Çok akıllılar yaa.. Maşallahları var.. Rabbim ısındırsın hepinizi birbirinize..Ya birkac yorumda gordum sanirim bizden daha vahim durumlar varBizimki ilk aylar bebek takliti yapti ama onun nedenini ve olacagini bildigim icin ona gore davranip sorunu astik,altina bile kaciriyordu cok kotuye gidebilirdi. Suan sadece hircinligin,ben merkezciligin,asiligin kalici olmasindan; bizim sabrimiz bitince ona kizip bgirdigimiz icin bunun kotu sonuclarindan korkuyorum.Aşmak istiyorum ki aydinlanma yasamadim degil:) Dun cok guzeldi,sabah da oyle.Gicik hallerinde bile ciglik atasim varken sevgi gosterdim,sonuc olarak bunu istiyotmus.
Beni kizdirip sevip sevmedigimi verecegim tepkiyle olcmeye calisan minik bir sipa
Bastan sona okuyamadim inan ona bile zaman yok...gece cocuklar uyuyunca hemen bakacagim ...sabir konusunda sadece ses tonumu ayarlayamiyorum oda son noktada oluyor pisman oluyorum tabiiAllah yardimcimiz olsun. Onerileri bir oku istersin, ozellikle Astoria nin yorumu bende tokat etkisi yaratti.Kriz zamanlarinda kizimi yanlis yorumluyorum benim sorunum o.
Çok gecmis olsunCeyz ikincileri ayni zaman dogurduk yanlis hatirlamiyorsam. Ama benim büyük 7 yasina girmek üzere.
Ayni seyleri yasiyoruz yaklasik olarak.
Buyuk kizimi cok ihmal ettiğimi, ondan yasindan cok daha olgun davranmasini bekliyorum zaman zaman.
Gecen hafta hastalandı, ne teshis koyulabildi ne atesi, enfeksiyonu düştü.
Aklimi oynatacagim sandim, sesimi yukselttigim her ani hatirlayip kahrettim kendimi.
Bir iyilessin bir daha hiçbir zaman sesimi cikarmayacagim dedim. Yüzüne baktikca icim titriyor. Allahim onu bana bagislasin, istedigi nazi niyazi yapsin artik bu bana yetti.
Gecirdiginde evet asi olmustu ve bir ay sonra idi.ama bunu siz soyleyene kadar bilmiyordum.asinin yan etki yapabileceğini yani.en iyi doktorlara kadar gezdik sebebini kimse anlayamadi.epilepsi şüphesi olustu ama cok sukur degildi.birdaha olmadi.eeg emar tomografi nörolojik muayene hepsinden gecti ve sebep bulunamadi.en son bir doktor kulaginda enfeksiyon varmis geciyor suan demisti.suan sasirdim acikcasi.boyle bi konu doktorlar tarafindan bize hicbir zaman soylenmedi.Geçmiş olsun, 1 yaş aşısından sonra mı havale geçirdi bebeğiniz acaba hatırlıyor musunuz, bugün aşıların yan etkileriyle ilgili bir grupta 1 yaş aşısı sonrası havale riskini okudum, o sebeple sorma gereği duydum. Malum bize yanetkileri pek bildirilmiyor, anne babalar da neden olduğunu anlamıyor, doktorlar da.
Emin ol hepimiz zorlamıyoruzdur.bende ilk çocuğuma kardeşinden dolayı çok haksızlıklar yapmışımdır.isteyerek değil tabiki.bende hiç beceremedim gibi yani 2 cocuk ve adalet olayını.gerci eşim çok şükürki büyük oğlana çok vakit ayiriyorAmin insallahocakta buyugu 5,kucugu 1 yasina girecek. Keske biraz daha fark olsaydi,ben 2 cocuklu anneligi beceremedim...
Bende iki çocuklu anne adayıyımAmin insallahocakta buyugu 5,kucugu 1 yasina girecek. Keske biraz daha fark olsaydi,ben 2 cocuklu anneligi beceremedim...
