Ben sana demiştim dedi

Hayvanın psikolojisini bozmuş senin kaynana bence baksana dayak atmışlar tam şikayet edilecek kadın saten kendi kaynanamla görüşmüyorum hıncımı bütün kaynanalardan çıkarasım var

Vurma dövme yok. Ne kadar kotu olursam olayim tbiki buna izin vermem psikolojik siddet vardi. Ona da bisey diyemedim suçluyum ama cok kotuydum dogumdan sonra. Tek istedigim uyumak dinlenmekti

Vurma dövme yok. Ne kadar kotu olursam olayim tbiki buna izin vermem psikolojik siddet vardi. Ona da bisey diyemedim suçluyum ama cok kotuydum dogumdan sonra. Tek istedigim uyumak dinlenmekti
Birde hayvanların alanı yok üstüne bilinçsiz insanlar.. yurtdışında Bahçeli evler olduğu için köpekler daha mutlu zaman geçirebiliyor

Bir çaresi bulunur elbet bence veterinere götürün onu belki bir ilaç falan verir bir şey yapar.. yakınlaştırmaya çalışın eminim sevecek bebeği

Normalde eşyalarina bile tahammulu yoktu alip parcaliyordu. Az once baktim oglanin yastigina ve uzerinden cikardigim atletinin uzerine yatmiş...
Bu beni nasil sevindirdi anlatamam gittim yanina sevdim biraz daha koklattim. Sanirim burda benimde hatam olabilir hijyen acisindan bebegin esyalarina temas etmesine izin vermiyordum.

Birde hayvanların alanı yok üstüne bilinçsiz insanlar.. yurtdışında Bahçeli evler olduğu için köpekler daha mutlu zaman geçirebiliyor

Agzimi kopegim icin bir kere acsaydim neler diyecektim ama ben sakinligimi korumayi sectim cunku stres sutumu kesebilirdi. Hamile kaldigimi ogrendigim gunden 9.ayima kadar o kadar yazi okudum ki bebeklerle kopekler ile ilgili nasil anlasirlar nasil davranmali...
Hesaba katamadigim tek sey dogumdan sonra 2 hafta hatta 3 hafta kendime gelemememdi...

Ay kız kıyamam gerçekten kıskandığı için yapıyormuş eşyalarını parçalıyorsa
Kokusuna alışsın birde ikisini beraber sevmeye çalış bence çünkü çiş yapıuor sevmeyeyim dedikçe daha kötü olmuş sen bence ona aşırı sevgi ver eminim yapmaz birde böyle dene hep ilgilen

Gelmiyor kiii gelmiyor yani yanaşmiyor. Yeterki oglumu gorsun. Oglani yatirdim kopegimi yanina cagirdim. Oglumun eliyle kopegimin basina cicik yaptirdim. Bir elimle de tutuyorum kopegimi kacmasin diye. Kucagimda bir cirpnisi var sanarsin kesiyorum. Kacti sonra oglumda yazik cok seviyor ici gidiyor. Gecen yanina gitti yavrum butun engelleri asarak..
Kopegim bakti bakti baska odaya gitti yatti. Benim oglanda agladi

Bebeğinle birlikte ödül maması ver bence en iyi barışma yöntemi

Nasil yani ? Benim kopegim odul mamasini yerkende ortaligi kirletiyor biliyormusunuz kesinlikle aldigi yerde yemez gider benim yatagimda yer heryere döker.
Arkasindan yine temizle. Farkettimde o benim en sorunlu oglum galiba egitim 0 cunku kesinlikle egitimi kabul etmedi

