• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben şimdi ilgisiz bir annemiyim?...

Kızlar konuyada şöyle geldik unutmuşum: bana hamileliğimi sordu, iki ayım kaldı. Zor dimi filan dedi öyle dedim oda dedi "biz kışın düşünüyoruz cocugu insan bebek özlüyor, ama benim kiz cok ilgi istiyor hep oynamami istiyor onunla bebek gelince kiskanie"..ve bu söylediklerimi sıraladı."bende cocuk 3yasinda olsada bebegi kiskanir"dedim.
Içimden dedim ki" allah seni netmesin sen bi bucuk yasinda cocugunla hamilesin bide bak bu nereleri düşünüyor bu denli uslu cocuga sahipken kendine guvenemiyor sen neyine guvendin."

Yada dediginiz gibi belkide ikinciye cesaret edemediginden böyle konuştu:işsiz:
ooo bende de ikinci bebek var. 2 aylik. merak etme. kardes kiskancligi olmayan tek yas araligi bu.ilk aylarda olmuyor yani gelecekte olabiliyormus ama iki cocuklu hayata alisincaya kadar kiskanclik olmuyor.

Ineğim memesinden süt geldiğini biliyor ve bu yuzden bir kac gün süt içmeyi red etmiş "anne süt bak memesinden geliyor " diyormuş.
Bana videosunu gösterdi acıkcası ben hemen anlayamadım ama analık duygusu işte:)
Deli mi ne :D
Ay cok tuhaf...benimde 18 aylik oglum var da...dedikleri dogruysa ben benimkini bastan dogurayim :D
Ana ogul olmamisiz cunku :D ezik ezik duruyoruz oyle...

Yaprağın yerdeyken sonbahar geldi demesi Niloya'da geçiyor. Bence sandığınızdan fazla TV izliyorlar. :KK76: Benim kızım 2,5 yaşında. Niloya bebeği var. Çizgifilmini de sınırlı bir şekilde izlemesine izin veriyorum artık. Geçenlerde bir ev oturmasında kızımla yaşıt bir kız daha vardı. Annesi ben hiiiiç TV izlettirmem telefonu da eline vermem diyordu. Sonra pasta börek geldi. Bir elinde tabak kızına seslendi. Kızım gel mama yedireyim dedi. Diğer eliyle de telefonu aldı kızına verecek gibi oldu. Sonra göz göze geldik vazgeçti. Külahıma anlatsın o. İzletmiyormuşmuş.:110:

Merhaba yine ben:))

Bir önceki konumdan bilen bilir canı isteyince bana geri dönen bir arkadaşım vardı, 2 gündür buraya gelmiş buluşalım diye msj atıyordu bende inada bağladım cevap yazmadım.
Bugün spontane bir şekilde kuzenimle bir kafeye uğradik, tam oturduk bu arkadaş ve kızkardeşi geldiler.
Neyse laf lafı açtı, yaklaşık 45dk sadece kızı hakkında konuştu diyebilirim. Kuzenimin bile dikkatini çekti. Kızı oğlumla yaşıt ikiside bir bucuk yaşında.

"Kızım yerde yaprak görünce sonbahar geldi dedi, kuşların alçak uçtugunu görünce bunu yağmur yağmasina yordu, şunu söylüyor bunu yapıyor oyun hamuruyla oynuyor hep onunla oynanami istiyor, bizde tv açık olmaz biliyorsun zararlı etkileniyorlar" bende hı hı diyebildim çünkü oğlum beni onun kızının tam tersine wcde bile rahat bırakmıyor ve ben mecburen tv açıyorum...

Bir iki defa bende sadece benim oğlanın öyle el işleriyle uğraşmadıgını legolari daha çok sevdiğini söyledim.
Açıkcası kendimi eksik hissettim ve sustum sadece maşallah filan dedim. Çünkü onun anlattıklarının yanında ben ve oğlum eksik ve özentisizmişiz gibime geldik. Neden bilmiyorum ama moralim çok bozuldu.

Oğlum tipik oğlan cocuğu ve benim gözümde nerdeyse bebek sayılacak yaşta. Biz bu kadar ilerlemediğimiz için kendimi eksik mi hissetmem lazım? Suç benim mi? Yeterince özverili bir anne olamadım mı?
İnstagram da hihieved diye bir hesap var oneririm :)))
Tam sizin durumunuza uygun paylaşımlar.

