Ben sebep olmuş olabilirmiyim ?

hırslarına minicik , masum bebeciği alet etmiş .hırslarının kurbanı olmuş.
sende o kadar merhametlisin ki kendinin sebep olabileciğini bile düşünebiliyorsun...
Allah'ın takdiri ... Allah bebiğini kucağına almayı nasip eder inşallah

Bir çok gebelik sorunlu olabiliyor yada sonlandırılmak zorunda kalınabiliyor.
Arkadaşınızın yaptığı terbiyesizliğin telafisi sanmam ki böyle bir ceza olsun.
Sadece bir tesadüftür.Her sorunlu gebeliklerde sizin gibi böyle sorunlarla bağdaştırılsaydı
dünyada herkes bebeğini akrabası yakınları yüzünden kaybetmiş olurdu.
Yüce Mevlam'ın gözünde hepimiz eşit kullarıyız.
Kullarının gözüne sokarak ap açık bir ceza vermez Yüce Mevlam

Sen neden sebep olasın ki.böyle düşünme.Arkadaşın sana karşı çok büyük ayıp etmiş olsa olsa kendi düşünceleri etkilemiştir..

tabiki sebep olmadın....böyle düşünme. maalesef onun adına üzücü bir durum. ama bazen Rabbim şımaran kullarını böyle cezalandırıyor. umarım bundan ders çıkarır arkadaşınız.

hepiniz sağolun kızlar...
dün o arkadaşı ziyarete gittim geçmiş olsuna...
çok bitkin görünüyordu..allah yardımcısı olsun..
dertleşti benimle...yine olur bebeğin ..sağlıklı olur dedim...
farklıydı tavrı..anlamıştı bişeyleri

Bende daha önce bebeğimi kaybetmiştim hastaneden yeni çıkmıştım ve kayınvalidemin yakın bir akrabası ona ne bekliyorsun başını oğlan doğurduda yanınamı koydu demiş. Tabi ben bunu uzun süre sonra duydum ve o anda içim sızladı. Beddua etmedim. Ama kayınvalideminde çok zoruna gitmiş o zaman. Yılalr geçti o kadınında oğlu evlendi gelini hamile kaldı ve tam benim ayımda ölü doğum yaptı ben geçmiş olsun dedim ama içimi allah biliyro kadını hiç bir zaman hazzetmedim. Neyse gelini çok çekti rahiminden dolayı yıllarca tedavi gördü hamile kalamadı ve o kıza çok dua ettim allahım kayınvalideisnin bedelini o kızcağız ödemesin hayırlı evlat ver diye kendimden önce ona dua ettim. Nitekim geçen yıl oldu ama kızı oldu. Diyeceğim o ki, alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste sen ben beddua etmiyoruz ama rabbim öyle büyük ki kimsenin hakkını kimsede koymuyor. Allah kimseyi böyle şeylerle imtihan etmesin onada geçmiş olsun. Allah dilediğine verir dilediğinden alır herşey onun elinde. Biz aciziz bunu bilmek lazım.

Tamamen kibrin sonucu ve Allah'ın takdiri sizinle bir ilgisi yok bence. O kişi kendi kendine sormalı ben ne yaptım da bu duruma düştüm diye.

ya canım sende oturup ınsallah bebegın ölsün dememıssın sevınmıssın hatta,yanı artık havası sonmustur dıcem ama ınsan bebege uzuluyo canım benım bebecık kaderı buymus

sen gene de şukret arkadsım o kadın senın kaynanan degıl Allah boyle cahıllerden uzak tutsun

bu kadar ince düşünceli naif bi insan
istesede böyle bişeye sebep olamaz zaten.
allah gönlünüze göre versin inşallah

