Ben niye edebimi bozdum ki offfff

rumeysa3

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2016
1.452
1.890
83
İşyerinde bugün hiç hoşlanmadığım bir duruma düşürdüm kendimi. Arkadaşlarım nolur objektif yorumlarınıza ihtiyacım var. Şimdi benim Yıllık iznim 20 gün. 10 günü kullandım. 10 günümü de seneye devredip gelecek sene eklenecek olan 20 günle beraber toplam 30 gün kullanmak istedim. Şubat TUSundan önce iznimi kullanıp ders çalışmayı planladım. Mesai arkadaşlarım 20 gün izin kullandılar ben yerlerine imza atıp hastalarına baktım. Onlar TUSa hazırlanmıyolar. Ben de dün "arkadaşlar 5 ay öncesinden söylüyorum. Ben izinlerimi ocak-şubat dönemi kullanıcam bilginiz olsun" dedim.
Doktor arkadaşlardan ikisi vay efendim kış dönemi çok hasta oluyomuş da bakamazlarmış yerimede birsürü söylendiler. Bende tamam bakmayın maaşımdan ücreti kesilsin size eklensin dedim. Bizde, yerine bakmak için imza atılmayınca maaşın bir kısmı kesilip bakan kişiye veriliyo. Yok efendim öyle de olmazmış. Ya iyide arkadaşlar ben sizin yerinize paşa paşa baktım. Günde 90 hastayı gördüğüm zamanlar oldu. Dün sinirim bozuldu münakaşa etmedim odama geçip tüm öğle arası ağladım.
Bugün aile sağlığu merkezinin watsap grubundan itici aşağılayıcı mesajlar görünce dayanamayıp mesajı yazan arkadaşın odasına gittim . Senin benimle ne derdin var dedim. Sesler yükseldi. O bana ben ona bağırdım. Hastalar duydu hemşire hanımlar duydu rezalet yani. Şimdi kendime çok kızıyorum. Neden edebimi adabımı bozdum. Neden adamın odasına baskın yapar gibi gittim. Öfkeme neden hakim olamadım.
Kızlar, arkadaşlarım sizce ben çok mu kötü bişey yaptım. Haklıyken haksız oldum tamam ama edepsiz gibi mi davranmış oldum. Kendimden hastalardan hemşirelerden ve diğer doktor arkadaşlarımdan çok utanıyorum. Nolur bişey deyin

Son düzenleme:
Olan olmuş bir kere bence artık kendinizi üzmeyin.ayrıca onlara neden söylüyorsunuz izin alır gibi siz gidin yetkili merciyle konuşun izninizi.onlar sizin için imza atarsa ne ala ki artık zaten atmazlar kesilsin gitsin maaşından.bu saatten sonra o konuda geri adım atma al gitsin iznini.

Aşağılayıcı mesajlar noktasında haklısınız ancak benim asıl takıldığım nokta 30 gün izin bir kerede nasıl kullanılır ,biz 10gunu zor alıyoruz .

Çingene tabiri yanlış.
Evet cok edepsizlik etmissiniz. Mecbur değil yerinize bakmaya, sizde mecbur değildiniz.
Olan olmuş artık . Sakince konuşup düzeltirsiniz.

Duzenleme.Aşağılayıcı mesajları size mi yazmış direk şahsınıza?

Arkadaşlarınızı haklı buldum, siz de 20 gün kullanın. Sırf onlar tus'a çalışmıyor diye sizin 30 gününüze tamam demek zorunda değiller.

