- 29 Ekim 2017
- 829
- 1.431
- 33
Aynı şeyi kızıma söyledimama ben büyüğü de ihmal etmedimBen de kardeş hiç istememiştim. Hatta ailemin bana kardeş haberini verme şekli “sen hep kedi istiyordun ya oynamak için, biz de düşündük oyun oynamak için kardeşin olsa daha iyi olur dedik” demişler ben de “yok ben kedi istiyorum boşverin” demişim. Hatırlarım hiç sevmemiştim, bayağı problem de çıkartmıştım aileme. Sonra okuldur sınavdır arkadaşlık ilişkileridir vakit kalmadı ona kıskançlık yapmaya 5 yaş küçük bu arada benden. Annem kardeşime yöneldikçe babam da bana yöneldi. Canım yandığımda da baba diye ağlardım. Bir şekilde denge kuruluyor yani, yavaş yavaş alışırsınız merak etmeyin.
Evet cidden çok zor. Z kuşağı çocuklar malum bunlar. Anne karnında bilgili olup doğuyorlar zaten. Nerde o annelerimizin dediği kırk gün boyunca uyuşuk uyuşuk durup gözünü açamayan bebekler. Şimdi doğar doğmaz keşfe başlıyorlar.
ağzına tükürdüğüm de oldu ama ben tükürürüm başkası tüküremez
Bu hasta ve moralsiz halimle gulumsettin,cok yasa:)Ben köyde babannemleydim kardeşim doğduğunda, 3 4 ay falan kalmış olmalıyım köyde ki annemin hamile olduğunu bile hatırlamıyorum bir geldim evde bebek, eskiler tabi çocuk psikolojisi falan ne bilsin, 6 ay sonra 1.sınıfa başladım ben okula gidiyorum o evde paşalar gibi...
Hasılı bigün bilader hasta oldu, beni anneanneme bırakıp gittiler hastaneye,ertesi gün geldiler çocuk yok, babam geldi kızım kardeşin hastanede kalacak dedi aklım çıktı bi daha gelmicek diye, kıyameti kopardım o gün başladı sevgim sanırım, 91 doğumlu kazık kadar oldu hala annesi gibiyim, ağzına tükürdüğüm de oldu ama ben tükürürüm başkası tüküremez
onu karsiniza alip her şeyi acikca konusun sizi anlayacaktir emin olun. Bu konusma sevgi ve ilgi dolu olsun. Hatta en sevdigi yerde en sevdigi seyi yaparken konusun onunla. Onu hirpalamanizin nedenlerini de anlatın. Bunaldiginizi arada kaldiginizi ve uzuldugunuzu onun anlayacagi sekilde anlatin. Pisman olduğunuzu istemeden yaptoginizi anlatin. Sadece samimi ve ilgili olun. Anlayacaktir sizi. Ve bu konusmanin arkasindan birlikte güzel vakit geçirin sevdigi seyleri yapin sevdigi yerlere gidin sevsigi yemegi yiyin. Vb vb. Bundan sonraki süreçte de daha ilgili ve sabirli olun. İleri xe size koz olarak kullanmasin yasadiklarini. Malum cocuklar ve ergenler acimasiz oluyor. Yine siz üzülürsünüz ileride. Hepsi geçecek emin olun. Üzmeyin kendinizi.Ben bunu bilip onune gecemiyotum.Keske olsem de ypmasam
Bu hasta ve moralsiz halimle gulumsettin,cok yasa:)
Ezik bir kisiliginin olmasi,itten kopuktan yapmacik sevgi gorup kanmasi vs.beni kahreder.Buna sebep olmamak icin kendime dun gece soz verdim zaten 5e kadar uyuyamadim.Oldu da ofkelendim,Ben de senin gibi yaparim.Bugun beni yine sinava tabi tuttu,kahvaltiya misafir gelecekti ustunu giymek istemedi, yuzunu yikamak istemedi.Ben zitlasmadan giydirdim.Kardesine de karismadi pek. Polemige girmeyince daha sakinizCeyz öyle deme
Sen onların annelerisin,herşeylerisin,kendine beddua etme.Onları senin gibi kim düşünebilir,kim koruyabilir,sevebilir?
3 çocuğum var,araları az.İlki 4 yaşındayken küçüğüm doğdu.Büyükleri korudum ben de,ayrıcalık gösterdim bir müddet,fakat sonra beraber gezmeye başladık.Küçükle, ortanca olan kızımı arabaya oturtuyordum,büyükle konuşarak,yaprağı, toprağı,çiçekleri anlatarak,kuşların dilinden bir şeylet anlatarak yürüyorduk.Siz de artık üçünüz çıkın.Küçük büyümüş çıkacak kadar.
