Lütfen çocuğun her davranışına bi anlam yüklemeyin olacak bunlar bi rahatlayın kim kardeşiyle kavga etmeden büyüdü harika hayat sunamayabilirsiniz ki zaten istesek de böyle bi hayat yok kardeş konusunda lütfen kardeşine vurma yerine bu evde kavga istemiyorum gibi genel cümleler bağırmayun çocuğa ağlamayın sizdeYataga uzandim agliyorum, kendimi o kadar caresiz hissediyorum ki...Konu kizim. Daha 5 yasinda bile degil ama sanki hayatimin sinavini veriyorum...
1 yil oncesine kadar hersey ne guzeldi.Ne zamanki kardesi dogdu, yuvamizdaki huzur da gitti.2 gun sen sakrak huzurlu ve mutluysak 5 gun gerginiz.Kizim benimle babasini umursamiyor,kendi oz gereksinimlerini yapmak istemiyor(dis fircalamak,kiyafet ayakkabi giymek,ufak tefek islere yardim konusuna girmiyorum bile)kardesini ara sira hirpaliyor,kiskanclik krese basladiginda azalmisti ama yine artti. Uyarilara kafa tutmasi,ergen gibi davranislar,bizi yonetmeler.. Kreste bir sorun mu oldu desem,sanirim gitmek istemezdi seviyor okulu.Hatta ogretmenini bizden cok seviyor. Tek sey kaliyor kardes kiskancligi...
Gelelim bana. Bende de cok hatalar var.Sinirlari zorladi mi, hakaret isitmek icin bile bile kizdirdi mi kendimi tutmaya calisip sonunda bagiriyorum,bazen hirpaliyorumKardesinden once bunlar olmadi,kucuk de yakami birakmiyor napacagimi bilemez haldeyim.Sabirli yapici babasini bile yaptiklariyla bezdiriyor artik. Bu aksam da boyle bir durum yasadik.Sonradan yatistik,markete gittik hava aldik vs.Gelirken ust kata anneannesine cikti kizim.Yanina gidip ayaklarini annemin altina dogru sokmus isinsin diye ve 'Ben senin prensesinim dimi'demis 1 dk sonra da uyumus...Bu cumlesi beni kahretti kendime lanet ediyorum...
Nolur kardes kiskancligi donemseldir gececek gibi seyler yazin,beni sarsin hatta kendime geleyim...
Bence arada bebeğim annenize bırakıp kızımızla basbas vakit gecirinYataga uzandim agliyorum, kendimi o kadar caresiz hissediyorum ki...Konu kizim. Daha 5 yasinda bile degil ama sanki hayatimin sinavini veriyorum...
1 yil oncesine kadar hersey ne guzeldi.Ne zamanki kardesi dogdu, yuvamizdaki huzur da gitti.2 gun sen sakrak huzurlu ve mutluysak 5 gun gerginiz.Kizim benimle babasini umursamiyor,kendi oz gereksinimlerini yapmak istemiyor(dis fircalamak,kiyafet ayakkabi giymek,ufak tefek islere yardim konusuna girmiyorum bile)kardesini ara sira hirpaliyor,kiskanclik krese basladiginda azalmisti ama yine artti. Uyarilara kafa tutmasi,ergen gibi davranislar,bizi yonetmeler.. Kreste bir sorun mu oldu desem,sanirim gitmek istemezdi seviyor okulu.Hatta ogretmenini bizden cok seviyor. Tek sey kaliyor kardes kiskancligi...
Gelelim bana. Bende de cok hatalar var.Sinirlari zorladi mi, hakaret isitmek icin bile bile kizdirdi mi kendimi tutmaya calisip sonunda bagiriyorum,bazen hirpaliyorumKardesinden once bunlar olmadi,kucuk de yakami birakmiyor napacagimi bilemez haldeyim.Sabirli yapici babasini bile yaptiklariyla bezdiriyor artik. Bu aksam da boyle bir durum yasadik.Sonradan yatistik,markete gittik hava aldik vs.Gelirken ust kata anneannesine cikti kizim.Yanina gidip ayaklarini annemin altina dogru sokmus isinsin diye ve 'Ben senin prensesinim dimi'demis 1 dk sonra da uyumus...Bu cumlesi beni kahretti kendime lanet ediyorum...
