Ben senin prensesinim,dimi?

Mehsajinizda kini anlamadim .emin olun kimse ikinci cocuga yetimhaneymis hissini yasatmiyor . En azindan bebek uyurken buyuk cocukla ilgilenmek adina yatagina birakmaktan bahsediyordur.
Eger sozleriniz banaysa siz benim anneligimi tartisamazsiniz
bircok kisi benim elestirdigim cumleyi yazmis.
Siz uzerinize aliniyorsaniz sizin bileceginiz is
ben alinti yapmadigima gore, kimseyi kişisel sorgulamiyorum. Herkes kendi vicdanini sorgulasin, bana ne

tabiki dönemsel ve geçecek, siz de çocukların prensesisiniz unutmayın, sorumluluklarınızdan yorulmuşa benziyorsunuz biraz kendinizi dinlendirmeyi ve bazı şeylere boşvermeyi deneyin. inşallah en kısa zamanda düzelir

Geçmiş olsun, 1 yaş aşısından sonra mı havale geçirdi bebeğiniz acaba hatırlıyor musunuz, bugün aşıların yan etkileriyle ilgili bir grupta 1 yaş aşısı sonrası havale riskini okudum, o sebeple sorma gereği duydum. Malum bize yanetkileri pek bildirilmiyor, anne babalar da neden olduğunu anlamıyor, doktorlar da.

Hastaneye kontrole diye cıktım evden o gün yatırıldım, 3 gün sonra da erken doğum yaptım. Her gün beni ziyarete geldi, karnım kücüldü ama kardeşi ortalıkta yok hala(küvözde). Hastanede olmasını kabullenemiyor. İlk iki hafta ömrümü yedi, cocuğun bütün düzeni bozuldu. Benim uysal kızım gitti yerine bir canavar geldi. Simdi simdi biraz düzeldi ama hala anlayamıyor durumu kardeşini yok sayıyor. Kim bilir daha neler yasayacağız.

Ben o kadar cok icime atıyorum ki bazen kulaklarımı kapatıp hıckıra hıckıra ağlıyorum. Ve inanılmaz yorgunum.

Eskiden hersey ne kadar güzelmiş, kimin psikolojisi bozulmuş umursamadan hızla coğalıyorlarmış :)

Amin insallah ocakta buyugu 5,kucugu 1 yasina girecek. Keske biraz daha fark olsaydi,ben 2 cocuklu anneligi beceremedim...
Canım benimde büyüğü 6 küçüğü 1.5 yaşında.çok şükür biz çok fazla yaşamadık.ama ben kardeşi olunca kızımla daha çok ilgilendim.ona o sadece küçük olduğu için onunla ilgilenmek zorunda olduğumu anlattım.mesela küçük bişey yaptı ona güldük kızımın hemen suratı değişiyor.bende hemen diyorum ki aaa aynı ablası hatırlıyomusun babası İrem'de küçükken aynı böyle yapardı bizde nasıl gülerdik kesin ablasına çekti.öyle deyince oda gülmeye başlıyor bana mı çektin sen diye.hastaneden çıktığımız ilk gün anaokulundaydı ağlamış anne diye.bizde hastane çıkışı direk okula gittik bide hediye aldık bunu sana kardeşin aldı diye nasıl sevinmişti.küçük hediyeler alabilirsin kardeşin aldı diye.şimdi nasıl güzel oynuyorlar.okuldan gelince benden önce kardeşim nerde diye girer içeriye.inşallah geçecek.büyükle daha çok ilgilen.onunla konuş çünkü herşeyi anlayabilecek yaşta.

Ya şu büyük çocuklara sormuyosunuz kardeş olsun mu diye
Bana 4 yaşındayken güya sordular kardeşin olsun ister misin diye hayır dedim
Ama zaten yapmışlar bile neymiş yalnız kalmayayımmış
Hiç istememiştim
Zaten bolca da kıskandım tüm çocukluğum boyunca
Aradan 23 yıl geçti
Bana hala sorumluluktan başka bişey değil
Güya kardeşi bana yaptılar :)
Ha seviyorum mu evet
Ama yine bugün kardeşin olsun mu sorusuna hayır cevabını verirdim

