- 3 Mayıs 2011
- 13.829
- 49.121
- 798
- Konu Sahibi Kndihalinde
-
İnsanda heves bırakmıyorlar degil mi ?Yıllarca okudum ve hala okuyorum. KPSS den iyi puan aldım, sıralamada ilk sırada iken mülakat sonucu en alt sıraya atıldım en alttaki üst sıraya yerleşip işe girdi. Defalarca KPSS mülakat derken yaş 35 e 2 kala atandım. Bu açıktan alımlar devam ettiği sürece daha çok haklar yenir.
Şu yaşam koçları da beni benden alıyor he.Ya açık öğretim mezunlarını öğretmen diye çalıştırıp geleceğimizi emanet ediyorlar. Tıbbi sekreterlikte bunu yapmalarına mı şaşırdınız cidden. İnsanlar artık 20 yaşında yaşam koçuyum diye dolanıyor ortada, ne yaşadında koçu oldun diyesimiz geliyor. İsyan ediyorsunuz ya şimdi sorunumuz tam olarak bu, başınıza gelmeden isyan etmek aklına gelmiyor kimsenin, herkes bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyor, düzen bozulduktan sonra o yılanın size dokunmama ihtimali yok, bunun farkında değil kimse.
Malesef durum böyle. Bak vakti zamanında bana söyledi amcam gel seni şu belediyeye sokayım diye. Gitmedim çünkü hak etmediğim bir işe girmek bana doğru gelmedi. Oradan kazandığım paranın bana hayrı olmazdı. Çok şükür şu anda çalışıyorumKız kardeşim bankacılık mezunu idi.
Banka sınavlarını ve mülakatını geçtiği halde heeep torpillileri aldılar.
Hatta banka müdürü de söylemiş yüzüne :)
Yani torpilin su gibi aktığı bir ülkedeyiz.
Ben sorgulamayı bıraktım artık.
Tıbbi sekreterlik kursları varŞu yaşam koçları da beni benden alıyor he.
Herkes yaşam koçu oldu sanki.
Psikoloji eğitiminin gözleri yaşlı resmen.
“Yaşamak için bile koça ihtiyaç duyuyorsak vay halimize” sığlığında bakıyorum ben olayaŞu yaşam koçları da beni benden alıyor he.
Herkes yaşam koçu oldu sanki.
Psikoloji eğitiminin gözleri yaşlı resmen.
Çünkü zaten okulu olmaması gereken şeyler bunlar. Her ile, her semte, her köşe başına, her kaldırıma üniversite açınca bikaç aylık eğitimle ya da teknik liselerle yaratılabilecek iş gücünü üniversitelere yönlendirip sonra “üniversite mezunuyum ben o işte çalışmam, bu kadar paraya çalışmam, o kadar sene boşuna mı okuduk” isyanlarıyla karşılaşıyoruz. Doğrusu zaten o işi sertifikayla yapmak, o sertifikayı da mevcut üniversitelerin vermesi. Gelişmiş ülkelerde durum bu. Bizde herkes ünüversite mezunu. Yakında “bakkallık ve mahalle hizmetleri” diye de bölüm açılır.Şu dışarıdan verilen ustalık belgelerini ,sertifikaları, teknisyen olmayı vs anlamıyorum
O zaman neden okulu var bunun o kadar kolaysa ?
Kimse başka bi şehre okumaya falan gitmesin bu tür şeyleri beklesin bence gayet kullanışlı oluyor
İki yıllık okumakta bişey değil ayrıca bilginin hızlandırılmış hali gibi bişey öyle mükemmel aydınlanamıyorsun
İki yıllık tercih etmektense meslek lisesi mezunu kalmayı tercih ederim mesela arada çok bir fark yok
Nasıl olsa sonuç aynı ikisindede işsizsin
Günümüzde iki yıllık okuyan ilköğretim seviyesinde görülüyor artık
Kuzenimle aynı bankanın aynı sınavına girdik. Ben 4 yıllık işletme mezunuydum, o 2 yıllık yapı ressamlığı. Onu aldılar beni almadılarKız kardeşim bankacılık mezunu idi.
