- 7 Aralık 2017
- 658
- 642
- 23
elbette bazı şeyler farklı olabilir.Sizin çocukların yaş aralıkları çok az. Ayrı vakit geçirme gibi bir durum zaten olamaz. Oyunlarına dahil etme durumu daha kolay olur. Şuan zorlanıyorsunuz ama bir iki yıl içinde ucu de çok iyi arkadaş olacaklar. Bu yönden çok şanslısınız ayrica.
Benimkilerin arası beş yaş. Ben istesem de birbirlerinin oyununa dahil olabilmeleri mümkün değil. Büyüğe çizgi film izletirken küçük daha bir iki yaşlarında olduğundan onu ekrana da maruz bırakamazdım. Ben böyle bir çözüm buldum tavsiye üzerine. Ve bu beni de büyüğünü de çok rahatlattı. Konu sahibinin çocukları arasında da ayni yaşlar olduğu için bunu önerdim. Zaten küçük uyurken bir iki saatlik bir vakit var sonrasında yine herşeyi birlikte yaptık mecburen. Yani küçük uyudu işlerimi yapıyım deme lüksüm olmadı. Bir mısır patlattım bir iki ufak abur cubur koyduk film izledik ya da onun sevdiği ama küçük varken kurcalayıp yırttığı için çıkaramadığım kutu oyunlarını oynadık birlikte. Bu süreçler hep yaşanacak mecburen önemli olan en az hasarla geçirebilmek.
Tabi ki birlikte vakit geçirecek o konuda hemfikirim. Ancak aradaki cok yaş farkı kiskancligi daha çok tetikliyor. Yani büyük anaokulu cağında olduğundan ister istemez günün yarısı evde yok. Ve evde olmadığında küçük kardeşle annenin bir arada olması büyüğü daha çok geriyor. Kreşi seviyor ve gitmek istiyorlar ama akılları da hep evde. Böyle arıza çıkartarak bütün ilgiyi çekmek istiyor meselenin asli bu aslında.elbette bazı şeyler farklı olabilir.
konunun temeli, büyüğünde annesiyle 7/24 vakit geçirmeye ihtiyacı olduğu.
tv izlemese de beraber oynamalı. anaokuluna giden kızımla eşleştirme kartlarıyla oyun oynarken, ortancaya oyunu anlatıyorum, en küçükle de kağıt yırtma oyunu oynuyoruz. üçüyle aynı anda farklı oyun oynuyorum, demek istediğim bu.
böylece hepimiz beraber vakit geçirmiş oluyoruz.
işte bu yüzden anne inatlaşmamalı ve sevgi ihtiyacını gidermeli. küçükle 24 saat beraberken, büyüğe 2 saat ilgi lütfetmek haksızlık.Tabi ki birlikte vakit geçirecek o konuda hemfikirim. Ancak aradaki cok yaş farkı kiskancligi daha çok tetikliyor. Yani büyük anaokulu cağında olduğundan ister istemez günün yarısı evde yok. Ve evde olmadığında küçük kardeşle annenin bir arada olması büyüğü daha çok geriyor. Kreşi seviyor ve gitmek istiyorlar ama akılları da hep evde. Böyle arıza çıkartarak bütün ilgiyi çekmek istiyor meselenin asli bu aslında.
Ben bütün gün içinde sadece iki saat büyüğe vakit ayırsın demiyorum ki. Onun özel olduğunu hissettirecek özel bir vakitten bahsediyorum. Ona kaldıysa büyük kresteyken küçükle ya da küçüklerle ilgileniyoruz evde bu da büyüğe haksızlık o zaman. Büyük kreşte diye küçüğü bi kenara atıp görmezden gelmiyoruz değil mi? Küçük uyurken ya da bir saat anneannedeyken de büyüğe öpözel bir vakit ayırıp dikkat dağılmadan onu dinleyip oynamak haksızlık değil bence aradaki bağın daha da sıkı olması demek. Yoksa zaten herşey ortak yapılıyor. Küçüğü günlerce mahrum birakip büyükle vakit geçirin demiyorum ki ben. Zaten herşey ortak küçük kucakta birlikte ödev yapılır, okula, kurslara birlikte gidilir, büyüğün toplantısı olur, gösterisi olur birlikte gidilir. Buna mecburuz zaten aile olmak birlikte olmak demek zaten. Küçük uyurken ne yapalım yani kaldırıp izlenen animasyona ortak mi edelim minicik zihnini? Ben çok farklı birseyden bahsediyorum ama siz kendi durumunuzla kıyas yapıyorsunuz. Kimse ikinci oldu diye birinciyi tamamen ihmal etmiyor ya da birinciyle ilgilenip küçüğü bir kenara atmıyor. Denge kurmaya çalışıyor ve bazı çocuklar gerçekten bu süreci çok zor geçiriyor. Yani sizin durumunuzla arada çok yaş farkı olan çocukların durumu gerçekten çok çok farklı..işte bu yüzden anne inatlaşmamalı ve sevgi ihtiyacını gidermeli. küçükle 24 saat beraberken, büyüğe 2 saat ilgi lütfetmek haksızlık.
