Ben öyle bir kadın değilim.

deepfreeze
gözum kanıyor sizinle ilgili değil benimle ilgili, yazmazsam yaşayamam.
ya derin dondurucu denmeli ya da deepfreeze.
duzeltmezsem ölurum o derece.

Bu biraz yapı meselesi sanırım. Sizin bahaneniz bence biraz çocuklar. Çocuklardan önce de öyleymiş çünkü anladığım kadarıyla.

Herkes her işi süper yapmak durumunda değil bende temizlik sevmem mesela derli topluyum Allahtan eşim de öyle ama büyük temizlik denildiğinde tansiyonum düşüyor. Büyük temizliğe yardımcı kadın alıyorum.

Ben öğrenci evindeyken, çalışıyorken kendi evimde, evlendikten sonra, çocuk doğduktan sonra tek çeşit yemek yapıp yediğimi bilmem. Hadi bir başıma neyse de yanımda biri varsa mümkün değil. Bana doyuluyormuş gibi gelmiyor tek çeşitle.

2 günde bir tarhana çorbası demişsiniz valla fenalık gelir bana. Çorba vakit alan veya zahmetli bir şey değil ki bin tane çeşit var. Çok pratik tarifler var onlardan yapabilirsiniz. Eşinizi geçtim çocuk için öğrenin. Yemeği de anladığım kadarıyla çorbanın yanına tek çeşit çıkartıyorsunuz. Belki de öyle alışmadığım için bana garip geliyor. Genelde çorba vardır yoksa da iki çeşit yemek+salata hazırdır. Bana vakit alan bir şey gibi gelmiyor aksine seviyorum yemekle oyalanmayı. Yorgun olduğum veya yapmak istemediğim zamanlarda eşim yapıyor o da aynı şekilde. Bilmiyorum biz öyle alışmışız diye herhalde.

Siz o evlere misafir olarak davetli gittiniz cat kapı değil yani.ee haliyle herkes misafir gelecek diye temizlik yapar bir kaç çeşit yemek yapar tatlı yapar özenir yani.sizin çocuklarınız zaten küçük her daim ev toplu olmaz zaten. Yemek çeşitliliği pratiklikle alakalı yaptıkça pratik oluyorsunuz ve kısa zamanda bir kaç çeşit çıkıyor.ama su an çocuklar olduğu için o kadar zaman harcamanıza gerek yok yeterli dengeli beslenin kafi.benimde iki kızım var hoş onlar olmadan öncede habersiz, cat kapı kimse gelsin istemezdim hatta mümkünse 1 hafta önceden haber verilsin isterim ki çalışıyorum zaten anca temizlik, kafada menü yapma, vs.özetle çok takmayın yani.cat kapı gelende azıcık düşünsün yani çocuklu ev her daim toplu olmaz ki olmasında zaten.onlar bir daha çocuk olamayacaklar evlerinde eğlenip oynayamayacaklarsa ne diye dünyaya getiriyoruz .

çocuğun dağınıklığa bahane olduğunu söyleyen kişi bence ya çocuk görmemiştir, ya da çocuğunu askeri nizamda gibi yetiştiriyordur gibi geliyor.
yeğenim yarım saat geldiğinde bile ev pazaryerine dönuyor. heryeri dağıtsın yavrum hiç sorun değil.
çocuklu ev dağınık olur.

Çok çeşit bilmem belki ama düzen temizlik yemek çeşidi takarım yani kafaya eşim sofradan büyük bi mutlulukla kalkmalı hem göz hem miğde

