Ben ayrılmıştım işten yinede iyi demediler.
Yok kayınvalidem normalde de kendi istediği gibi olmayınca burnumuzdan getirirdi.Normalitesi o yaniHasta psikolojisi cok farkli oluyor bu donemde kayinvalidenizi mazur gorun gorumcenizde yakin zamanda sizi anlar.
O zaman bosver.Isten cikmani gerektiren bir durum yokmus zaten kizi bakabiliyirmus.Yok kayınvalidem normalde de kendi istediği gibi olmayınca burnumuzdan getirirdi.Normalitesi o yani
Abla hayırdır bi sorun mu var dedim mutfakta kıstırıp ; yooo her zamanki halim dedi.
Yok kayınvalidem normalde de kendi istediği gibi olmayınca burnumuzdan getirirdi.Normalitesi o yani
Daha önceki konumu özetlemek gerekirse ; kayınvalidem ileri evre kanser ve ben işten ayrılıp aynı eve taşınıp ona bakmak istiyordum.İşten ayrılmaktan vazgeçtim eşime de haklı sebeplerimi belirtip, işten ayrılmam onun dışında elimden geleni yaparım diye . Biraz bozuldu falan ama tamam nasıl istersen dedi.
Ayın 8 inde pazartesi günü ilk kemoterapisini aldı kayınvalidem . İşten iki gün izin alıp salı ve çarşamba gündüzleri ben gittim evine yemeğini falan yaptım evi temizledim yalnız kalmasın diye.Çarşamba akşamda damadı gelip kızının evine götürdü o gün bugündür orda. Kızı göndermiyor kendi de gelmek istemiyor sanırım .
Dün akşam eşimle çocukları alıp ablasına gittik annesini görelim felan diye. Ama kapıdan girer girmez pişman oldum. Eşimi ve çocukları güler yüzle karşılayan görümce kişisi beni görünce resmen 'sen ne demeye geldin' gibi bi surat ifadesi oldu ağız ucuyla hoşgeldin dedi sadece.Neyse geçtim içeri kaynanada da aynı surat.Oysa her gün arayıp bi ihtiyacın var mı iyi misin diye sordum. 3.5 saat oturduk ne bişeye elimi sürdürdüler ne de doğru düzgün tek kelime ettiler. Balkona sigara içmeye çıkınca eşime sordum 'bunların derdi ne ' diye. Bilmem dedi o da.
Başka zaman gittiğimizde hiconun kahvesi güzel olur gelinimizin elinden bi kahve içelim derdi hep görümce ya da çocukları oynatınca mutlu olurdu yemek hazırlarken falan hep çağırırdı beraber yapardık herşeyi ama bu sefer hiçbişeye elletmedi yüzüme bile bakmadı nerdeyse.
Abla hayırdır bi sorun mu var dedim mutfakta kıstırıp ; yooo her zamanki halim dedi.
Ben kaynanam için 'defolsun gitsin kapıma gelmesin hayatta bakmam ' falan hiçbişey demedim ki sadece işimi kaybetmek istemediğimi söyledim.Bu tavırlarına çok bozuldum çok zoruma gittim.
Benim 9 senedir eşimin ailesinden herkes ama istisnasız herkes için yaptıklarımı saysam hepiniz haklı olarak koca bi APTAL dersiniz bana.Boşunaymış demek ki istedikleri olmayınca silebiliyorlarmış kolayca.Ne acı bi tecrübe oldu benim için.
Siz ne yapardınız bu durumda yada bunların tek sebebi işten ayrılmak istemem mi ?
(Eşim ve kayınpederim şu an için bana karşı gayet iyiler.Ama Allah biliyor gönlümü kaynanayı aramak hiç gelmiyor içimden.)
bu hayat sadece onların isteklerine göre yürümez k bakmasınlar.Yok kayınvalidem normalde de kendi istediği gibi olmayınca burnumuzdan getirirdi.Normalitesi o yani
Allah kahretmesin bunlar hep böyleler zaten. Nefret geldi artık triplerindenAğır bir hastalık dönemindeler mazur görün diyecektim ama normalde böyleler diyorsanız... Bırakın, canları -bir şey yok-çuluk oynamak istiyorsa, siz de uyun, her zamanki halleriymiş işte.
Şu aile içindeki sorunların %90ının sebebi bu zaten, iletişimsizlik, doğru iletişim kuramama, duygu ve düşüncelerini aleni aktarmak ve insan kazanmak-sorun çözmek yerine, tribe bağlayarak mevcut sorun görülene sorun eklemek, ezme çabası. Tipik küçük düşünceler..
Boşver sen hayatına devam et annesine bakmak zoruna mı gidiyor anlamadım ki öz anne ya kızı varsa sen gelin olarak ne diye işini bozacaksin sana laf ederlerse bence de ki öz annene bakmak bu kadar yük geldiyse ben bakıcı tutarım de geçDaha önceki konumu özetlemek gerekirse ; kayınvalidem ileri evre kanser ve ben işten ayrılıp aynı eve taşınıp ona bakmak istiyordum.İşten ayrılmaktan vazgeçtim eşime de haklı sebeplerimi belirtip, işten ayrılmam onun dışında elimden geleni yaparım diye . Biraz bozuldu falan ama tamam nasıl istersen dedi.
