ben şimdi bulimia hastası mıyım ???

izguben

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2013
6.144
6.866
248
bulimia nevrosa diye bir hastalığa yakalandım mı naptım bilmiyorum açıkcası... bi sitede gördüm bu hastalıgı en azından bunun bir hastalık oldugunu bilmiyodum... yaklaşık 1 senedir var bu hastalık bende... kendimi bildim bileli diyet yaparım 16 yaşımdan beri diyebilirim ozamanlar çok şismandım etraftan gelen aşalayıcı tavırlara dayanamadım ve yogun bir sporla zayıfladım... suan ideal kilomdayım koruyorum ama bendeki bu yemek sevdasıda hiç bitmedi tabii yemek yemek şu hayattaki en sevdiğim sey diyebilirim... yinede kendimi tutuyorum çok kaçırdıgım zaman ya aşırı spor yapıyorum yada kusuyorum... bazen tembellik edip kısa yoldan kusma yolunu seçiyorum... şimdi hastalıgın belirtilerini okudugumda sanıım o hastalar devamlı kusuyorlarmış ne yeseler kusuyorlarmışş ama ben öyle degilim 1 hafta yada aylarca kusmadıgım zamanlar oluyo... kendim istediğim zaman irademle kusuyorum...bu şekilde kilo almadıgım içinde rahatım kendimce... şimdi ben bu illet hastalıga yakalandım mı tam anlayamadım yada kendime konduramıyorum... çünkü hergün hergün kusmuyorum siz ne düşünüyosunuz??? çok kafam karışık napıcam bilemiyorum

bulimia hastalıgının baslangıcı da bildigim kadarıyla bu sekilde oluyor zaten. önce kendi iradenle kusmaya baslıyorsun, zamanla vücudun buna alısıyor ve ne yesen kusmaya baslıyorsun, mide kabul etmiyor. bulimia hastası bence degilsin ama olmak üzeresin, kilonu korumak icin saglıgından olmana degmez bence. kusma alıskanlıgından vazgeçmelisin hemen.

Bu hastalik boyle basliyo.once kendi istekleriyle yediklerini kusuyolar.sonra mide alisiyo, istemsiz, yiyince kusuyolarmis.yani ben boyle duymustum.sen hasta dgilsin bence ama o yoldasin.sakin yapma bunu hic bi zaman.

Son düzenleme:

çogu bırakmaya çalıştım yani çok zaman kusmadıgım zamanlar oluyo zaten yememe bu yuzden dıkkat ederim hep sonunda vicdan azabı duyuyorum çok yiyince ekstra çok üzülüyorum ama bazen arkadaş ortamlarında davetlerde özelliklee akşamları çok yiyince kusuyorum yada gece boyu spor yapıyorum ya hastalıgın belirtilerini okuyunca korktum açıkcası kesinliklede bırakmam lazımm :18:

kusmak yerine bir gün fazla yedigin zaman ertesi gün cok az ye, dengele.
bir kac kilo fazlan olsun ama hastalanma yani...

Bu hastalik boyle basliyo.once kendi istekleriyle yediklerini kusuyolar.sonra mide alisiyo, istemsiz, yiyince kusuyolarmis.yani ben boyle duymustum.sen hasta dgilsin bence ama o yoldasin.sakin yapma bunu hic bi zaman.

haklısınız bırakmaya çalışıcam ama sanırım çok zor bırakılyomuş yani çok denedim bende aylarca kusmadım ama bir bakmısım tekrardan kusmaya başlamışım

kusmak yerine bir gün fazla yedigin zaman ertesi gün cok az ye, dengele.
bir kac kilo fazlan olsun ama hastalanma yani...

yemek yeme sevdamdan vazgeçebilsem keske ertesi günde sabah çok yiyorum ve yapım da hemen kilo alamay müsaait zaten en kolay yol kusmayı buldum ama bu kadar tehlikeli oldugunu bilmiyodum bırakmaya çalışcam kesinlikle

Doktora gidebilirsiniz size en kesin sonucu doktor söyler.

