Ben senin prensesinim,dimi?

İkinci çocuk doğduğunda birinciyle zor da olsa her zamankinden fazla ilgilenilmesinden yanayım..
Cesareti olan çocuklar hırçınlık yapıp terör estiriyor, benim kızım gibi sakin olanlar da kendine takıntılar ediniyor.Tek bir elbiseye kafayı takmak ya da aşırı üst değiştirmek gibi..Hiç yapmıyorken alt ıslatmaya başlayabiliyorlar.Kızınızın davranışları gayet normal ama biraz üzerine düşün,üzülmeyin geçiyor...

Ikinci çocuğunuz ne kadarlık bilmiyorum ama biraz büyüyüp yani ayaklaninca ablasıyla oyun oynamaya birlikte cizgifilm izlemeye basladiklarinda geçecektir emin olun. Kardesiyle oyun oynadıkları onu daha çok sevecek ve sakinleşecektir

Ben benzer bi sorunu kucuk kizima yasiyorum. 2.5 yasinda abisini kiskaniyor. Abisi ozel bi cocuk oldugundan haliyle daha cok ilgi goruyor. Kizim onu dovmeye calisiyor korkutmak icin kapiyi kapayip yalniz birakiyor,ilgi icin abisinin problem davranislarini kopyaliyor, ustune 2 yas sendromu. Aynen ben de tahammul edemeyip bagiriyorum cezaandiriyorum sonra anne seni srviyorum, ben prensesim sen prenses annnesin falan diyince uzuluyorum.
Cok zor iki cocuga yetmek bazen. .

Çok akıllılar yaa.. Maşallahları var.. Rabbim ısındırsın hepinizi birbirinize..

Allah yardimcimiz olsun. Onerileri bir oku istersin, ozellikle Astoria nin yorumu bende tokat etkisi yaratti.Kriz zamanlarinda kizimi yanlis yorumluyorum benim sorunum o.
Bastan sona okuyamadim inan ona bile zaman yok...gece cocuklar uyuyunca hemen bakacagim ...sabir konusunda sadece ses tonumu ayarlayamiyorum oda son noktada oluyor pisman oluyorum tabii

Ceyz ikincileri ayni zaman dogurduk yanlis hatirlamiyorsam. Ama benim büyük 7 yasina girmek üzere.
Ayni seyleri yasiyoruz yaklasik olarak.
Buyuk kizimi cok ihmal ettiğimi, ondan yasindan cok daha olgun davranmasini bekliyorum zaman zaman.
Gecen hafta hastalandı, ne teshis koyulabildi ne atesi, enfeksiyonu düştü.
Aklimi oynatacagim sandim, sesimi yukselttigim her ani hatirlayip kahrettim kendimi.
Bir iyilessin bir daha hiçbir zaman sesimi cikarmayacagim dedim. Yüzüne baktikca icim titriyor. Allahim onu bana bagislasin, istedigi nazi niyazi yapsin artik bu bana yetti.

Kızınızın cümlesi gözlerimi yaşarttı.
Adem Güneş adlı pedagoğun bir yazısı vardı şahsi internet sitesinde, ikinci çocuk sonrası ilk çocukların ezilmesi ile ilgili. Bakın derim. "Bebek muhtaç olduğu için anne tüm ilgisini ona verir, büyük çocuk ise artik anneye kaba, yaramaz gibi gelir. Bu durumda anne, büyük çocuk kendisine seslenince, bebeğin ruh halinden çıkıp gerçek dünyaya dönmeli ve büyük çocukla ilgilenmesi" gibi bir şey diyordu.
Zor ama kendinizi zorlayın bağırmamak için. Başkaları bağırmıyorsa ben de yapabilirim diye düşünün. Bir de bağırılan çocuklar ezik oluyormuş ve diğer insanlar da muhtemelen onu ezince bir şey yapamayacak hayat boyu. Böyle olmasın diye uğraşın. "bazen istemeden kızıyorum ama seni çok seviyorum" deyin sık.
Kuzenimin kızı da kardeşi olunca kıskanmaya başladı. "Babaanne sen onu sevme, annesi sevsin" diyordu. Şimdi düzeldi

Son düzenleme:
Çok gecmis olsun

Gecirdiginde evet asi olmustu ve bir ay sonra idi.ama bunu siz soyleyene kadar bilmiyordum.asinin yan etki yapabileceğini yani.en iyi doktorlara kadar gezdik sebebini kimse anlayamadi.epilepsi şüphesi olustu ama cok sukur degildi.birdaha olmadi.eeg emar tomografi nörolojik muayene hepsinden gecti ve sebep bulunamadi.en son bir doktor kulaginda enfeksiyon varmis geciyor suan demisti.suan sasirdim acikcasi.boyle bi konu doktorlar tarafindan bize hicbir zaman soylenmedi.

