- 3 Kasım 2019
- 13.604
- 28.756
- 548
- 38
- Konu Sahibi Kndihalinde
-
Malesef gelinen nokta bu ama ön lisans okuyup ki şu an ön lisans mezunu olmayan yok bu kadar isyan etmesi doğru gelmiyor bana. İyi bir okul okumuştur başvurular yapmıştır ve hüsrana uğramıştır amenna. ama daha yolun başında şu yaptığı doğru değil. Ben de şu anki işime girmek için 8 ay iş aradım. Ha bulamadım mı buldum ama şartları en uygun olanını seçtim.Benim bir arkadaşım sırf tecrübe kazanabilmek için yalvardı resmen bır firmaya ücretsiz ise alın beni para vermeyin diye. Maalesef üniversite mezunu olarak gelinen nokta buna kadar düştü. Küçük bebeği ola ola annesine bıraktı 5 kuruş para almadan calisti aylarca tecrübe edinmek için sadece. Herkes tecrübe diyor ama kimse ise almazsa yeni mezun nasıl edinecek tecrübeyi?
Bu kadar basit bakmayın kahretmek bambaşka bişey anlamıyorsunuz yolun başında değilim iki önlisans bir açıktan çağrı merkezi şuanda da kazanmış olduğum ikinci öğretim makine mühendisliğini okuyorum ülkenim geldiği durumun yanlış olduğunu bunun böyle olmaması gerektigini ve hazırlık aşamasında iken kendi cabamla bir yerlere gelmek istediğim için bu dile getirdiklerim benim demek istediğim de torpili olmayan kendi csbasiyla birşeyler yapmaya çalışıyor onca emek hiçe sayılmamali bu kadar basit büyütmeyinEvet yaptığınız kolaycılık. Benim nasıl elde ettiğimi bilemezsiniz. Hayatımın hiç bir alanında torpil kullanmadım. kullanmış olsaydım memur olurdum şimdi. Siz okumuş sayılmıyorsunuz sektör için. Ön lisans mezunlarını kolay kolay hiç bir yer işe almaz. Tecrübeniz yoksa zaten almaz. Yolun başında isyanlardasınız. Neye uğraştınız da ilk olayda feleğe kahrediyorsunuz
Ön lisans mezunları daha düne kadar sınavsız geçişle okuyordu. Çok zor değildi yaniartık bu ülkede üniversite okumanın bir ehemmiyeti yok.
Çok komikO zaman okuma ne yapalım? Aday olup cumhurbaşkanı ol düzelt sistemi o zaman.
Ne yapacaksınız bu konuda? Evet bu ülkede torpil işliyor ne yapabiliriz?Bu kadar basit bakmayın kahretmek bambaşka bişey anlamıyorsunuz yolun başında değilim iki önlisans bir açıktan çağrı merkezi şuanda da kazanmış olduğum ikinci öğretim makine mühendisliğini okuyorum ülkenim geldiği durumun yanlış olduğunu bunun böyle olmaması gerektigini ve hazırlık aşamasında iken kendi cabamla bir yerlere gelmek istediğim için bu dile getirdiklerim benim demek istediğim de torpili olmayan kendi csbasiyla birşeyler yapmaya çalışıyor onca emek hiçe sayılmamali bu kadar basit büyütmeyin
ablacım sana gelene kadar o kadar çok işsiz kalifiyeli insan var ki. onu demeye çalışıyoruz burada.Bu kadar basit bakmayın kahretmek bambaşka bişey anlamıyorsunuz yolun başında değilim iki önlisans bir açıktan çağrı merkezi şuanda da kazanmış olduğum ikinci öğretim makine mühendisliğini okuyorum ülkenim geldiği durumun yanlış olduğunu bunun böyle olmaması gerektigini ve hazırlık aşamasında iken kendi cabamla bir yerlere gelmek istediğim için bu dile getirdiklerim benim demek istediğim de torpili olmayan kendi csbasiyla birşeyler yapmaya çalışıyor onca emek hiçe sayılmamali bu kadar basit büyütmeyin
