- 9 Ocak 2012
- 15.625
- 30.327
- 798
Iyide bu kiz onlar yokken baktiysa pasa pasa bakacaklar o zaman.. bu isler sirayla degilmiydi?ASM yerine doktor görevlendirmez ise hastalara da bakmama hakları var. ASM savaş alanına döner, doktor hanımın hizmet alamayan hastaları kayitlarini diğer doktorlara alır. Nüfusu düşer, dolayısıyla maaşı. Olmayan doktorun hastalarını kayıt etmek de ayrı bir terbiyesizlik tabii ki.
Ben de onu demek istedim işte. Onlar baktırmis, sıra kendilerine gelince yan çiziyorlar. Bir de tusa girip girmeme kıskançlığı olduğunu düşünüyorum.Iyide bu kiz onlar yokken baktiysa pasa pasa bakacaklar o zaman.. bu isler sirayla degilmiydi?
bence iyi yaptınız kendinizi suçlamayın.İşyerinde bugün hiç hoşlanmadığım bir duruma düşürdüm kendimi. Arkadaşlarım nolur objektif yorumlarınıza ihtiyacım var. Şimdi benim Yıllık iznim 20 gün. 10 günü kullandım. 10 günümü de seneye devredip gelecek sene eklenecek olan 20 günle beraber toplam 30 gün kullanmak istedim. Şubat TUSundan önce iznimi kullanıp ders çalışmayı planladım. Mesai arkadaşlarım 20 gün izin kullandılar ben yerlerine imza atıp hastalarına baktım. Onlar TUSa hazırlanmıyolar. Ben de dün "arkadaşlar 5 ay öncesinden söylüyorum. Ben izinlerimi ocak-şubat dönemi kullanıcam bilginiz olsun" dedim.
Doktor arkadaşlardan ikisi vay efendim kış dönemi çok hasta oluyomuş da bakamazlarmış yerimede birsürü söylendiler. Bende tamam bakmayın maaşımdan ücreti kesilsin size eklensin dedim. Bizde, yerine bakmak için imza atılmayınca maaşın bir kısmı kesilip bakan kişiye veriliyo. Yok efendim öyle de olmazmış. Ya iyide arkadaşlar ben sizin yerinize paşa paşa baktım. Günde 90 hastayı gördüğüm zamanlar oldu. Dün sinirim bozuldu münakaşa etmedim odama geçip tüm öğle arası ağladım.
Bugün aile sağlığu merkezinin watsap grubundan itici aşağılayıcı mesajlar görünce dayanamayıp mesajı yazan arkadaşın odasına gittim. Senin benimle ne derdin var dedim. Sesler yükseldi. O bana ben ona bağırdım. Hastalar duydu hemşire hanımlar duydu rezalet yani. Şimdi kendime çok kızıyorum. Neden edebimi adabımı bozdum. Neden adamın odasına baskın yapar gibi gittim. Öfkeme neden hakim olamadım.
Kızlar, arkadaşlarım sizce ben çok mu kötü bişey yaptım. Haklıyken haksız oldum tamam ama edepsiz gibi mi davranmış oldum. Kendimden hastalardan hemşirelerden ve diğer doktor arkadaşlarımdan çok utanıyorum. Nolur bişey deyin
Şimdi ben 10 yıldan hekim olduğum için onların izni 30 günken benimki 20 gün. Onların daha 10 gün fazladan hakları var. Tamam deme zorunlulukları tabiki yok. Ama benim de yasal olan bir hakkım var
Siz nasıl birbirimizin yerine imza atıyorsunuz bu zaten yasal değil. ..birbirinizi yasadışı kayiriyorsunuz sonra da aynı karşılığı almıyorum deyip esip gurluyorsunuz. ..tus a hazırlanmak gerekçeli sebep olamaz buna. ..BİRİ YOK OLDUĞU HALDE VARMIŞ GİBİ YAPARAK DEVLETİ KANDIRIP, GÜNDE 90 HASTA BAKMAK ZORUNDA !! KALARAK DA HALKIN HAKKINDAN YIYORSUNUZ. ..bunu bir de mugayyir bir is yapmış gibi anlatiyorsunuz...Derhal denetimden gecmelisiniz .
Başlığı değiştirmedim. Mahalle ismi de vermemiştim amaBu arada yorumlarınıza baktım da acaba benim ayrıldığım ASM de mi çalışıyorsunuz? Bu arada başlığı degistirmissiniz ama o mahalleye yakın bir asmde çalıştığım için zamanında o tabir bile doğru.