Amin insallah ocakta buyugu 5,kucugu 1 yasina girecek. Keske biraz daha fark olsaydi,ben 2 cocuklu anneligi beceremedim...
Emin ol hepimiz zorlamıyoruzdur.bende ilk çocuğuma kardeşinden dolayı çok haksızlıklar yapmışımdır.isteyerek değil tabiki.bende hiç beceremedim gibi yani 2 cocuk ve adalet olayını.gerci eşim çok şükürki büyük oğlana çok vakit ayiriyor

Amin insallah ocakta buyugu 5,kucugu 1 yasina girecek. Keske biraz daha fark olsaydi,ben 2 cocuklu anneligi beceremedim...
Bende iki çocuklu anne adayıyım
İkinciyi muz m kadar sevecek miyim onu bile düşünüyorum
Fakat yapacağım şey suki ve en iyi bildiğim şey
Bebek doğunca kızıma daha fazla ilgi gosterecegim su an göz bebeğimiz yine aynı hossettirecegim
Kızım gel kardeşine yedirin mamasını ayağımıza sallayıp uyuyalım gibi sanki o bize m bebeğimiz mis gibi
Hep birlikte kızımla yapmak istiyorum
Kesinlikle karşıyım ikinci gelince onun papucu dama atıldı benim en kıymetli varlığım evladım asla ikinciyi ondan üstün tutamam.hep ona saygı olmalı hep yine eskisi gibi onun zevkleri istekleri önemli kimse kimsenin yerini alamaz almamali

Benim anaokuluna baslama donemime denk gelmisti kardesimin dogumu. 6 yasindaydim.. bi sure hircinlik cikarip beni okula gonderip basinizdan atmak istiyosunuz beni kapiya attiniz onu aldiniz eve gibisinden olaylar yaratmistim ..Tam hatirlamiyorum ama annem diyor, altima bez takmaya bile calismisim kardesiminkilerden..Annem sizi yalnIz birakamazdim cunku seviyomus gibi yapip dovmeye calisiyordun falan diyor..
Ben bi dogdugu gunu hatirliyorum,bir de yurumeye baslayp benle kosusturdugu oynadigimiz gunleri. Dogdugy gun annem kapidan onla girince dunya basima yikilmisti.bu hep bizle mi kalcak falan demisim. Hic guzel gozukmemisti de gozume halbuki sevimliymis de kucukken fotograflara bakiyorum da.
Ayaklanip oynaynca ona yeni oyunlar sunmak sacma biseyler uydurmak icin kendimi yirttigimi hatirliyorum. Annem de hic bisey demezdi. Carsaflar battaniyeler kendimize sandalyelerin ustune gerip odalarda cadirlar yapardik mesela icine annem de girerdi arada . Annem calistigi icin,bizi anneanne bakici vs gibi kimselere brakmak zorunda kaldigi icin evimizde cok ozgur birakiyordu. Evi dagitirdk pek umursamazdi heryer oyun alanimizdi. Ama anneannemde ve bakicimda oyle degildi durum mesela...
Bence benim kiskancligi asmamdaki daha da onemli faktor, sorumluluk almam oldu. Annem hep ben yetisemiyorum sunu da sen yapsana modundaydi. Hadi kardesinin ayakkabisini giydir. Kardesinin montunun kolunu geciremedim sen gecir,pantolonunu bulamadim, corabini ayagina gecirsene, hadi kizim yolda yururken elinden tut da dusurmeyelim..ben sana oyuncak aldim kardesine almasak da olur bunla oynarsiniZ dediginde mesela haayir ona da alcaz sen almazsan gider ben alirim dedigimi hatirliyorum. Icten ice anneme olan ofkemi,belki de kardeskmle taraf olup anneme karsi olarak cikarmistim bi sure... kardesimi alirdim yanima hep annemlere hircinlik yapardim. Ama iste boyle boyle de kardesimi kiskanmamaya basladim. Ben olmasam hic bisey yapamaz psikolohisine de girdim
Bence yapabilecegi seyleri ona yukleyin,buyuk kiziniza. Sorumluluk hissetsin. Hic bisey olmasa ,su ciciyi mi gyse sunu mu giyse diye bari sorun buyuk kiza birini secsn kucuge onu gydirin. Kardesi uzerinde soz sahibi yapin biraz. Sensiz yapamaz hic biseyini moduna sokun.Hircinlik yapar ve onu kucumser kibirlenir belki ama sonra vallahi insanda merhamet uyaniyor :)
Bir de mesela kucuk cok mu mizmizlandi aman bu kardesin de ne cok agliyo ya uf cok simardi gene dimi gibisinden dedikodusunu yapin kizinizla. Biraz buyukle ilgileniceksinz artik. Bence 1 yiliniz var ,2den sonra kucuk de herseyi hatirlar belki ama simdilik yapabilirsiniz oyle seyler...

