İlk şart uzaklaşmalisiniz kisa bir süre ailenizin yanina gidin.
Evlenmeden önceki size ve şimdiki size bakip aradaki farklari bulun ve onarin.
Sorunun sizde olmadigini sorunun eşinizde oldugunu anladiginizda kendinizi daha iyi hissedeceksiniz ve çabalamayi birakacaksiniz.
Kendi degerinizi keşfedin onun söylediklerinin aslinda sizinle ilgisi olmadigini kendi iç yetersizliginden kaynaklandigini fark edin.
Kendinize bir mesguliyet bulun kurs vs her neyse ne olursa olsun bir meşguliyet bulun ve bundan ödün vermeyin asla caymayin.
Ne istediginizi sürekli ifade edin ifade ederken kararli durun. Aglamak hissettiklerinizden bahsetmek onu besler daha küstahlaştirir empati yetenekleri yok duygularinizi hissedemezler.
Hissettiklerinizi dogrudan ifade edin ama duygusalliga burümeden.
Beni kiriyorsun buna hakkin yok gibi. cümle sonunda mutlaka hakki olmadigini belirtin. Zira bu insanlar kendilerinde sinirsiz hak gorurler.
Başlarda degisiminize reaksiyon gösterirler kabullenmez eski halinize donmeniz icin baski kurarlar taviz vermeyin gerektigi yerde resti çekebilmelisiniz yoksa asla durmazlar.
Sonuclarini da goze alabilmelisiniz rest cekerken ayrilabilir de bunun garantisi yok zira.
Ama unutmamaniz gereken şu ki onu besleyen ve bu kadar cüretkar yapan da sizin korkulariniz.
Karşilarinda guçlu birini bulduklarinda ve ne yaparlarsa yapsinlar manipule edemediklerinde ya terk ederler ya da saygi duyarlar.
O sizin korkularinizdan kendinizi ispatlama cabalarinizdan besleniyor.
Kilo aldim diyorsunuz ben 55 kiloyken kayinvalidem bana öküz gibi yiyorsun çok kilolusun demişti. Ne yapayim simdi 40a mi düseyim kilolu demesin diye.
Iste hata tam da burda ne derslerse tersini ispat cabaniz onlari besliyor egolarini şişiyor.
Ne yapiyorsaniz kendiniz istediginiz için yapin eşiniz öyle istedi diye degil.