değişirsin hele bir kazık ye..
nasıl değişiyorsun şekil a
,huzur nistiyorsun kurt oluyorsun herkesi hayatından çıkarıyorsun
kazık yedim..Ama aptalım.Hala hayır dememe huyum var
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
değişirsin hele bir kazık ye..
nasıl değişiyorsun şekil a
,huzur nistiyorsun kurt oluyorsun herkesi hayatından çıkarıyorsun
insanlar değişir, ben değişiyorum mesela, bu aralar kozasını terk eden kelebek gibi hissediyorum kendimi, bunu yapmaya nasıl başlayacaksın biliyormusun hayatının merkezine kendini koyacaksın önce.
BEN diyeceksin, ben kıymetliyim, ben değerliyim, başkalarının ne dedediğinin önemi var tabii ama denilen şeye bakacaksın melesa seni körükörüne eleştiriyorsa bir insan onun ne dedediğinin bir önemi yok ama sana senin için iyi olabilecek bir öneride bulunuyorsa bunu dinle.
Sana kendimi anlatayım, bende beni sevmiyorum aslında ben beni seviyorum da çevrem ailem sevdiklerim benim bazı özelliklerimi sevmiyorlar ve öyle bir hale geldi ki sanki tüm sorunlarımın kaynağı benim "sevilmeyen" özelliklerimmiş gibi gelmeye başladı.
Ben hayatında görebileceğin en hümanist insanım çevreme karşı, her insan hata yapar, herkes bir şansı hak eder, birisi kötü birşey yaptıysa bile muhakkak geçerli bir sebebi vardır benim için, kimseyi üzmemek, kırmamak gibi bir gayretim var, çoğunlukla kırılan ben olurum ama kimse anlamaz çünkü ben yaralarımı da kendim sararım.
Görüp görebileceğin en duygusal insanım, sokaktaki kedi için, ışıklarda gördüğüm çocuklar için veya bir dizideki bir sahne için gözyaşı dökerim hatta geçen gün dökülen çay için bile dakikalarca ağlamışlığım vardır, sinirimi, kızgınlığımı, öfkemi gözyaşımla akıtırım,
Dağınık bir tipimdir, temizdir evim ama öyle herşey yerli yerinde değildir bi karışıklık vardır (ki eşim en çok bu huyuma sinir olur)
Diyeceksin ki bana ne! haklısın bence kime ne ama işte hayatımı etkilemeye başlayınca benim aşırı hümanistliğim, sulu gözlü hallerim dağınıklığım bi dur deme zamanı gelmiş diye düşünerek ne yaptım şimdi de ondan bahsedeyim;
İnsanlara "hayır" demeyle başladım işe mesela işyerinde bir orfanizasyon yapılır (çoğunlukla bana ........ günü .... şu plan var gel) denir bende "tamam" derim sırf yapılan plana uyumsuz olmamak için ama o plana uymak için kendi şartlarını zorlamak zorunda olan benim, ev durumum uygun mu? Eşim ne der? gibi şeyleri "tamam " dedikten sonra dert ederim ve çoğunlukla da ya gidemem ya da gitsem bile eve dönünce bir sorun olur illaki, ama şimdi diyorum ki "ben bu gün uygun değilim şu gün olsun veya ben gelmem" bi bakıyorum plan bana göre şekil alıveriyor, ha neymiş aslında bende, benim şartlarımda önemliymiş, her plana koşulsuz uymak zorunda değilmişim.
Sulu gözlülük kısmına gelince, bunda gerçekten zorlanıyorum ama en azından sinirli veya öfkeli iken içimden geçenleri söyleyerek (tabii doğru üslup ve kelimelerle) ağlamadan ve içimdekileri saklamadan da anlaşılabilceğimi fark ettim. Kimse benim kırıldığımı fark etmez ben "kırıldım" demezsem.
