• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben şimdi ilgisiz bir annemiyim?...

Mira_88

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2015
1.379
1.238
133
36
Merhaba yine ben:))

Bir önceki konumdan bilen bilir canı isteyince bana geri dönen bir arkadaşım vardı, 2 gündür buraya gelmiş buluşalım diye msj atıyordu bende inada bağladım cevap yazmadım.
Bugün spontane bir şekilde kuzenimle bir kafeye uğradik, tam oturduk bu arkadaş ve kızkardeşi geldiler.
Neyse laf lafı açtı, yaklaşık 45dk sadece kızı hakkında konuştu diyebilirim. Kuzenimin bile dikkatini çekti. Kızı oğlumla yaşıt ikiside bir bucuk yaşında.

"Kızım yerde yaprak görünce sonbahar geldi dedi, kuşların alçak uçtugunu görünce bunu yağmur yağmasina yordu, şunu söylüyor bunu yapıyor oyun hamuruyla oynuyor hep onunla oynanami istiyor, bizde tv açık olmaz biliyorsun zararlı etkileniyorlar" bende hı hı diyebildim çünkü oğlum beni onun kızının tam tersine wcde bile rahat bırakmıyor ve ben mecburen tv açıyorum...

Bir iki defa bende sadece benim oğlanın öyle el işleriyle uğraşmadıgını legolari daha çok sevdiğini söyledim.
Açıkcası kendimi eksik hissettim ve sustum sadece maşallah filan dedim. Çünkü onun anlattıklarının yanında ben ve oğlum eksik ve özentisizmişiz gibime geldik. Neden bilmiyorum ama moralim çok bozuldu.

Oğlum tipik oğlan cocuğu ve benim gözümde nerdeyse bebek sayılacak yaşta. Biz bu kadar ilerlemediğimiz için kendimi eksik mi hissetmem lazım? Suç benim mi? Yeterince özverili bir anne olamadım mı?

iyi anne olmak için başkalarını anlattığı çocuklarıyla kıyaslamayın.
her yaşın ve her cinsiyetin belli ilgi, yetenek, beceri dönemleri olur.
araştırıp buna göre etkinlikler yaparsanız enerjisini doğru yerde harcar. tvye de daha az ihtiyacınız kalır.

Bu arkadaşın huyuda biraz değişik. Hani ben öğrettim söyledim oda arkamdan söyledi demezde direk cocuk dedi der. Eskiden biz bekarkende benim şahit olduğum meseleleri farklı anlatırdı. Kendini çok seven bir insan kardeşi tam tersi o bile ablası konuşurken sıkıldı

Nobel ödülünüz nerde deseydiniz?
Belli ki bilinç altında birçok şeyin ezikliğini eksikliğini yaşıyor ki,bu şekilde kendini tatmin etmeye çalışıyor,çocukların üzerinden pirim yapmak bana saçma geliyor,her çocuğun farklı yetenekleri vardır.
İlgisiz anne değilsiniz ama yinede fazla tv izletmemeye dikkat ederseniz iyi olur.

konu sahibi hemen kendine geliosun. karsinda atip tutan annenin sozlerne hiic itibar etmiosun. kendi anneligini de sorgulamiyosun :))

Tv konusunda hakli sizde elinizden geldiğince açmayın ama diger konularda gereksiz kendini övmüş. Her çocuk farklı büyür cevresel faktorler, kalitim, bireysel farkliliklar, cinsiyet hepsi etkilidir bunda. Sizin çocuğunuzun size eksik gelen bir tarafi var mi yok dimi o zaman bi sıkıntı da yoktur. Kardeşler arasında bile gelişim farklılık gösterir biri 1 yasinda konusur biri 2 yasinda konusur basitçe. Gelişim bireyseldir bebisinizi kiyaslamayin kimseyle hem kendinizi bu kadarcik seyde bile kotu hissediyor ve ben ilgisiz miyim diye dusunuyorsaniz bence hayir siz cok iyi bi annesiniz demektir bu :)

Herkesin çocuğu kendine mükemmel. Kimsenin sizi çocuk üzerinden üzmesine, eksik hissetmenize fırsat vermeyin. O yaştaki çocuk bunları akıl edemez kolay kolay, ayrıca sonbahar yağmur yağacak gibi kelimeleri nasıl söylüyor o da ilginç. Bu arkadaşınla görüşmesende çok birşey kaybetmezsin.

Kızlar konuyada şöyle geldik unutmuşum: bana hamileliğimi sordu, iki ayım kaldı. Zor dimi filan dedi öyle dedim oda dedi "biz kışın düşünüyoruz cocugu insan bebek özlüyor, ama benim kiz cok ilgi istiyor hep oynamami istiyor onunla bebek gelince kiskanie"..ve bu söylediklerimi sıraladı."bende cocuk 3yasinda olsada bebegi kiskanir"dedim.
Içimden dedim ki" allah seni netmesin sen bi bucuk yasinda cocugunla hamilesin bide bak bu nereleri düşünüyor bu denli uslu cocuga sahipken kendine guvenemiyor sen neyine guvendin."

Yada dediginiz gibi belkide ikinciye cesaret edemediginden böyle konuştu:işsiz:

Ineğim memesinden süt geldiğini biliyor ve bu yuzden bir kac gün süt içmeyi red etmiş "anne süt bak memesinden geliyor " diyormuş.
Bana videosunu gösterdi acıkcası ben hemen anlayamadım ama analık duygusu işte:)

Back
X