Ben ölürsem , ne yapmalıyım hukuken ?

halacocuksun

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2015
6.661
9.348
198
Merhaba arkadaşlar, kızımı tatilde kan bağı olan babası aldı ona şöyle demişler annen ölürse sana biz bakacağız.. kızımda yanıma gelince ağladı ben kardeşimden, babamdan ( şu an ki eşim oluyor) ayrılmak istemiyorum diye..ben sakinlestirdim kimin önce öleceğini kimse bilemez ayricam ben sağlıkliyim daha çok gencim inşaallah ilerde senin çok büyüdüğünu dahi göreceğim dedim onu sakinleştirdim ama ben kötü oldum bu sefer cidden ben ölürsem kardeşler ayrılacak mı ... ölümden korkmuyordum yani herkes kadar korkuyordum ama şu anda bu durumu düşününce kötü oldum...çok bağlı iki kardeş birbirine aynı sekilde babaları ( şu anki eşim) çok seviyorlar birbirlerine çocuğum buna dayanamaz benim ölümüm birde üzerine bu ayrılık acısı onu mahfeder ...ne yapmalıyım hukuken yapabileceğim bir şey varsa nolur söyleyin ..kalbim sıkışmaya başladı psikolojikmen olabilir ..bu konuda ne yapabilirim .. yakında işe başlayacağım nasipse o zaman bizzat avukata gidip danışır yapabileceğim ne varsa yaparım ..ama şu anda kafaya taktım bunu ne yapmalıyım

(Kan bağı olan babası çok sınırlı küfürbaz agresif biri, kızım çok naif birisi onunla yaşarsa hayatı mahfolur)

bildigim kadarıyla hiçbişey yapamazsınız sonuçta babası. sizden sonra gideceği tek yer babası hukuken üvey babaya verilmez. emsal dava varmı sanmam ama bence böyle bi durum mümkün değil. ayrıca adamın lafıyla neden ölüm psikolojisine girdiniz ki hasta değilsiniz sonucta bosuna evhamlanacak durum yok. öllüm allahın emri ama bi laf ile bu kadar takılacak bi durum değil. düşünmemeye çalişin elinizden bişey gelmez bu yüzden dahada takarak kendinizi ve kızınızı üzmeyin. kendi sağlıgınıza dikkat etmek daha mantıklı bu duurumda

Bildiğimiz tek gerçek bir gün hepimizin ölecek olması ve hiç kimse eyvah ben bir gün öleceğim diye yaşamıyor bu yüzden lütfen siz de o ne dediğini bilmez adamın lafı ile öleceğim ne olacak benden sonra diye düşünerek günlerinizi heba edip strese sokmayın kendinizi. Evlatlarınızla ve eşinizle mutlu olmaya, herkesin olduğu gibi sadece size özel olmayan bu fani dünyada ki geçici günlerinizi huzurla geçirmeye odaklanın. Rabbim sağlık ve ailenizle uzun ömürler nasip etsin inşaAllah

Kızınız kaç yaşında

Allah tüm annelere evlatlarının kendi ayakları üstünde durup , kimseye muhtaç olmayacak kadar büyüdüklerini görmeyi nasip etsin.
Benim rahmim alındı , kanser değerlerim biraz yüksek çıkıyordu , küçük oğlum daha bebekti ben bu hastalığı duyunca , büyük oğlum da ikinci sınıfa geçmişti . Yani epey küçüklerdi . Ben de aynı korkuları yaşadım . Ama en sonunda evlat bize emanet edilen bir nimet dedim . Eğer ben bu emanete uzun bir süre bakamayacaksam , benden daha hayırlı birileri büyütsün diye dua etmek geldi içimden ve sonrasında daha rahat oldu içim . Sonuçta ölüm hepimizin yanı başında duruyor . Bunu zaten biliyoruz . O vakit gelinceye kadar güzel günleri kaçırmayın vesveselerle .
İtin duası kabul olsaydı gökten kemik yağardı deyin gülüp geçin
Siz sağlıklı bir kadınsınız , hastalığı çağırmayın üstünüze .

Abuk subuk konuşmuş işte dangalak, niye ölesiniz? Açın telefonu, adam gibi babalık yapacaksan çocuğu al, zırvalarınla çocuğu korkutacaksan da çocuk mocuk yok dava açıp velayeti alırım. Edebinle konuş yoksa keserim o dilini diyin pabuç bırakmayın sakın. Hem niye ölesiniz belki kendisi kavgada mavgada yaralanıp ölür ayının biri trafikte sopayla o biçim eder sizler de kurtulursunuz

Son düzenleme:
Kendinizi uzmemeye baslayarak bunu yapabilirsiniz soyle mantikli dusunurseniz elinizden suan hicbirsey gelmedigini anlarsiniz karsidaki insan cocugunuzun biyolojik babasi size birsey olursa ve cocugu almak isterse her turlu alir ama dediginiz gibi kimin once olecegini kimse bilemez o yuzden sikmayin caninizi

işte bu yüzden kızım 18e girene kadar gün gün saydım ne zaman dolacak diye
sigorta sürem dolunca da artık ölebilirim demiştim
miras için de birlikte ölüm karinesine kadar araştırmıştım
ey gidi hayat insana neler düşündürüyorsun

8 yaşında çocuğa bunları söyleyenlerin de allah belasını vermesin

bildiğim kadarıyla hiçbir şey yapamazsınız sonuçta biyolojik babası ekt-strem durum yoksa alabilir kızınızı.
bence bunu düşünerek üzmeyin kızınızı,Allah gecinden versin
baba bunu diyerek pek iyi niyetli davranmamış çocuga bunu demek

Nasıl bir şey yapacağınızı bilmiyorum. Yorumu eski eşiniz ve ailesi için yapacağım. Çok gerizekalı olmalılar. Çok sinirlendim ya. Dengesizler

Ayy ne kadar vicdansız bir adammış ya. Kendi babasıysa, siz de o çocuğun annesisiniz. Kendi evladının annesiz kalmasını mı bekliyormuş dört gözle? Yazıklar olsun ya. İnsan ne olursa olsun evladının öksüz kalmasını diler mi ya? Çocuğu annesiz kalınca ne kazanacak acaba?
Bu arada Allah korusun da öyle bir senaryoda o adam da mutlu olamaz. Şimdi siz ve eşiniz güzelce bakıyorsunuz, o da birkaç saatliğine görüyor, onu da babalık yaptım sanıyor. Tam zamanlı ebeveynlik neymiş anlayınca o uğursuz dileğinin yersizliğini fark eder.

Kızınız 18 yaşına gelene kadar yaşarsınız boşyere kendinizi üzmeyin allah uzun ömürler versin eski esinizin öz cocugunu bu denli üzmesine izin vermeyin bununla ilgili bir pedegogdan rapor alip dava edebilirsiniz cocugun psikolojisini bozuyor diye

Bu duadan ben de istiyorum puhaha

Konu sahibi ezan da okunuyor Allah böyle babaların ömründen alıp annelere versin. Daha uzun yıllarınız var evladınızla tadını çıkarın. Amaçları huzurunuzu kıskanıp bozmak istemişler sakın sevindirmeyin onları

eski eşiniz tam bir leş ya.
ettigi lafa bak annen ölürse imiş kendileri ölumsuzluk iksirimi içmiş.
allah böyle insanlarin beklediklerini kendisine cevirsin küçücük cocugun psikolojisini iki gunde bozmuş birde o bakacakmış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…