• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben şimdi bu yavruları annesinden ayırdım mı ?

Bende yavru alıp bakmıştım anneleri kayboldu ve açlıktan ağlıyorlardı. Öncelikle sürekli pet şişede sıcak su yapıyordum. Gözleri açılmadıysa çiş yapamazlar ıslak bir pamukla popolarını silmen gerek yemekten sonra. 2-3 güne bir kaka yapmaları lazım. Ben milupa benzeri mama ile büyüttüm. Sonra kedi sütüne geçeyim dedim hastalandılar. Bünyelerini hangi yiyeceğe alıştırdıysan onunla devam etmen gerekiyormuş. Kedi biberonu alabilirsin. 2 tane alırsan biri su için biri mama için olur. Allah razı olsun, büyük sorumluluk ve de büyük mutluluk.:46:

Teşekkür ederim Allah senden de razı olsun sen de bakmışsın ne güzel. Ben de aynı şekilde sıcak yapıyorum yataklarını. Şırıngayla veriyorum bakalım bulamadım bugün biberon onlar için.

canım geçen yılda nereye doğurduğunu bulamadık ,yemek yiyip ortadan kayboluyordu,10 gün kadar sonra ağzında taşıyarak 3 yavru getirdi bahçeye ,şimdi yine öyle olur diye bekliyoruz işte ,1 hafta kadar oldu ,ortadan kayboluyor ,yemek için günde 3 kez geliyor ,karnını doyurup geri gidiyor,ama normalde yuvasından ayrılmaz ,kapının camın önünden gitmez ,yavru yaptığı zaman gidiyor ,onları yalnız bırakmıyor ,sizin annenin başına bişey geldi yada terketti galiba.

herhalde öyle oldu ortalıkta olsaydı kesin gören olurdu baya sordum çünkü.

bi yandan sevindim senin yanında olmasına ama bi yandan da üzüldüm anneleri olmadıkları için :50::50: sağlıklıysalar bi sorun yok canım.geceleri ağlıyorlar mı?bide nasıl veriyorsun sütü?

şırınga ile veriyorum alıştılar ama çok az içiyorlar. bi de hiç ağlamıyorlar ya saatlerce uyuyolar. Normal mi sizce bu ?

Merhabalar. İçim içimi yiyor belki bileniniz vardır diye sorayım dedim.

Akşamüstü 5-6 gibi evden çıkarken apartmanın bahçesinde ağlayan 4 tane yavru kedicik gördüm ama çok küçüktüler(gözleri açılmamış) etrafa bakındım anneleri var mı diye ama hiç yoktu onlarla ilgilenen bir kedi. Yani yaklaştığımı görüp sahiplenen bir kedi. Neyse onları evden getirdiğim bir kutunun içine koydum kutuya da temiz bir havlu yerleştirdim ki üşümesinler. Ağlıyorlardı baya.

Neyse saat 11 gibi eve dönerken baktım bunlar kutuda yine yalnız yarım saat falan gözlemledim. Gelen giden bir kedi yok. Gece de oturduğumuz yerde yağmur gözüküyor. Dayanamadım aldım eve. İnternetten yavru kediler için mama tarifi bulup hazırladım ve vermeye çalıştım. Sıcak su torbası da koydum havlularının altına şimdi sarılmışlar birbirlerine uyuyorlar.

Ancak benim moralim bozuldu. Acaba en başta kutuya koyduğum için dışladı mı annesi ? Ben mi sebep oldum buna diye ? İçim içimi yiyor. Bu konuda bilginiz ya da tecrübeniz varsa yardımcı olur musunuz bana?

Canım anneleri doğurduktan sonra gidebiliyor ama tamamen gitmiş olmayabilir. Sana bir anımı anlatayım bizim bahçe vardı depo falan bir gün depoda gözleri açılmamış yavrular bulduk dışarı çıkardık falan annem fazla elleşmeyin insan kokusu sinerse annesi öldürür dedi süt kabı yemek falan koyduk kedileri çuvallıyla dokunmadan geri koyduk sonra baktık ki kediler gitmiş sütü bile içmemiş :50: sanırım kokumuzu aldı dokunmayalım diye kızıp götürmüş zarar verdi mi bilmiyoruz tabi. Evcil kedilerde bu durum ayrı özellikle doğurduğu gibi sahibinin kucağına götürüp koyanı bile duydum annemin kedisi öyleymiş ama dışarda bulunan kedilerde insan kokusu sinerse öldürüyor diye duymuştum. Bakabilirsen iyi de yapmış olabilirsin ortalık bir yerdelerse erkek kedi öldürebilirdi ki erkek kediler yavru kedileri genelde öldürür yada bir çocuk bulup sevip bıraksaydı kokusu sindiği için annesi öldürebilir veya bırakıp gidebilirdi. Olan olmuş sıkma canını yoldaş olurlar sana :34:

Canım anneleri doğurduktan sonra gidebiliyor ama tamamen gitmiş olmayabilir. Sana bir anımı anlatayım bizim bahçe vardı depo falan bir gün depoda gözleri açılmamış yavrular bulduk dışarı çıkardık falan annem fazla elleşmeyin insan kokusu sinerse annesi öldürür dedi süt kabı yemek falan koyduk kedileri çuvallıyla dokunmadan geri koyduk sonra baktık ki kediler gitmiş sütü bile içmemiş :50: sanırım kokumuzu aldı dokunmayalım diye kızıp götürmüş zarar verdi mi bilmiyoruz tabi. Evcil kedilerde bu durum ayrı özellikle doğurduğu gibi sahibinin kucağına götürüp koyanı bile duydum annemin kedisi öyleymiş ama dışarda bulunan kedilerde insan kokusu sinerse öldürüyor diye duymuştum. Bakabilirsen iyi de yapmış olabilirsin ortalık bir yerdelerse erkek kedi öldürebilirdi ki erkek kediler yavru kedileri genelde öldürür yada bir çocuk bulup sevip bıraksaydı kokusu sindiği için annesi öldürebilir veya bırakıp gidebilirdi. Olan olmuş sıkma canını yoldaş olurlar sana :34:

Ben de güvenemeyip aceleci davrandım sanırım :( Teşekkür ederim yorumun için. Aynen aniden anne oldum ben :)

şırınga ile veriyorum alıştılar ama çok az içiyorlar. bi de hiç ağlamıyorlar ya saatlerce uyuyolar. Normal mi sizce bu ?

biraz büyüyene kadar normal canım.bi bebek bile doğduğunda sürekli uyur kedilerin de yeni doğduğunda uyuması normal.bi de ayağa falan da kalkamazlar hemen.ama bi süre sonra nasıl da tatlı olacaklar onlar :16::16: foto çekip atsana kız merak ettim valla yaaa :9::9:
ya canım şöyle bi foto görüp pc ye indirmiştim hoşuma gitmişti acaba böyle beslesen fayda eder mi ki?
, $Ýçerik.webp

Ben de güvenemeyip aceleci davrandım sanırım :( Teşekkür ederim yorumun için. Aynen aniden anne oldum ben :)

Olsun canım onlar için hayırlısı buymuş demek ki belki de onları ölümden kurtardın sıkma canını :34: çok tatlı olur onlar bide seninle büyüyecekleri için sırnaşık olurlar eve girdiğin gibi dibinde biterler miyav miyav :1: kuzenimin kedisi doğurdu iki tane ikisi de büyüdü maşallah ama bazen deli ediyorlar kuzenimi :27: :1:

biraz büyüyene kadar normal canım.bi bebek bile doğduğunda sürekli uyur kedilerin de yeni doğduğunda uyuması normal.bi de ayağa falan da kalkamazlar hemen.ama bi süre sonra nasıl da tatlı olacaklar onlar :16::16: foto çekip atsana kız merak ettim valla yaaa :9::9:
ya canım şöyle bi foto görüp pc ye indirmiştim hoşuma gitmişti acaba böyle beslesen fayda eder mi ki?
,Eki Görüntüle 1056610

çok düzgün fotoğraflarını çekemedim ama işte benim bebekler :) $WP_20140406_021.webp$WP_20140407_002.webp

bir tanesi hep en altta gözükmüyor :) bu arada sence ne kadarlıklardır? bi de gönderdiğin fotoğrafı çok anlayamadım nasıl yapmış büyütemedim de fotoğrafı :D

Merhabalar. İçim içimi yiyor belki bileniniz vardır diye sorayım dedim.

Akşamüstü 5-6 gibi evden çıkarken apartmanın bahçesinde ağlayan 4 tane yavru kedicik gördüm ama çok küçüktüler(gözleri açılmamış) etrafa bakındım anneleri var mı diye ama hiç yoktu onlarla ilgilenen bir kedi. Yani yaklaştığımı görüp sahiplenen bir kedi. Neyse onları evden getirdiğim bir kutunun içine koydum kutuya da temiz bir havlu yerleştirdim ki üşümesinler. Ağlıyorlardı baya.

Neyse saat 11 gibi eve dönerken baktım bunlar kutuda yine yalnız yarım saat falan gözlemledim. Gelen giden bir kedi yok. Gece de oturduğumuz yerde yağmur gözüküyor. Dayanamadım aldım eve. İnternetten yavru kediler için mama tarifi bulup hazırladım ve vermeye çalıştım. Sıcak su torbası da koydum havlularının altına şimdi sarılmışlar birbirlerine uyuyorlar.