Öfke konusuna gelince,öyle günlerim oldu ki,yaramazlıklarından bunaldım,evden çıkmasam,çocuğa bir tane patlatacağım,hatta belki arkası gelecek,kendimi dışarı attım,sinirim geçene kadar kar üstüme yağarken bankın arkalığına kapanıp ağladım.Eve girdiğimde ellerim soğuktan morarmıştı ama ,öfkem geçmiş,içim açılmıştı.
Öfkene engel ol,bir çözüm bul.En büyük gönül rahatlığım,çocuklarımı ezip üzmeden büyütmemdir.
Her şey geçiyor,elimizde evlatlar kalıyor Allah bağışlarsa,ya ezik,ya da mutlu...
Yataga uzandim agliyorum, kendimi o kadar caresiz hissediyorum ki...Konu kizim. Daha 5 yasinda bile degil ama sanki hayatimin sinavini veriyorum...
1 yil oncesine kadar hersey ne guzeldi.Ne zamanki kardesi dogdu, yuvamizdaki huzur da gitti.2 gun sen sakrak huzurlu ve mutluysak 5 gun gerginiz.Kizim benimle babasini umursamiyor,kendi oz gereksinimlerini yapmak istemiyor(dis fircalamak,kiyafet ayakkabi giymek,ufak tefek islere yardim konusuna girmiyorum bile)kardesini ara sira hirpaliyor,kiskanclik krese basladiginda azalmisti ama yine artti. Uyarilara kafa tutmasi,ergen gibi davranislar,bizi yonetmeler.. Kreste bir sorun mu oldu desem,sanirim gitmek istemezdi seviyor okulu.Hatta ogretmenini bizden cok seviyor. Tek sey kaliyor kardes kiskancligi...
Gelelim bana. Bende de cok hatalar var.Sinirlari zorladi mi, hakaret isitmek icin bile bile kizdirdi mi kendimi tutmaya calisip sonunda bagiriyorum,bazen hirpaliyorumKardesinden once bunlar olmadi,kucuk de yakami birakmiyor napacagimi bilemez haldeyim.Sabirli yapici babasini bile yaptiklariyla bezdiriyor artik. Bu aksam da boyle bir durum yasadik.Sonradan yatistik,markete gittik hava aldik vs.Gelirken ust kata anneannesine cikti kizim.Yanina gidip ayaklarini annemin altina dogru sokmus isinsin diye ve 'Ben senin prensesinim dimi'demis 1 dk sonra da uyumus...Bu cumlesi beni kahretti kendime lanet ediyorum...
Nolur kardes kiskancligi donemseldir gececek gibi seyler yazin,beni sarsin hatta kendime geleyim...
Konu ile ilgili bir yorum yapamıyorum. Benim de en büyük endişelerimden biri bu zaten.. Takipteyim.. Çok üzüldüm prensesin haline.. Canım benim.. Inşallah tez zamanda bu günler geçecek..Yataga uzandim agliyorum, kendimi o kadar caresiz hissediyorum ki...Konu kizim. Daha 5 yasinda bile degil ama sanki hayatimin sinavini veriyorum...
1 yil oncesine kadar hersey ne guzeldi.Ne zamanki kardesi dogdu, yuvamizdaki huzur da gitti.2 gun sen sakrak huzurlu ve mutluysak 5 gun gerginiz.Kizim benimle babasini umursamiyor,kendi oz gereksinimlerini yapmak istemiyor(dis fircalamak,kiyafet ayakkabi giymek,ufak tefek islere yardim konusuna girmiyorum bile)kardesini ara sira hirpaliyor,kiskanclik krese basladiginda azalmisti ama yine artti. Uyarilara kafa tutmasi,ergen gibi davranislar,bizi yonetmeler.. Kreste bir sorun mu oldu desem,sanirim gitmek istemezdi seviyor okulu.Hatta ogretmenini bizden cok seviyor. Tek sey kaliyor kardes kiskancligi...
Gelelim bana. Bende de cok hatalar var.Sinirlari zorladi mi, hakaret isitmek icin bile bile kizdirdi mi kendimi tutmaya calisip sonunda bagiriyorum,bazen hirpaliyorumKardesinden once bunlar olmadi,kucuk de yakami birakmiyor napacagimi bilemez haldeyim.Sabirli yapici babasini bile yaptiklariyla bezdiriyor artik. Bu aksam da boyle bir durum yasadik.Sonradan yatistik,markete gittik hava aldik vs.Gelirken ust kata anneannesine cikti kizim.Yanina gidip ayaklarini annemin altina dogru sokmus isinsin diye ve 'Ben senin prensesinim dimi'demis 1 dk sonra da uyumus...Bu cumlesi beni kahretti kendime lanet ediyorum...
