• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben şimdi ilgisiz bir annemiyim?...

Çocuğu kıyaslamayın kimsenin çocuğuyla , hele daha 18 aylıkmış yahu.. he deyin geçin , her çocuk farklıdır. Tıbbi olarak bir problem yoksa kimi erken başlar konuşmaya kimi sonradan açılır. Kimi lego sever kimi hamurla oynar. Ama tv izletmeyin :(

Benim de öyle bir arkadaşım vardı.Ben okulöncesi öğretmeniyim oğlu da benim sınıftaydı.Derse gelirdi bazen 1 den 10 A kadar saydı falan filan ki normal olması gereken. Bana diyordu ki ayy acaba üstün zekalı falan mı eğitim falan mı aldırsam. Normal o yaşın gerektirdiği çizgilerle resim yapardı acaba resim yeteneği mi var gibi gibi.Bazı insanları anlamıyorum tamam çocuğun sev bak ama övme abartma. Canım sen de takma kafana her çocuk bir değil özellikle erkek ve kız çocuğu çok çok farklı. Annesisin onun sen elbette mükemmelim bakıyosundur. Evet tv zararlı ama wc ye bile bırakmıyomuş napıcaksın yani.Suçlu hissetme kendini hiç kıyaslama

ozaman ben de cok ilgisizim.... 1.5 yasindaki bebe nasil sonbahar geldi diyor be. benimki daha kakasini yapinca cis dedi diye akillibkizim diye seviyorum.hey heyyy
Benim ki daha onu bile demiyor geldiğinin farkında bile olmuyor ...hey gidi günler heyyy...sevgili konu sahibi yine bi görmemişin bi çocuğu olmuş oda abartmış da abartmış yani

Ya demi, bu cocuk kuşu sonbahari zaten öğrenecek
Cocugu cocuk birakmak lazim kesinlikle katiliyorum ama arkadas susmak bilmedi son gaz devam aslinda cok yorum yapasim vardi ama cok erindim o an hı masallah dedim. Belli ki oda kizinin konusmasindan dolayi cok gurur duyuyordu ses etsem kiskaniyor olacakti. Aman dedim iyiki uzakta bosver terelelli olursun bununla:)
Yorumlariniz icin cok tsk ederim, öyle duygusala baglamistim ki cocuguma bakinca gozlerim doluyordu. Bende anaokulunda staj yaptim iki bucuk yasindaki kiz cocuklarinin bile ne dedigini zor anliyordum kaldi ki kendi kizinin videosundada öyleydi ama kendisini övmesi gibi kızını övmesinede sasirmamaliydim

Isin komik tarafi sonbahar da gelmedi :) Senin yerinde hazir cevap biri olsaydi bu durumu tiye alir kadini bozardi ya da hadi bir soyle yavrum deyip test ederdi. Kadin seni kitlemis resmen. Hic ugrasma bosver.

Henuz anne degilim belki sizi anlayamam ama, anlattiginiz kadariyla arkadasiniz bana bile sıkıcı geldi :) yani sizde problem oldugunu dusunmuyorum

Merhaba yine ben:))

Bir önceki konumdan bilen bilir canı isteyince bana geri dönen bir arkadaşım vardı, 2 gündür buraya gelmiş buluşalım diye msj atıyordu bende inada bağladım cevap yazmadım.
Bugün spontane bir şekilde kuzenimle bir kafeye uğradik, tam oturduk bu arkadaş ve kızkardeşi geldiler.
Neyse laf lafı açtı, yaklaşık 45dk sadece kızı hakkında konuştu diyebilirim. Kuzenimin bile dikkatini çekti. Kızı oğlumla yaşıt ikiside bir bucuk yaşında.

"Kızım yerde yaprak görünce sonbahar geldi dedi, kuşların alçak uçtugunu görünce bunu yağmur yağmasina yordu, şunu söylüyor bunu yapıyor oyun hamuruyla oynuyor hep onunla oynanami istiyor, bizde tv açık olmaz biliyorsun zararlı etkileniyorlar" bende hı hı diyebildim çünkü oğlum beni onun kızının tam tersine wcde bile rahat bırakmıyor ve ben mecburen tv açıyorum...

Bir iki defa bende sadece benim oğlanın öyle el işleriyle uğraşmadıgını legolari daha çok sevdiğini söyledim.
Açıkcası kendimi eksik hissettim ve sustum sadece maşallah filan dedim. Çünkü onun anlattıklarının yanında ben ve oğlum eksik ve özentisizmişiz gibime geldik. Neden bilmiyorum ama moralim çok bozuldu.

Oğlum tipik oğlan cocuğu ve benim gözümde nerdeyse bebek sayılacak yaşta. Biz bu kadar ilerlemediğimiz için kendimi eksik mi hissetmem lazım? Suç benim mi? Yeterince özverili bir anne olamadım mı?
Iykkk dediğim model anne.
O birşey mi ben 1 yaşında tuvaletini söyleyip bezi bırakan. Hatta doğumdan sonra eve gelince yatakta sağından soluna kendini(kafası değil bak) kendini döndüren benimkinden yetenekli evlat duydumki. Ben bu çocuğu. 15 yaşında gördüm tepsiye konan 1 tabak yemeğ mutfaktan salona goturemiyor hatta çayına şekeri atamıyor.
Ayrıca oyuncak olarak kendisine lego seçen çocuk matematik zekası yüksek çocuk tur.

