Ben sebep olmuş olabilirmiyim ?

penloya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2011
77
1
36
İçel Mersin
ben sizinle bişey paylaşmak istiyorum..
ben 3 yıldır evliyim..1 yıldır korunmuyoruz...
ve bebişimiz nazlanıyo gelme konusunda sanırım
eşimde sperm hızı yavaş, bende PKOvar..
tedavi aşamasındayız..
ama benim sizle paylaşmak istediğim şey şu :
ailecek görüştüğümüz evli bir çift var....bebekleri yok yeni evliler
yaklaşık 3 ay önce bizi ziyarete geldiler..
artık onlarda bebek istediklerini korunmadıklarını söylediler..
bilgilerimizi paylaştık..iyi sileklerimi ilettim..
çok sevindim birlikte hamiş oluruz belki dedim..
2 gün sonra habersiz, apar topar bize geldiler...
kadın büyük bir gururla hamile olduğunu söyledi... benim olmuş gibi sevindim inanın..
ilerleyen saatlerde , yeni hamişimiz bana küçümseyici,alçaltıcı ,
kısacası ÇOK can yakıcı şeyler söyledi.....benim bir türlü beceremediğim şeyi kendinin hemen yapması,
eşimin tembel olduğu ,onun için spermlerinin yavaşlığı ..vs...

şaka yaptı kendince....nasıl bir şaka anlayışıysa bu

evimde misafirdi ,şok olmuştum.tepemden kaynar sular döküldü..bu konuda hassas olduğumu biliyordu....
ama sesimi çıkaramadım
çünkü eşim çocukluğundan beri tanıdığı çok sevdiği dostunun yanında
karısına öyle davranmamı istemezdi biliyorum...eşim uyarmıştı ..
daha önce de patavatsız konuşmları olmuştu çünkü...
neyse fazla uzatmıyım...
her karşılaşmamızda bu tür şakalar haptı hem bana hem eşime...
ben onun piskolojisini düşünüp
üzülmesiin incinmesin hamile dedim...ama kırılan ben oldum..içim kandı resmen..
gözüme sokar gibi nispet yapar gibi 2 güne bir geldi,
bebeğini anlattı..
ama gerçekten çok incindim...kendimi berbat hissettim..
... VEE....
Dün öğrendim ki, gebeliğinde sorun varmış,
bebeğinin vücudunda kistler ve normal olmayan şeyler varmış...
bugün suni sancıyla bebeği doğuarcakmış...ölü olarak..
şok oldum duyunca..üzntümü tahmin edemezsiniz..
..onun hakkında kötü şeyler bebeği için kötü şeyler hiç düşünmedim..
ama kalbim un ufak oldu...yukarda allah var..
benim size soracağım şey sizce benim yüzümden ,yani negatif enerji filan yaymış olabilirmiyim...bebeğine zarar vermiş olabilirmiyim sizce ??
gece uyuyamadım...kendimi suçlu hissediyorum...neden sizce ??

Canım ,bence bırak da o düşünsün ben ne yaptım da başımıza bunalr geldi diye.Sanırım ilahi adalet denir bu durumda.

konunun seninle uzaktan yakından alakası yok..
işin özü "Allah'ın takdiri"
O böyle ugun görmüş,sebebini düşünmek bizi de o kadının içine düştüğü kibire düşürebilir.
Üzüntünüzü belirtin hanıma ötesine de karışmayın,o mesajı almıştır çoktan zaten..

ne olduysa o kendine yapmış sizinle ne alakası var

hava atayım derken havasından olmuş..

bu kadar kibir yürekli birisi bir bebeğe bakamazdı zaten Allah görmüş..

olur mu öyle sey.
ALLAHIN takdiri bu, cocugun ve annenin kaderi böyleymis
sen negatif enerjinle kaderi degistiremeyecegine göre
böyle olmasi gerekiyormus demek ki.

üzülmekte haklisin ama kendini suclamakta asla.

beddua etmediysen hiç üzülme.

rabbimin cevabı bu yaşanan işte ;nezaman verip,ne zaman alacağımı ben bilirim demiş.

allah yardımcısı olsun.

siz neden sebep olasiniz?
arkadasinizin yasadigi da cok uzucu ama ilah-i adalet mi diyeyim,Allahin sopasi mi bilemedim.
onu da bilemeyiz neden kaynaklandigini
Allahim isteyen herkese saglikli sihhatli bebekler nasip etsin
size de hayirlisiyla en kisa zamanda insallah!

kesinlikle takdiri ilahi...

o konuda içiniz rahat olsun....

siz ona baş sağlığı dilediğinizde yakında aynı kişiden şöyle cümlelerde duyabilirsiniz o yüzden kendinizi üzmeyin. "sen evlat acısı nedir bilmezsin, sen yaşamadın bu duygu" gibi kelmelerde duyacaksındır yakında o yüzden hem kendini onun söyledikleri ile üzme hemde senden sebep olduğunu düşünme

Son düzenleme:
Ne ilgisi var arkadaşım seninle, için rahat olsun, arkadaşın da bu durumdan bir ders çıkarır inşaallah. Tabi yine de Allah ona da sana da hayırlı, sağlıklı bebekler nasip etsin. Maalesef bırak laf sokanları, bazen hiç beklemediğiniz insanlardan öyle sözler duyuyorsunuz ki, içiniz öyle acıyor ki... Allah'tan herkes için hayırlısını iste, üstüne de alınma asla, sen her gün beddua etsen bile Allah ne isterse o olur.

