Ben Neden Saf Ve Eziğim

hayattmavisi

Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2022
158
40
18
25
İyi günler buraya daha öncede birçok konu açmıştım sizden başka içimi açıp dertleseceğim kimsem yok.Ben kendimden bıktım ya hayatınızda benim kadar ezik gormemissinizdir hayatım boyunca hep saf pisirik ve ezik oldum aklıma lisede yaşadığım bir olay geldi kendimi çok kötü hissettim.Lisede okulca bir tiyatroya gittik her okuldan öğrenci vardı girdim hangi sandalyeye otursam benden küçük 4 ya da 5.sinif öğrencileri gelip burası bizim yerimiz demişti bende hep kalkmistim .Yemin ederim ki bu olay doğru aklıma gelince çok üzüldüm bu ve bunun gibi yaşadığım şeyler geldi aklıma kendimi çok kötü hissediyorum ve kızıyorum ben niye. Bu kadar eziğim ki

Genellikle gün içerisinde hangi modda isem çevremdekilere de öyle yansıyor. Mutluysam enerjiksin diyorlar durgunsam farkediyorlar ezik hissediyorsam farklı davranışla geliyorlar. Yani diyeceğim o ki sen kendini ezik gördüğün sürece karşındakiler de öyle görecektir. Öz saygını kazanman lazım. Geçmiş geçmişte kaldı takılma. Gerekirse yardım al.

İşe kendini ezik olarak görmemekten başlamalısın.Eğer ki haklıysan yeri geldiğinde insanlara hayır! demeyi,hakkını savunmayı bilmelisin.Eğer imkanın varsa bu konuda bir uzmandan yardım al.Eğer sorun psikolojik ise bir sürü terapi çeşitleri ve ilaçlar var.Kaç yaşındasın bu arada?

Çocukluğuna inmek lazım aile yaşantısı en önemli husus belli ki özgüven eksikliği var bence destek almalısınız

23 yaşındayım psikolog ücretleri çok pahalı şuan okuyorum

23 yaşındayım psikolog ücretleri çok pahalı şuan okuyorum
Bir devlet hastanesinden de randevu alabilirsin aslında.Tabi ki devlet hastanelerinde fazlaca hasta bakıldığı için süreleri biraz daha kısa oluyor görüşmelerin ama en azından sorununu söylersin ve bir başlangıç olur senin için.Gerçekten devlet hastanesinde de çok ilgili çok şeker doktorlar var.Eminim yardımcı olacaklardır.

Siz ezik değilsiniz, siz her şeyi hem ciddiye alıyor hem de kişisel algılıyorsunuz.
ben de öyleydim, düzeldim.
İki arkadaşım kendi arasında bir şey konuşsa, aman noluyor beni mi çekiştiriyorlar beni sevmiyorlar mı diye düşünürdüm. Halbuki banane, onlara ne :)
Kendinizi hem önemli görün hem de çok önemli görmeyin. Dengeyi sağlayın. Her şey sizinle alakalı olamaz. Herkes her an aynı modda olamaz.
Bir kere bir şeye sesinzi çıkarırsanız, devamı çok rahat gelir.

Onlara ait değildi çanta falan yoktu hem başkası olsa küçücük çocukların lafına boş olan yerden kalkmazdi ama o kadar çok eziğim ki
Yine de bu bir eziklik değil, oğlumun okul gösterisinde ben de bir yere oturmuştum, beni de kaldırdılar, arkalara geçmeniz lazim uzunsunuz diye, bana ne mi diyeyim şimdi?

Kalkacağım tabi. Çocuklar beni kaldırmak isteseydi, yine kalkardim ve gecin bakalim bücürler derdim.

Sorun içsel bence, siz her olayda kendinizi eziklemenin bir yolunu bulursunuz.

Destek almayı düşünmez misiniz?

Olur oyle seyler .. sen neden takilmissin bu olaya bu onemli.. bu yuzden yardim alman lazim..

Bak sana bir olay anlatayim.. bi gun evime yakin bir markete gittim ve ekmek aldim posetin icindeydi…sonra sahibi geldi bu ekmeklerin hepsini ben birine sattim zaten ayirmistim dedi..

Bende ekmekleri geri verdim ama: bunu nerden bilebilirim, kokusunu mu alicam? Zahmet edip Uzerine bir yazi yazsaydiniz almazdi kimse dedim..

Herif beni suclu durumuna dusurmeye calisirken ki bu cok sacma olacakti, kendisi ozurler diledi cikarken.
Tabii senin ornegin farkli..

Ama tedavi olman gerek bana gore

Merhaba bende lisede zorbalık gördüm ezildim ama kendimizi ezdirmememiz lazım hakkınızi savunun ve özgüvenli olun

bu konuyu yazacagi önce kendinizi sorgulayin... neden ezigim.. niye kendimi ezdiriyorum millete karşı.. niye susuyorum...
aaaa yeterr diyip patlayin..
sonra kalkıp starbucka git kahveni iç milleti seyret.:) boşver.

bu konuyu yazacagi önce kendinizi sorgulayin... neden ezigim.. niye kendimi ezdiriyorum millete karşı.. niye susuyorum...
aaaa yeterr diyip patlayin..
sonra kalkıp starbucka git kahveni iç milleti seyret.:) boşver.
Yeminle sabah sabah bu kafadayim suan.. elime kahvemi alip geleni geceni izlemek istiyorum

Ben de lisede çok ezik ve utangaçtım ve kendimin özel olduğunu düşünürdüm.geçen youtubetan bir kişinin videosuna denk geldim.yaşadıklarını bir dinlesen bu yaşa kadar nasıl intihar etmeden gelmiş bu travmalarla dersin.keza altında yazılan yorumlar onun yaşadıklarından daha da beter.başka videoda başkası daha da beter şeyler anlatıyor, yine yorumlar aynı şekilde.ve binlerce, milyonlarca kişi yazmış.demem o ki milyonlarca insanın lise hayatı aşırı kötü ve travmalarla geçmiş.yani büyütülecek bir mesele yok.içini ferah tut demek ki lisede böyle oluyor yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…