Nolur kardes kiskancligi donemseldir gececek gibi seyler yazin,beni sarsin hatta kendime geleyim...
Amin insallah. Yapilmasi gerekenleri yazdiklarinizi biliyotum,benim kizim mahallede kardes olanlari gorunce kardes isteyen bir cocuktu. Dediginizin tam tersi hamileyken çok guzel hazirladim,çok hevesliydi. Resim cizerken kucuk insan da cizerdi eline balon cizerdi bu da benim kardesim derdi.Biz parka gidecegiz onu oynatacagim birlikte evcilik oynayacagiz derdi.Dogdugunda da ilimliydi aslında, kucaklardi severdi.Yine seviyor ama kardesi oyle huysuzki cogunlukla agliyor ablayi babayi degil illa anneyi istiyor.Bu hale gelmemizde kucugun zor bebek olmasininda payi buyuk.merhaba benim de bir kızım var üç yaşında ve şu an ikinciye hamileyim şimdi den ona bir kardeşin geleceğini onunla beraber vakit geçireceğini onu seveceğini oyunlar oynayacağını anlatıyorum ve kızım şimdi den çok heyecan li yediği herşeyden bana da getirip veriyor kardeşim yesin diyor öncelik le sizin göreviniz çocuğunuza bir kardeşi benimsetmek di yani çocuğa eve birinin geleceğini anlatmanız gerekir di hazırlamanız gerekir di anladığım kadarı ile siz anlatmamış sınız ve bütün ilgiyi bebeğe vermişsiniz kesinlikle ikinci çocuğum doğduğu zaman hem benim ailem hem eşimin ailesinden buna ben ve eşim de dahil olmak üzere ilgiyi kızım dan eksik etmeyeceğiz çünkü bebeğin ilgiye sevgiye değil de daha çok ihtiyaçlarına karşılamaya gerek var ve siz bu ihtiyaçları karşıladığınız da kızınız dan destek alın hadi beraber yapalım hadi kardeş ile oynayalım hadi kardeşin karnını doyuralım hadi kardeşin temizliğini yapalım banyo yaptırdığınız da bile kızınız dan destek alın hadi beraber yapalım deyin bütün sinirinizi stresinizi çocuktan çıkarır sanız o daha çok hırçın olur ve kardeşine de zarar vermesi kaçınılmaz bir durum olur
evime bu gelmeden önce mutluydum ben demeye başlar ve kardeşine karşı nefret oluşur ve ona zarar vermeye dahi başlar ki bu sadece şu an ki durum da değil sonuna kadar kalıcı birşey olur onda ki o nefret bence siz eşiniz ile konuşup bir ortak yol bulun gerekirse destek alın ve aileniz le de ilgiyi bebeğe değil büyük çocuğa verilmesi konusunda uyarın şimdi onun için çok zor bir süreç ergence tavırları var yazmışsınız ama siz bile bu yaşta evde ikinci kişiyi hazmedemez siniz ki misafir dahi olsa bence kızınıza biraz daha vakit ayırın beraber hafta sonları parka gidin alışverişe gidin hadi kardeşine kıyafet bakalım deyin hadi sana kıyafet bakalım deyin yani ortada bir ayrımcılık olmadığını ve ona karşı sevginiz in bitmediğini gelen bebeğin hiç birseyi değiştirmediğine ikna edin kızınızı Allah yardımcınız olsun İnşallah