çocuklar istisnalar haricinde şımarık değildir, anne baba ilgisine muhtaç sadece.
biz koskoca insanlar bile kocam tüm gün tv telefonda, ilgi göstermiyor diye ağlarken, 3-5 yaşındaki çocuklardan olgunca davranışlar beklemek olmaz.
mesela büyüğü anaokuluna götürürken cümbür cemaat gidiyoruz.
3 ü beraber şarkı söyleyerek, el çırparak, birilerine laf atarak gidiyoruz.
dönüşte küçüğü ve ortancayı serbest bırakıyorum. biri yerdeki yaprakları toplarken, diğeri ablasının peşinde koşuyor. 10 dk lık yol, 1 saat sürüyor.
böylece okul yolu da, anne ve kardeşle dolu dolu geçen bir zaman oluyor.
kardeşlerle ayrı ayrı 1-2 saat vakit geçirmek, hem ayrımcılık hem de ağza bir parmak bal çalıp kandırmak gibi geliyor bana.
kesinlikle avantaj.Senin hepsi kız olduğu için nispeten daha kolay birlikte vakit geçirmek, bir kızı bir oğlu olan arkadaşım var 1.5 yaş var sanırım aralarında oğlu daha ziyade boğuşmak istiyo kızı bebek oynayalım misafircilik oynayalım diyo
Bebegim cok yaramaz uyumayan hep aglayan memeden inmeyen bir bebekti.ayrica 1yasinda soguk havale gecirdi ve hastahaneler ilaclar zor ve kotu gunlerde yasadik.ben zor bir hamilelik dogum ve lohusalik gecirdim.hastahanede cok yattim.yani demek istedigim zordu tabi ama oraya odaklandim kizima yani aralarinda 8yas var.bizimki dahada zordu cunku 8yildan sonra evdeki tek prenses artik o degildi:)ve suan esit davranmaya dikkat ediyorum.cunku kucukte bilinclendi artik.buyuk ergenlikte isim cok zor.bu arada kucuk kizim nobet gecirirken buyuk kizim ozaman 8yasinda idi ve birlikte onu oyle morarmış fena halde bulunca ciglik cigliga hem onun hemde benim psikolojimiz alt ust olmustu.bide ayrica onu duzeltmeye ugrastim.o sahneyi ben bile unutamiyorken onun kaldirmasi cok zordu.Ufagi 6 aylikken ablasi krese basladi, cok gitmek istiyordu 'ben kac yasinda okula gidecegim'diyordu hep.Sizin arada ne kadar yas farki var? Normalden 2 kati ilgi gostermeme digeri musade etmiyorki akli hep memede,kimsede durmuyor.Ona ragmen anneanneye birakip ablasina ilgimi azaltmamaya calisiyorum.Yeni dogdugunda dediginiz gibi buyuge 2 kati ilgi gosterdim, daha lohusayken beraber yuzmeye bile gidiyorduk ama kardesi de artik bilinclendi.Sakin bir bebek de degil belki sizin o avantajiniz vardir misal abla bebekken çok uysaldi. Cevre konusunda yaptiklariniz dogru olan,ben o kisimda da tokezledim.
kesinlikle avantaj.
eğer bir de oğlum olsaydı nasıl bir yol bulurdum bilmiyorum.
tecrübeli arkadaşlar vardır mutlaka.
Evet cidden çok zor. Z kuşağı çocuklar malum bunlar. Anne karnında bilgili olup doğuyorlar zaten. Nerde o annelerimizin dediği kırk gün boyunca uyuşuk uyuşuk durup gözünü açamayan bebekler. Şimdi doğar doğmaz keşfe başlıyorlar.Tek de olsa iki de olsa üç de olsa zor anne olmak, çok zor hele günümüzde
burada mı okudum başka yerde mi hatırlamıyorum.Tek de olsa iki de olsa üç de olsa zor anne olmak, çok zor hele günümüzde
benim cocuklarimin arasi 5 yas , ayni durum farketmiyor. cocuk yetistirmek zor. sabirli olmaliyiz ama bir yere kadar malesef bende olamiyorum. sonra uzuluyorum. onlarin da cocuk oldugunu kabul etsek yeter aslinda.Amin insallahocakta buyugu 5,kucugu 1 yasina girecek. Keske biraz daha fark olsaydi,ben 2 cocuklu anneligi beceremedim...
Ceyz öyle demeBen bunu bilip onune gecemiyotum.Keske olsem de ypmasam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?