- 23 Ağustos 2012
- 51.850
- En iyi cevaplar
- 1
- 241.489
- 898
- Konu Sahibi Pink_Butterfly92
-
Evinde iki çocuğu olup kedisiyle gül gibi geçinen kuzenim var ona asla böyle bir şey demedim çünkü hayvanla aralarında hala bir İLETİŞİM var. Konu sahibi hayvanı anlayamadığını iletişim bozukluğunundan bahsettiğini ve hayvanın kendini sevdirmediğini dile getirmiş. E böyle olunca problem çözülemiyor ve orta da bir bebek var bebek ilerde hareketlenince ne olucak? Hayvana zaten söz geçirilmiyormuş bebeğin mikrop kapıp hastalanması mı daha mantıklı? Köpeklerin dışkısından kist hidatik oluşuyor yakınım çok zor atlattı cidden zulum Allah kimseye vermesin. Kaldı ki bem temelli verin demedim bir süre de olur altenatifi sundum.11 yasinda kopegi kime sahiplendirebilirsiniz ki kimse yasli hayvan almaz. Zaten hayvanin yasayacagi max 2-3 yil daha var, alistigi sahibinden ayrilirsa muhtemelen yemeyi icmeyi birakip kendini oldurur. Su yazdiginiz sey yasli bir kopek icin buyuk bir zulum.
Hayvan aklı. Bu kadar kıskanıp sağa sola tuvaletini yapıyorsa kıskançlıktan bunu da yapabilir. Yoksa bizde sahiplenilen hayvanı sokapa atın demiyoruz.Öyle bir köpek olmayabilir ama kiskanuyorsa kaşla göz arasında bebeğe zarar vermesinden korktum ben
Malteseler gayet zeki hayvanlar, sizin kopek eve tuvalet yapilmayacgini zaten net biliyordur ... yani sizin kopegin devasinin egitim oldugunu sanmiyorum. Bariz kiskaniyor. Kopekle daha cok vakit gecirin, hatta kopek+siz+bebek 3nuz takilin derim. Misal bebegi arabaya koyun, alin kopegi de elinize beraberce yuruyus yapin. Ya da bebek kucaginizdayken kopegi de koltukta diger tarafa otrurtun. Biraz sabir gosterin bence gecer, her sey daha cok yeni hayvana alismasi icin zaman verin.
Ama siz surekli kızar bağırırsaniz olmaz ki, eve yeni biri geldi ve haliyle kıskanıyor suanda.
Onunla eskisi gibi vakit gecirmeye çalışın. Sadece bebekle ilgilendiyseniz cok normal suan davranışları. Ama lütfen başkasına vermeyin
Evcil hayvan bakmadım bilmiyorum nasıl bir bağ kurulduğunu fakat 14 aylık bir oğlum var emeklediğinden beri ne görse bulup ağzına atıyor yeni yeni bulduğunu bana getirmeye başladı ama bazen inat edip yinede yiyor. Hergün evi süpürüp silmeme rağmen düşün. Tabiki çocukları fanusta büyütemeyiz ama çişli yerlerde sürünmesini de istemeyiz.
Sizin bağınız çok zedelenmiş mesela kuzenimin kedisi bebeği ilk gün kokkladı iki gün yanına gittti geldi sonraki günlerde bebeğin yanında uyudu. Ablam zorlamadı onları buluşturdu bıraktı. Siz bunu denemeyin bile köpeğiniz çok agresif şuan.Ben bu konuyu actiktan sonra 5 kez daha yatakodasindan çiş temizledim. Şimdi bu yorumu yazip yine çiş temizleyecegim cünku yine yapmiş....
Bebegimin yaklasmasina izin vermiyor. Yakininda olmasindan bile rahatsiz. Aliyorum kucagima oglumu yanima da kopegimi sevdirmeye calisiyorum olmuyor yanimdan kalkiyor gidiyor. Gel diyorum gelmiyr. Bidaha deniyorum yook yok olmuyor 3 ay oldu deneye deneye bir hal oldum. Cok tepkili bize karsi. Asla kabullenemiyor. Odul biskuvisine hayir demez oglum kucagimdayken ona bile gelmiyor. Eşyalara işemese emin olun neyse diyecegim ama ordan koku gitmiyor
Oda cocugunuza olan ilginizi fark edip belkide dikkat çekmeye çalışıyordur.. onlarında duyguları var sonuçta.. geçer mi bilemedim ama dikkat etmekte fayda var..
evet bence de tek yol bu gibiÇok zor. Ne desem bilemedim. Eğitime gitse?