Benim simdilik 2.gibi bi dusuncem yok ama.. ola ki oldu diyelim ben onu sevmem ki kizimi severim. Diye dusunuyorum .. kendime suc buluyordum ama demek ki normal bi dusunceymjs baska cocuj sevemiycegini dusunmek. Ama konustugum kisiler,hic bi farkin olmadgini dogunca onu da sevdgini soyluyorlar :)Bende iki çocuklu anne adayıyım
İkinciyi muz m kadar sevecek miyim onu bile düşünüyorum
Fakat yapacağım şey suki ve en iyi bildiğim şey
Bebek doğunca kızıma daha fazla ilgi gosterecegim su an göz bebeğimiz yine aynı hossettirecegim
Kızım gel kardeşine yedirin mamasını ayağımıza sallayıp uyuyalım gibi sanki o bize m bebeğimiz mis gibi
Hep birlikte kızımla yapmak istiyorum
Kesinlikle karşıyım ikinci gelince onun papucu dama atıldı benim en kıymetli varlığım evladım asla ikinciyi ondan üstün tutamam.hep ona saygı olmalı hep yine eskisi gibi onun zevkleri istekleri önemli kimse kimsenin yerini alamaz almamali
Oyle, fark yok ikisini de cok ama cok seviliyor, ayirt edilemez benceBenim simdilik 2.gibi bi dusuncem yok ama.. ola ki oldu diyelim ben onu sevmem ki kizimi severim. Diye dusunuyorum .. kendime suc buluyordum ama demek ki normal bi dusunceymjs baska cocuj sevemiycegini dusunmek. Ama konustugum kisiler,hic bi farkin olmadgini dogunca onu da sevdgini soyluyorlar :)
Kimseyi kimseden ustun tutamayiz zaten,ikisi de evladimiz.Elimden geleni fazlasini yapiyotum,bende senin gibi basit ve klasik seylerle atlatbilirim derdim oncesinde ama gercek hayat baskaymis. Ufagin anne babaya gulumsemesi ya da aglayip emmek istemesi bile ablasinin onu cimciklemesine yetebiliyor,buna benzer cok ayrinti var hepsini yazmadim.Bazen de hersey gulluk gulistanlik. Biraz zamani var demekkiBende iki çocuklu anne adayıyım
Bebek doğunca kızıma daha fazla ilgi gosterecegim su an göz bebeğimiz yine aynı hossettirecegim
Kızım gel kardeşine yedirin mamasını ayağımıza sallayıp uyuyalım gibi sanki o bize m bebeğimiz mis gibi
Kesinlikle karşıyım ikinci gelince onun papucu dama atıldı benim en kıymetli varlığım evladım asla ikinciyi ondan üstün tutamam.hep ona saygı olmalı hep yine eskisi gibi onun zevkleri istekleri önemli kimse kimsenin yerini alamaz almamali
Cok degisik acidan bakmissiniz tesekkur ederim ve haklisinizGeçecektir ama bu dönemi sağlıklı atlatmasında fayda var.
Çocuğunuzu idare etmeyin çocuğunuzla oynayın.
Küçüğü uyuttuktan sonra oyun ritüelleri yapın.
Anne-baba-kız oyunlar oynayın kahkahalarla gülün eğlenin.
İnanın çok iyi gelecektir.
Çocuğu oyalamayın, onunla inatlaşmayın, inatlaşmaya başladığında dikkatini başka yere çekin.
Ve şu acı gerçekle yüzleştirin.
Hayır o prenses değil.
Çocuk için bu tür tabirler büyük travma yaratabilir. Onu şımarıklaştırabilir. Çünkü bir zamanlar prenses denilip el üstünde tutulan çocuk kardeş gelince veya kreşe gidince, okula başlayınca çok da prenses olmadığını herkes gibi sıradan olduğunu farkedip travma geçiriyor. Sizin de öyle olmuş.
Ona göz hizasına gelerek. 'Sen bir prenses kadar güzelsin ama çok daha güzel özelliklerin var. Prensesler bile olmayan özellikler var. Çok özelsin. Çok güzel bir kalbin var, çok zeki bir çocuksun ve istediğin herşeyi çalışarak elde edebilecek bir çocuksun' diye telkinlerinizde bulunun.
Prenses gibi kırılgan ve sadece güzellik odaklı bir çocuktan farkındalık sahibi bir çocuk olarak büyümesi çok daha faydalı.
Çok ilgi çok sevgi gösterin. Üzülmeyin geçecektir. Hep zordur ama siz yapabilirsiniz.
Geçiyor o aşırı kıskançlık kızımıza daha çok ilgilenen bebeğin ihtiyaçlarını karsilayn çünkü bebek hiç bir şeyn farkında değil ama kızınız farkında evde Tekken gözler üstündeyken biranda ikinci plana atılması psikolojisini çok etkilemiş belli. Çocuklardan ziyade bizide çok etkiliyo ikinci çocuk ortada kalmak benim pskolojim bozulmuştu ikinci çocukta oğluma haksızlık yaptım gibi dusunuyodm benden iyice uzaklaşmıştı her gece ağlıyordum esiminde desteğiyle çok kolay atlattım.esinizle beraber kizinizla oyunlar oynayın .çok etkili oluyor .şimdi birbirlerini benden daha düşkün bizimkiler .canını sıkmaYataga uzandim agliyorum, kendimi o kadar caresiz hissediyorum ki...Konu kizim. Daha 5 yasinda bile degil ama sanki hayatimin sinavini veriyorum...