Daginiklik onemli degil, ne kadar toplasan da cocuk bu, illa dagitiyor. Onemli olan, pis, tozlu olmasin. Ben de cocuktan once temizlikten pek anlamazdim, haftada bir anca yapardim. Ama simdi evde biri 2,5 yas digeri 4,5 aylik iki bebek olunca mecbur temiz tutmak gerekiyor. Sizinkilerle benimkilerin yaslari yakin. Surekli yerlerde dolasan bir cocugunuz var. Her gun supurge acma ihtiyaci duymuyor musunuz? Belki de yapiyorsunuzdur, bilmiyorum ama size tavsiyem bir tane dikey supurge edinin. Cok pratik oluyor. Ben her sabah oturma odasi, koridor ve mutfagi supuruyorum. Haftafa bir diger buyuk supurgemle detaylu supurup siliyorum. Ayrica mutfak tezgahini temiz birakirsaniz sabaha isleriniz daha kolay ilerler. Kiziniza kahvalti hazirlarken zaman kaybetmemis olursunuz. Bir de corba yapmak en kolay is. Belirli tariflere sadik kalmak zorunda degilsiniz. Uydurun. Ben dudukluye aklima ne gelirse atiyorum. Blendirdan geciriyorum. Mis gibi corba. Örnek tarif verebilirim. Kemik suyunu da onceden kaynatip plastik bardaklara koyuyorum. Buzluga atiyorum. Her çorbaya miktarina gore bir ya da iki bardak ekliyorum. Bunlari yapmak hic zor degil. Cocuklar uyurken yaparsaniz onlardan calmis olmazsiniz. Biliyorum cok yoruluyor insan. Ben bu aksam yorgunluktan agladim artik ama anne olarak onlari elimizden gelen en iyi sekilde beslemek zorundayiz. Imkaniniz varsa yapmalısınız.

Temizlik falan neyse de 2 çocuğunuz çocuklar için yemek çok önemli. Eşinizi boşverin ama çocuklar için yoğurttu içecekti tavuk suyuydu değişik çorbalar yapmaya çalışın derim.

Normalde önemli olan cocuklarin mutluluğu ev işi vs önemli değil derdim ama sizin ki de biraz abartılı olmuş. Sonuçta çocukların sağlık ve mutluluğu için asgari düzeyde de olsa evde sağlıklı ve zengin bir menü olmalı. Ama bunu sadece kendine mal etmen yanlış. Anladığım kadarıyla çalışıyorsun. Neden kendini eşini memnun etmek zorunda hissediyorsun. Senin değil ikinizin ortak problemi olmalı bu. Zaten ikiniz de biraz çaba harcasaniz çok da zor bi şey değil her gün pratik ama besin değeri yuksek, çeşitli yemekler çıkartmak. Bı yemek listesi yapıp ona göre hareket edebilirsiniz. Fırın yemekleri özellikle çok pratik, sağlıklı ve lezzetli olur. Benim de küçük bebeğim var ve hemen her gün kullanıyorum fırını. Borcamin veya döküm tencerenin içine et, sebze bi şeyler tıkıştırıp atıyorum fırına düşük ısıda saatlerce pişiyor. Ben de o sırada bebeğimle rahat rahat ilgilenebiliyorum. Veya dondurucuda küçük top top köftelerim oluyor hep. Onları bazen terbiye yapıp corba yapiyorum, bazen karnabahar, kereviz, bezelye, nohut içine atıyorum, bazen patatesle fırına sürüyorum. Yani on beş dk ayırıp dondurucuya attığım o köfteler bi çok yemeğimi zenginleştirmeye yetiyor. Bunun gibi bir sürü pratik mutfak önerileri var her yerde. Sadece biraz daha eğilmeniz gerekiyor bu konuya.

Temizlik yemek gibi işlerim çok değişkeni var,standart olması imkansız. Sen mutluysan evinde gerisi boş laf. İş öğretmeye kalkan kendi mükemmel hanımlığından bahsedenlere gülerim.
evin büyüklüğü, yaşı, şekli, eşya türü; içinde yaşayan kişi sayısı, cinsiyeti, yaşı, saçının boyu, kıyafetlerin kumaşının türü, yenilen içilen şeylerin biçimi, evdeki yardımcı sayısı, yaşama biçimleri tarzı, bahçe durumu, civardaki inşaat varlığı, evin ısınmasI,kişilerin sağlıkdurumu, çalışan kişi, çalışma saatleri
Bunlar hemen aklıma gelen faktörler düşünsem daha neler çıkar.

