterliğin de bir diplomaya bağlı olmadığını bilmesi gerekirdi. Haa belki kurumsal hastaneler işe alırken diplomaya bakar ama onun dışında asla bakılmıyor. Hem açıköğretimde yer alan bir bölüm, hem örgünde okunan bir bölüm, hem de sertifikayla veya sertifikasız yapılan bir meslek grubuyken ben boşuna mı okudum bu kadar yıl serzenişi açıkçası mantıklı değil.