Arkadaşların yorumlarına katılıyorum. Kendi etmiş kendi bulmuş, Allahın takdiri canım.
Tabii Allah kimsenin başına bu acıyı vermesin ama yarın ne olacağımız belli değilken, kendi marifetimizmiş gibi bize bahşedilen nimetlerle övünmek, başkalarını aşağılamak... Yüce yaratıcı böyle bişeye razı olmaz, olmamış da.. gönlünü ferah tut canım...
Rabbim size de evlat nasip etsin hayırlısıyla.. bütün evladı olmayanlara da...

o siz oldugunuz için böyle davranmadı kii, içindeki kibiri nefreti kusmak için bir sebep bulmuş, herkese her yerde anlatmıstır.. sizinle hiç bir alakası yok üzülmeyin sakın, en kısa zamanda bebeginizi kucagınıza alırsınız inş..

Bence de canım beddua etmediysen hiç üzülme, sana yaptıklarının bedeli bu olmamalıydı yine de oh denmez sonuçta minicik bi can var ortada ama Allahın takdiri böyleymiş, sen içini ferah tut.. İnsanlar ne kadar acımasız olabiliyo, böyle bu durumu nasıl espri malzemesi haline getirecek kadar cahilleşip vahşileşebiliyo aklım almıyo inan!! Kendini senin yerine koyması bu kadar mı zordu, canını acıtacağı yerde, dostun olup acına ortak olmak imkansız mıydı?! Allah akıl fikir versin bundan sonra ne diyeyim..

Canım benim ya...Senin kötü niyetli olmadığın o kadar belli ki yazdıklarından.
Hiç suçlayıcı yazmamışsın.Durum tespiti yapıp kendi duygularından sözetmişsin.
Oysa arkadaşının tutumu feci yanlış.Sorununuzu cahilce alay konusu yapmış.
Negatif enerji yayan sen değilsin.Evrene negatif enerji salınca bumerang gibi kendine döner derler.
O seni çok üzmüş,bu yüzden kendisi üzülmüş,öyle düşün.

Ben olsam geçmiş olsun,başın sağolsun dedikten sonra bütün ilişkimi keserim.
dostcity'nin söylediklerine katılıyorum.Bunun devamında,senin canını acıtacak başka sözler gelir.Mesela nazarın değdi bile diyebilir.Sizden uzak olsun,iyi olsun.
Allah isteyen herkese sağlıklı bebek nasip etsin.

hepinize ilginizden dolayı teşekkür ederim..
benimle alakası yok biliyorum ama yinede üzüldüm..
çok şaşırmıştım hamile olduğunu duyduğumda..
sorunlu adet düzenleri vardı...3 aya bir adet görüyorum diyordu..
duydum ve dedimki o bile hamile kalabilmiş ben ne zaman kalacam ya rabbim dedim..
dua ettim...ama beddua asla....
destekleriniz bana herzaman güç veriyor...
iyiyim şimdi....hafifledim sanırım...
allahım herkese hayırlısından sağlıklı bir evlat nasip etsin inşallah....

Bir söz vardır "Eden kendine eder" diye.Bu duruma çok uygun bir cümle.Arkadaşınız umarım yaşadıklarından kendine ders çıkarabilecek kapasiteye sahiptir.Annelik duygusunu tatmamaktan öte tadıpta kaybetmek daha acıdır.Siz gene de ona bu zor zamanında destek olun belki o da bu olaydan sonra yaptığı yanlışların farkına varır.Rabbim en kısa sürede size sağlıklı,hayırlı bir evlat nasip etsin inşallah

beddua etmediyseniz üzülmeyin.

demek ki içten içe kıskanmış sizi. eline geçen ilk kozla da sizi yaralamış.

allahın sopası yok işte.

arkadaslara katılıyorum hıc uzulme bende bebek sahıbı olmak ısteyıpde olamayan bırı olarak cok hassas oluyor ınsan bırı hamıleyım desın kendımmısım gibi sevınırım o bayanda ayıp etmıs ama gercekden kendı etmıs kendı bulmus bosver sen hıc uzulme

canım benim ''ilahi kudret''denen birşey var değil mi elhamdülillah müslümanız kul kula ne yapabilir ki rabbimiz yazmadığı sürece
senlik birşey yok bence boşyere kendini üzme:)
inşallah en kısa zamanda hayırlısıyla bebeğinizi sağ salim kucağınıza almak nasip olur

YÜCE RABBİM kullarını mallarıyla evlatlarıyla sınarmış....Hayatta herşey sınavdır..geçirdiğimiz her gün...arkadaşında evladıyla sınanmış demekki...Ama bu sınavı geçememiş ..Çünkü benlik ALLAH a mahsustur..hiçbirşeye benimdir demeyeceksin..verende ALLAH alanda....

durumun seninle alakası yokki...sen negatif enerji verdin diye çocuk canından olacak değil heralde..
HERŞEYİN ALLAHIN TAKDİRİDİR..

ilahi adalet... herkes kalbinin ekmeğini yiyiyor gerçekten de.. Allah insanın kalbinde ne varsa kendisine yaşatıyor onu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…