bi benzerini de ben yaşadım görümcemlere ziyarete gitmiştik dışarı çıktık eltim görümcem çocukları ve eve gidiyoruz sokaktayız görümcemde altı aylık falan hamile idi ben bir yıllık evliydim cçocuk düşünmuyorduk demişti ki ne biçim karısın karı bile değilsin bak ben ikinciyi doğurdum hahahaha diye sokağın ortasında bağıra bağıra güldü dediği lafları da bağıra bağıra dedi içim öyle bir cızladı ki o anda kalbimde bir acı oluştu hiç bişşe demedim ve şuan sürekli istanbullara gidiyor bebeğinin kalbi delik diye okadar sıgara içiyordu ki hamileyken uyarırdım hep ben iyiliği için ama şimdi aklı hala başında değil bilemiyorum yani çok aciz hasta insanlar var üzebiliyorlar bizleri ama mevlam görüyor kim kalbimi kırdıysa karşılığını aldı bugüne kadar... allahım herkese hayırlı çocuklar sağlıklı bebekler nasip etsin siz siz olun kalp kırmaktan korkun allah mükafatını verir o çok yüce ve güççlü mazlumun ahını yerde bırakmıyor

belki size öyle yapmasaydı bebeği yine doğmayacaktı. başımıza kötü bişey gelince illaki birine zarar verdik anlamına mı geliyo. sebepleri ancak Allah bilir. o yüzden öyle düşünüpte günaha girmeyin. biz aciz kullar nerden bilcez bir bebeğin yaşamının neden sonlandığını..

senin için çok üzüldüm..allah sabrını versin bacım....çok zor hayal bile edemiyorum evlat acısını...
allahım kimseye yaşatmasın....
Herşey allahtan gelir..buna hep inandım..
Allhım seni ve bu gibi zor durumlarla karşılaşan insanların sabrını ve kulluğunu deniyor sanırım...
tabi bizide..isyan etmeden , kibirlenmden..
allaha sığınarak sabırla beklemek....
ve bir gün inşallah mükafatı büyük olacak

allahım herkesin gönlüne göre versin : tez zamanda inşallah

Hiç üzülme, seninle ilgisi yok bunun.. Allah'ın takdiri..
Hem ben her zaman hamile kişilerin 2 kat dikkatli olması gerektiğine inanıyorum.
Konuşmalarında, davranışlarında...

Bebek için üzüldüm.

merhaba penloya;
işallah benim cevabımı okursunuz çünkü çok yanlış düşünüyorsunuz .bu okadar açık seçik ve ilahi adalet dediğmiz olay..komşunuz böyle yaparak sizi çok kıskandığını belli etmiş.öyle garip insanlar varki sırf sizden görerek çocuk bile istemiş olabilir..aynı zamanda insanlar kendileri çabalamadan allahın verdikleriyle nispet yaparlarsa allahta ilahi adalet dediğimiz şeyi verdiği nimetleri geri alır..komşunuzun başına gelen şeyde bundan ibaret..allah onu sınamış şükredeceği ve alçak gönüllü olacağı yerde kışkırtıcı olmuş..yani kendi etmiş kendi bulmuş...siz ise hala onun için üzülerek yufka yürekliliğinizi ortaya koyuyorsunuz..fakat bu meselede kendinize pay çıkarmanız birşeyin daha habercisi..psikolojikman çok hassas bir hanım olduğunuzun.çoğu hastalığın sebebinin psikolojik sebeplerden ortaya çıktığını unutmayın..hayatta kendinizi en değerli en mutlu insanı olarak görün vucudunuzda yenilensin belki böylece çocuk sahibi olmanızda kolaylaşsın..çocuk sahibi olmak bir maharet değil bunuda unutmayın ..melek gibi insanlar şeytan doğuruyor..o yüzden hayırlısını dileyin..geniş bir aileye sahip olmak tabikide sizin hakkınız ama çocuk mutluluk getireceği gibi dertte getirebilir..o yüzden hayırlısını dileyin olmuyorsa elbet bir sebebi vardır. siz sadece gününüzü iyi ve iyi insanlarla yaşayın derim size

ben nazara inanırım, negatif enerji aldığım insanlarla görüştüğüm zaman etkilenirim, moralim bozuk olur ama hiç kimsenin nazarı böyle bişeye sebep olamaz bence. sakın kendinizi suçlamayın. sizin durumunuz tamamen farklı. belki tahlillerini yaptırmadan, bilinçsiz bi şekilde hamile kaldı, önceden tedbirini alabileceği bi durum vardı belki de. ikincisi alın yazısı diye bişey var. sizinle ne alakası var o anneyle bebeğin? asıl onun size yaptığı çok büyük günah. ne kadar iyi bi kalbiniz var ki size o lafları eden insanı kırmadığınız gibi onun için üzülüyorsunuz.
bebek konusunda hassas olduğunuz için böyle düşünmeyin, allah herkesin gönlüne göre verir inş.