Balkonda tutmak olur mu hiç? Hem hava sıcak, hem de çok havlar. Zaten yaşlıymışBalkonda tutun yada eğitime verin, o da bir evlat eğer bırakırsanız bunalıma girer ve ölümle sonuçlanır büyük ihtimal sonu onu bırakmayın sakın.
O olmaz bu olmaz, biz işin içinden çıkamadık kadın Allah bilir çiş temizliyordur gene.Balkonda tutmak olur mu hiç? Hem hava sıcak, hem de çok havlar. Zaten yaşlıymış
Bağırmayla hic birşey çözülmez malesef daha da artar ki sizde de olduğu gibi. Bebek doğduktan sonra başlamış yani kıskanıyor. Bütün ilgi öndeyken simde başka birine kayınca ilgi kıskanmış kıyamam bide ev değişince tamamen bırakmış kendini.Oglum 6 aylik.
Oglum 3 gunlukken basladi bu halleri. Ben 1 ay derken yeni eve tasindik ona 1 ay oldu... davranislari 6 aydir var.
Sadece 1 aydir esyalara cok cisini yapmaya basladi onuda yeni tasindigimiza vermiştim ama hayir koku birakiyor heryere..
Digeer evdeykende yapiyordu oglumun odasina... ama tasinacagiz diye ustunde durmamistim. Resmen inadima yapiyor bende bagiriyorum.
Köpeginiz pskolojik olarak etkilenmiş normal hayatta koku bırakma durumu köpeklerin kendilerine ait alanı belli etmek işaretlemek için kullandığı yöntemdir Köpeginiz ya yeni ev olmasından yada bebeginizin yavaş yavaş hareketlenmesinden kaynaklı bu tepkileri veriyor olabilir yeni ev yüzündense evi benimsemeye kendine ait oldugunu belli etmek için yapıyordur bebek içinse ona kendisine ait olan yerleri belirtmek onu kıskandığını göstermek için yapar evi sahipleniyorum senin degil benim deme şekli yani bunun için bir uzmandan yardım almanız gerekir benceMerhaba kizlar. Daha önce dogum yapacagimi eşimin kopegimle ilgili kaygilari olduğunu yazmiştim burda. Ben kesinlikle vermek istemediigimi belirtmiştim. Şimdi köpegimin dogum sonrasi ilk zamanlar oglumla arasi iyiyken , sonradan esyalarini parçalamaya , yaninda bile durmamaya başladi.
2 aydir ev degiştirdim taşindim hergun istisnasiz hergun evin en az 5 yerine koku birakiyor ( idrarini) çildiriyorum disari cikarsamda cikarmasamda yapiyor cildirmak uzereyim. Yatagimin bazasinin her yerine sabaha kadar 10 farkli yere kokusunu birakmiş , gercekten çok sinirleniyorum bagiriyorum daha bagirmam bitmeden diger tarafa yapiyor. Oglum örumcege oturmaya başladi örümcege de cişini yapiyor.
Ya kizlar bir fikir verin ne yapmam lazim eşim ben sana demiştim dedioglum hiç durmuyor ben butun gun kopegimin isedigi yerleri temizlemekle meşgulüm
Not. Kimseye vermeyi sokaga atmayi düsunmüyorum
Ona 11 senedir ben baktim bebekti geldiginde kucucuktu. Bana sadece oneri lazimm sprey olur koku icin bir temizlik malzemesi olur ya da kisirlastirma vs.
.
Kopek tuvaleti bile aldim. Yok yapmiyot.
Peki bu köpeği eğitime göndermeniz gerektiği gerçeğini değiştiriyor mu?Esim her ne kadar kopegimi sevmesede gonder şu kopegi demez bana sadece sikayetini soyler. Annenlere gonder bisure dedi sadece evi iyice temizlemek icin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?