Yakınen tandığım birisi bir adamla tanışıyor, bu adam kendisini “ iç dünyama yolculuk yaptım, kendimi keşfetme yolculuğunda aklımı ve ruhumu arındırmak için inzivaya çekildim, kendimi bilime ve kitaplara verdim, varoluşun sırrını çözmeye çalışıyorum, bu yolculuk sırasında yalnızlığı tercih ettim çünkü uzun soluklu ilişkilerde karşı cinsi boğacağımı düşünüyorum vs vs “ gibi süslü laflarla ifade eden birisiydi, o tanıdığım kadın adamın bu cümlelerini bana söyledi, adam çok derin ve kültürlü birisi ama karşısına onu anlayacak sevecek birisi çıkmamış herhalde dedi, ben maalesef epey uzun bir kahkaha attım adam ilişki istemiyor tek amacı günübirlik ilişki yaşayıp hayatına devam etmek, bunun için de kadınları etkilemek için gizemli erişilmez adam rolü yapıyor dedim zira adamın mesleği gereği hitap ettiği kitlede çoğunluk kadınlardı, kadınların hayranlığı ve gizemli tavrına olan merakı hoşuna gidiyordu, ama ne yazık ki sözlerimin doğruluğuna inandıramadım, bizim tanıdık ısrarla adamı takibe devam etti, neyse 1 akşam buluşmuşlar birlikte olmuşlar sonra adam yok oldu, bir daha ne aramalara geri döndü ne merhaba dedi.
Birlikte olduğunuz adam da böyle biri, üzülmeyin bunu bir tecrübe gibi görün, genç kadınsınız hayatınıza sizi sevip sarmalayacak biri girecektir ama o adam bu adam değil.