• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben şimdi bu yavruları annesinden ayırdım mı ?

Merhaba,

Üzülmeyin, muhtemelen birisi sizin bahçeye bırakmıştır yavruları, annesinin terketme ihtimali daha az.

Kesinlikle inek sütü vermeyin, verirseniz de suyla iyice seyreltip verin ki sindirebilsin. Tuvaletini yaptırmayı da lütfen ihmal etmeyin, birkaç gündür anneleri olmadığı için yapamıyorlardır (sadece annelerinin yalamasıyla çiş ve kaka yapabilirler, şu an kasları gelişmemiş vaziyette) ve bu onların ölümüne bile sebep olabilir. Karınlarını ve popolarını sıvazlayın, zaten 5-6 kere sıvazlayınca çişlerini salıveriyorlar :1:

Aynen salıveriyorlar hemen ama henüz kaka yapmadılar. Bi sorun mu var acaba ? Bugün kedi süt tozu aldım ondan veriyorum bebeciklere. Ama çok az yiyorlar hatta yemek istemiyorlar gibi. 2 3 damla yiyorlardır sonra hemen çekiyorlar kendilerini, ben de sık sık veriyorum bu yüzden. Bir de hiç ağlamıyorlar. Sürekli uyuyorlar. Bir sorun mu var sizce ?

Ben de bizim evin önünde yavru kedi bulmuştum.Çok da güzel gözleri vardı.Baktım bir süre.Annesi piyasaya çıktı sonra.Ona koyduğum şeyleri yiyip gitti :47: Böyle vicdansız anneler de var.:1: Ben annelerinin geri geleceğini sanmıyorum pek,biraz bakın sonra birilerine verirsiniz.

Bugün öğrendim ki annelerini hiç gören olmamış. Acaba biri mi bıraktı diyeceğim ama çok küçükler o kadar vicdansız biri olamaz herhalde. Belki de annelerine bişey oldu :( Artık ben anneleri oldum, inşallah bakabilirim güzelce. Elimden geleni yapıyorum ama :(

Annemin kediside doğurmuş ,ama dışarda biryerlere doğurmuş ,henüz getirmedi bekliyoruz ,yemeğini yiyip gidiyor yavrularının yanına,yani onlarda annelik duyguları çok gelişmiş durumda ayrıca ulu orta yere doğurmuyor kediler,gizli saklı köşelere yapıyorlar ,annemin evi yazlık müstakil ,etrafındaki heryeri aradım 1 haftadır yoklar.
Sizin yavruların annesinin geleceğini sanmıyorum ,mutlaka terketmiştir annesi,iyi yapmışsınız bana kalırsa ,ölürlerdi orda o yavrular.

o kadar sokuluyorlar ki birbirlerine üşüyorlar kıyamadım sokakta yalnız bırakmaya. :( sizin annenizin kedisi sık sık yalnız mı bırakıyor yavruları yoksa yemeğini yiyip hemen gidiyor mu ?

Bunca zaman anneleri aramaya kesinlikle gelirdi, bence annenin basina bir is gelmis. Iyi yapmissiniz onlari almakla.

Acaba o kutuyu dışarı koysan kokusuna gelir belki annesi ama götürebilirde yavrularını ayırmış oluyorsun ama ayırmasaydında ölebilirlerdi sokakta :( Kediciklere bilindigi gibi süt verilmezmiş çünkü laktozu sindiremiyormuş vücutları ve ölebiliyorlarmış bile sırf süt verdigimiz için çok iyi yapmıssın pisileri almakla :))

Bence çok iyi yapmışsın. Çocukluğumda kedilerle çok oynardım anne kedinin hiç gözü açılmamış yavrunun yanından kalktığını veya uzun süre yalnız bıraktığına şahit olmadım. Acıksa bile güvenli ortam değilse kalkmaz, kalksa bile hemen gelir. Yavrular ayaklanınca gider birkaç saat. Yem veren biri varsa onu bile yapmaz.

