Ben senin prensesinim,dimi?

Kardeşimi kıskanıp saçkıran olmuşum. Ama şimdi ölüyorum ona. Elbette geçicek. Ama en çok sevgiye ve ilgiye ihtiyacı olan çocuklar bunu en rahatsız edici şekilde belli edenlermiş. Bence önceliği hep büyük kızınıza verin. Ve küçüğün bakımına onuda ortak edin.

Valle istediginiz kdar uzun yazabilirsiniz bana o kadar iyi geliyorki cumleleri agir agir okuyorum. Okuldan ben aliyorum,o kadar cok ozluyorumki zaten opup kokluyorum,donerken sohbet ediyoruz okulunu soruyorum.Kardesinin beni uzdugunu yaramaz oldugunu anlatiyorum keske sen evde olsaydin onunla oynardin beni uzmezdi diyorum.Sen cok tatli beni uzmeyen bir bebektin kardesin oyle degil diyorum.Eve gelmemiz 20dk suruyor eger annem kizgin bir sekilde 'nerdesin gel bebegini AL durmuyor agliyor'diye atarli atarli aramazsa anne kiz eve gelip yemek yiyoruz.Oyun oynuyoruz,boyama yapiyoruz. Ama gunun belli saatlerinde birşey oluyor kriz yasaniyor o da her zaman degil.Misal suan kardesine muz yediriyor,yumoslarin yanina oturtmus ogretmencilik oynuyorlarmis

Merhaba arkadaşım Öncelikle yazdığın şeyi okuduğunda suçu özellikle yeni doğan bebeği attığını düşünüyorum Böyle bir durumda Yani yeni bir kardeş geldiğinde anne babalar abla veya abi olan çocuğu mümkün olduğunca buna hazırlamalı ona bebekle ilgili sorumluluklar vermeli ekstra olarak sürekli onunla ilgilenmeli onun büyüdüğünü her şeyi kendisinin yaptığını ancak kardeşinin daha bunları yapacak büyüklükte olmadığı için abisinin ablasının annesinin ilgisine ihtiyaç duyduğunu belirtmeli. Bence eve küçük bir bitki alın onu Biraz büyüsün sonra bir de ufak bir bitki alın işte durum aynı ... nasıl ki kardeşiyle ilgilendi iseniz Onunla da aynı şekilde ilgilendiniz

Açılın geleneksel model anne geldi :)
Büyük 2.5 yasinda,
Küçük 4 aylık
Doğduğunda beri hemen her gün bir patlattı, neresine gelirse
Herkes erken vs dedi ama oğlumu tanıyorum, 5 yaşında da olsa bunları yaşayacaktık ve o zaman onu daha buyuk gördüğüm için daha çok sinirlerim bozulacaktı :)
Küçük hayatımıza ilk girdiği hafta Kurdeşen döktü.
Emerken iki parmağı ile gözlerini bastırmaya çalışıyordu.
Hala her fırsatta üstüne basıyor, atlıyor
Sesini duyduğunda asla uyumuyor.
Seviyor da sevdiğini biliyorum. Ama inanılmaz zarar veriyor-
Öfke Nöbetleri, kendine vurmalar, Kusana kadar ağlamalar...
Eşimden başka yardım edenim de yok :)
Bana çocuğu odağa koymak çok doğru gelmiyor.
Eğer özel gereksinimi olan bir çocuk değilse çocuğun keyfine göre aile planlaması yapılmaz :)
Çocukken en çok özendiğim şey tek çocuk olmaktı ve aşırı kıskançtım
Şimdi kardeşlerim için canımı veririm, iyiki varlar.
Oğlum da zamanı gelince böyle düşünecek ki o bana göre daha insafli kıskançlık konusunda :)
Merak etmeyin. Abartmadiginiz sürece doğru yapıyorsunuz.
Buyugun çocuk olduğu aklınızın bir köşesinde kalsın yeter.
Ara sıra bagirilir da insanlık hali.
Ben bagiramiyorum bile, bağırsam sebebini anlamaz. Yormuyorum kendimi.
Çok ağladığında sen zarar görüyorsun, sen bilirsin, bence ağlamayi bitir, biraz nefes al, gel sıkı sarılalım gibi bir sürü telkin cümlesi sıralıyorum beni dinlemeye çalışırken unutuyor :)
Günde 4-5 saat oyun oynuyoruz. Şu an küçükte yavaştan katılmaya başladı artık birlikte gecirdikleri vakit arttı, tabiki vurmalari da artti. Daha dün suratinda araba sürdü ben duruma el koyana kadar.