Bunlar yptigim seylerdi zaten ilk aylar rahattim.Yalniz ufak da buyudu,anneanneyi istemiyor akli memede.Bazen 1-2 saat birakiyorum beni gorunce agliyor yakama yapisiyor.Onun da psikolojisini dusunmek zorundayim.Bir arkadas yazmis,kriz anlarinda buyugun mesajlarini yanlis anliyorum onu duzeltecegim en acilinden.Bence arada bebeğim annenize bırakıp kızımızla basbas vakit gecirin
Dikiş dikin kek yapın gezmeye gidin. Madem anneniz varmış oooo neler neler yapılır
RABBİM yardımcınız olsun zor bir durum ama biraz daha sabırlı olun çocuk büyütmek gerçekten de zor RABBİM o sabri o gücü bütün annelere versin inşallah...Amin insallah. Yapilmasi gerekenleri yazdiklarinizi biliyotum,benim kizim mahallede kardes olanlari gorunce kardes isteyen bir cocuktu. Dediginizin tam tersi hamileyken çok guzel hazirladim,çok hevesliydi. Resim cizerken kucuk insan da cizerdi eline balon cizerdi bu da benim kardesim derdi.Biz parka gidecegiz onu oynatacagim birlikte evcilik oynayacagiz derdi.Dogdugunda da ilimliydi aslında, kucaklardi severdi.Yine seviyor ama kardesi oyle huysuzki cogunlukla agliyor ablayi babayi degil illa anneyi istiyor.Bu hale gelmemizde kucugun zor bebek olmasininda payi buyuk.
Bir süre için önce onu giydirmeniz de bir sakınca Yok bence. Yani kardeşi olduğu için kıskanıyor. Yapabildiklerini bile yapmıyor olması normal. Bir süre ona daha fazla ilgi gösterseniz zaten sonra bırakır sanki. O kendi işini yapar diye düşünmeyin.elbette yapar ama belli ki yapmak istemiyoR. Siz büyüğü giydirin baba onu indirsin o Arada küçüğü hazırlayın. Kardeşimle aram 3 yaş. Sizinkiler gibi. Annem de aynı şeyleri anlatır. Ama dengeyi çocuğunuz değil siz bulacaksınız. Boşuna kendinizi yıpratmayın. 2 çocuklu her anne benzer şeyleri yaşıyor. İki çocuğa yetememe durumunu yaşamak çok normal. Siz sakin olup kızınıza özel olduğunu hissettirin. Bu sefer ben yardımcı olayım sana kızım ama Kardeşin Küçük ya bu kendi yapamadığı için ben yapıyorum derseniz bir kaç sefer sonunda bırakır.Sonuna kadar haklisin. Onerilerinin hepsini hatta fazlasini yapiyorum yine de onune gecemiyorum,nadiren ise yariyor.Benle babasina garezi var sanki,ornek vereyim. Bir yere gidecegiz,kabanini cikariyorum.Sen giydir ben giyemiyotum diyor(halbuki oyle birsey yok) Sen giyebilirsin hadi kizim diyotum inatlasiyor.Ozaman sen anneannede kal diyorum yine itiraz,iyi sen bilirsin giyme diyorum.Kendim giyiniyotum birseylerle oyalaniyorum o da oyalniyor.Sonra bir bakiyorki kardesini giydirmisim feryat figan. Onun ustunu cikar. Once beni giydir.Once benim ayakkbimi giydir.Benim yanima gel once ben merdivene cikacagim..Simdi dogru olan ne,kiskanmasin diye ilk ona giydirsem disini de ben mi fircalayayim ya da onun her komutunu yerine getirmem mi dogru olan? O 14 aylikken ise basladim3 bucuk yasa kadar annem cok guzel buyuttu Allah razi olsun ama simartti da,rahatliga alistirdi.Misal anneanneyi parmaginda oynatir ama bize yapmazdi.Kardesi geldiginden beri bize de yapiyor.