Evet başlangıç önce kendin kusuyorsun sonra vücut alışıyor sen istemesen bile kusuyorsun fakat o kadar zararlıki bünyen çökebilir çünkü su içen bile kusacak dereceye geliyorsun doktora gitmelisin vakit kaybetme lütfen kendin için çünkü ileri derecede tedavisi mümkün olmayabilir

araştırma yaptım bikaç site de tedavisi yokmuş bu hastalıgın yani tamamiiyle psikolojik miş kilo almaktan cok korktugum için yapıyorum çünkü çok çektim bu kilo yüzünden almak istemiyorum eger bunun baştan hastalık oldugunu bilseydim hiç kusmazdım yaa... kesinlikle spora devam asla kusmuycam dişleri çürütüyormuş bir süre sonra bende diyorum neden soguk şeyler yeyip içince dişlerim sızlıyo meger dişlerim aşınıyormuş mide asidinden... inanamıyorum kendime bu hale nasıl geldim

Tam gelişme çağında,bir anlamda vücudunun inşa edildiği dönemdesin.
Bu şekilde kusmak,gerekli vitaminlerden yoksun kalmana sebep oluyor.
Yani harçtan çalıyorsun,anlatabiliyor muyum ?
Mutlaka doktoruna bundan sözetmelisin.

ahh canim.. benim ergenlik dönemlerimi animsattin bana simdi..

kac yasindasin?

benim boyum 1.57 yakin zamanda ölcüldüm, kilom 48..

ergenligimde en fazla 52ydi ama boyum olmadigi icin cok hafif balik etliydim(simdi öyle düsünüyorum)
o zamanlar sisman zannederdim kendimi.. ve hep kafama takardim kilomu..

hic bir zaman cok yiyen ve güzel yiyen bir insan olmadim, benim icin yemek acligimi kesmekten ibaret(malesef) ..mutfakla ve yemek yapmlakta pek aram yok bu yüzden.. makarna, sosis, tost tarzi seyler disinda sulu bir yemektir bilmem, yapamam..

15-16 yas arasinda yedigim az birseyi bile kendi istedigimle kusardim..baslarda senin gibi ayda bir, sonra haftada bir olmaya basladi.. düsünsene okulda tenefüste bile kusmaya kosardim yedigimi, sonra bunu bir ögretmenim fark etti ve benimle konustu hatta aileme haber verdi.. annem yine herzamanki gibi cok agladi üzüldügü icin, annemin o halinden sonra kusmamak icin söz verdim ve birdaha kusmadim..

simdi düsünüyordum da cok salakmisim, sirf eziyet cekmistim..tek sebebim, boyumun kisa olmasindan dolayi zayif kalmak istiyordum..

kilo derdim yok, kilo hesaplamiyorum artik(önceden cok yapardim bunu)

simdi bütün gün kahvaltiyla duruyorum cogu zaman, cünkü acikmiyorum..sanirim midem kücük..vee bol su iciyorum belki suda midemi dolu tutuyordur.. bilemiyorum..cok yiyemiyorum iste..patlayacakmis gibi oluyorum..sendede öyle bir hic oluyormu? benimkide saglikli bir beslenme bicimi degil malesef..

kusma bundan gayri, kilo vermek istiyorsan az az ye.. ama kusmakta igrenc ve eziyetten farkli degil..
bol haraket et..

baslarda anneme verdigim kusmama sözü cok kolay gelmedi bana..ama bir sekilde atlattim bunu..demekki bazi seyler elimdeyken kurtulmusum ben, bahsettigin hastalik ilerledigi zaman profesyonel yardim almak sart..