Ancak benim moralim bozuldu. Acaba en başta kutuya koyduğum için dışladı mı annesi ? Ben mi sebep oldum buna diye ? İçim içimi yiyor. Bu konuda bilginiz ya da tecrübeniz varsa yardımcı olur musunuz bana?

Merhabalar. Yazınızı okuyunca aklıma geldi paylaşmak istedim izninizle. Geçen yıl bende bizim eve 100-150 metre uzaklıkta 4 köpek yavrusu buldum gözleri bile açılmamıştı. Yağmur yağıyor diye almış eve götürmüştüm onları :) büyük bi çekmeceyi yerinden çıkarıp onlara ev yapmıştım, sizin gibi sıcak su torbası da koymuştum altlarına. Çok ağlıyorlardı. Buraya kadar sizinkiyle aynı ama :) ben gece büyük bir şokla uyandım.
Köpekler yatağımın yanında çekmece içindeydiler, hala ağlıyorlardı. Evimiz müstakil, birinin gece saat 2-3 gibi cama vurduğunu duydum. Korkumdan perdeyi bile açamadım, annemi uyandırdım perdeyi açtık, cama deli gibi patileriyle vuran yavrularının sesini duyan köpekciklerin annesiymiş :)
Hemen köpeklerini dışarı bıraktım tek tek :) O gece çok ağlamıştım. :14:
Sizin Kediciklere gelince; umarım anneleri çıkar ortaya ve annelerine kavuşurlar :49: :)
Yaptığınız mükemmel bir hareket, teşekkür ederim, insanlığınız için. :26: :5:

Son düzenleme:
çok düzgün fotoğraflarını çekemedim ama işte benim bebekler :) Eki Görüntüle 1056662 Eki Görüntüle 1056663

bir tanesi hep en altta gözükmüyor :) bu arada sence ne kadarlıklardır? bi de gönderdiğin fotoğrafı çok anlayamadım nasıl yapmış büyütemedim de fotoğrafı :D

Merhabalar, elinize eldiven geçiriyorsunuz :) her parmağı iğne ile deliyorsunuz. Şırınga ile yavaş yavaş eldivenin içine sütü enjekte ediyorsunuz. Böylece minikler parmaklarınızdaki delikten sızan süt ile besleniyorlar.

Merhabalar. Yazınızı okuyunca aklıma geldi paylaşmak istedim izninizle. Geçen yıl bende bizim eve 100-150 metre uzaklıkta 4 köpek yavrusu buldum gözleri bile açılmamıştı. Yağmur yağıyor diye almış eve götürmüştüm onları :) büyük bi çekmeceyi yerinden çıkarıp onlara ev yapmıştım, sizin gibi sıcak su torbası da koymuştum altlarına. Çok ağlıyorlardı. Buraya kadar sizinkiyle aynı ama :) ben gece büyük bir şokla uyandım.
Köpekler yatağımın yanında çekmece içindeydiler, hala ağlıyorlardı. Evimiz müstakil, birinin gece saat 2-3 gibi cama vurduğunu duydum. Korkumdan perdeyi bile açamadım, annemi uyandırdım perdeyi açtık, cama deli gibi patileriyle vuran yavrularının sesini duyan köpekciklerin annesiymiş :)
Hemen köpeklerini dışarı bıraktım tek tek :) O gece çok ağlamıştım. :14:
Sizin Kediciklere gelince; umarım anneleri çıkar ortaya ve annelerine kavuşurlar :49: :)
Yaptığınız mükemmel bir hareket, teşekkür ederim, insanlığınız için. :26: :5:

anneleri yok ama araştırdım :( etrafta 2 tane anne kedi buldum 4er yavruları var onların da. bilemedim bi kedi kaç tanesine daha bakabilir. yoksa süt anne de düşünüyorum bebeklere.

ama sizin olay çok tatlıymış köpek nasıl da yavruları için çırpınmış ayy kıyamam ya yerim onları da :)

ben de teşekkür ediyorum size bu güzel anı için :)

çok düzgün fotoğraflarını çekemedim ama işte benim bebekler :) Eki Görüntüle 1056662 Eki Görüntüle 1056663

ayyy çok tatlılar yaa maşallah :nazar::nazar: valla canım hiç bilmiyorum ki ne kadar olduklarını :50::50: 4 tane mi ben 4 saydım ama.
eline bi tane ameliyat eldiveni geçiriyorsun.uç kısımlarını kesiyorsun ne çok az kes ne çok fazla.şirıngayla da sütü parmak kısımlarına ver.

ayy gözleri kapalı daha bence 3 4 haftalık gibiler yada zayıf oldukları için minikler ay cok sekerler birisi beyazzz :)

Back
X