Benim simdilik 2.gibi bi dusuncem yok ama.. ola ki oldu diyelim ben onu sevmem ki kizimi severim. Diye dusunuyorum .. kendime suc buluyordum ama demek ki normal bi dusunceymjs baska cocuj sevemiycegini dusunmek. Ama konustugum kisiler,hic bi farkin olmadgini dogunca onu da sevdgini soyluyorlar :)

Oyle, fark yok ikisini de cok ama cok seviliyor, ayirt edilemez bence
Kimseyi kimseden ustun tutamayiz zaten,ikisi de evladimiz.Elimden geleni fazlasini yapiyotum,bende senin gibi basit ve klasik seylerle atlatbilirim derdim oncesinde ama gercek hayat baskaymis. Ufagin anne babaya gulumsemesi ya da aglayip emmek istemesi bile ablasinin onu cimciklemesine yetebiliyor,buna benzer cok ayrinti var hepsini yazmadim.Bazen de hersey gulluk gulistanlik. Biraz zamani var demekki

Geçecektir ama bu dönemi sağlıklı atlatmasında fayda var.
Çocuğunuzu idare etmeyin çocuğunuzla oynayın.
Küçüğü uyuttuktan sonra oyun ritüelleri yapın.
Anne-baba-kız oyunlar oynayın kahkahalarla gülün eğlenin.
İnanın çok iyi gelecektir.
Çocuğu oyalamayın, onunla inatlaşmayın, inatlaşmaya başladığında dikkatini başka yere çekin.
Ve şu acı gerçekle yüzleştirin.
Hayır o prenses değil.
Çocuk için bu tür tabirler büyük travma yaratabilir. Onu şımarıklaştırabilir. Çünkü bir zamanlar prenses denilip el üstünde tutulan çocuk kardeş gelince veya kreşe gidince, okula başlayınca çok da prenses olmadığını herkes gibi sıradan olduğunu farkedip travma geçiriyor. Sizin de öyle olmuş.
Ona göz hizasına gelerek. 'Sen bir prenses kadar güzelsin ama çok daha güzel özelliklerin var. Prensesler bile olmayan özellikler var. Çok özelsin. Çok güzel bir kalbin var, çok zeki bir çocuksun ve istediğin herşeyi çalışarak elde edebilecek bir çocuksun' diye telkinlerinizde bulunun.
Prenses gibi kırılgan ve sadece güzellik odaklı bir çocuktan farkındalık sahibi bir çocuk olarak büyümesi çok daha faydalı.
Çok ilgi çok sevgi gösterin. Üzülmeyin geçecektir. Hep zordur ama siz yapabilirsiniz.

Cok degisik acidan bakmissiniz tesekkur ederim ve haklisiniz

Geçiyor o aşırı kıskançlık kızımıza daha çok ilgilenen bebeğin ihtiyaçlarını karsilayn çünkü bebek hiç bir şeyn farkında değil ama kızınız farkında evde Tekken gözler üstündeyken biranda ikinci plana atılması psikolojisini çok etkilemiş belli. Çocuklardan ziyade bizide çok etkiliyo ikinci çocuk ortada kalmak benim pskolojim bozulmuştu ikinci çocukta oğluma haksızlık yaptım gibi dusunuyodm benden iyice uzaklaşmıştı her gece ağlıyordum esiminde desteğiyle çok kolay atlattım.esinizle beraber kizinizla oyunlar oynayın .çok etkili oluyor .şimdi birbirlerini benden daha düşkün bizimkiler .canını sıkma

iste öyle olmuyor.bende derdim ilk göz agrimin sevgisine kim yetişir ki .Ben ikinciyi ilk çocuğum kadar ya sevemezsem ya sevgide ilgide hak geçirirsem derkeeeeen olay çok başka gelişti.gerci küçük büyüdükçe dengeler sağlanmaya başlıyor ama bir dönem sancılı geçiyor

Ben de oğlumun 2. ay aşıları sonrasında egzama, ishal olduğu için ve uzun süre sıkıntı çektiğimiz için çok araştırdım, bu yanetkiler her çocukta farklı da olsa olabiliyor, prospektüslerini okumamıştım moleküler biyolog olmama rağmen, detaylı araştırma yapıp aşıları bıraktık. Sonra aşısız çocukların başından geçip gidenler ve aşı hakkında bilinmeyenler adlı 2 gruba üye oldum, yabancı dilden çeviri makaleler de yayınladım. Ve pek çok anne baba bu aşının yanetkileriyle boğuşuyor, çoğu yanetkilerden sonra bırakmış ama ne yazık ki sağlık görevlilerinden detaylı bilgi almak zor, onlar da detaylı araştırmıyorlar, aşıdan olmaz deyip gönderiyorlar. 2. ay, 1 yaş aşılarının doz sayısı fazla olduğu için, en çok yan etkinin görüldüğünü de söyleyebilirim. Profilimdeki blogda da detaylı bilgiler mevcut, makale çevirileri, aşı içerikleri gibi.

Olur mu hic öyle şey...
Üzme kendini ikisi d e hisseder
Şimdi senin butun konularını fln hatirlamiyorum ama iyi biri oldgnu biliyorum
Bu günlerde geçici...
5 yaş da normal.. belki bi uzmana danissan aileniz icin dah kolay atlatilir olur
Ilerde yas farki kalmicak sensiz kafakafaya verip dedidoku yapicklar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…