Dünyada ilk kardeşi olan bu çocuklar değil. Zamanla geçecek
Kendinizi sakin suclamayin, iyi bir annesiniz.
Biraz zaman :) söyle bir 5-10 sene :))

Karma karışık yazı için kusura bakmayın. bu konuda kafa bi'milyon :)

Benimde ikinci bebeğim 40 günlük oldu.Ödüm patlıyor kıskanır eder diye hep dikkatli temkinli yaklaşıyorum.Ama bu da bir gerçekki bunlar geçici şeyler.Kızına olan sevginden ona bir kardeş vermişsin zaten.Ilerde annecim iyiki yapmışsın diyecek.Benim kardeşim yok tekim.Keşke olsaydı da öyle ufak tefek kıskançlıklarımız olsaydı küçükken,şimdi dost olurdu bana.Ümitsizliğe kapılma ama lütfen sabırlı olmaya çalış.Onu hırpaladığın için bir ömür vicdan azabı çekersin.O da küçük daha,senin sevgine,ilgine en çok ihtiyacı olduğu zaman şimdi.

Ben de 2bucuk yas kucuk kiz kardesimle neler yasamisim.Besigine cikip kafasina yastik koyup ustune oturuyormusum.Agzina biskuvi dolduruyormusum.Ilerde kizlarimla da gulerek anlatir miyiz dersin? ins

bakin siz de yasamissiniz cok dogal seyler cunku bu surecte sizin ruh sagliginiz cok onemli biz kadinlar duygusaliz tabi soz konusu cocigunuzsa iyice hassaslasiyorsunuz. uzun saglikli cok mutlu ömürleri olsun insallah

Arada 4-5 yaş olan çocuklarda olan bir durum.. Ablam da yaşadı.. Kızı 4 yaşındaydı.. Kardeşi doğduktan sonra inanılmaz değişti.. Ablam anlatıyordu da abartıyor sanıyordum.. Ta ki eve gidip hallerini görene kadar.. Kucağıma aldım, sevdim, eline kardeşinin emziğini almıştı, emmeye başladı.. Sonra emziği bilerek düşürdü, ıngaaa diye ağlamaya başladı, ne oldu canım diyerek konuşturmaya çalışıyorum, imkansız.. Sadece emziği işaret ediyordu.. Sonra bez getirdi, altını bezleyeyim diye.. Koca yatağı varken, ana kucağında yatmaya başladı, çatal-kaşık kullanmayı bıraktı, bardak zaten yok, biberon istiyor Vs vs Vs..

Amaa belirli bir süreden sonra herşey normale döndü.. Şuan ablalık yapıyor.. Geçecek inan ki.. Yalnız senin kendini bırakmaman lazım.. Küçüğüne bakarken, kızının desteğine ihtiyacın olduğunu göster.. Küçüğe birlikte birşeyler öğreteceğinizi göster.. Ve her zamankinden fazla vakit ayır.. Akşamları, puzzle, boya filan yapabilirsiniz..

Her hastaligin ilacidir sevgi.
O inatlastikca siz sevin.
Ona degerli hissettirin.
Bence bunu istiyor.

Bende ayni dertten muzdaribim
Benim buyuk 5 yasinda kucuk duzeltilmis yasi 25 gunluk yani premature
Dolayisiyle butun gun kucukle ilgilenmek zorundayım. emsin gazini cikarayim bırakayım bi koseye oglumla ilgileneyim diyemiyorum kusuyor surekli ve kusunca tikaniyor nefes alamiyor

Ben buyudukce bu kusmalar bittikce durum degisir diye dusunuyordum. oglumda gecen babasima kucukken benide seviyormuydunuz demis

Hatta dogumdan sonra eve kim gelse gitmesin istiyordu onunla ilgilenen herkese asiri baglanmisti

Benim buldugum tek cozum babasinin oglumla daha cok ilgilenmesi oldu eskiye gore daha iyi ama yinede bi uzmandan yardim almak sart