Tamam dağınık olur da oyuncak dağınığı olur koltukları dağıtır buda belli ki çocuklu ev dağınıklığı deriz ama mutfakda bulaşık dağınığı yada yere dökülen süpürülmeyen kırıklar pek normal olmaz heralde... konu sahibi diyor ki "mutfak dağınık ama ben burda uzanmış internetde dolaşıyorum" bana garip geliyor ... sabah kalktığı yatağı toplamadan gece tekrar yatan var bahanesi de çocuklardan elim ermiyor ... e hadi canım sende diyosun yani

Temizlik icin birsey diyemeyecegim cunku evde cocuk varsa temiz olsa bile derli toplu olmasi mumkun degil.

Diger konuya gelirsek su an saat gece 12. Kizim uyuyor, esom uyuyor. Bugun aksam koy tavugu kaynattim yeni sogudu. Buzluga atmak icin posetlere doldurdum. 9 aylik kizim var. Onun icin halim olmasa da, gozum almasa da o uyudugu anda ona birseyler yapiyorum. Et suyu, kemik suyu, tavuk suyu.. İnan wc ye gidecek dermanim yok ama sirf o iyi olsun, saglikli olsun diye yapmak zorundayim. Birak evin daginik kalsin, baskalarinin yemeklerini de unut gitsin. Sen esine degil cocuklarina nasil saglikli menuler hazirlarim diye dusun. Esin kocaman adam madem cok begeniyor oranin yemegini birak severek yesin. Herkesi el lezzeti farklidir. Temizlik konusunda da takinti yapma bence. Daginik ev icinde huzur olan evdir. Cocuklarin evde diledigince oynasin. Evin pis olmasin da daginiklik isin guzel yani..

Zorunda derken ?
Neye göre, kime göre ??
Yazısız bir kanun falan mı bu

İnsan her gün aynı modda olmak zorunda mı? Mutfak dağınıkken uzanılmıyor mu ? Ölümlü dünyada kendini bu kadar yormaya değmez. Zaten ev işi nankör. Olduğu kadar yap konu sahibi. Önce senin mutluluğun ve sağlığın. Yorgunsan dinlen .Çocukla ilgilenmek yeterince zor ve yorucu. İki çesit yemek varsa da yeterli .Tatlı olmasa da olur
Bu kadar çeşit sağlığa zararlı . Az ve sağlıklı olsun yeter . O kadar düzenlisin ve çeşitli yemekler yaptın diye madalya takmıyacaklar hatta daha fazlasını bekliyecekler .Sonra hasta olunca da yapmasaydın denir. Boş ver

Son düzenleme:
Tek diyeceğim kizimin dogdugu sene pazara markete çıkamıyodum. Ev isleri gunluk yapabildigim kadar, yemek desen senin gibi belirli kolay seyler... Derken eşim al en kocamanlarindan bir lahana.. ben onu pisirdim. Paketledim paketledim buzluga attim. Hic unutamiyorum hayatimda hic bur kış o kadar lahana yememiştim.
Gaz icin mercimek vs olmayabilir. Bende gecen kis degisik corbalar yapmaya basladim. Dugun corbasi, unlu tavuklu corba, cesitli sehriye corbalari. Tabi emzirme olmayinca yesil mercimek ezogelin vs ekledim. Yazin domates çorbası. Yani illa tarhana degilde basit degisik tarifler yapabilirsiniz. Yemek bizde corba ve ana yemek yanina yogurt ya da salata. Cok nadirdir yanina pilav makarna. Simdi ikinci bebek geliyor bakalim bir sene daha ne bulursak onu yeriz

Evli misiniz cocugunuz var mi bilemem. Evet belki tezgahin daginik olmasi kotu bir goruntu olabilir. Ama insanin bedeni ve ruhu dagilmissa once onu toplamak gerekiyor. 1 saat öyle daginik duruversin ölmem.

Zorunda derken ?
Neye göre, kime göre ??
Yazısız bir kanun falan mı bu

Cevap vereyim bana göre tabi
Belki yetişme tarzıyla alakalı bilemem ... rahmetli ninem "köpek bile yattığı yeri eşer" yada "aslan yattığı yerden belli olur" derdi... dağınıklık, pislik normal karşılanacak beni rahatsız etmiyor denilecek birsey değil ""Bence""

Mercimek corbasini neden yapmiy Mercimek corbasini neden yapmiyosun ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…