bişey demessem ölüvericem,
1) ne demek mecburmusun, tabiki mecbur eşi nasıl mecbursa oda mecbur.
2) kaynana dediğinle soyadı aynı değilmi bu arkadaşımızın ? el değil yani kayın ailesi onlarda o bebeğin dedesi-babaannesi
3) evlilik öyle nişan alışverişlerine çıkılan, eşyalar alınan, evcilik oyunu değil senin iraden senin kararın dersen yalnız yaşıycaksın,
ayrıca arkadaşımızın ailesi de eminim onu uyarıyorur bu konuda, eşi yanında yok diye eşinin ailesini el yerine koyamazsın.nokta
benim ailemmi garip sizin ailelerinizmi anlamadım gitti.
külhanbeyliği yaptığınız insan hayat artkadaşınız, ömür boyu yüzüne bakacağınız ailesi.
Subat tatilinde esim beni memlekete gonderdi 4 gunlugune geldim 2 gun annemde 2 gun kayinvalidemde kaldim hersey gulluk gulustanlik oldu esim goreve gitmeden 10 gun izne geldi 5 gun onlarda 5 gun bizde kaldik ki bu 20 once oluyo o zaman ayrildiniz mi denmiyo da simdi deniyo anlam veremiyorum ben bu insanlara... Allahtan ayni ilde oturmuyoruz o zaman ne olurdu bilmiyorum kayinvalidem otoriter oglunu alttan alttan yonetiyo ben ne kadar esimi uyarsamda yine biz bir aile gibi olamiyoruz en basittinden lojmanin tadilatina bile o karar veriyo ne gerek varmis parke yaptimaya eski oturanin halifleksleri yikansa yetermis ki esim onceden o evde benim cicugum buyuyecek milletin pis halisinda buyugmem diyen adam simdi pahalu oluyo parke halilari yikatalim diyo buna biz bile karar veremiyoruz yani bekliyorum sabirla kizim dogduktan sonra bir aile olabilecek miyiz diye
zaten hamılelıgımın ılk aylarında 2. ayına kadar bı 20 gun annem yanıma geldı tayın cıkınca kadıncagız evı topladı kı ben agır kaldırmayım dıye ancak kuzenımın dugunu olunca mecbur gıtmek zorunda kaldı kayınvalıdemler geldı butun iş bana kaldı(( semınere gıt gel evde esya topla evı temızle derken bız bebeklerımızden bırını kaybettiğmizi memlekete gelınce öğrendık annem nerdeyse k.valıdemın ustune atlayacaktı ıs mı yaptı agır mı kaldırdı bu boyle oldu ben yanındayken bıseyı yoktu bu bebeklerın dedı...
k.valıdem bundan korktu ve doktorda rısklı gebelıgım dıyınce ve esıme gıderken karın nerde rahat edecekse orda kalsın demıs ve bende aılemın yanını tercıh ettım... gecen aksam gıttıgımızde annem ksureklı rahatsızlandıgımı ve hastaneye gıttıgımızı soyledı k.valıdemde ben sen daha ıyı bakarsın dıye gelınımı sana gonderdım dedı...
pekı bu laflar sozler nıye??? yakın zamanda gıtöeyı dusunmuyorum ama gıtmelıyım de cunku esım bomba olmus durumda neler dedilerse artık...
Bence kayınvalidenize gidin hatta bikaç gün onlarda kalın ama ağrım var deyip koltuğa kurul sürekli bişeyler isteyin..yemeğidir,suyudur canınız ne isterse..Gece ağrınız olduğunda çekinmeyin kaldırın onları..Madem annenizi bırakıp onlara gitmenizi istiyolar,karşılığında öz annenizden fazla hizmet etsin..Sizde hormonları bahane ederke ağlayabilirsiniz sonuçta hamileliklte olur böyle şeyler dimi ama? Sizde hem keyfinize bakarsınız,eğlenirsiniz hemde en yakın zamanda annenize gönderirler sizi..Bu süreçte bence kafanızı rahat tutup bebişinize odaklanın,insanların muhteşem tecrübenizi mahvetmesine izin vermeyin :)
Bence kayınvalidenize gidin hatta bikaç gün onlarda kalın ama ağrım var deyip koltuğa kurul sürekli bişeyler isteyin..yemeğidir,suyudur canınız ne isterse..Gece ağrınız olduğunda çekinmeyin kaldırın onları..Madem annenizi bırakıp onlara gitmenizi istiyolar,karşılığında öz annenizden fazla hizmet etsin..Sizde hormonları bahane ederke ağlayabilirsiniz sonuçta hamileliklte olur böyle şeyler dimi ama? Sizde hem keyfinize bakarsınız,eğlenirsiniz hemde en yakın zamanda annenize gönderirler sizi..Bu süreçte bence kafanızı rahat tutup bebişinize odaklanın,insanların muhteşem tecrübenizi mahvetmesine izin vermeyin :)
bu laflar neden biliyor musun?
kayınvaliden çok akıllı..
seni eşin üzerinden yönetiyor..
iyi polisi oynayıp, senle kötü olmuyor, yaptıracaklarını oğlunun üzerinden yapıyor.
çok zekice..
yarın bir gün eşinin ailesiyle kinleşmeyesin onları kötü bilmeyesin diye..
sana malzeme vermiyor eşinin yanında haklı pozisyonuna düşmemen için..
ben de senle benzer şeyler yaşadım, gecenin bir yarısında evime dönmek zorunda kaldım..
sonra anladım ki eşimin tepkisi kendi düşüncesinden kaynaklanmıyor.
sözde melek kayınvalidemin gazı.
bu tarz konular aşılır ama sen de yıprandığınla kalırsın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?