1 yil oncesine kadar hersey ne guzeldi.Ne zamanki kardesi dogdu, yuvamizdaki huzur da gitti.2 gun sen sakrak huzurlu ve mutluysak 5 gun gerginiz.Kizim benimle babasini umursamiyor,kendi oz gereksinimlerini yapmak istemiyor(dis fircalamak,kiyafet ayakkabi giymek,ufak tefek islere yardim konusuna girmiyorum bile)kardesini ara sira hirpaliyor,kiskanclik krese basladiginda azalmisti ama yine artti. Uyarilara kafa tutmasi,ergen gibi davranislar,bizi yonetmeler.. Kreste bir sorun mu oldu desem,sanirim gitmek istemezdi seviyor okulu.Hatta ogretmenini bizden cok seviyor. Tek sey kaliyor kardes kiskancligi...
Gelelim bana. Bende de cok hatalar var.Sinirlari zorladi mi, hakaret isitmek icin bile bile kizdirdi mi kendimi tutmaya calisip sonunda bagiriyorum,bazen hirpaliyorumKardesinden once bunlar olmadi,kucuk de yakami birakmiyor napacagimi bilemez haldeyim.Sabirli yapici babasini bile yaptiklariyla bezdiriyor artik. Bu aksam da boyle bir durum yasadik.Sonradan yatistik,markete gittik hava aldik vs.Gelirken ust kata anneannesine cikti kizim.Yanina gidip ayaklarini annemin altina dogru sokmus isinsin diye ve 'Ben senin prensesinim dimi'demis 1 dk sonra da uyumus...Bu cumlesi beni kahretti kendime lanet ediyorum...
Nolur kardes kiskancligi donemseldir gececek gibi seyler yazin,beni sarsin hatta kendime geleyim...
Bende iki çocuklu anne adayıyım
iste öyle olmuyor.bende derdim ilk göz agrimin sevgisine kim yetişir ki .Ben ikinciyi ilk çocuğum kadar ya sevemezsem ya sevgide ilgide hak geçirirsem derkeeeeen olay çok başka gelişti.gerci küçük büyüdükçe dengeler sağlanmaya başlıyor ama bir dönem sancılı geçiyorBenim simdilik 2.gibi bi dusuncem yok ama.. ola ki oldu diyelim ben onu sevmem ki kizimi severim. Diye dusunuyorum .. kendime suc buluyordum ama demek ki normal bi dusunceymjs baska cocuj sevemiycegini dusunmek. Ama konustugum kisiler,hic bi farkin olmadgini dogunca onu da sevdgini soyluyorlar :)
Ben de oğlumun 2. ay aşıları sonrasında egzama, ishal olduğu için ve uzun süre sıkıntı çektiğimiz için çok araştırdım, bu yanetkiler her çocukta farklı da olsa olabiliyor, prospektüslerini okumamıştım moleküler biyolog olmama rağmen, detaylı araştırma yapıp aşıları bıraktık. Sonra aşısız çocukların başından geçip gidenler ve aşı hakkında bilinmeyenler adlı 2 gruba üye oldum, yabancı dilden çeviri makaleler de yayınladım. Ve pek çok anne baba bu aşının yanetkileriyle boğuşuyor, çoğu yanetkilerden sonra bırakmış ama ne yazık ki sağlık görevlilerinden detaylı bilgi almak zor, onlar da detaylı araştırmıyorlar, aşıdan olmaz deyip gönderiyorlar. 2. ay, 1 yaş aşılarının doz sayısı fazla olduğu için, en çok yan etkinin görüldüğünü de söyleyebilirim. Profilimdeki blogda da detaylı bilgiler mevcut, makale çevirileri, aşı içerikleri gibi.Gecirdiginde evet asi olmustu ve bir ay sonra idi.ama bunu siz soyleyene kadar bilmiyordum.asinin yan etki yapabileceğini yani.en iyi doktorlara kadar gezdik sebebini kimse anlayamadi.epilepsi şüphesi olustu ama cok sukur degildi.birdaha olmadi.eeg emar tomografi nörolojik muayene hepsinden gecti ve sebep bulunamadi.en son bir doktor kulaginda enfeksiyon varmis geciyor suan demisti.suan sasirdim acikcasi.boyle bi konu doktorlar tarafindan bize hicbir zaman soylenmedi.
Olur mu hic öyle şey...Amin insallahocakta buyugu 5,kucugu 1 yasina girecek. Keske biraz daha fark olsaydi,ben 2 cocuklu anneligi beceremedim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?