21 yaşındayım suan hep kiloluydum küçüklükten beri yemegi çok seviyordum zaten anne sütüyle büyümedim mamayla beslendim haliyle çok kilo aldım 16 yaşımda çok kötü bir olay yasadım kilom yüzünden aşalandım diyebilirim çok kötü psikoloji bozuldu ailemde şismanım diye üstüme cok geliyodu az ye zayıfla gibi bir sürü sözler şişkoyum diye arkadaş ortamında dalga geçenler vs. neler yasadım o gunler hala canlı bende istemiyorum o nalet kiloyu almak ölsem daha iyi düşününce şişmanlıktan... yemek yeme istegmi durduramıyrum malesef daha bu sabah kustum mesela... çok çok üzülüyorum şimdi hastalıgı okuyunca dişleri çürütmesi çok korktum dişlerim çürü diye ... benimde kusarken bi kez ablam yakaladı midem bulandı diye geçiştirdim zaten çok kusmuyorum bazen 3 akaşam üst üstte kustugum zamanlar oluyodu bazende haftada bir ayda bir falan dediğin gibi... artık spor yapıcam çünkü spor yapınca bol bol su içince kilo almıyorum.. şuan zayıfım ve beni tanıymayan arkadaşlarım var ilk görünce hep kilolu halimi bilyorlar çok güzel olmuşsun dedikleri zaman seviniyorum asla kilo almak istemiyorum bu yuzden çok yediğim zaman direk aklıma kusmak geliyo ve rahatlıyorum... ne güzel hem yiyip kilo almıyorum diye düşünürken çok büyük hata yapıyormusum meger

Son düzenleme:

evet hata yapiyorsun, bunun farkinda olman cok güzel ..

sadece dislerin cürümeyecek, saclarinda dökülecek..vitaminsizlikten..

mideden gelen asitlerden de dislerin zarar görüyor sanirim öyle birsey oluyor..tam emin degilm ama yinede hem fiziksel hemde ruhsal zarar veriyorsun kendine..iyilik yaptim saniyorsun kendine..

malesefki öyle zten bu aralar sıklaştırdım kusma işini davetlerdi şuydu buydu derken yedim ne kadar istiyosam sonra çıkardım ( spor salonua tekrar yazılıcam çokta ruhsal olarak boşluktayım sevgilim askere gitti kendimi yanlız hissediyorum bitek yemek yiyerek mutluyum oda kilo olarak bana geri dönüyo nasıl bir bunyem varsa nale olsun 1 hafta yesem 20 kiloalırım o derece bömrüm boyunce dikkat etmem alzım kiloma çok yoruldum artık kusamk en basit yoldu benım için ama bukadar çok yan etkisi varki bidaha asla yapmam :18:

bencede birdaha yapma.. ruhsal boslugu anliyorum, ben kendimi bildim bileli ruhsal bosluktayim bir cikamadim..

Sadece dişlerin cüremez canım sen kusarak vucudunu vitaminsiz bırakıyorsun 2 sonra vitaminsiz kalacaksın saçların dökülecek ve unutkanlıkların başlıyacak dün ne yedin onu hatırlamıyacak konuma geleceksin özellikle b12 vitamin eksikligi bugunlerde çok görülüyor vitaminsizligin yanıra kansızlıkla mücadele edersin onun yanı sıra bilerek kusmak midene ve yemek boruna zarar verir reflü,gastirir gibi rahatsızlıklarla ugraşırsın.

Son düzenleme:
bencede birdaha yapma.. ruhsal boslugu anliyorum, ben kendimi bildim bileli ruhsal bosluktayim bir cikamadim..

bende malesef ( sinirlerim hat safhada cevremde kim var yok kırıyorum ailemi özellikle kustugum zamanlar dahada sinirli oluyorum güzel yiyicekleri çıkamak zoruma gidiyo acıkcası ama kilo aldıgımı düşününce dayanamıyorum şu hem kilolu hem hayat dolu insanla hayranım keske bende öyle olsam takmasam bu kadar ama nerdeeee :18:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…