Ben niye kötü oldum ki şimdi ?

DeliHA35

... T Ü R K ...
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2014
1.517
5.981
158
Daha önceki konumu özetlemek gerekirse ; kayınvalidem ileri evre kanser ve ben işten ayrılıp aynı eve taşınıp ona bakmak istiyordum.İşten ayrılmaktan vazgeçtim eşime de haklı sebeplerimi belirtip, işten ayrılmam onun dışında elimden geleni yaparım diye . Biraz bozuldu falan ama tamam nasıl istersen dedi.

Ayın 8 inde pazartesi günü ilk kemoterapisini aldı kayınvalidem . İşten iki gün izin alıp salı ve çarşamba gündüzleri ben gittim evine yemeğini falan yaptım evi temizledim yalnız kalmasın diye.Çarşamba akşamda damadı gelip kızının evine götürdü o gün bugündür orda. Kızı göndermiyor kendi de gelmek istemiyor sanırım .

Dün akşam eşimle çocukları alıp ablasına gittik annesini görelim felan diye. Ama kapıdan girer girmez pişman oldum. Eşimi ve çocukları güler yüzle karşılayan görümce kişisi beni görünce resmen 'sen ne demeye geldin' gibi bi surat ifadesi oldu ağız ucuyla hoşgeldin dedi sadece.Neyse geçtim içeri kaynanada da aynı surat.Oysa her gün arayıp bi ihtiyacın var mı iyi misin diye sordum. 3.5 saat oturduk ne bişeye elimi sürdürdüler ne de doğru düzgün tek kelime ettiler. Balkona sigara içmeye çıkınca eşime sordum 'bunların derdi ne ' diye. Bilmem dedi o da.

Başka zaman gittiğimizde hiconun kahvesi güzel olur gelinimizin elinden bi kahve içelim derdi hep görümce ya da çocukları oynatınca mutlu olurdu yemek hazırlarken falan hep çağırırdı beraber yapardık herşeyi ama bu sefer hiçbişeye elletmedi yüzüme bile bakmadı nerdeyse.

Abla hayırdır bi sorun mu var dedim mutfakta kıstırıp ; yooo her zamanki halim dedi.

Ben kaynanam için 'defolsun gitsin kapıma gelmesin hayatta bakmam ' falan hiçbişey demedim ki sadece işimi kaybetmek istemediğimi söyledim.Bu tavırlarına çok bozuldum çok zoruma gittim.

Benim 9 senedir eşimin ailesinden herkes ama istisnasız herkes için yaptıklarımı saysam hepiniz haklı olarak koca bi APTAL dersiniz bana.Boşunaymış demek ki istedikleri olmayınca silebiliyorlarmış kolayca.Ne acı bi tecrübe oldu benim için.

Siz ne yapardınız bu durumda yada bunların tek sebebi işten ayrılmak istemem mi ?
(Eşim ve kayınpederim şu an için bana karşı gayet iyiler.Ama Allah biliyor gönlümü kaynanayı aramak hiç gelmiyor içimden.)
 
Abla hayırdır bi sorun mu var dedim mutfakta kıstırıp ; yooo her zamanki halim dedi.
Yok kayınvalidem normalde de kendi istediği gibi olmayınca burnumuzdan getirirdi.Normalitesi o yani

Ağır bir hastalık dönemindeler mazur görün diyecektim ama normalde böyleler diyorsanız... Bırakın, canları -bir şey yok-çuluk oynamak istiyorsa, siz de uyun, her zamanki halleriymiş işte.