Nolur kardes kiskancligi donemseldir gececek gibi seyler yazin,beni sarsin hatta kendime geleyim...
Ben de 2bucuk yas kucuk kiz kardesimle neler yasamisim.Besigine cikip kafasina yastik koyup ustune oturuyormusum.Agzina biskuvi dolduruyormusum.Ilerde kizlarimla da gulerek anlatir miyiz dersin?tabiki gecer ilerde kiziniza yaptiklarini gulumseyerek anlatirsiniz ayni seyleri bende kardesime yapmisim annem olanlari anlattiginda ikimizde kahkahalara boguluyoruz kardesimi camdan asagi atalim bile demisim. o yuzden caninizi sıkmayın siz iyi olacaksinizki cocuklarinizda saglikli yetissin. buyuk cocugunuza biraz daha ilgi gosterin derim kolay gelsin.
Benimde minigim 4 aylik olcak buyuk 3.5 yasinda bizde hamdolsun bariz kiskanma olmadi ama buyuge hic zaman ayiramiyorum ne oyun ne ilgi babasina attim resmen eşim işten cikti 2 aydir valla üzulemedim tek olsam aksama kadar evde fenalık gecirirdim herhal dagina göre kar veriyo allah...oglumun istekleri arttikac kez anne diyo anlatamam babasi olmasina ragmen basim sisiyor...senin az kalmis minik yurumeye baslayinca ikisiyle ortak şeyler yapmaniz kolaylasir avm ye gidersiniz parka vs yani kardesinin gelmesinin biseyleri kisitlamadigini hissetmesi gerek galiba...minigi birakabileceginiz biri varsa birakip anne kiz günü yapin ciktiginizda onunla konuşun kardesi buyudukce paylasimlarinizin artacagindan vs kardesiylede gidebileceginizden...ona hediye alin onunda kardesine almasiicin imkan sunun allah yardimciniz olsun sizi anlamaktan öte hissediyorum iki cocuklu annelik cok baskaymis ...ben ekmekalmaya dahi cikamaz oldum bakalim hayalkuruyorum minik 2 yasina gelince yine kolaylasmaya baslayacak insaallah diyeAmin insallahocakta buyugu 5,kucugu 1 yasina girecek. Keske biraz daha fark olsaydi,ben 2 cocuklu anneligi beceremedim...
Aralarında 7-8 yaşta olsa yine aynısı olurdu, ilk çocuğun aklı erecek yaşta kardeşi olunca kıskançlık yaşaması kaçınılmaz oluyor, aralarında 8-9 yaş fark olan kardeşler de tanıyorum yine benzer sorunlar yaşandı, hatta çocuk 8-9 yaşındaysa kardeşini hırpalama istekleri daha şiddetli olabiliyor çünkü maalesef aileler yanlış tutum sergiliyor, ikinci çocuğa hamileyken kardeşin olacak, oynayacaksınız vb diyen aileler bebek doğunca kardeşin uyuyor sessiz olmalısın, kardeşinin karnı acıktı ona yemek yedirmeliyim, dur zıplama kardeşinin üstüne düşeceksin vs sürekli kardeşi koruma amaçlı şeyler söyleyip yapınca, büyük kardeş kendini yasaklanan, kardeşinin gerisinde bırakılan, sevgisi azalan biri olarak görüyor ve kardeşine içten içe öfkeleniyor, kızınız için şu anda kardeşi anne babasının sevgisini çalan biri, sonradan geldi anne babasını elinden aldı.Amin insallahocakta buyugu 5,kucugu 1 yasina girecek. Keske biraz daha fark olsaydi,ben 2 cocuklu anneligi beceremedim...
benim kizin bi fotosu var , dogmus , ameliyathaneden cikarmislar sepet icinde , esim de kapida bekliyor , gorur gormez bebegi mila demis , hatun kafayi kaldirip esime bakmis ve o anin fotosu varHep derlerdi ki bebekler sogunca ilk zamanlar bilmem kac cm otesini gormez algilari kapali olur vs. Oglum ilk dogdugu amdan itibaren surekli cevreyi inceledi her sese donup bakti. Ki bu sadece ogluma has birsey degil artik butun cocuklar oyle. Allah yardim etsin annelere.
Ahahhh ayni cumleyi ben de kardesime kullaniyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?