Banka sınavlarını ve mülakatını geçtiği halde heeep torpillileri aldılar.
Hatta banka müdürü de söylemiş yüzüne :)
Yani torpilin su gibi aktığı bir ülkedeyiz.
Ben sorgulamayı bıraktım artık.
Ben de çalışıyorum calci.Malesef durum böyle. Bak vakti zamanında bana söyledi amcam gel seni şu belediyeye sokayım diye. Gitmedim çünkü hak etmediğim bir işe girmek bana doğru gelmedi. Oradan kazandığım paranın bana hayrı olmazdı. Çok şükür şu anda çalışıyorum
İnsanın nefsine ağır geliyor, düşünsenize siz 3 aylık ve 18 aylık iki bebekle KPSS ye hazırlanıp iyi puan alıyorsunuz daha 22-23 yaşında yeni mezun ve sizden çok daha düşük bir puan alan kız önünüze geçip işe giriyor ama kimsenin yaptığı kimsenin yanına kalmıyor bende o kızdan 6 ay sonra aynı kurumun farklı bir birimine atandım. Hergün mobinge uğradığını gözlerimle gördüm, WC ye gidip ağlıyordu. Bir tanıdığının torpili sayesinde mülakatı geçtiğini sonradan öğrendim.İnsanda heves bırakmıyorlar degil mi ?
asdılajfhajffKuzenimle aynı bankanın aynı sınavına girdik. Ben 4 yıllık işletme mezunuydum, o 2 yıllık yapı ressamlığı. Onu aldılar beni almadılar
Hani bir tabir var.Çünkü zaten okulu olmaması gereken şeyler bunlar. Her ile, her semte, her köşe başına, her kaldırıma üniversite açınca bikaç aylık eğitimle ya da teknik liselerle yaratılabilecek iş gücünü üniversitelere yönlendirip sonra “üniversite mezunuyum ben o işte çalışmam, bu kadar paraya çalışmam, o kadar sene boşuna mı okuduk” isyanlarıyla karşılaşıyoruz. Doğrusu zaten o işi sertifikayla yapmak, o sertifikayı da mevcut üniversitelerin vermesi. Gelişmiş ülkelerde durum bu. Bizde herkes ünüversite mezunu. Yakında “bakkallık ve mahalle hizmetleri” diye de bölüm açılır.
Muhasebecilerin kanayan yarası buBen de çalışıyorum calci.
Aynı kurumda 8. yılım doldu.
Hala lise mezunu patronumun bana kendi işimi öğretmeye (genelde de yanlış ve kulaktan dolma bilgiler) kalkışıyor.
Alın o halde beyannemeye hazırlığı siz yapın diyorum.
Azıcık vergi çıksa nedeeeeeğğğnnn diye soruyor.
Ama sebebini sormuyor hiç :)
Açıkladığım halde bize dediği şu.
Şu şu işyerinin patronu hiiç vergi ödemiyormuş der :),
En sonunda yıllık gelir vergisi döneminden önce sermaye artırımına gitmiş ve yıllık kümüsü 9 milyonu bulan bir satış ile önümüzde kabak gibi duran mizandan yine az denecek miktarda çıkardığımız bir vergiyi bile ödemekten aciz adam tutmuş bana x firmasını örnek gösteriyor.
Sanırım geçmiş dönemlerdeki kdv matrah artırımını ne sebeble yaptıgımızı unuttunuz dedim.
Biz önümüze denetim gelmesin diye totomuzu yırttıkça, herif hala niye vergi çıktı bizenin derdinde.
En sonunda iyi madem yiyin denetimi oturun aşağı, o zaman açıkladığımızda anlarsınız belki dedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?