Şu aile içindeki sorunların %90ının sebebi bu zaten, iletişimsizlik, doğru iletişim kuramama, duygu ve düşüncelerini aleni aktarmak ve insan kazanmak-sorun çözmek yerine, tribe bağlayarak mevcut sorun görülene sorun eklemek, ezme çabası. Tipik küçük düşünceler..
 
bu tarz insanlara ne yapsan yaranamassın boşver nankörler
bence işten çıkmaman cok iyi olmuş işten cıksanda birşey değişmeyecekti zaten
senin de bir evin yuvan ve düşünmen gereken bir bebeğin var.. sende o yüzden çalışıyorsun..
kv hasta diye işten çıkman çok mantıksız
bırak kim nasıl davranıyorsa öyle davransın sen net ol bir duruşun olsun takma kafana
eşin sana hak veriyorsa hele ki gül geç..
allah şifasını versin tez zamanda iyileşsin inşallah.
senin yerinde ben olsam ki.. sanrım olacagım benm annemde kanser teşhisi konuldu..
eğer ki böyle yaparlarsa ne giderim ne de o görümce ile bir daha konuşurum..
kv ara sor yine elinden geleni esirgeme ama kendinide çok yıpratma olur mu
 


Yaa işte yaparsın yaparsın vazifen olur, bir kere yapmazsın senden kötüsü olmaz. Buradakiler sana işten ayrılma diye boşuna demedi. :) bak sen de gerçek yüzlerini görmüş oldun. Valla içinden nasıl geliyorsa öyle davran, onlar öyle davranmış çünkü.
 
Siz ilk başta çok hevesliydiniz kayınvalidenizle birleşme konusunda, onlara da planlarınızı anlatıp sonradan vazgeçtiyseniz -vazgrçme konusunda haklısınız buarada ona birşey demiyorum- ona bozulmuş olabilirler.

Nacizane tavsiyem ben zamanında şunları yaptım onlara kıymetimi bilmiyorlar diye doldurmayın kendinizi. Kayınvalideniz de onca zaman çocuklara bakmış mesela, yorgun olduğunu söylediğinde maddi imkanlardan dolayı çözüm üretememişsiniz o bakmaya devam etmiş sonra birden ileri evre kanser olduğu ortaya çıkmış kadıncağınız. Demek ki kendisi dahi farkında olmasa da hasta haliyle bile ilgilenmiş yine çocuklarınızla. Belki o yüzden sizden beklentisi daha farklıdır. Bu beklentiler çok haklı beklentiler ve illa karşılamak zorundasınız demiyorum ama kendince sebepleri vardır yani onlarında. Ailede bu kadar ağır hastalık varken sizin güleryüz göstermediler tavır yaptılar gibi basit şeylere alınmamanız lazım.
 
Allah kahretmesin bunlar hep böyleler zaten. Nefret geldi artık triplerinden
 
Boşver sen hayatına devam et annesine bakmak zoruna mı gidiyor anlamadım ki öz anne ya kızı varsa sen gelin olarak ne diye işini bozacaksin sana laf ederlerse bence de ki öz annene bakmak bu kadar yük geldiyse ben bakıcı tutarım de geç
 
kv tavırlı olsun hadi.. görmezden gelinsin hasta diye
alttan alınsın..
görümcenin bu kızcağıza öyle davranmaya hakkı yok bence.
 
Annen olsa neyse ama kv?? Al iste nankorluk diz boyu.. kaldiki kizi barmis kocasi varmis.. sen ne demeye isinden cikacakmisin? Bende dul filan sandim kv yi.. agrimayan basini agritma Allah sifa versinde bi tarafa yikmak istemek sacma ve adil degil
 
Hic takma.
Isten ayrilmamakla iyi yapmissin.
Kizi var sonucta sokakta kalmadi ya?

Isten ayrilsaydin da yaranamazdin emin ol.

Boyle devam et.
Konusmayan konusmasin.
 

Yok ben tam net karar vermediğim için sadece eşimle paylaşmıştım o da hele dur bakalım bakarız bi çaresine demişti. Tamam öyle yapsam güvendirip sonra vazgeçti diye haklılar desem böyle düşündüğümden haberleri dahi yoktu.
Ama eşimle çocuklarla kakara kikiri konuşupta bana hiç ses etmemeleri zoruma gitti ve buna alınmakta haklıyım diye düşünüyorum.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…