Makine mühendisliğiBu kadar basit bakmayın kahretmek bambaşka bişey anlamıyorsunuz yolun başında değilim iki önlisans bir açıktan çağrı merkezi şuanda da kazanmış olduğum ikinci öğretim makine mühendisliğini okuyorum ülkenim geldiği durumun yanlış olduğunu bunun böyle olmaması gerektigini ve hazırlık aşamasında iken kendi cabamla bir yerlere gelmek istediğim için bu dile getirdiklerim benim demek istediğim de torpili olmayan kendi csbasiyla birşeyler yapmaya çalışıyor onca emek hiçe sayılmamali bu kadar basit büyütmeyin
Basit olduğu için sadece onlisansi örnek verdim şuan ki okuduğum bölüm makine mühendisliği staj yerimi bile ben yalvar yakar buldum neden ? Bir de açıktan bitirdiğim bölüm var o kadar emek neden çöp oluyorMalesef gelinen nokta bu ama ön lisans okuyup ki şu an ön lisans mezunu olmayan yok bu kadar isyan etmesi doğru gelmiyor bana. İyi bir okul okumuştur başvurular yapmıştır ve hüsrana uğramıştır amenna. ama daha yolun başında şu yaptığı doğru değil. Ben de şu anki işime girmek için 8 ay iş aradım. Ha bulamadım mı buldum ama şartları en uygun olanını seçtim.
Benimde tek derdim bu bu kadar tepkiyi hakettiğim düşünmüyorumNe yapacaksınız bu konuda? Evet bu ülkede torpil işliyor ne yapabiliriz?
Bitirmediniz ama dimi? daha hala okuyorsunuz. Bir bitirin bakalım okulu ondan sonra isyan edin.Basit olduğu için sadece onlisansi örnek verdim şuan ki okuduğum bölüm makine mühendisliği staj yerimi bile ben yalvar yakar buldum neden ? Bir de açıktan bitirdiğim bölüm var o kadar emek neden çöp oluyor
Bu sizin derdiniz değil herkesin derdi. ahlanıp vahlanarak bir şey yapamazsınız. İş bulamadıkça üniversite okumuşsunuz. makine mühendisi olan bütün arkadaşlarım iyi kötü işe girdiler. siz daha okulu bitirmeden nedeeeğğğnnn diye isyanlardasınızBenimde tek derdim bu bu kadar tepkiyi hakettiğim düşünmüyorum
İsyan değil Allah in verdiğine İsyan edecek kadar olmadık hiç birimiz çok şükürBitirmediniz ama dimi? daha hala okuyorsunuz. Bir bitirin bakalım okulu ondan sonra isyan edin.
Çağrı merkezi mezunları çok düşük kpss puanlarıyla atanıyor bence en şanslı bölümlerden biri, adını soyadını yaz çık atan yani ..Sizin isyan neden ben onu anlamadım konu sahibiBu kadar basit bakmayın kahretmek bambaşka bişey anlamıyorsunuz yolun başında değilim iki önlisans bir açıktan çağrı merkezi şuanda da kazanmış olduğum ikinci öğretim makine mühendisliğini okuyorum ülkenim geldiği durumun yanlış olduğunu bunun böyle olmaması gerektigini ve hazırlık aşamasında iken kendi cabamla bir yerlere gelmek istediğim için bu dile getirdiklerim benim demek istediğim de torpili olmayan kendi csbasiyla birşeyler yapmaya çalışıyor onca emek hiçe sayılmamali bu kadar basit büyütmeyin
Tam olarak bu işteEşim mühendis.
İş yeri ile sorun yaşadı.
İlk dedikleri şey şu oldu.
Bize imza yetkisi önemsiz.
Buluruz bu işi yapacak çekirdekten yetişme bir lise mezunu, daha ucuza çalıştırırız.
O sebeble mühendisin, doktorun, öğretmenin bile bir kıymeti olmadığı yerde ''Neden'' demeyi bile bıraktık biz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?