Halinize cok üzüldüm. Kedi kopek hepsinden korkarım ama köpeklere karşı da korksam da sevgim var. Geçenlerde eşimle hava almaya çıkmıştık sakin bir yer bulup oturduk açık havada. Birden bir sokak köpeği geldi ilkten çok korktum ama bir bakışı vardı insan gibiydi o kadar etkilendim ki hayatımda böyle bir an yaşamadım. Yiyecek bir şeyler yanımızda yoktu cok üzüldüm. Geldi oturdu dibimize baktı bir süre sonra gitti.O gece bile o bakışı çıkmadı aklımdan. Birkaç gündür de aklımda sürekli, o köpeğe yiyecek bir şeyler vermek için gidip bulmayı düşünüyorum köpek fobime rağmen Beş dakikada bile bağlandıysam o köpeğe , yıllarca evinde çocuğu gibi bakanların neler hissettiğini tahmin bile edemiyorum. Bu işlerden pek anlamam ama kıskandığı çok bariz. Bebeğinizin eşyalarını elletmemişsiniz, belki de oglunuzun kokusunu yeterince alamadığı icin yada bebeğe karşı yasaklı gibi algıladığı icin tepki veriyor olabilir. Bebeginizin üstünden çıkardığınız kıyafetleri kirli sepetine değil de bir süre kopeginize verseniz belki bir seyler değişir. Birde bebek varken değil teketek ilgilenmeye çalışın bebek uyuyunca. O gidince sizde peşinden gidin, belki izlendiğini görünce ilgilendiğinizi düşünür. Zorlansanız da bağırmayın, kesinlikle hissediyordur sizin hislerinizi. Ters tepmesin iyice.

Bazen dilin anlatmadıgını gözler anlatir. Sokaklarda öyle canlar varki sadece gözlerine bakmaniz yeterli size o kadar çok şey anlatiyorlar ki.
Bir köpegin eziyet gördugunu, utandigini , aç susuz oldugunu , sizden ilgi bekledigini , acı çektigini herşeyi o gözlerde saklı anlayabilene.
Ben kopegimin gozlerinde o acıyı görebiliyorum. Beni mutsuz eden tam olarak bu. Evet yapiyor ama bir o kadarda mutsuz.
Ben mi mutsuz ediyorum diye çok defa sordum kendime evet sanirim ben mutsuz ediyorum son zamanlarda ilgilenemedigim icin ve o kadar vicdn yapiyorum ki anlatamam kelimelere dokemem. Çok uzuluyorum bunlari yazarken.

cok mesaj var okumadim ama kopek ve bebegi cok yakin temas halinde tutuyor musunuz? bebek kopegin uzerine cikabiliyor mu ya da onunla oynayabiliyor mu? ayni.sekilde kopek bebege ulasabiliyor mu, onu koklayabiliyor mu?

bizde degil ama.annemde kopek vardi. hic ayri tutmadik.ikisini. zaten kopek ilk zamanlar bebegi yalamazdi bile. sonra bebek kopekle oynar oldu, uzerime ortu kapatir acardi daha ayakta duramazken.

videolarda da görüyorum insanlar hastaneden bebegi getirince kopegin yanina koyuyorlar ilk, tanissinlar diye. sonra o kopekler bebekler alt alta ust uste oluyorlar.

Yazdıklarınızı okurken gözlerim doldu benimde. Düşündüklerimi yazmışsınız,gözleri her şeyi anlatıyor. Kendinizi suçlu hissetmeyin, siz onu o kadar seviyorsunuz ki burda çözüm aramanızdan belli. Kimisi sert yorumlar yapmış başkasına vermek için yol yaptığınıza dair. Ama ben konuda öyle tek bir sinyal bile hissetmedim, aksine çocuğu kadar sahiplendiği köpeğini seven ve onu rahat ettirmek için elinden geleni yapan bir anne gördüm. Eşinizde pek istememişti hatta, ona da direnip vazgecmediniz hiç. Bence biraz daha zaman geçsin her sey yoluna girecek. Günde kac defa çiş temizleyip bebeğine de bakan bir anneye hala köpeğini düşünmüyor yada onu üzüyor demek size haksızlık olur.