Benim de öyle bir arkadaşım vardı.Ben okulöncesi öğretmeniyim oğlu da benim sınıftaydı.Derse gelirdi bazen 1 den 10 A kadar saydı falan filan ki normal olması gereken. Bana diyordu ki ayy acaba üstün zekalı falan mı eğitim falan mı aldırsam. Normal o yaşın gerektirdiği çizgilerle resim yapardı acaba resim yeteneği mi var gibi gibi.Bazı insanları anlamıyorum tamam çocuğun sev bak ama övme abartma. Canım sen de takma kafana her çocuk bir değil özellikle erkek ve kız çocuğu çok çok farklı. Annesisin onun sen elbette mükemmelim bakıyosundur. Evet tv zararlı ama wc ye bile bırakmıyomuş napıcaksın yani.Suçlu hissetme kendini hiç kıyaslama
Okul öncesi ogretmenlerinin en çok karşılaştığı soru bu sanırım.
Bende sormuştum:) ama öğretmen de farklılıklar anlatmıştı. Ama sonra üstün zekalı olmanın ne zor olduğunu hele ülkemizde ne zor olduğunu öğrenince Allahım yalvarıyorum normal zekalı olsun dedim:)

Canim sakin oyle dusunme, kimse mukemmel degildir ama eminim sen cok iyi bir annesin. Her cocuk ayni seylere ilgi duyacak diye birsey yokki. Biri hamurla oynar, boyamayi sever digeri lego oynar cocuk filmi izlemeyi sever. Bence bir evladin anneden tek bekledigi sey sevgidir gerisi fasa fiso. Belki yanlis dusunuyor olabilirim ama bir cocugu bunaltmayada karsiyim, yok tv yasak, 2 yasinda alfabeyi ogretme, yok piyano dersi bale dersi. Birde yeni modamiz cikti oda cocuk yarisi. Siz cocugunuzu herkesten iyi tanirsiniz eger cocugunuz boyle mutluysa degismeyin.

benımde 18 aylık kızım var, tasınmadan öncekı evdekı komsumun cocuguna davranıslarına bakardım
ben cok bagırırım cocuga. onun bi kere bile sesini duymamısımdır. o sakın yapıda bi kadın. ben sabırsız, agresıfim biraz.
bu da benım yapım. içimden düşünürdüm bazen '' acaba ben ilgisiz anne mıyım?'' diye. bunu dıye dıye 18. aya geldık
anladım ki bu benım, o da onun yapısı. ne yapabılırdım yani, fazla tez canlı ve agresıfım.
tabii arada cocugun yapısı da var onunkı sakin benımki resmen rocky4, cocugun içinde rocky var abartmıyorum.
insan ister istemez içinden kıyaslıyor. hee bır de kuzguna yavrusu guvercın gelen anneler var
işte senın arkadas ondan :D
boş ver öyle tipleri.

Her çocuk özeldir, kendine has bir karakteri, ilgi alanları vardır. Evladınızı başka çocuklarla, kendinizi ise başka annelerle kıyaslamayın.

Senin beben normal canım merak etme, arkadaşın da iyi sallamış, gıcık oluyorum sürekli çocuğunu öven anlatıp duran annelere...

Benim de 19 aylık bebeğim var, anne baba dede diyor bir de kendi adını söylüyor o da adı söyleyebileceği bir fonetik yapıda olduğundan yani. Bayramda memlekete gittiğimde halamın kocası tutturdu bu çocukla hiç ilgilenilmemiş, benim torunlar cümle kuruyordu bu kadarken diye, anlatıp açıklamaya kalksan dinlemeyecek de anlamayacak da cvp bile vermedim konuştu konuştu durdu ama çok gıcık oldum yalan değil.

Çocuğunuzu ve kendinizi asla başkalarıyla kıyaslamamalısınız. Çocuğunuzu seviyorsanız henüz bu kadar minikken tv yi hayatına sokmayın, ve onunla geçirebildiğiniz kadar çok vakit geçirin.
Ailelerin başarısıyla öne çıkarttığı çocuklar ileriki yaşlarda en ufak başarısızlıkta eziklik hissediyor ve psikilojik sorun yaşamaları kolaylaşıyor.
Siz bebeğinizi bol bol sevin gerisi zaten geliyor :)))
:anne:

Sağlığı yerinde olsun , isterse 3 yaşında cümle kursun.Uzmeyin kendinizi arkadaşınız hava atmayı seviyor anlaşilan.Zaten sizin kiyaslamanizi ister gibi konuşup durmus.

Şiir yazmış mübarek sonbahar yağmur falan:KK70: benim kızım 10 aylık iş yaparken sürekli peşimde dolanıyor kafasını gözünüzü bir yerlere çarpıyor mecbur oyalansın diye tv açıyorum bazen. Hiç kötü bir anne olduğumu düşünmedim sende düşünme. :anne:

Tvyi kaldirin,bir sure sonra sakinler cocuk. Hic durmamasini tvnin zihni tahrip etmesine bagliyor bazi uzmanlar. Sahne ve reklam gecislerindeki hizi cocuk beyni algilayamazmis ve algilamaya kendisini zorladikca zihni tahrip olurmus oyle acikliyorlar.
Bence cocugunuz gayet normal,ama arkadasiniz manyak ;) degistirin veya iade edin onu

Back
X