Konudan bağımsız ama büyüklere küçüklere bakma görevi vermeyin

Oğlumun arkadaşı var 8 yaşında 5 yaşında ve 1 yaşında kardeşi var

Annesi hep kardeşine bak diyor

Bütün çocuklar oynarken o bir de kardeşe bakma sorumluluğunda neden kalsın

Bebeğe olmasa da kendinden 3 yaş küçüğe sürekli bakma modunda bu da kötü zira çocuklar bile o bunu yapamaz kardeşi ile ilgilenmek zorunda deyip oyunda ona göre görev veriyor

Amin insallah ocakta buyugu 5,kucugu 1 yasina girecek. Keske biraz daha fark olsaydi,ben 2 cocuklu anneligi beceremedim...
Üzülmeyin becerisisiniz benim kiz kardeşlerimin arası 17 aydı ve küçük doğunca büyük olan annemden tamamen kopup bana bağlanmıştı herseyini bana yaptırırdı bezini ben okuldan gelmemi beklerdi düşünün anne derdi bana şimdi ikiside üni de çokta iyi anlaşıyorlar araları yakın olması daha iyi şuan bende hamileyim oglum da 22 aylik olacak doğduğunda bende de zaman zaman hala o korkular var nasıl başa çıkıcam nasıl davranicam çünkü oğlum zor bi bebekti hala da öyle sınır sistemim çökmüş durumda ama Allah yardımcımız olsun.

Ya birkac yorumda gordum sanirim bizden daha vahim durumlar var Bizimki ilk aylar bebek takliti yapti ama onun nedenini ve olacagini bildigim icin ona gore davranip sorunu astik,altina bile kaciriyordu cok kotuye gidebilirdi. Suan sadece hircinligin,ben merkezciligin,asiligin kalici olmasindan; bizim sabrimiz bitince ona kizip bgirdigimiz icin bunun kotu sonuclarindan korkuyorum.Aşmak istiyorum ki aydinlanma yasamadim degil:) Dun cok guzeldi,sabah da oyle.Gicik hallerinde bile ciglik atasim varken sevgi gosterdim,sonuc olarak bunu istiyotmus.
Beni kizdirip sevip sevmedigimi verecegim tepkiyle olcmeye calisan minik bir sipa

kardeşi ile ilgili yapmanız gereken şeyleri oyun haline getirip birlikte yapsanız? mesela ona da oyuncak bebek alın, birlikte altını değiştirin birlikte mama yedirin.
veya kardeşin öz bakımı ile ilgilenirken ondan yardım isteyin. kardeşinin bezini getirir misin, suyu açar mısın gibisinden. kardeşi anneanneye verin birsüre o ilgilenirken siz büyük kızınızla özel vakit geçirin dışarı götürün. kendini dışlanmş hissetmesin.

ebayde küçük çocuklar için oyuncak konabilen kanguru gördüm. ona bir tane alın. siz de kendinize bebek için kanguru alın birlikte 4 ünüz (anne, kız, bebek kardeş ve oyuncak :) ) gezmeye çıkın yürüyüşe. veya ona bebek arabası alın kanguru yerine. u şekilde aktivitelere kendisi aktif olarak dahil oldukça dışlanmş hissetmeyecektir.

5 yaşında bir çocuk kıskançlık yoksa böyle hareketler yapması normal değildir demek ki tek sebebi kıskançlık.

bir de şöyle okumuştum. sen ablasın/abisin, sen daha büyüksün şöyle yapma gibi ifadeler kullanmamak gerekiyomuş çünkü o da çocuk. hem de ilgiye daha çok muhtaç bir çocuk ve ona gereksiz sorumluluk yükledikçe çok ağırlaşıyor yükü.

Sizdeki durumu da merak ediyordum goha iyiki yazdin. Bir de o var benimki kus kadar yiyor 4 aydir 4 kilo zatifladi cuma gunu doktora goturmek istiyorum

Cok haklisin,ben 7 yasindayken annem calismaya basladigi icin 4bucuk ysindaki kardesime ben baktim. 7 yasa kadar cocuklugum cok guzel gecti ama sonraki sorumluluk bende kalici ne birakti dersen, o yastan beri olgun ve agir basliyim,cocuksu degildim hic. Ki olmak isterdim, bu annemden miras:)

Kucugun temel ihtiyaçlarını karsilayin cumlesi fasa fiso zaten,o konu hic oyle olmuyor.Ilk 2 ay belki emzirme disinda yardım alinabilir, sonucta akli ermiyor oyun istemiyor tek istedigi temel ihtiyaclarin giderilmesi ve bazen huysuzlandiginda annesinin kalp atisini duymak kokusunu hissetmek ve sakinlesmek istiyor.Ona da bence kucugun temel ihtiyacini karsilayalim basimizdan atalim denmez. Zaten tanimaya baslayinca o da baskasini istemiyor mecburen herseyi 4kisi yapiyorsun,zaten olmasi gereken o.