Şu kucugun sadece temel ihtiyaclarini karsilayin cumlesine hiiiic katilmiyorum.
Cozum bulacagim derken tuhafa kaciyor bu oneri.
Dunyaya yeni gelmis, daha kendisini annesinden ayirt edememis minicik bebeklerinize minimum ilgi gostermek mi dogru olan?
Buyuk cocugunuzla ilk dogdugunda 24 saat ilgileniyordunuz, uyurken bile izliyordunuz buyuk ihtimalle. İkinci sirf kucuk diye sadece doyurup uyutmak mi sizin anladiginiz?
Denge bu sekilde kurulmaz. Ben grill'e katiliyorum. Gerekirse ikisi de kucaklanir, ikisi de yedirilir. Ama asla ikinci cocuga yetimhanedeymis gibi temel ihtiyaci verilip kenara atilmaz!
Bu dusuncedekiler bakamayacaksa yapmasin 2.yi lutfen, zira yazik. Annesi varken oksuz buyumeye gerek yok.

Kelin ilacı olsa kendi başına sürermiş

Kendi ihtiyaçlarını görmek istememe benim oğlumda da var, senin kızınla yaşları yakın, hem dönemsel sanırım, hem de kardeş kıskançlığı...

Ne yapıyorum, hep anlatıyorum, sen bebekken seni ben yediriyordum giydiriyordum, artık sen kendin yapabiliyorsun, kardeşin öğrenince o da yapacak, ona da yardım etmeyeceğim. Falan filan, bazen işe yarıyor, bazen yaramıyor. Bu akşam aç gitti yatağa mesela

Mehsajinizda kini anlamadim .emin olun kimse ikinci cocuga yetimhaneymis hissini yasatmiyor . En azindan bebek uyurken buyuk cocukla ilgilenmek adina yatagina birakmaktan bahsediyordur.
Eger sozleriniz banaysa siz benim anneligimi tartisamazsiniz

inanın bu konunun çözümü ilgili yazılar videolar vardır. izleyip okuyun daha faydalı olacaktır.
ama bebege hep ablasını örnek gösterin bak nasıl giyinıyor nasıl yiyor sende büyüdügünde abla. gb olacaksın demelisiniz.
5 yaşında 10 yaşında olsa insanın kardeşi ile kavgaları kıskançlıkları hep olacak.

İlk yıl kötü geçse de toparlayabilirsin. Öncelikle kendine güven. Ona hep onu çok sevdiğini söyle. Kardeşinle sana hediye aldık de mesela. Ne bileyim bebeğin bezini getirmesini isteyebilirsiniz. Bir birey olduğunu hisseder. Beraber oyun oynayıp onunla takım olabilirsiniz. Kardeşli hikayeler okuyabilirsiniz. Ayşegül küçük anne vardı biz küçükken:)
Geçecek inanın. Boşa hırpalamayın çocuğu da kendinizi de

Nacizane fikrim kardes yaparken arada 5 yas olmasaydı daha iyiydi. Oğlum 20 aylık ve ben de bi kardesı olmasını düşünüyorum.

Ayni ben.kizim uc yasina girecek.surpriz yimurta olan kizim da 6 aylik.cok kiskansada cok da seviyor kardesini.anane dede ust katta onlar sevince kardesini cok hircinlasiyor.biz esimle cok opup oynariz.ben oper sarilirim her firsatta.bsbasida cok ilgilidir fakat yinede kardesini kucagimizdayken oda gelmek istiyor bende ikisini birden kucakliyorum.
Emzirirkrn bende emcem anne diyor sut aci diyorum senin sutin tatli ama dimi deyince anlasiyoruz.bagirdigim cok oluyor malesef sonra gidip sariliyorum uzme anneyi diyorum.bol bol o senin kardesin sana abla diyecek parka gitceksiniz filan deyince cok hosuna gidiyor.
Sabah kalkinca aaa bebek askim cok tatlisin diye opuyor bayiliyorum.kardesini suna verelimmi diyoruz tepkisini olcmek icin vermeyin diye agliyor tepiniyor.hem seviyor hem kiskaniyor.insallah buyuyunce cok iyi arkadas olurlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…