Evet bana yazıldı. Yerime bakmaya mecbur değilsiniz maaşımdan kesilsin dedim dün ama müdürlük birinden birini görevlendiricek. Bu yüzden itiraz ettiler

Neyse cnm olan olmuş demekki bı anlık sinir krizi gibi bişey olmuş canınızı skmayin..kimsedende utanmayin.Gerçekten izne ihtiyacınız var bu arada.isterseniz verilen izne kanaat edin.o bile iyi gelicektir

Arkadaşlarınızı haklı buldum, siz de 20 gün kullanın. Sırf onlar tus'a çalışmıyor diye sizin 30 gününüze tamam demek zorunda değiller.
Şimdi ben 10 yıldan hekim olduğum için onların izni 30 günken benimki 20 gün. Onların daha 10 gün fazladan hakları var. Tamam deme zorunlulukları tabiki yok. Ama benim de yasal olan bir hakkım var

Bence siz haklısınız. Boşverin izninizi kullanın mecbur bakacaklar. Kendilerine gelince ne ala ama size gelince pislik yapmışlar, hiç hoş değil. Ayrıca çingene falan da değilsiniz hakkınızı aramışsınız, keşke herkes sizin gibi olsaydı da dünyada bu kadar şerefsiz olmasaydı..
Herkes birbirine saygı duysaydı. Sırf bu sebepten çirkince laflar söyleyemezlerdi.

Bir kurumda isteyen istediği şekilde izin kullanabilir ,her izne çıkan kompanse ediliyor zaten ama mecburi ama gönüllü bir şekilde iş yürüyor

Ancak kurumdaki yönetici iznini iptal etme hakkını kullanabilir onun dışında aynı statüdeki insanların bir şey söylemeye hakkı yok diye düşünüyorum

Edep bozmak kullanılan kelimelerinize bağlı. Benim yüzüme konuşmaya cesareti olmayan insana gider ben de hesap sorardım, bir sıkıntı mı var diye?
Ayrıca kışın çok hasta oluyor, izin kullanımı yasaktır diye bir ibare yoksa bence bu konuda abartılacak bir şey yok. Siz bakıp idare edebildiyseniz onlar da edebilir. Üstelik doktor eksiği varsa zaten devletin bunu gidermesi lazım her şeyden ziyade, yani bir doktorun eksikliği bile komple al aşağı ediyorsa işleyişi bence çalıştığınız yerin yetkililerini bilgilendirip eksikliği belirtin

Mecbur kısmına gelince imza atmaya mecbur değiller. Ama benim yasal olan bir izin hakkım var. İmza atmazlarsa maaştan kesiliyo ki kesilsin hiç problem değil. Buna rağmen hala zıtlaşmaları çok canımı sıktı

Ya inanın izne ayrıldığı dönem mahallede ishal salgını vardı 70 hastanın altına düşmedim. Ama zaten aile hekimliği gerçekten zor bir iş değil. Neticede açık kalp ameliyatı yapmıyoruz. Bu kadar abartılacak büyütülecek bir durum yok. 100 hastada baksam ben o kadar abarttıkları gibi yorulmuyorum tabi kafam şişiyo biraz ama abartılıcak bir durum yok

Bence yüzgöz olmayın konuşmayın artık onunla o vakit gelince de yazar çıkarsınız izninizi
Herkes birbirini idare ediyor siz idare ederken işlerine geliyorsa onlarda zamanı gelince sizi idare edecekler

Yillik izin hakkinizi istediginiz gibi kullanabilirsiniz bunun icin mesai arkadaslarinizin sizi elestirme hakki yok.
Tabi kendinizi savunurken cizginizi bozmasaniz daha iyi olurdu ama herkesin bir patlama noktasi var.

Bu arada eşim ozel sektorde, 3 haftayi ust uste alip bayramla da birlestirip 1 ay izin yaptigi oluyor. Isler bir sekilde yürüdüğü surece ne mahsuru olabilir ki bunun.

Haklısınız, sabretmişsiniz bile ama hoş değil yine de herkesin duyacağı bir tartışmanın içinde olmak.
İzinleri kim onaylıyor sizde?
Bu kadar yüz göz olduktan sonra kimsenin gönlünü yapmanıza gerek yok artık.

Bencillikten başka mahsuru yok maalesef onlar için. Ama ben edep ççzgimi aştım kontrol edemedim kendimi. Buna çok üzülüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…