Bende öyle dedim xD niloyayı arada izletiyormuş internetten. Benim oğlum telefonu bilmezken onunki alıyordu ama çok garip vallah:))
emin ol azda olsa izletmeyen yoktur .ben hiç izletmem diyenlere inanmıyorum. söylediklerine kendi inanmışmı acaba.

Cocugunuzu kimsenin cocuguyla kiyaslamayin,
Ayrica her cocugun daha yatkin daha yetenekli oldugu bir alan vardir.
O yuzden kiyaslamalar sizi de cocugunuzu da sadece yaniltir ve yipratir.

Bizim bi tanidik var o kadar cocuklarının üstüne düşüyordu ki daha bu yaşlarda müzik grubuna götürmeler vs tv asla yok. Simdi cocuklar ilkokulda cok kotü notlarla eve geliyormus bunu duyunca bazi seylerin abartilmamasi gerektigini anladim:/

Benim yegenim 1.5 yasinda anca birkac kelime kullanirdi. Arkadasinizin kizi demekki tam oxfordluk bebek..:KK48:

Sonbahar geldi bla bla o nasıl cümle öyle. 1.5 yaşında mı yoksa yanlış mı yazdınız ? Kızım tam 1.5 yaşında böyle bi cümle kuramaz.. kuran varsada o yaşta ben hiç görmedim. Tv konusunda haklı,gerisi hikaye.

Annedir anlatır elbet ama ben çocuğumu başka bir annenin yanında o kadar övmem laf lafı açarsa söylerim abartmadan, itici davranmış.
İlgili misiniz, ilgisiz misiniz o bu tarz şeylerle belirlenmez. Onu en iyi siz bilirsiniz..
Ama siz tuvalete girerken ağladı diye tv ye mecbur değilsiniz. Bir de yeni izletmeye başladım demişsiniz, benimki de 14 aylık bende hiç açmadım.
Arada ben çizgi film açıyorum bakalım ne yapacak diye hiç dönüp bakmıyor bile..
Siz yıne de bu kadar zaman açmamışsınız, daha da alıştırmayın bence.
Güle güle büyütün :)

Cocugunuzu baska cocukla kiyaslamayin bu bir.. ikincisi ben diger tarafta hem abarti hemde biraz takinti gordum annemin bi arkadasi var cocuguyla dediginiz gibi ilgilendi abarrti zorladi sonuc turkiye derecesi bogazici ve psikolojik rahatsizliklari olan surekli hap kullanan bir cocuk kendi haline birakin cocugunuzu bizde tv karsisinda buyuduk lego oynadik mal mi olduk

Çocugu üzerinden ego yapan bir anne bence.Her çocuk farklıdır kim ne derse desin benim çocuklarım da bana özeldir ve farklıdır.Ama gidip de ona buna övmeye kalkmam yapmadım da.Hem övsem ne olacak.

Benim kizim anlamli tek kelimesi " mama" :KK45:mama mi istiyor yoksa beni mi cagiriyor bilmiyorum. O zaman ya ben de ilgisiz anneyim( tüm günüm onumla geciyor) yada benim kizim gerizekali...

canım sen onu bir de evde gör diyim sana boşveer ... Böyle ezik tipler kendini övmeyi çok sever ...

1.5 yasinda cocuk sonbahar geldi mi demis? :halay:Siir de yaziyor muymus? :KK45:Bu konu silinsin bence arastirma yapmak icin uzaylilar cocugu kacirabilir gorurlerse konuyu.

Bu arkadaşın huyuda biraz değişik. Hani ben öğrettim söyledim oda arkamdan söyledi demezde direk cocuk dedi der. Eskiden biz bekarkende benim şahit olduğum meseleleri farklı anlatırdı. Kendini çok seven bir insan kardeşi tam tersi o bile ablası konuşurken sıkıldı
Sen hiç kafana bile takma canım benim oğlum 19 aylık daha bebek onlar ya he he deyip geçseydin.
Ayrıca sen çok iyi bir annesin.

Back
X