merhabaSonuna kadar haklisin. Onerilerinin hepsini hatta fazlasini yapiyorum yine de onune gecemiyorum,nadiren ise yariyor.Benle babasina garezi var sanki,ornek vereyim. Bir yere gidecegiz,kabanini cikariyorum.Sen giydir ben giyemiyotum diyor(halbuki oyle birsey yok) Sen giyebilirsin hadi kizim diyotum inatlasiyor.Ozaman sen anneannede kal diyorum yine itiraz,iyi sen bilirsin giyme diyorum.Kendim giyiniyotum birseylerle oyalaniyorum o da oyalniyor.Sonra bir bakiyorki kardesini giydirmisim feryat figan. Onun ustunu cikar. Once beni giydir.Once benim ayakkbimi giydir.Benim yanima gel once ben merdivene cikacagim..Simdi dogru olan ne,kiskanmasin diye ilk ona giydirsem disini de ben mi fircalayayim ya da onun her komutunu yerine getirmem mi dogru olan? O 14 aylikken ise basladim3 bucuk yasa kadar annem cok guzel buyuttu Allah razi olsun ama simartti da,rahatliga alistirdi.Misal anneanneyi parmaginda oynatir ama bize yapmazdi.Kardesi geldiginden beri bize de yapiyor.
sanmam kiskanc insan hep oyledir kiskanclikla ortata kisilik bozuklugu cikiyor resmen psikopata baglamis olayi psikolog ve psikiyatrist kontrolunde tutulmaliYataga uzandim agliyorum, kendimi o kadar caresiz hissediyorum ki...Konu kizim. Daha 5 yasinda bile degil ama sanki hayatimin sinavini veriyorum...
Sizin çocukların yaş aralıkları çok az. Ayrı vakit geçirme gibi bir durum zaten olamaz. Oyunlarına dahil etme durumu daha kolay olur. Şuan zorlanıyorsunuz ama bir iki yıl içinde ucu de çok iyi arkadaş olacaklar. Bu yönden çok şanslısınız ayrica.merhaba
benim 3 kızım var, araları 1,5 yaş.
büyük 4,5 yaşında ve ortanca doğduğunda ben de senin yaptığın hataları yaptım.
çocuk anneanneden bana gelmek istemiyordu.
sen büyüdün, abla oldun, kendin yapabilirsin vs dedikçe inatlaşıyordu, çıldırıyordu.
ben çareyi ayrı ayrı zaman ayırmak yerine, sürekli beraber takılmakta buldum.
büyükle oyun oynarken küçüğü de dahil ettim. küçüğü emzirirken büyüğe de aynı anda yemek yedirdim.
küçüğün tüm özbakımını ben yaptığım için, büyük her istediğinde onu da ben yedirdim, içirdim, giydirdim, çıkarttım.
7/24 her şeyi beraber yapıyoruz 3 kızımla. çok yoruluyorum ama annelik bu. yapacak bir şey yok.
büyük kızım anaokuluna gidiyor ama hala ayakta sallayarak uyutuyorum çünkü inatlaşmak asla çözüm olmadı. zaten tüm gün okulda yorulduğu için uykuya dalması 5 dakikayı bile bulmuyor. inatlaşsak gece yarısına kadar ağlama potansiyeli var.
bebek emzikli, onu memeye hasret bırakma. şu an onun tek dayanağı, sensin. benim kızım 17 aylık, ablaları bana sarıldığında, çıldırıyor. onu da alıyorum. kucağımda 3 çocukla çizgi film izliyorum.
kıskançlık asgari düzeyde bu yüzden.
kavgaları, oyuncak paylaşamamaları bile en fazla 1 dk sürüyor çünkü kıyamıyorlar birbirlerine. hemen veriyorlar ne istenirse.
büyükle, küçüğe özel vakit ayırın vs önerisine ben inanmıyorum çünkü çocuk dediğimiz varlık 7/24 anne ilgisine muhtaç. 1-2 saat onu doyurmaz. o yüzden mümkün olduğunca 4 kişilik aile olarak her şeyi beraber yapın. eşle çocukları bölüşmeyin. 4 ünüz bir arada yiyin için sevin oynayın tartışın..çünkü çocuklar böyle böyle aile olmayı öğreniyor.
bir de asla hırpalama. kendinden uzaklaştırırsın ve kardeşine öfkesini artırırsın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?