Ve en önemli ve en zorlandığım kısım dağınıklığım, işte yoruluyorum eve gidip kızımla oyunlar oynuyorum ama en basitinden dağınıklığı dağıldığı anda ortadan kaldırınca daha az dağılıyor, kızımın odasını eve gider gitmez toplayıp, mutfağı yemekten hemen sonra düzenleyip yatmadan önce de salona bir göz atıp yatıyorum ve sabah kalktığımda ev derli toplu oluyor "üşengeçliğ" yenmenin en iyi yanı "üşenmemekmiş".
İNSANLAR DEĞİŞİR SEN SEN OLDUĞUN İÇİN KIYMETLİSİN ÖNCE KENDİNDEN BAŞLA DEĞİŞTİRMEYE...
uzun oldu ama benimde yaşadığım bir süreç bu aralar yazmak ve içimi dökmek istedim![]()
Siz de özgüven eksikliği var sadece.Karakteriniz kötü değil ki .Özgüven eksikliğini de siz tamamlayabilirsiniz anca.
Kendinizi alıştıra alıştıra insanlarla konuşmaya zorlayın.Çekinmeyin bilmediklerinizi sorun .
Ben de öyleydim.Üni. vs bana çok şey kattı ve şimdi çok daha özgüvenliyim.
Değişirsin canım benim.. Değişmeyen tek şey değişimin ta kendisidir diye boşuna denmemiş. Bir psikoloğa git durumunu aç. Bir kişisel gelişim uzmanınada gidebilirsin. Durumunla alakalı kişisel gelişim kitapları falanda okuyabilirsin rahatlatır..Kafama herşeyi herkesin dediğini takan kendine dert edinen dışa vurmayan bi tipim buna pısırık denir..Pısırığım kendime güvenmiyorum...Hep hayata olumsuz bakıyorum..İnsanlarla tartışamıyorum kendimi ifade edemiyorum etmeye çekiniyorum sanki kafama vuracaklar. Kendimi yiyip bitirip kafama ağrılar sokuyorum.Rahatça kahkaha atıp eğlenemiyorum.Hakkım olanı isteyemiyorum.En çok ta bu yönümden nefret ediyorum hakkım olanı isteyememek...Nasıl isticem nasıl dicem diye resmen plan kuruyorum ama iş söylemeye gelince başaramıyorum.Bişey isticeksem utançtan ellerim buz kesiyo suratımın rengi değişiyo.
Değişirsin canım benim.. Değişmeyen tek şey değişimin ta kendisidir diye boşuna denmemiş. Bir psikoloğa git durumunu aç. Bir kişisel gelişim uzmanınada gidebilirsin. Durumunla alakalı kişisel gelişim kitapları falanda okuyabilirsin rahatlatır..
inan banaaaaa bunları hepsi ama hesp istersen değişir,örnekmi bennnnnKafama herşeyi herkesin dediğini takan kendine dert edinen dışa vurmayan bi tipim buna pısırık denir..Pısırığım kendime güvenmiyorum...Hep hayata olumsuz bakıyorum..İnsanlarla tartışamıyorum kendimi ifade edemiyorum etmeye çekiniyorum sanki kafama vuracaklar. Kendimi yiyip bitirip kafama ağrılar sokuyorum.Rahatça kahkaha atıp eğlenemiyorum.Hakkım olanı isteyemiyorum.En çok ta bu yönümden nefret ediyorum hakkım olanı isteyememek...Nasıl isticem nasıl dicem diye resmen plan kuruyorum ama iş söylemeye gelince başaramıyorum.Bişey isticeksem utançtan ellerim buz kesiyo suratımın rengi değişiyo.
Devlet hastahanelerinin de psikoloğu var illa özele gitmen şart değil tatlım..piskoloğa gitmem lazım biliyorum ama durumum yok anca geçim derdine yetiyo aldığım para.