Bazı kediler yavruları bırakıp gidebiliyor. Çok aç kalmışsa gözü yavru falan görmemişdir muhtemelen.

Ama bence veterinere kontrol ettir için rahat olsun. Sinirsel tepkilerine falan bakarlar.

Hayırlısı olsun bebeciklerin.Benim evdeki koca dede kedim olmasa yan apartmandakıleri kapıp getiricem ama bizimki huylu.Sevmez kendi cinsini pek.
Şimdi palazlanana kadar bakacaksın onlara anneleri çıkmazsa piyasaya.
Süt içirdikten sonra avcunun içine alıp sırt üstü yatırarak karnını yukarıdan asagı dogru masaj yapmayı ihmal etme.Çünkü verdiğin anne sütü değil karın ağrısı çekebilirler.Bu sekılde bagırsaklarını rahatlatırsın.Kutunun içini devamlı temiz tut ve ıslak mendılle sil devamlı bebecıklerın patileri yoksa kokudan duramayabilirsin.

Ben yavru kedi bakmamaya yeminliyim çünkü yeni doğmuş yavruyu bende aldım ağlamasına dayanamadım ve annesi gelmedi bizim bahçeye atmış diye ama ben bakamadım yavruda öldü umarım sen yaşatırsın

Son düzenleme:
Ne güzel yapmissin , icin cok ama cok rahat olsun . bazi anne kediler yavrularini geri cevire biliyor dogurduktan sonra.
tamamen dogalarinda olan birsey. nadir görünsede cikiyor yani.

daha gözlerini acmamissa baya ufak yavru o halde. Biberonlar oluyor kedi icin , böyle durumlar ise yariyor.
Size tavsiyem kedi sütü alin. Petshoplardavar asiri pahalli birsey degil daha cok kücük olduklari icin sütle beslenmeliler..

Ve Hemen Facebook kullaniyorsaniz Hayvan Sevenler gurubuna ilaninizi birakiniz , belki oturdugunuz sehirde süt anne bulunur
belkide yavrulari sahiplenicek biri olur...

Kesinlikle katılıyorum çok küçükler daha çok titiz ve dikkatli olmak gerek. Hayvancıklara iyilik yapalım derken eziyet çektirmemek de gerekli,
Sevgiler

o kadar sokuluyorlar ki birbirlerine üşüyorlar kıyamadım sokakta yalnız bırakmaya. :( sizin annenizin kedisi sık sık yalnız mı bırakıyor yavruları yoksa yemeğini yiyip hemen gidiyor mu ?

canım geçen yılda nereye doğurduğunu bulamadık ,yemek yiyip ortadan kayboluyordu,10 gün kadar sonra ağzında taşıyarak 3 yavru getirdi bahçeye ,şimdi yine öyle olur diye bekliyoruz işte ,1 hafta kadar oldu ,ortadan kayboluyor ,yemek için günde 3 kez geliyor ,karnını doyurup geri gidiyor,ama normalde yuvasından ayrılmaz ,kapının camın önünden gitmez ,yavru yaptığı zaman gidiyor ,onları yalnız bırakmıyor ,sizin annenin başına bişey geldi yada terketti galiba.

Bende yavru alıp bakmıştım anneleri kayboldu ve açlıktan ağlıyorlardı. Öncelikle sürekli pet şişede sıcak su yapıyordum. Gözleri açılmadıysa çiş yapamazlar ıslak bir pamukla popolarını silmen gerek yemekten sonra. 2-3 güne bir kaka yapmaları lazım. Ben milupa benzeri mama ile büyüttüm. Sonra kedi sütüne geçeyim dedim hastalandılar. Bünyelerini hangi yiyeceğe alıştırdıysan onunla devam etmen gerekiyormuş. Kedi biberonu alabilirsin. 2 tane alırsan biri su için biri mama için olur. Allah razı olsun, büyük sorumluluk ve de büyük mutluluk.:46:

Bugün öğrendim ki annelerini hiç gören olmamış. Acaba biri mi bıraktı diyeceğim ama çok küçükler o kadar vicdansız biri olamaz herhalde. Belki de annelerine bişey oldu :( Artık ben anneleri oldum, inşallah bakabilirim güzelce. Elimden geleni yapıyorum ama :(
Aramızda sizin gibi hayvanseverleri görmek güzel.Belli bir süre sonra kendilerini toparlarlar.Bol şans

bugün sordum araştırdım. Bu kedilerin annesini aramış yine ben gibi beklemiş aşağıdaki dükkanlarda çalışanlar ama gelmemiş hiç. Hatta ben eve almadan süt vermişler. Ben de bugün madem anneleri yok diye bebeklere süt tozu aldım ondan veriyorum. Anneleri olmamasına üzüldüm ama yalnız kaldılar şimdi. Gayet sağlıklı görünüyorlar ama inşallah bii aksilik olmaz da yaşatırım onları.

bi yandan sevindim senin yanında olmasına ama bi yandan da üzüldüm anneleri olmadıkları için :50::50: sağlıklıysalar bi sorun yok canım.geceleri ağlıyorlar mı?bide nasıl veriyorsun sütü?

Acaba o kutuyu dışarı koysan kokusuna gelir belki annesi ama götürebilirde yavrularını ayırmış oluyorsun ama ayırmasaydında ölebilirlerdi sokakta :( Kediciklere bilindigi gibi süt verilmezmiş çünkü laktozu sindiremiyormuş vücutları ve ölebiliyorlarmış bile sırf süt verdigimiz için çok iyi yapmıssın pisileri almakla :))

süt tozu aldım pisilere özel :) sadece süt zararlıymış dediğiniz gibi

Bence çok iyi yapmışsın. Çocukluğumda kedilerle çok oynardım anne kedinin hiç gözü açılmamış yavrunun yanından kalktığını veya uzun süre yalnız bıraktığına şahit olmadım. Acıksa bile güvenli ortam değilse kalkmaz, kalksa bile hemen gelir. Yavrular ayaklanınca gider birkaç saat. Yem veren biri varsa onu bile yapmaz.

Bazı kediler yavruları bırakıp gidebiliyor. Çok aç kalmışsa gözü yavru falan görmemişdir muhtemelen.

Ama bence veterinere kontrol ettir için rahat olsun. Sinirsel tepkilerine falan bakarlar.

Yorumun için teşekkür ederim. Götüreceğim bu hafta :)

Hayırlısı olsun bebeciklerin.Benim evdeki koca dede kedim olmasa yan apartmandakıleri kapıp getiricem ama bizimki huylu.Sevmez kendi cinsini pek.
Şimdi palazlanana kadar bakacaksın onlara anneleri çıkmazsa piyasaya.
Süt içirdikten sonra avcunun içine alıp sırt üstü yatırarak karnını yukarıdan asagı dogru masaj yapmayı ihmal etme.Çünkü verdiğin anne sütü değil karın ağrısı çekebilirler.Bu sekılde bagırsaklarını rahatlatırsın.Kutunun içini devamlı temiz tut ve ıslak mendılle sil devamlı bebecıklerın patileri yoksa kokudan duramayabilirsin.

Dede kediler huysuz oluyor sanırım ya da kıskanç :)Tuvaletlerini yaptırdıktan sonra temiz bir pamukla tekrar silip kuruluyorum henüz kokmuyorlar. Hala bebek kokulular :) Teşekkür ederim yorumun için.

Ben yavru kedi bakmamaya yeminliyim çünkü yeni doğmuş yavruyu bende aldım ağlamasına dayanamadım ve annesi gelmedi bizim bahçeye atmış diye ama ben bakamadım yavruda öldü umarım sen yaşatırsın

Valla benim garipsediğim bunlar henüz hiç ağlamıyor sadece mama yedirirken ağlıyorlar. Sadece uyuyorlar. Ben de sıcak tutuyorum yataklarını. Bilemedim ki.

Son düzenleme:
Back
X