- 5 Şubat 2013
- 263
- 36
- 48
- Konu Sahibi Instant Crush
-
Merhabalar. İçim içimi yiyor belki bileniniz vardır diye sorayım dedim.
Akşamüstü 5-6 gibi evden çıkarken apartmanın bahçesinde ağlayan 4 tane yavru kedicik gördüm ama çok küçüktüler(gözleri açılmamış) etrafa bakındım anneleri var mı diye ama hiç yoktu onlarla ilgilenen bir kedi. Yani yaklaştığımı görüp sahiplenen bir kedi. Neyse onları evden getirdiğim bir kutunun içine koydum kutuya da temiz bir havlu yerleştirdim ki üşümesinler. Ağlıyorlardı baya.
Neyse saat 11 gibi eve dönerken baktım bunlar kutuda yine yalnız yarım saat falan gözlemledim. Gelen giden bir kedi yok. Gece de oturduğumuz yerde yağmur gözüküyor. Dayanamadım aldım eve. İnternetten yavru kediler için mama tarifi bulup hazırladım ve vermeye çalıştım. Sıcak su torbası da koydum havlularının altına şimdi sarılmışlar birbirlerine uyuyorlar.
Ancak benim moralim bozuldu. Acaba en başta kutuya koyduğum için dışladı mı annesi ? Ben mi sebep oldum buna diye ? İçim içimi yiyor. Bu konuda bilginiz ya da tecrübeniz varsa yardımcı olur musunuz bana?
Merhabalar. İçim içimi yiyor belki bileniniz vardır diye sorayım dedim.
Akşamüstü 5-6 gibi evden çıkarken apartmanın bahçesinde ağlayan 4 tane yavru kedicik gördüm ama çok küçüktüler(gözleri açılmamış) etrafa bakındım anneleri var mı diye ama hiç yoktu onlarla ilgilenen bir kedi. Yani yaklaştığımı görüp sahiplenen bir kedi. Neyse onları evden getirdiğim bir kutunun içine koydum kutuya da temiz bir havlu yerleştirdim ki üşümesinler. Ağlıyorlardı baya.
Neyse saat 11 gibi eve dönerken baktım bunlar kutuda yine yalnız yarım saat falan gözlemledim. Gelen giden bir kedi yok. Gece de oturduğumuz yerde yağmur gözüküyor. Dayanamadım aldım eve. İnternetten yavru kediler için mama tarifi bulup hazırladım ve vermeye çalıştım. Sıcak su torbası da koydum havlularının altına şimdi sarılmışlar birbirlerine uyuyorlar.
Ancak benim moralim bozuldu. Acaba en başta kutuya koyduğum için dışladı mı annesi ? Ben mi sebep oldum buna diye ? İçim içimi yiyor. Bu konuda bilginiz ya da tecrübeniz varsa yardımcı olur musunuz bana?
Ne güzel yapmissin , icin cok ama cok rahat olsun . bazi anne kediler yavrularini geri cevire biliyor dogurduktan sonra.
tamamen dogalarinda olan birsey. nadir görünsede cikiyor yani.
daha gözlerini acmamissa baya ufak yavru o halde. Biberonlar oluyor kedi icin , böyle durumlar ise yariyor.
Size tavsiyem kedi sütü alin. Petshoplardavar asiri pahalli birsey degil daha cok kücük olduklari icin sütle beslenmeliler..
Ve Hemen Facebook kullaniyorsaniz Hayvan Sevenler gurubuna ilaninizi birakiniz , belki oturdugunuz sehirde süt anne bulunur
belkide yavrulari sahiplenicek biri olur...
ya anneleri gelip baktı göremediyse... ayyy zor işler bunlar ya,
cnm belki annesi dışarı kendi için yiyecek aramaya falan gitmiştir.ben okurken kaldığım binada kedi doğurmuştu.kızlar da bi kutunun içine battaniye koymuşlar annesi ve kedileri de orda uyuyo ve kalıyodu.keşke bi gün gözlemleseydin çünkü anne sütüne ihtiyaçları var onların.ama yanlış bi şey de yapmamışsın canım.sen gene de etrafı kolaçan et bakalım gelen giden kedi var mı.zaten anne yavrularını nerde bıraktığını bilir oraya gelir eğer bulamazsa ağlar.en azından annesi geldiğinde ağlama sesi fln duyarsın.
4 tanesi avucuma sığıyor küçücükler :) Evet ben de yarın ilk iş o biberonlardan ve o süt tozlarından alacağım. Şırıngayla zor oluyor. Süt anne aklıma geldi düşünüyorum ama 4 yavruya birden zor olur yine de deneyeceğim şansımı. Bir de gözleri iltihaplanıyormuş hemen sanırım yavru kedilerin. Damla öneriniz var mı yani biliyor musunuz böyle koruma amaçlı ?
ben komşulara da sorayım madem yarın belki onlar biliyordur. Sağol canım yorumun için gözlemleyeceğim etrafı iyice.
ayirmis olabilirsiniz. ama ozellikle kediler cabuk unurlar. tabii ki uzulur aci cekerler ama unuturlar. yavrulara iyi bakin. facebook ta kedisi olanlar ve kedi sevenler diye bi grup var. oraya mutlaka danisin. bebeler yenyse inek sutu verilmez. olur yavrular
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Gözlerini acamayan yavru kediler oluyor özellikle sokak kedilerinde cok yaygin bir hastalik göz iltihaplanmasi.
Bu durumda sen yardim ediceksin aksi taktirde kör oluyorlar.
Bir pamuk alip papatya cayina batirip yavasca sil gözlerini bunu elinden geldigince yap ve ayrıca novartis okasin göz damlasi da kullan.
Bunlari yaparsan cok ama cok büyük yardimin dokunucak o minnaklara :)
Çok teşekkür ederim yarın okacin de listemizde eğer annelerine rastlayamazsam. Minnaklar ve ben sana minnettarız :)
senin gibi duyarlı olanların dikkatini çeker belki canım dediğin gibi sormanda fayda var.çünkü biz de apatmanımızın kedisinin yanından geçerken çoğu zaman yavrular uyuyordu daaaa gece fln geliyodu annesibazen kapı açık olmuyodu ağlıyodu resmen biz de anladığımz zaman kapıyı açıyorduk hemen kapıdan girip yavrularının yanına kıvrılıyodu.
ayy deme öyleama daha önce de bahçedeki yavru kedileri köpekler yemişti ben o yüzden böyle korktum sanırım. Annesini de göremeyince. Bakalım yarın öğrenicem :18:
ayy ama köpeklerin yemesinden senin yanında güvende olmaları daha iyidir canım bizim öyle köpeklerin yemesi gibi bi sorunumuz yoktu sonuçta apartman içindeydi.hiç ağlayan kedi sesini duydun mu yavruları bulduğun yerde?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?