Evet çekingenim.Hatta ben hayatımda benim kadar çekingen kimseyi tanımadım.Benim kadar az konuşan kimse bilmem. Çok kişiden duydum üniv çok değiştiriyo diye..Üniverste de okumadım...Lise mezunu olur olmaz çalışmaya başladım.Sevdiğim işi yapmadım.Şimdi ise ygs ye hazırlanıyorum istediğim hep hayalini kurduğum meslek için..Ama başarabileceğime dair en ufak bi umudum yok.Okadar da ders çalışıyorum oysaki..Ama biliyorum olmucak. Ve hatta kazanamıcağımı düşündüğüm için çevreme sınava hazrlandığımı söylemiyorum..Sonra kazanamayınca utanmayım diye.
Niye olmasın ki, orayı kazananlar da insan......hangi bölüm hangi üniversite istiyorsunuz konu sahibesi?
Ben de çok çekingendim lisede, üniversitede kendimi sosyalliğe zorladım. Ondan sonra da bir açıldım pir açıldım her yere davet edilir oldum![]()
neyi istediğmi söylesem böle bi kız asla bu mesleği yapamaz dersiniz herhalde.Herkes de öle der diye kimse bilmiyo zaten..Anca kazanırsam sölicem çevreme de.
Ayyyh neden diyeyim , avukatlık mı yoksam? Aksine daha iyi olur, açılmak zorunda olunca kendini zorlar açılırsın.
Kafama herşeyi herkesin dediğini takan kendine dert edinen dışa vurmayan bi tipim buna pısırık denir..Pısırığım kendime güvenmiyorum...Hep hayata olumsuz bakıyorum..İnsanlarla tartışamıyorum kendimi ifade edemiyorum etmeye çekiniyorum sanki kafama vuracaklar. Kendimi yiyip bitirip kafama ağrılar sokuyorum.Rahatça kahkaha atıp eğlenemiyorum.Hakkım olanı isteyemiyorum.En çok ta bu yönümden nefret ediyorum hakkım olanı isteyememek...Nasıl isticem nasıl dicem diye resmen plan kuruyorum ama iş söylemeye gelince başaramıyorum.Bişey isticeksem utançtan ellerim buz kesiyo suratımın rengi değişiyo.
Kendini ifade edebiliyosun işte
Evet çekingenim.Hatta ben hayatımda benim kadar çekingen kimseyi tanımadım.Benim kadar az konuşan kimse bilmem. Çok kişiden duydum üniv çok değiştiriyo diye..Üniverste de okumadım...Lise mezunu olur olmaz çalışmaya başladım.Sevdiğim işi yapmadım.Şimdi ise ygs ye hazırlanıyorum istediğim hep hayalini kurduğum meslek için..Ama başarabileceğime dair en ufak bi umudum yok.Okadar da ders çalışıyorum oysaki..Ama biliyorum olmucak. Ve hatta kazanamıcağımı düşündüğüm için çevreme sınava hazrlandığımı söylemiyorum..Sonra kazanamayınca utanmayım diye.
Canım nişanlınla aranı düzelttin mibi insan asla değişemez sadece ktü huylarını minimuma indirebilirsin ama değişmez
Kafama herşeyi herkesin dediğini takan kendine dert edinen dışa vurmayan bi tipim buna pısırık denir..Pısırığım kendime güvenmiyorum...Hep hayata olumsuz bakıyorum..İnsanlarla tartışamıyorum kendimi ifade edemiyorum etmeye çekiniyorum sanki kafama vuracaklar. Kendimi yiyip bitirip kafama ağrılar sokuyorum.Rahatça kahkaha atıp eğlenemiyorum.Hakkım olanı isteyemiyorum.En çok ta bu yönümden nefret ediyorum hakkım olanı isteyememek...Nasıl isticem nasıl dicem diye resmen plan kuruyorum ama iş söylemeye gelince başaramıyorum.Bişey isticeksem utançtan ellerim buz kesiyo suratımın rengi değişiyo.