Son düzenleme:
Konuda kısırlaştırma demişsiniz, kısır değil mi köpeğiniz? Köpekler hakkında bilgi sahibi değilim ama kedilerde bu sorun kısırlaştırma ile biter. Benzer özellik taşıyorlar mı acaba?

yani diyecek fazla bir şey yok
Bir tercih yapın çünkü sizin ve bebeğin sağlığı söz konusu

Alıştırma spreyleri var çiş için siz bizden daha iyi bilirsiniz veterinerde bulunuyor.Denemekte fayda var belli ki bebeği sizden kıskanmış size tavırlı.Eğitim için destek alın.Bebeğinizin eşyalarını falan parçalamış ya Allah korusun bebeğe birşey yapmaz bundan eminsiniz değil mi?

Merhabalar;

Konunun uzmanı değilim fakat çok fazla köpek baktım ve hala 8 yavru, anneleri ve bazı ekstra köpeklere bakıyorum :) Deneyimlerimden yola çıkarak şunu söyleyebilirim, köpeğiniz yeni bir hayata adapte olmaya çalışıyor kendince. Bu gösterdiği davranış öfke davranışı, fakat öfke deyince bebeğe saldırmak falan gelmesin aklınıza, tamamen pasif agresif bir tavır. Öncelikle evinizi incelemenizi tavsiye ederim. Kopeginizin bebekten önce uyuduğu veya takılmayı sevdiği yerlerde bebeğin eşyası var mı ? Veya bebek oralarda mı uyuyor ? Bu koltuğun bir köşesi olabilir, cam önü olabilir, yani kopeginizin kendi kullandığı yerler. Böyle bir durumda köpek, yerinin gasp edildiğini düşünecek ve öfke duyacaktır. Bebek, köpeğin oyuncaklarını vs alıyor mu ? Yani temelde köpeğe ait olan yerler ve eşyalar, artık bebegin eline geçti mi, bunu tespit etmelisiniz.

İşeme davranışını tetikleyen anlık bir durum da olabilir. Misalen bebeklerin ağlaması, kedi ve köpekleri bazen irrite edebilir. Şöyle düşünün, işitme duyuları çok hassas ve bir anda oldukça tiz bir ses duyuyorlar. Yani hangi durumda tetikleniyor, veya tetikleyen bir şey var mı bunları tespit etmeye çalışın.

Köpekler oyun oynamayı çok severler bildiğiniz üzere. Bebeginize adapte olabilmesi için, köpeğin sevdiği oyunları bebeği katarak oynayabilirsiniz. Misal top at/getir seviyorsa, topu bebeginize attırabilirsiniz. Ki köpeğiniz iyi huylu bir köpekmiş ki, bebeğe alışmaya çalışıyor(kıyafetlerin üzerinde uyuması).

Zorla sevdirmeyin, izin verin isterse kendisi yanaşsın. Zaten çok merak ediyor eminim şu an bebeği :) Ama üzgün ve kızgın olduğu için muhatap olmak istemiyor gibi duruyor anlattıklarınıza göre. Bebeğin yanına yaklaşınca gerilmeyin, hisseder. Sadece temkinli olun yeterli. Tedirgin olacağı için, bebek birden elini falan atarsa korkabilir köpeğiniz.

Iserken bağırmanız işe yaramıyor hatta yüzünüze baka baka yapıyor. Bu bir tepki hareketidir genellikle. Eve bir işeme pedi alıp, bağırmadan hemen oraya götürebilirsiniz. Kızmayın asla falan demiyorum ama sizin enerjiniz şu an onu çok etkiliyor, gerilince o da geriliyor. Isedigi yerleri de sirkeyle silebilirsiniz.

Ben burdan kolayca anlattım fakat bir bebek, işeyen bir köpek ve basınıza kakan bir eşle hiç kolay değil anlayabiliyorum. Belli ki ondan vazgeçmek istemiyorsunuz, ki bence vazgeçmeyin çünkü o da bir çocuk. Şuradan pay biçin, eşim de küçükken sinirlenince sağa sola işermiş :))) Bir de güvendiğiniz bir veterinere konuyu danışın, o da bir çözüm yolu söyleyecektir. Size kolaylıklar diliyorum, sevgiler :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…