Ayın 8 inde pazartesi günü ilk kemoterapisini aldı kayınvalidem . İşten iki gün izin alıp salı ve çarşamba gündüzleri ben gittim evine yemeğini falan yaptım evi temizledim yalnız kalmasın diye.Çarşamba akşamda damadı gelip kızının evine götürdü o gün bugündür orda. Kızı göndermiyor kendi de gelmek istemiyor sanırım .
Dün akşam eşimle çocukları alıp ablasına gittik annesini görelim felan diye. Ama kapıdan girer girmez pişman oldum. Eşimi ve çocukları güler yüzle karşılayan görümce kişisi beni görünce resmen 'sen ne demeye geldin' gibi bi surat ifadesi oldu ağız ucuyla hoşgeldin dedi sadece.Neyse geçtim içeri kaynanada da aynı surat.Oysa her gün arayıp bi ihtiyacın var mı iyi misin diye sordum. 3.5 saat oturduk ne bişeye elimi sürdürdüler ne de doğru düzgün tek kelime ettiler. Balkona sigara içmeye çıkınca eşime sordum 'bunların derdi ne ' diye. Bilmem dedi o da.
Başka zaman gittiğimizde hiconun kahvesi güzel olur gelinimizin elinden bi kahve içelim derdi hep görümce ya da çocukları oynatınca mutlu olurdu yemek hazırlarken falan hep çağırırdı beraber yapardık herşeyi ama bu sefer hiçbişeye elletmedi yüzüme bile bakmadı nerdeyse.
Ben kaynanam için 'defolsun gitsin kapıma gelmesin hayatta bakmam ' falan hiçbişey demedim ki sadece işimi kaybetmek istemediğimi söyledim.Bu tavırlarına çok bozuldum çok zoruma gittim.
Benim 9 senedir eşimin ailesinden herkes ama istisnasız herkes için yaptıklarımı saysam hepiniz haklı olarak koca bi APTAL dersiniz bana.Boşunaymış demek ki istedikleri olmayınca silebiliyorlarmış kolayca.Ne acı bi tecrübe oldu benim için.
Siz ne yapardınız bu durumda yada bunların tek sebebi işten ayrılmak istemem mi ?
(Eşim ve kayınpederim şu an için bana karşı gayet iyiler.Ama Allah biliyor gönlümü kaynanayı aramak hiç gelmiyor içimden.)
kv tavırlı olsun hadi.. görmezden gelinsin hasta diyeSiz ilk başta çok hevesliydiniz kayınvalidenizle birleşme konusunda, onlara da planlarınızı anlatıp sonradan vazgeçtiyseniz -vazgrçme konusunda haklısınız buarada ona birşey demiyorum- ona bozulmuş olabilirler.
Nacizane tavsiyem ben zamanında şunları yaptım onlara kıymetimi bilmiyorlar diye doldurmayın kendinizi. Kayınvalideniz de onca zaman çocuklara bakmış mesela, yorgun olduğunu söylediğinde maddi imkanlardan dolayı çözüm üretememişsiniz o bakmaya devam etmiş sonra birden ileri evre kanser olduğu ortaya çıkmış kadıncağınız. Demek ki kendisi dahi farkında olmasa da hasta haliyle bile ilgilenmiş yine çocuklarınızla. Belki o yüzden sizden beklentisi daha farklıdır. Bu beklentiler çok haklı beklentiler ve illa karşılamak zorundasınız demiyorum ama kendince sebepleri vardır yani onlarında. Ailede bu kadar ağır hastalık varken sizin güleryüz göstermediler tavır yaptılar gibi basit şeylere alınmamanız lazım.
Siz ilk başta çok hevesliydiniz kayınvalidenizle birleşme konusunda, onlara da planlarınızı anlatıp sonradan vazgeçtiyseniz -vazgrçme konusunda haklısınız buarada ona birşey demiyorum- ona bozulmuş olabilirler.
Nacizane tavsiyem ben zamanında şunları yaptım onlara kıymetimi bilmiyorlar diye doldurmayın kendinizi. Kayınvalideniz de onca zaman çocuklara bakmış mesela, yorgun olduğunu söylediğinde maddi imkanlardan dolayı çözüm üretememişsiniz o bakmaya devam etmiş sonra birden ileri evre kanser olduğu ortaya çıkmış kadıncağınız. Demek ki kendisi dahi farkında olmasa da hasta haliyle bile ilgilenmiş yine çocuklarınızla. Belki o yüzden sizden beklentisi daha farklıdır. Bu beklentiler çok haklı beklentiler ve illa karşılamak zorundasınız demiyorum ama kendince sebepleri vardır yani onlarında. Ailede bu kadar ağır hastalık varken sizin güleryüz göstermediler tavır yaptılar gibi basit şeylere alınmamanız lazım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?