Kizim 4 yasini bitirmek uzereyken kardesi dogdu suan 16 aylik anlattiginiz herseyi yasiyorum...hatta gecen gun evi terk edip ogretmenimin evine yerlesicem dedi agladim bunu duyunca elimden geleni yapsamda kucuk cok yaramaz ona yeterli zaman kalmiyor..en cok yaralayan beni sevmiyorsunuz demesi...yoruldum bittim ama cozumum yok ne yaptiysam olmadi

Kizina bagirmaya ve hirpalamaya devam et emin ol senden de kardesinden de iyice soguyacak eger bunu istiyorsan.mesela ornek vereyim eslerimiz kv sebebi ile bizi azarladiginda kv daha cok dusman oluyoruz sizin durumda boyle

Allah yardimcimiz olsun. Onerileri bir oku istersin, ozellikle Astoria nin yorumu bende tokat etkisi yaratti.Kriz zamanlarinda kizimi yanlis yorumluyorum benim sorunum o.

Sizdeki durumu da merak ediyordum goha iyiki yazdin. Bir de o var benimki kus kadar yiyor 4 aydir 4 kilo zatifladi cuma gunu doktora goturmek istiyorum

Babaya çok iş düşüyor bizde, akşam oyun saatleri var. Haftasonu oyun saatleri var, sonrasında da tamam artık kardeşinin sırası diyor eşim. Ben de o arada yemektir bulaşıktır. Zaten hemen bana geliyor, anne oynayalım, diyorum ben yoruldum.

Ya bir de paniğe kapılmamak lazım, o kadar kötü günlerimiz oldu ki, anlatılmaz, ama sakibleşip plana sadık devam ettiğimizde azaltabiliyoruz.

Senin küçük ne kadarlık, benimki 14 aylık oldu, birlikte birşeyler paylaşmaya başladılar yeni, kardeş kıskançlığının yanına çok ciddi bir kardeş sevgisi eklendi. Hani biraz daha sabırla ilerisi güzel olacak.

Bir de ben adil davranma konusunu çok ciddiye alıyorum, kardeşine vuramaz mesela, asla izin vermem, ama tersi kardeşi de ona vuramaz, buna da izin vermeyeceğimi bilir.

Ama tabi dön dolaş aynı yere 3-4 günde bir geliyor. Anne yemeğimi ben yiyemem sen yedir, ben giyinemem sen giydir... tekrardan başa dönüp anlat anlat. Bazen hastaysa yorgunsa özellikle nazlıyorum, bak hastayken sana nasıl yardım etmiştim falan diye de sonra başına kakıyorum Amacım kardeşine bir imtiyaz tanımadığımı ihtiyacı olana yardım edeceğimi göstermek ama yaşı dolayısıyla veya tamamen normal insan psikolojisi diyelim yerleşmiyor, sürekli tekrar...

Bizim ufagi 11 aylik.Birlikte oynuyorlar,daha dogrusu ablasi oyuncaklarini veriyor oyun kuruyor kardesi de oynasin diye,birsey yerse ona da yediriyor su iciriyor, aglarsa susturmaya calisiyor.Ben mudahale etmeyecegim ama yoksa buyu bozuluyor.Okuldan gelince kardesim nerde diye merak ediyor ama iste bazen de hirpaliyor.Kucugu aglayip beni isteyince,bana yada babasina gulunce, kucugun sacini baglayinca vs. Bunlar olagan seyler sanirim,suan bu konuya daha farkli bakiyorum.Tek derdim kisiligindeki degisimdi,onun da nasil duzelecegini ogrendim

zamanla azalıyor bu dediklerin :)
önemli olan sen paniğe kapılma,
insanız biz de hata yapabiliriz, yeter ki hatalarımızı sürekli hale getirmeyelim.

Bir de kış hayatı daha zorlaştırıyor yaza kadar diyip avutalım kendimizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…