Allahin gücüne gitmesin ama daha senin kadinin hamileliginde sorun yasadigini yazdigin yeri ben okumadan,icimde sana nasil cevap verecegimi düsünürken,devamini okudum sona kadar ve sana yazacagim cevabi sen yazmissin ama sen birsey yapmamissin ki bu kadina!!!
O Allaha büyük konusmus kendini övüpte seni üzerek...inan bana canim!!!insanlari hor görmemeli!!
yani kendini övüp baskalarini alcak görmemeli.
Sende hayirlisini iste canim,bu yil olmazsa,gelecek yil olur belki hamileligin.kendini fazla üzme gülüm,huzur iste Allahtan!

allahin taktiri sizinle ilgilisi yok bence
allahin verdigiyl kul niye övünür hic anlamam

Ay canım benim ya... Ne kadar temiz, saf , iyi yürekle düşünüyorsun ya. Kıyamam ben sana Gözlerim yaşardı mesajını okuyunca. Ben sebep olmuşmuyumdur diye düşünmen içimin derinliklerine kadar gitti. Ne güzel ki hala böyle vicdan sahibi insanlar var. Sen hiçbir şey yapmamışsın. Bu sadece evham :) Ben tek bir şey söylemek istiyorum. 21 yaşındayım, evli değilim bi sevgilim vardı 6 gün önce ayrıldık vs... Ben ümitsizliğe kapıldım. Hayatımdki en büyük arzum ANNE olmak. Gerçekten bu böyle. ve üstelik çok küçük yaşımdan beri bu isteğim. İçimde o duyguyu o kdr derin o kadar yoğun hissediyorum ki. Dilerim, en kısa zamanda ama hayırlı bir zamanda, istediğine kavuşur ANNE olursun. Ve gerçekten hayırlı evlatların olur diliyorum. Bunu tüm kalbimle diliyorum üstelik. Ve benim içime doğan his; Senin 5-6 ay içerisinde hamile olduğunu öğreneceğin. Neden bilmem öyle geldi içime. Allahın izniyle küçük bebeğini sen kucağına alacaksın

hepinize ayrı ayrı yeşekkür edrim...
hayatım boyunca insanlara iyi davranmaya çalıştım..
becerebildimmi bilmiyorum..
çünkü insanoğluyuz...hata yaparız, bencilizdir...
karşımızdakini pek düşünmeyiz...

ama inanın..ben 24 yaşında eşimle tanışıp evlendim...
ve annelik duygusu içime yerleşip ,bir evladım olabileceği düşüncesi...
beni dahada duygusallaştırdı...
insanlara karşı ,annelere ,ANNEME ...çocuklara..ki daha önce yaramaz olanlara çok kızardım
şimdi daha affedici, daha özverili ve merhametliyim...
anne olamadım hala..
ama sanırım allah içimi ve benliğimi hazırlıyor ilk önce..

bende çok isterim sizlerle hep mutlu haberler paylaşmayı...
dilerim bundan sonrada öyle olur...hapimiz için...
Allahım kimseyi dara düşürüp ,sıkıntılara sokmasın..
eğer veriyorsada sabrını ,dermanını versin....

sizleri tanımıyorum...hiç birinizi....
bu forumda daha 1 ay olmadı üyeliğim..
ama inanın..şimdiden bir parçası ve sizlerin dostu ,arkadaşı gibi hissediyorum kendimi....
samimiyetinize gönülden inanıyorum...dilerim sizde böyle düşünürsünüz...
hayatımdaki büyük bir eksikliği tamamladınız...
hepinize gönülden TEŞEKKÜRLER :81:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…