Siz tamamen yanlış anlamışsınız. Aile hekimliği yönetmeliğinde izne ayrılan hekimin yerine bakılacağına dair imza atılması kuralı vardır.Siz nasıl birbirimizin yerine imza atıyorsunuz bu zaten yasal değil. ..birbirinizi yasadışı kayiriyorsunuz sonra da aynı karşılığı almıyorum deyip esip gurluyorsunuz. ..tus a hazırlanmak gerekçeli sebep olamaz buna. ..BİRİ YOK OLDUĞU HALDE VARMIŞ GİBİ YAPARAK DEVLETİ KANDIRIP, GÜNDE 90 HASTA BAKMAK ZORUNDA !! KALARAK DA HALKIN HAKKINDAN YIYORSUNUZ. ..bunu bir de mugayyir bir is yapmış gibi anlatiyorsunuz...Derhal denetimden gecmelisiniz .
Şu bir topluluk adı geçen mesajınızı goremeyince başlıkta yazınız son ra degistirdiniz sandım.Başlığı değiştirmedim. Mahalle ismi de vermemiştim ama
O imza yoklama imzası değil. Aile hekimleri ve hemşireler yerlerine vekil bırakmadan izin/rapor kullanamazlar. Kullanırlar ise maaşlarından kesinti yapılır. Kesinti olmaması için izin/rapor alan kişinin yerine bakacağına dair dilekçeye imza atılır ve toplum sağlığı merkezine sunulur. Öyle kayırma vs yok yaniSiz nasıl birbirimizin yerine imza atıyorsunuz bu zaten yasal değil. ..birbirinizi yasadışı kayiriyorsunuz sonra da aynı karşılığı almıyorum deyip esip gurluyorsunuz. ..tus a hazırlanmak gerekçeli sebep olamaz buna. ..BİRİ YOK OLDUĞU HALDE VARMIŞ GİBİ YAPARAK DEVLETİ KANDIRIP, GÜNDE 90 HASTA BAKMAK ZORUNDA !! KALARAK DA HALKIN HAKKINDAN YIYORSUNUZ. ..bunu bir de mugayyir bir is yapmış gibi anlatiyorsunuz...Derhal denetimden gecmelisiniz .
sen neden utanıyorsun onlar utansınİşyerinde bugün hiç hoşlanmadığım bir duruma düşürdüm kendimi. Arkadaşlarım nolur objektif yorumlarınıza ihtiyacım var. Şimdi benim Yıllık iznim 20 gün. 10 günü kullandım. 10 günümü de seneye devredip gelecek sene eklenecek olan 20 günle beraber toplam 30 gün kullanmak istedim. Şubat TUSundan önce iznimi kullanıp ders çalışmayı planladım. Mesai arkadaşlarım 20 gün izin kullandılar ben yerlerine imza atıp hastalarına baktım. Onlar TUSa hazırlanmıyolar. Ben de dün "arkadaşlar 5 ay öncesinden söylüyorum. Ben izinlerimi ocak-şubat dönemi kullanıcam bilginiz olsun" dedim.
Doktor arkadaşlardan ikisi vay efendim kış dönemi çok hasta oluyomuş da bakamazlarmış yerimede birsürü söylendiler. Bende tamam bakmayın maaşımdan ücreti kesilsin size eklensin dedim. Bizde, yerine bakmak için imza atılmayınca maaşın bir kısmı kesilip bakan kişiye veriliyo. Yok efendim öyle de olmazmış. Ya iyide arkadaşlar ben sizin yerinize paşa paşa baktım. Günde 90 hastayı gördüğüm zamanlar oldu. Dün sinirim bozuldu münakaşa etmedim odama geçip tüm öğle arası ağladım.
Bugün aile sağlığu merkezinin watsap grubundan itici aşağılayıcı mesajlar görünce dayanamayıp mesajı yazan arkadaşın odasına gittim. Senin benimle ne derdin var dedim. Sesler yükseldi. O bana ben ona bağırdım. Hastalar duydu hemşire hanımlar duydu rezalet yani. Şimdi kendime çok kızıyorum. Neden edebimi adabımı bozdum. Neden adamın odasına baskın yapar gibi gittim. Öfkeme neden hakim olamadım.
Kızlar, arkadaşlarım sizce ben çok mu kötü bişey yaptım. Haklıyken haksız oldum tamam ama edepsiz gibi mi davranmış oldum. Kendimden hastalardan hemşirelerden ve diğer doktor arkadaşlarımdan çok utanıyorum. Nolur bişey deyin
Aynen ben sonradan başladım onlar iki yıldır burdalar. Birazda uyum sağlamak adına bazı şeylere sessiz kaldım. Sanırım ondan oldu.izin sizin hakkınız sonuçta siz olmayınca biri bakacak mecbur ha siz imza atmayın maaşımdan kesilsin de demişsiniz
onların ki tahrik ve zorlama boşverin sessiz sakin görünce de tepenize binen çok olur belki daha sakin konuşabilirdiniz ama olan da olmuş bundan sonra daha sakin olmaya çalışın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?